Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorine yine zam!
Kriminal
19/03/2010, 12:23
Akaryakıt dağıtım şirketleri motorinin satış fiyatına 4 kuruş zam yaptı. İstanbul'da satılan mazotun litre fiyatı 3.06 TL'den 3.10 TL'ye yükseldi.
Zammı sabah petrol istasyonlarında gören vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Bundan sonra otomobil kullanmanın çok lüks olduğunu belirten vatandaşlar zamlara artık dur denilmesi gerektiğini söylediler.
Yakıt masraflarının aşırılığından yakınan taksi, minibüs ve kamyoncu esnafı iş yapamaz duruma geldiklerini ve artık çarelerinin kalmadığını söylediler.
Vergi cenneti ülkemde 21.000TL lik arabayı vergiler sayesinde 35000TL ye alıp daha sonra Litresi 65kuruş olan (dağıtım mailiyetleri dahil) mazota 3,10TL vermek çok güzel bir şey. hergün dua ediyorum..
Kriminal
19/03/2010, 12:47
enflasyon hesaplanırken nedense akaryakıt gıda ve giyim hafife alınmıştır hep. belki haytımızın % 80 nini bunlara yatırırız. hükümet enflasyonu biz yutturmaya çalışmasın. dünyanın en pahalı akaryakıtı türkiye'de.
terazi12345
19/03/2010, 13:42
Arkadaslar dayanin biraz daha....Butce acigini odedigimiz vergilerler ile yari yariya azalttik.:)
Kaldi diger yarisi...3.10 yetmez 4 lira falan olmasi lazim...
https://www.haber7.com/haber/20100316/Turkiyenin-butce-acigi-yari-yariya-azaldi.php
Yurt disinda yasadigim bir ornek ten bahsetmek istiyorum....Ulke kanada orada oldugum donemde benzin fiyati bir anda artis gostererek 0.95 cent den 1.1 dolara cikti litre fiyati....
Sonrasinda insanlar 1 hafta olayi boykot ettiler...Kimse benzin almadi ve benzin istasyonlarinin civarinda eylemler yapildi. Herkes toplu tasimaya yoneldi. Sadece 1 haftanin sonunda fiyatlar tekrar eski haline geldi.
Simdi kissadan hisse biz bunu turkiyede yapabilir miyiz? Hayir. o zaman durmak yok yola devam 4 liraya kadar yolu var....
smartmavi
19/03/2010, 13:49
Bu kadar bencil olmayalım arkadaşlar, devletimizin vergi gelirlerinden başka nesi kaldı ki?
Onlar naapsın, bütçe açığı bir türlü kapanmıyor (!)
efsane19
19/03/2010, 14:19
bütçe açığı neden oluyor acaba devletin parasını şahsına kullananlar olmasa durum böle olmaz bizim paramızı kandi şahsına yiyenlerin boğazında kalsın Allah bildiği gibi yapsın onları. Haram zıkkım olsun başka bişey demiyorum. Bu kadar vergi başka ülkede yok. Bizim yaşamamız bile tesadüf bu şartlarda bu ülkede.
Kriminal
19/03/2010, 14:47
Arkadaslar dayanin biraz daha....Butce acigini odedigimiz vergilerler ile yari yariya azalttik.:)
Kaldi diger yarisi...3.10 yetmez 4 lira falan olmasi lazim...
https://www.haber7.com/haber/20100316/Turkiyenin-butce-acigi-yari-yariya-azaldi.php
Yurt disinda yasadigim bir ornek ten bahsetmek istiyorum....Ulke kanada orada oldugum donemde benzin fiyati bir anda artis gostererek 0.95 cent den 1.1 dolara cikti litre fiyati....
Sonrasinda insanlar 1 hafta olayi boykot ettiler...Kimse benzin almadi ve benzin istasyonlarinin civarinda eylemler yapildi. Herkes toplu tasimaya yoneldi. Sadece 1 haftanin sonunda fiyatlar tekrar eski haline geldi.
Simdi kissadan hisse biz bunu turkiyede yapabilir miyiz? Hayir. o zaman durmak yok yola devam 4 liraya kadar yolu var....
Eğer katılmazsan boyle bır eyleme bende insan degılım..
Olsun birisi ön ayak yapalım savaşalım bızde artık ezemesınler
kaptan_ahab
19/03/2010, 14:51
Sonuç vereceğini bilsem değil 1 hafta 1 ay kontak kapatırım.
puntoevo
19/03/2010, 14:54
sonuç vereceğini bilsem değil 1 hafta 1 ay kontak kapatırım.
aynen.
Kriminal
19/03/2010, 14:57
Bir akım baslatmaya ne dersınız
kaptan_ahab
19/03/2010, 15:01
En uzun yollar bile küçük bir adımla başlar.
