Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'un trafik kuralları. Bilmeyenler mutlaka okumalı!

smartmavi
19/03/2010, 12:55
Arkadaşlar hep duyarız; bu şehirde yaşamayanlar İstanbul'un trafiğinden hep çekinir ve İstanbul'da araba kullananların dünyanın heryerinde araba kullanabileceği iddia edilir.

Peki neden hiç düşündünüz mü? Bence bunun sebebi İstanbul trafiğinin kendine has bir dokusu ve kuralları olması...

Hadi herkes bu kurallardan birkaçını mizahi bir uslupla yazsın...

1. Burda dönüşlerde sinyal kullanmanıza gerek yok, zaten diğer tüm şöförler heran heryere sapabileceğinizi bilirler,

2. Hız limitlerine uymanıza gerek yok; zaten ya trafik sıkışıklığı vardır yada 100-120 ile falan gidersiniz. Olurda hız limitine uyarsanız mazallah kazaya sebebiyet verebilirsiniz,

3. Burada ışık yeşilden kırmızıya geçse bile +5 saniyeniz daha vardır, durmayıp devam edebilirsiniz.

:D

Kriminal
19/03/2010, 13:07
İZmirde...

Sinyali verdikten sonra feriştahı gelse vazgecıremez onu

Soldan 60 la seyredenımı dersın

dolmus pat dıye yolun ortasında durur yolcu alır yada karıdan gelen dolmuscuyla kafa kafaya muhabbet eder

Altın yolu paralı yol zannedenmi dersin(attım bunu)

smartmavi
19/03/2010, 13:10
Güzel.

4. Minibüslerin geçiş üstünlüğü vardır. Flaşörlü ışıkları ve sirenleri olmadığına aldanmayın, mutlaka yol vermelisiniz. Tıpkı ambulans, itfaiye ve polis otolarında olduğu gibi.

serdar2362
19/03/2010, 13:22
Büyük şehirlerin tümünde, doşmuş, taxi ve otobüs sürücüleri yolu sadece kendileri için yapıldığını düşünür, ona göre hareket eder. Siz siz olun bu üçlemeye dikkat edin sakın ola bunlara haklı dahi olsanız haklılığınızı kabul ettirmeye çalışmayın. Bu üçlemenin tek dayandığı söz ve mantelite "sen 1 saat yoldasın, ben sürekli bu yolları kullanıyorum, benden daha iyimi bileceksin"

BSK
19/03/2010, 14:47
Taksi dolmuş otobüs şöförlerini biryere toplayacaksın, eğitim vereceksin... Trafik eğitimi! Trafikte en çok çekindiğim sıralamanın başındadırlar kendileri, 2. sırada bayanlar 3. sırada yaşlı bayanlar var. (forumdaki bayanlar alınmasın lütfen, kötü kullanıyorlar demedim çekiniyorum dedim.)

kaptan_ahab
19/03/2010, 15:39
*-Kırmızı ışıkta en öndeyseniz ve arkanızda bir dolmuş var ise sarı yandığı anda hareket etmeniz için saniyenin 10/1 i oranında vaktiniz vardır, yoksa sellektor yada korna yememeniz olası değildir.
*-Orta şeritten gidiyorsunuz, sizi sollamak için can çekişen bir dolmuşun gördüğü yolcuyu almak için önünüze kırarak sizinde dengenizi bozması günlük olağan şeylerdir.
Yalnız bu söylenenler burdan :)

utku952
19/03/2010, 15:51
__taksi, minibus vs. gibi taşıtların ambulans, polis ve başbakan konvoyuna karşı geçiş üstünlükleri bulunmaktadır uyulmadıgı takdir de arkadan bir dokunuş hissedebilirsiniz.

__Sıkışık trafik esnasında ambulans gecerken arkasına takılmaya çalışmayınız, zaten arkasından gelen hasta yakınları size bu imkanı tanımayacaklardır korna selektör vs gibi hareketlerle.

__İStanbul trafiginde makas tabir edttiğimiz ani şerit değiştrmelere karşı (106,206, çkl bmw) gibi araçları her an gözleyiniz aksyon halinde kazaya karışmamak için önümüze baktıgımız kadar dikiz ve yan aynalarımıza da dikkat edelim :)

ibrahim06
19/03/2010, 16:08
1.Yeşil ışık direkt geçiş için.
2.Sarı ışık biraz yavaşlayarak geçiş için
3.Kırmızı ışık kontrollü geçiş içindir.

Not: 2 ve 3. şıklar ayılar için geçerlidir.

ka
19/03/2010, 16:19
- Şöför camından sol kol dışarı sarkıtılarak verilen sinyal önünüze atlamaları için yeterlidir...

Hakan_vectra
19/03/2010, 16:22
Arkadaşlar bunu heryerde söylememe ragmen vatandaslarda bır cekınge durumu yaratıyor..

155 polis imdat hattını aradıgınızda hıcbır sekılde ısmınıs desıfre olmuyor ..

Lütfen hatalı gördüğünüz araç suruculerını ihbar etmekten kaçınmayın...

Sizi temin ederimki cezai işlem uygulanmaktadır...

Lütfen duyarlı olalım lutfen

smartmavi
19/03/2010, 16:31
-Yaya geçidi diye birşey yoktur. Kavşaklardaki beyaz çizgili alanlar yayalar için ciddi tehlike olduğu anlamına gelmektedir, araçların durup yol vermesini beklemek ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.

ancester
19/03/2010, 16:34
en karışık trafik kesinlikle ankaradır. işim gereği ankara istanbul çok gidiyorum. izmirin tarfiği nispeten en düzenlisidir. istanbul karman çorman zaten, bunu bilerek kullanıyorsun. özellikle ana yollarda kırmızıda duruyor insanlar. ankarada kırmızı ışıkta uran olmaz, duran olsa da kalkmayı bilmez. illa korna çalacan.
bir keresinde kırmızı ışıkta durdum, arkadan kamyon sellektör yaparak geliyordu. hastayım ankaranın trafik kültürüne.

Kriminal
19/03/2010, 16:49
Ankarada ticariler aynı bir çete gibiler...Yardır ticarii...

Kocaman bı kamyonun olcak arkası tüp kamyonun kasası gıbı parmaklıklı ne kadar ticari varsa dolmuşcu varsa alacaksın atacan arkaya ankarayı bı dolastırıcaksın bak nası duzelıyo trafık :P

serdar2362
19/03/2010, 17:18
Ankarada ticariler aynı bir çete gibiler...Yardır ticarii...

Kocaman bı kamyonun olcak arkası tüp kamyonun kasası gıbı parmaklıklı ne kadar ticari varsa dolmuşcu varsa alacaksın atacan arkaya ankarayı bı dolastırıcaksın bak nası duzelıyo trafık :P

Nedense Engizisyon mahkemeleri aklıma geldi.:D

JASMINE
19/03/2010, 17:38
en karışık trafik kesinlikle ankaradır. işim gereği ankara istanbul çok gidiyorum. izmirin tarfiği nispeten en düzenlisidir. istanbul karman çorman zaten, bunu bilerek kullanıyorsun. özellikle ana yollarda kırmızıda duruyor insanlar. ankarada kırmızı ışıkta uran olmaz, duran olsa da kalkmayı bilmez. illa korna çalacan.
bir keresinde kırmızı ışıkta durdum, arkadan kamyon sellektör yaparak geliyordu. hastayım ankaranın trafik kültürüne.

Ankara'ya bir kez geldim. O iki gün içerisinde gördüğüm tek şey kişilerin çok rahatça sinyal vermeden, hız kesmeden şerit değiştirdikleri. Trafikteki 10. dakikadan sonra bende Ankara trafiğine uyum sağladım ister istemez :)

ibrahim06
19/03/2010, 18:32
Arkadaşlar bunu heryerde söylememe ragmen vatandaslarda bır cekınge durumu yaratıyor..