Eğer katılacaklar varsa samimi diyorum 1 ay kontak açmam.
sowhat788
19/03/2010, 15:09
Sabah gelirken gözüme çarptı 3,77 yazıyordu benzinde yardırrrr mürsel :)
Bazen hesaplıyoruz ya " arabam nasıl yakıyor çok mu az mı? "
arabalar napsın be kardeşim 4 tl ye dayanmış litresi,normal yakıyorlar ama litre fiyatı fazla olduğu için saçmasapan bir ilişki doğuyor arada
BuRaK-BG
19/03/2010, 15:09
bu günlük arac kullanan insanlar için uygulaması kolay ancak iş için kontak kapatmak nerdeyse kimsenin kabul etmeyecegi bişey.zaten vergi borçu sigorta borçu vs.... olan insanlar bu şekilde daha ayrı bir bataga doğru gider ürettiği işi sevk edemeyen esnaf bunu kaldıramaz.bu sefer dimiyata pirinçe giderken eldeki bulgurdanda olurlar.benim içinde bu durum gecerli.bunun başka bir çözümü olmalı.kaçağamı başlasak:)
sowhat788
19/03/2010, 15:12
bunun başka bir çözümü olmalı.kaçağamı başlasak:)
Rapidshare ye crack li benzin mi yüklesek napsak ;
[/URL][URL]https://www.resimler.tv/data/media/2/isaret-ceken-bebek.jpg (https://www.rapidshare.com/GrandepuntotrUyelerineOzelAzYakanCrackliBenzin.rar ) :)
kaptan_ahab
19/03/2010, 15:13
1998 de 5-TL ye şahin deposu doldururduk hey günler
Kriminal
19/03/2010, 15:16
Esnafa simdilik sözumuz yok aracıyla ekmek kazananlara...
Biz yapıca vatandas olarak bız..Eger biz olabılırsek nihat sırdarın dedıgı gıbı...Bütün kazlar toplandık
Hopppp !!!!! Allah devletimize zeval vermesin, padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa, padişahım çok yaşa...
:X:clapping::X
Hakan_vectra
19/03/2010, 16:19
Tolga bey o devirleri arar olduk ....
bunun adı zam değil olsa olsa gemi cikteki gibi.yani zam cık.
yanlış anlaşılmasın.
seysey37
19/03/2010, 18:15
daha önceki zamlardada bu protesto fikrini söylemiştim fakat kimse bişey dememişti..
bence bütün illerde eş zamanlı olarak forum üyeleri tarafından protesto yapabiliriz benzinliklerim önlerinde durup..
hatta ufak çaplı bi broşür hazırlanıp benzin almaya gelenlere verilip,ilerki bir tarihte geniş çaplı bir eylem yapılabilir..
Eski zamanları daha çoook ararız çoook.....
bunun adı zam değil olsa olsa gemi cikteki gibi.yani zam cık.
yanlış anlaşılmasın.
Gayet güzel anlaşılıyor, ben anladım ve taktir ettim sizi :cool:
durmak yokk, yolmaya devamm.
Bazen mühendislere düşük yakıt tüketimine sahip motor tasarlamak için ilham veren baş sebebin Türkiyedeki akaryakıt fiyatları olduğunu düşünüyorum :)
GP COSKUN
20/03/2010, 00:59
nasılda çaktırmadan 40- kuruş 30- kuruş dokunduruyorlar
keriz varya karşılarında
gemiciklere 1tl 20kuruş litresi
araççıklara 3 tl
allahtan da korkusu yok bunların
şimdi bide bandrolu 2 den 3 e çıkarmayı düşünüyorlar
ne diyim bilmiyorumki
bunlarmı çok çoban
yoksa bizmi çok koyunuz
acaba bu hükümet bunca oyu kimlerden aldı...forum duvarlarına şikayetlerini yazanlar arasında eminim AKP ye oy atmış yüzlerce forum üyesi var :)) kimsenin şikayet etmeye hakkı yok...kaçak elektrik kullananda bu halk, zam geldi diye kaçak mazota mı yönelsek diye de bir yorum var yukarılarda...demek ki zoru görünce aklı hemen KAÇAK yapan bir toplum böyle yönetilirmiş..teşekkürler hükümete...durmak yok YOLA YOLA devam...