155 polis imdat hattını aradıgınızda hıcbır sekılde ısmınıs desıfre olmuyor ..

Lütfen hatalı gördüğünüz araç suruculerını ihbar etmekten kaçınmayın...

Sizi temin ederimki cezai işlem uygulanmaktadır...

Lütfen duyarlı olalım lutfen

Bu işlemi neye göre yapıyorlar? Neye dayandırıyorlar. Yalan ihbar durumunda ne oluyor? Ona da işlem yapılıyorsa yandık.

Kriminal
19/03/2010, 18:53
O telefonun ucundakıler cok tecrubelı ben o kadarını bılıyorum...

zyilmaz90
19/03/2010, 21:05
İstanbulda Trafik Kuralı Varmı ?

alperyonar
19/03/2010, 21:21
Ankara da trafik her zaman sağdan akar..

BSK
19/03/2010, 21:29
Ankara da trafik her zaman sağdan akar..
+1

61TS61
19/03/2010, 21:30
Bide minübüscüler ve taksiciler hafif cama doğru yaslandıklarında ve yahut yattıklarında az yakıt(benzin,dizel,lpg) yakacaklarını sanırlar ve ara gazı vemeden vites kesinlikle atmazlar, yolcu inmeden veya binmeden dolmuş gitmeye devam eder,herkes parasını uzatsa bile ücretleri alalım lütfen vermeyen var demeleri,:toot0000::dj::Ç:poster_s:

mix
19/03/2010, 21:42
izmirde

60 km ortalama hızda sol şeritte araç varsa kesin bayandır selektör kullanılmaz direk korna çalınız bu kuraldır :D

belediye otobüsleri dönüş yapacaklarsa sakın olaki yaklaşmayın (özellikle körüklü) ayna kullanmazlar yan aynalar gün içinde saçlarına şekil verme amaçlıdır buda kuraldır :D

JASMINE
19/03/2010, 21:45
izmirde

60 km ortalama hızda sol şeritte araç varsa kesin bayandır selektör kullanılmaz direk korna çalınız bu kuraldır :D

belediye otobüsleri dönüş yapacaklarsa sakın olaki yaklaşmayın (özellikle körüklü) ayna kullanmazlar yan aynalar gün içinde saçlarına şekil verme amaçlıdır buda kuraldır :D

Ya da kendini çookk mükemmel zanneden ancak yoldan geçenleri keserken gittiği hızı fark etmeyen beylerde olabilir. Bunlara kornada çalsanız fayda etmez :D :D

taneren
19/03/2010, 21:45
arkadaşlar hep duyarız; bu şehirde yaşamayanlar istanbul'un trafiğinden hep çekinir ve istanbul'da araba kullananların dünyanın heryerinde araba kullanabileceği iddia edilir.

Peki neden hiç düşündünüz mü? Bence bunun sebebi istanbul trafiğinin kendine has bir dokusu ve kuralları olması...

Hadi herkes bu kurallardan birkaçını mizahi bir uslupla yazsın...

1. Burda dönüşlerde sinyal kullanmanıza gerek yok, zaten diğer tüm şöförler heran heryere sapabileceğinizi bilirler,

2. Hız limitlerine uymanıza gerek yok; zaten ya trafik sıkışıklığı vardır yada 100-120 ile falan gidersiniz. Olurda hız limitine uyarsanız mazallah kazaya sebebiyet verebilirsiniz,

3. Burada ışık yeşilden kırmızıya geçse bile +5 saniyeniz daha vardır, durmayıp devam edebilirsiniz.

:d

bu dediğin yer mersin bikerem.

cann
19/03/2010, 21:51
16 yıllık istanbul yaşantımdan sonra İzmit'e gelince anladım ki " İstanbul şöförleri 1 numara" neden mi?

İçinde yaşarken insan farkedemiyor ama standart Türkiye ve Türk insanının yapısından kaynaklanan kabalıklar haricinde (ki bu her yerde mevcut),istanbulda araba sürmek daha kolay.
örn,eşim İstanbulda çok rahat araba kullanabiliyorken,İzmit'te araba kullanmaya korkuyor ve çok mecbur kalmadıkça da kullanmıyor,
İstanbulda yan yollardan ana yola çıkacağınız zaman veya şerit değiştireceğiniz zaman arkadan gelenler genelde bu konuda çok tecrübeli olduğundan daha rahat yola çıkarsınız ve şerit değiştirebilirsiniz.
İstanbul da trafik insanın başını döndürecek kadar yoğun olduğu için insanlar (bence) diğer şehirlere oranla daha dikkatli araba kullanıyorlar.
İnsanlar İstanbulda trafiğe çıkabilmek için (genelde) araba kullanmayı iyice öğrenmeden çıkmamaya çalışıyorlar,ama diğer şehirlerde (en azından burda) ehliyetim var diyen kendini trafiğe atıyor,resmen insanın üstüne üstüne sürüyorlar.
Kısaca İstanbul trafiğini sıkışıklığı haricinde başka yerlere göre tercih ederim.

GP COSKUN
19/03/2010, 21:52
AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ
istanbulda arıza şeridi yoktur
sağlama şeridi vardır

Punto_Can
19/03/2010, 22:10
ankara da kötü şoförler en soldan 30km/hız ile gider, sellektör yapsanda kornaya bassan da sağa geçmek yerine frene basıp sizin sağdan geçmenizi beklerler :D

sıkışık trafikte kötü şoför bir sol şeride geçmek isterse sinyalini verir, önü açılsa bile sol şeride geçmek için o şeridin boşalmasını beklerler,akan şeritten devam etmek yerine sol şeritte bekleyip kaşlarını düzeltirler :D

cann
19/03/2010, 22:17
konu yine mecraından sapmaya başladı:) bu iş yine "bayan şöförler mi daha iyi,erkek şöförler mi" olayına girmeden toparlayalım,çünkü daha önce örneğini yaşadığımız üzere bazen istemeden veya gençliğin verdiği heyecanla bayan üyelerimizi kıracak şekilde amacını aşan ifadeler oluyor.hazır iş o noktaya varmamışken,"bayan şöför erkek şöför yoktur,iyi şöför kötü şöför vardır:)"

Punto_Can
19/03/2010, 22:29
mustafa abi gerekli düzenlemeyi yaptım, teşekkürler...

hayriyilmaz2
19/03/2010, 22:36
Taksicilerle dolmuşçulara acımamak lazım.Polisin kestiği ceza kesinlikle haklı.Hepsi üçkağıtçı

smartmavi
19/03/2010, 23:26
Arabanızı heryere park edebilirsiniz. Otobüs duraklarının önüne, trafik ışığının hemen altına, yol ayrımlarına, park ve duraklama yasağı tabelallarının hemen altına, binaların otopark girişlerine, park etmiş araçların yanına 2. yada 3. sıraya... Ne de olsa trafik polisinin size ulaşması pek kolay değildir, arayan da zaten sizi bulur; sora sora herşey bulunur nasılsa.

ancester
20/03/2010, 12:02
16 yıllık istanbul yaşantımdan sonra İzmit'e gelince anladım ki " İstanbul şöförleri 1 numara" neden mi?

İçinde yaşarken insan farkedemiyor ama standart Türkiye ve Türk insanının yapısından kaynaklanan kabalıklar haricinde (ki bu her yerde mevcut),istanbulda araba sürmek daha kolay.
örn,eşim İstanbulda çok rahat araba kullanabiliyorken,İzmit'te araba kullanmaya korkuyor ve çok mecbur kalmadıkça da kullanmıyor,
İstanbulda yan yollardan ana yola çıkacağınız zaman veya şerit değiştireceğiniz zaman arkadan gelenler genelde bu konuda çok tecrübeli olduğundan daha rahat yola çıkarsınız ve şerit değiştirebilirsiniz.
İstanbul da trafik insanın başını döndürecek kadar yoğun olduğu için insanlar (bence) diğer şehirlere oranla daha dikkatli araba kullanıyorlar.
İnsanlar İstanbulda trafiğe çıkabilmek için (genelde) araba kullanmayı iyice öğrenmeden çıkmamaya çalışıyorlar,ama diğer şehirlerde (en azından burda) ehliyetim var diyen kendini trafiğe atıyor,resmen insanın üstüne üstüne sürüyorlar.
Kısaca İstanbul trafiğini sıkışıklığı haricinde başka yerlere göre tercih ederim.