Arkadaşlar detaylı hesaba girmeyeceğim ama kendimce küçük bi hesap yaptım.bilindiği gibi akaryakıt fiyatları dolar bazında hesaplanıyor.diyelim ki petrol ün varil fiyatı 80 dolar.dolar ise 1.50 lira.buna göre bi akaryakıt fiyatı hesaplanıyor.bir hafta sonra petrol 82 dolar .ancak dolar 1.47.diyorlar ki petrol yükseldi zam yapıyoruz.
yine bir hafta sonra petrol 80 dolara düşüyor ama indirim yok.
bir kaç gün sonra bu sefer dolar çıkıyor 1.55 liraya.haydiiiiiiiiiii.diyorlar ki dolar yükseldi bizim yapacak bişeyimiz yok akaryakıta zam.ha bu arada petrol fiyatı düşmüş 78 dolara.
Yani anlayacağınız aslında fiyatlar çok değişmiyor.dolar yükselince ters orantılı olarak varilin tl bazında ki fiyatının düşmesi lazım.dolar düşünce de varil fiyatının tl bazında yükselmesi lazım.ha hasan kel.ha kel hasan.tabi varil in bağımsız olarak değişen fiyatlarını baz almıyorum.
umarım doğru anlamış ve doğru anlatabilmişimdir.konuya daha vakıf olan varsa anlatsın ve bende daha iyi anlayım.
kafanız karıştıysa özür dilerim.ben anlatamamışımdır.
bu mıllet tepkısız koyun oldukca hergun zam gelır arkadaslar Ankarada dolmus ucretlerı asagıya cekıldı otobusculer ve mınıbusculer eylem yaptılar ucret asagıya cekıldıye fakat kus beyınlıler mazota zam geldıgınde seslerı cıkmadı halen cıkmıyor da mazot paraları ceplerınden cıkmıyormu bunların yarın Ankarada bır bulusmamız olcak oglen saatlerınde KIZILAYDA ARACLARLA BU ZAMLARI PROTESTO EDELIM DERIM
Denız bu sınırle yazıyorum kardes ankara dolmuscuları federasyonuna,halkotobusculerıne ve taxı cılere ınsallah Koyun olmazlar tepkılerını koyarlar
Kriminal
20/03/2010, 15:11
Protesto artık şart oldu..Hala neyi beklıyoruz....Daha kötüsü ne olabilirki...
alperyonar
20/03/2010, 15:15
Kesinlikle ama öyle kızılay da toplanıp ta eylem yapılmaz:D Şöyle olabilir bir gün ya da 2 gün boyunca benzin alınmaz..
seysey37
20/03/2010, 15:16
bu mıllet tepkısız koyun oldukca hergun zam gelır arkadaslar Ankarada dolmus ucretlerı asagıya cekıldı otobusculer ve mınıbusculer eylem yaptılar ucret asagıya cekıldıye fakat kus beyınlıler mazota zam geldıgınde seslerı cıkmadı halen cıkmıyor da mazot paraları ceplerınden cıkmıyormu bunların yarın Ankarada bır bulusmamız olcak oglen saatlerınde KIZILAYDA ARACLARLA BU ZAMLARI PROTESTO EDELIM DERIM
Protesto artık şart oldu..Hala neyi beklıyoruz....Daha kötüsü ne olabilirki...
sonunda beni anlayan çıktı :) bence basınla bağlantısı olan arkadaşlar varsa o kişiye haber verip basında haberin duyulmasını sağlayabilir ve bi bildiri bastırıp el broşürü tarzı,merkezi bi kaç benzin istasyonunda girişlerinde halkımızı uyandırıp ve daha sonraki günlerde daha büyük çaplı bir eylen yapılabileceğini duyurabilcemiz bir protesto yapabiliriz arkadaşlar...
koyun olmayalım harekete geçelim burdan yaz yaz nereye kadar....
Gerekirse 1 ay da kapatırız kontakları, yeter ki toplu ve basınla duyurabileceğimiz bir protesto olsun.
zyilmaz90
20/03/2010, 15:26
Valla Zamımıza Koyuyolar.İStanbul da Eylem Felan Olsa YeminEderim Şüphesis Katılırım.
Kriminal
20/03/2010, 15:27
Wallaha billaha kapatırız..Ne bu yaaa koyun olduk suren surene cobanımız çok ...
Semer vuranda çok..Ama olmayacagız artık destek toplayalım arkadaslar destek gerekırse yenı konu acalım
Düşündükçe deli oluyorum. Ortalama 15-18 ayda 1 TL artıyor fiyatlar arkadaşlar, 1.5 yıl önceki benzin fiyatı şuan dizel fiyatı oldu, ne anlamı kalıyor dizelin! Bizim forumla da kalmayıp peugeot, opel, renault ve ford gibi ülkemiz yollarına egemen diğer marka kullanıcılarının forum moderatörleriyle de iletişime geçmeli ve harekete geçmeliyiz.