bak bu kesinlikle doğru. istanbulda herkes nerdeyse dikkatli. kendi yoluna konsantre oluyorsa. ama izmirde de aynı, sadece kendini değil çevreni de kollaman gerekiyor...

zafer_can
20/03/2010, 15:32
Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum.
İstanbul trafiğinde her gün yaklaşık 5 saat gp kullanıyorum yukarıdaki dörtlü kadar canımı hiç bir şey sıkmıyor.

usermm1
25/03/2010, 02:39
istanbul trafik kuralları:

1. herhangi bir kural yoktur.
2. birinci maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

bozkurt0632
25/03/2010, 02:50
yazılanların hepsi doğru. sadece istanbulda değil tüm türkiyede geçerli olan sorunlar.
ama trafiği en başta dolmuşlar, taksiciler, özel halk otobüsleri ve acemi sürücüler rezil ediyor.
alacaksın eline bir bazuka ,trafiği rezil edeni sileceksin trafikten :):):):)

BuRaK-BG
25/03/2010, 11:27
ben bravo aldıgım için pişman oldugum zamanları hatırlıyorum.bravo yerine nissan sky,veya fordların f250 lerinden alsaydım önünede çelikten şasiye bağlı bir korkuluk yaptırsaydım daha mutlu olurdum diyorum.kar küreme aracı gibi önünede bişey yokken sırf fren lambası nasıl yanıyo diye merak edip frene basan şöförleri y7oldan uzak tutmak için kullanırdım.

ferhatgs
25/03/2010, 13:04

buna kesinlikle katılıyorum 6 yıl izmitte yasadım artık istanbulda 41 plaka gorunce korkar olmustum :) izmitte sag serit sol serit yoktur her ikisindede aynı hızla gidilir (30km/s) , ana caddelere giriste beklemeye gerek yoktur direk dalınır vs.. gibi bisuru sıralayabilirim. ama tek gordugum minubusculeri istanbuldakilerden cok daha iyidir..

stotinka
25/03/2010, 15:17
Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum

onlarda senden nefret ediyor

sathaner
16/04/2010, 18:36
İstanbul;
Tek şeritlik yolda bile park yeri bulmanız mümkündür, hatta park ettikten sonra kalan yerde göz hesabı hangi araçların geçebileceğini tahmin edebilirsiniz. :uhm00000:

evolodi
16/04/2010, 19:21
sinyal vermek delikanliliga sigmaz racona terstir :Ddurmak isteyen ya da dönüs yapmak isteyen istedigi zaman ve yerde durabilir.arkadan gelen araç ise bunu altinci hissi ile hissetmelidir.haa eger hissedemedimi öndekine vurur suclu duruma düşür:Dha bi de ön dikiz aynaya CD asilir.zaten ayna oraya onu için takilmiştir :D

tbt75
17/04/2010, 12:28
dogma büyme istanbulluyum.yasadıgım süre içerisinde hem yaya olarak hemde direksiyon narkasındakı bir insan olarak istanbulda ne yaparsanız yapın değişen hiç birsey olmuyor.aslında işin gercek tarafı insanları daha cocuk yasta iken istanbul trafiğinin nasıl birsey oldugunu öğretmek bence belkide en mantıklısı budur...sizce doğru bumudur?

SKELETER
28/03/2013, 17:46
-Ankarada en hızlı şerit sağ şerittir, İstanbulda sol ve en sağ hızlıdır orta şerit yavaş gitmek isteyenlerin tercihidir

-İstanbulda sürücüler iyidir senin hatanı kapatırlar kaza yapmaktan kurtulursun, Ankara da hata yapar birde üstüne size bağırırlar.

-İstanbulda uzun süreli korna ve selektör kavga sebebidir. Kibarca kısa çalman gerekir. Ankarada kornaya aralıksız asılan tipler vardır.

-İstanbulda sarı ışık yoktur, sarıya gerekte yoktur. Zaten herkes sürekli bir yerlere yetişmeye çalıştığından hazırdır.

-İstanbulda psikolojik olarak yol boşsa Allah ne verdiyse asılırsınız. Ankara da 70 le giden çok sürücü vardır.

-Ankarada emniyet şeridi yoktur, İstanbulda vardır ve hayat kurtarır.

halils2
28/03/2013, 19:29
sağlam hort olmuş :)

fotobelit
28/03/2013, 19:30
Bu aralar sağlam hortlar var :)

lektonstar17
28/03/2013, 19:38
İstanbul da sabahları Zincirlikuyu dan köprüye doğru giderken sağ yoğundur , sol tıkalıdır . Ortadan giden yol alır :)

jordanmert
28/03/2013, 19:40
İşte bu nedenlerle Ankara'da her zaman sebebini anlayamadığınız gereksiz bir trafik vardır..

serkandemir
28/03/2013, 19:44
kimin bilgisi vardır bu konuda sormak istiyorum;

bu e5 üzerinde yeni koydukları radarlar devreye girdimi?

girdiyse neden kimse tınlamıyor

geçen haberlerde bilmemkaç trilyon ceza kesildi dedi

sadece benmi 70le gidiyorum :)

lektonstar17
28/03/2013, 19:50

Sanırım daha devreye girmedi. Ben 90 a kadar çıkıyorum.

serkandemir
28/03/2013, 19:54
Sanırım daha devreye girmedi. Ben 90 a kadar çıkıyorum.

kare bir ekran koyuyorlar şimdide elli tane şey eklediler zaten kameradan sonra :S

görkem koçsan
28/03/2013, 20:24
zonguldak'a gelin 3.4.5. vitesleri iptal ettirin düz yol olmadığından tek sahil yolu var oda çift gidiş onunda sağ şeridi tamamen bozuk sol şerit iyi arkadan selektör yesenizde sağa geçmeye yemez rampa çıkarken her an kasisle karşılaşabilirsiniz ve daha niceleri :)

SKELETER
28/03/2013, 23:09

Artık bende korkmaya başladım. Cevizlibağ dan Merter istikametine giderken köprüyü az geçince DİKKAT EDS RADAR 70 diye büyük bir tabela koymuşlar. Ha ben geçtiğim saatler itibarıyla orada zaten 30-40 la gittiğüm içün sıkıntı yok.

sadece_erhan
29/03/2013, 00:13
tek şeritli sokakda yasak olan ters yönden gelip sellektörle yol istenir, verilmezse tartışılır.

yine tek aracın sığacağı sokaklarda 2 araba kaldırımlara falan çıkmaya çalışarak birbirlerine yol verirler, hani maksat karşıdakinin ya da kendinin işi görülsün diye değilde, müsait yerde beklemeye üşendiğimiz için ya da 50,100m geri geri gitmeye üşendiğimiz için.

sadece_erhan
29/03/2013, 00:14
Artık bende korkmaya başladım. Cevizlibağ dan Merter istikametine giderken köprüyü az geçince DİKKAT EDS RADAR 70 diye büyük bir tabela koymuşlar. Ha ben geçtiğim saatler itibarıyla orada zaten 30-40 la gittiğüm içün sıkıntı yok.

şşş,
aramızda kalsın, yazılımda sıkıntı var, henüz çalışmıyor ;)

serkandemir
29/03/2013, 00:20
şşş,
aramızda kalsın, yazılımda sıkıntı var, henüz çalışmıyor ;)

hmmm o zaman yarın sabah 6 da işe gidiş tadından yenmez :)

sadece_erhan
29/03/2013, 00:24
hmmm o zaman yarın sabah 6 da işe gidiş tadından yenmez :)

forumdakiler bilse yeter, aman deyim, başım belaya girmesin

SKELETER
29/03/2013, 13:47
O zaman bu konu şimdilik kapanmıştır yeni mesaj yazmayın arkadaşlar :locked00: Bu konuyla ilgili soru soran olursa PM le mesaj yollayalım :whistlin: EDS mi dedi biri ne EDS si :whistlin: Teşekkürler bu arada :notworth:

selcukkuvvet
29/03/2013, 14:27
En Baba trafik kuralları bizde sanırım;
1- İngiliz uzulu normal seyirse soldan gideceksin... Önündeki sollamak yok SAĞlayacaksın..
2- Eğer gittiğin şerit 2 şeritse Yanlış o tek şerittir öyle o yola iki araba sığdıramazsın tek araba yolun ortasından arka arkaya gideceksin :)
3- Işıkta Özellikle Lara semtinde Rang rover, X5,6, Q5,7 gibi araçlar ışıkta önündeyse hiç uğraşma direk bi şekilde önüne geç çünkü onlar önünü göremeyecek kadar kötü şoför illaki önünde bikaç araçlık yer vardır orda bekle :)

lektonstar17
29/03/2013, 15:42
En Baba trafik kuralları bizde sanırım;
1- İngiliz uzulu normal seyirse soldan gideceksin... Önündeki sollamak yok SAĞlayacaksın..
2- Eğer gittiğin şerit 2 şeritse Yanlış o tek şerittir öyle o yola iki araba sığdıramazsın tek araba yolun ortasından arka arkaya gideceksin :)
3- Işıkta Özellikle Lara semtinde Rang rover, X5,6, Q5,7 gibi araçlar ışıkta önündeyse hiç uğraşma direk bi şekilde önüne geç çünkü onlar önünü göremeyecek kadar kötü şoför illaki önünde bikaç araçlık yer vardır orda bekle :)

İstanbul da durum farklı. Burada yol genişlikleri daha tasarruflu kullanılır. Safları sık tutalım hesabı :) İki şerit yola üç sıra yapılır , üç şerit yola dört hatta beş sıra yapılır. İstanbullu yolunun kıymetini bilir :) Gideceği yere daha geç varacaktır ama mühim olan birlik beraberlik içinde hareket etmektir :)

alperd
29/03/2013, 17:06
İzmir'de şoförler genelde acemi gibi şehir içi trafik akış hızı ortalama 50'yi geçmez ama İstanbul şoförlerinin sanki hepsi usta, şehir içi trafik (sıkışma yoksa) ortalama 70-80 ile akıyor en zor virajlı 3 şerit yerlerde bile senkron süper :)

Şahsen ben bu kadar seri süremem o kalabalık içinde...

selcukkuvvet
29/03/2013, 17:17
İstanbul da durum farklı. Burada yol genişlikleri daha tasarruflu kullanılır. Safları sık tutalım hesabı :) İki şerit yola üç sıra yapılır , üç şerit yola dört hatta beş sıra yapılır. İstanbullu yolunun kıymetini bilir :) Gideceği yere daha geç varacaktır ama mühim olan birlik beraberlik içinde hareket etmektir :)

Hocam akan trafikte yeşil ışık yanan yolda durup önce soluna sonra sağına sonra bidaha soluna bakmak suretiyle tekrar kalkış yapanı bilirim bu şehirde(o sırada ışık tekrar kırmızıya döner)

lektonstar17
29/03/2013, 17:18
Hocam akan trafikte yeşil ışık yanan yolda durup önce soluna sonra sağına sonra bidaha soluna bakmak suretiyle tekrar kalkış yapanı bilirim bu şehirde(o sırada ışık tekrar kırmızıya döner)

O da güzelmiş. İlginç bir trafik felsefeniz varmış :)