Bu arada kızılay dememdekı sebeb orada herzaman DHA-IHA VB KANALLARIN ARACLARI BULUNUR BASINI ARAMAMIZADA GEREK YOK KIZILAYIN ORTADA KONTAK KAPARTIRSANIZ HEMEN HEPSI HABER YAPAR BUNU BU ARADA ALIN SIZE BENZIN VE MAZOT OLAYI ''https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11240871.asp '' VE ASAGIDAKI RESME BAKIN NE OLDUNU ANLAYALIM .
YEME ICME COLUGUNUN COCUGUNUN RISKINI VERGIYE ODE BU NE YAA BASTAKILERDE LUX LUX BENIM VERGIMLE GEZSIN 18 YASINDAKI COLUK COCUGUNU JIPE BINDIRSIN BENDE AYSONU NASIL GERECEK DIYE DUSUNEM
seysey37
20/03/2010, 19:33
Bu arada kızılay dememdekı sebeb orada herzaman DHA-IHA VB KANALLARIN ARACLARI BULUNUR BASINI ARAMAMIZADA GEREK YOK KIZILAYIN ORTADA KONTAK KAPARTIRSANIZ HEMEN HEPSI HABER YAPAR BUNU BU ARADA ALIN SIZE BENZIN VE MAZOT OLAYI ''https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11240871.asp '' VE ASAGIDAKI RESME BAKIN NE OLDUNU ANLAYALIM .
YEME ICME COLUGUNUN COCUGUNUN RISKINI VERGIYE ODE BU NE YAA BASTAKILERDE LUX LUX BENIM VERGIMLE GEZSIN 18 YASINDAKI COLUK COCUGUNU JIPE BINDIRSIN BENDE AYSONU NASIL GERECEK DIYE DUSUNEM
süper bir bilgi bulmuşsun gerçekten..mesela broşür hazırlayıp önüne bu bilgiyi arka sayfasınada millet vekillerinin kullandıkları arabaların benzin tüketimi vergisi,özel araçlarının benzin tüketimi vergisi ve bizim araçlarımızın tüketim ve vergi değerleri yazılıp karşılaştırma yapabiliriz..
herkes 30-40 tane çıkartsa çok maliyetlide olmaz bunları işlek bir caddenin benzin istasyonunun önü kapatılarak dağıtabiliriz..haklımızı bilinçlendirmeliyiz...
HAYDİ FORUM KURUCULARIMIZ artık harekete geçelim birşeyler yapalım koyun olmadığımızı gösterelim...
Her ildeki forum üyelerimizle,öncelikli olarak büyükşehirlerde böyle bir protesto yaparsak çok ses getirebiliriz..
hatta diğer otomobil forum siteleriyle ortak birşeylerde yapılabilir..
Akaryakıta yapılan zamma Kendı capımda tepkımı koydum arka cama
GP COSKUN
20/03/2010, 21:55
işte tepki bu
en yasal yoldan medenice tepkimizi bu şekilde ortaya koyabiliriz
yarından itibaren aynısını bende yapıştırıcam arka camıma
niye bu durumdayız acaba diye düşünenlere kendimce bir cevap vereyim!
A gubu
*siz,biz veya olaylara sorgulayarak eleştirerek bakan, bizden olsun veya olmasın yanlış yapanı eleştiren insanlar olarak mesela sayımız 1 milyon (bayan erkek eşit500bin 500 bin )olsun.
B GRUBU
*olaylara sadece "bizden olan veya olmayan,dindar veya dindar değil" diyerek bakan,kendilerinden olanlar hırsızlıkta yapsalar bile "eyvallah" diyenler de 1 milyon olsun.
A grubu, "kendine ait bir odası olsun,doğru düzgün yetişip vatana millete hayırlı olsun,düzgün bir eğitim alsın vs vs vs sebeplerle genelde 1 çocukla yetiniyor.
B grubu, A grubundaki endişeleri taşımadığı,"ayrıca kendisi gibilerin sayısı çoğalsın" diye "allah ne verdiyse" 2,3,4 çocuk yapıyor,
SONUÇ:ilk yılda A grubu 1,5 milyon olurken B grubu (ortalama 3 çocuktan) 2,5 milyon
bu oran A grubunun aleyhine her geçen yıl büyümektedir.Bu tesadüfen ortaya çıkan bir şey değil,uzun yıllardan beri süre gelen bir politikanın sonucudur,örn:eskiden bir dönem istanbul da 5 çocuklu olanlardan su parası alınmaması,örn en az 3 çocuk konusunun teşvik edilmesi,
gerçekten bakabilen istediği kadar çocuk sahibi olsun itirazım yok,ama "yiyecek ekmeğimiz yok" diyenlere bakıyosun maşşallah 3-5 tane çocuk var.ee onlarda 1 torba kömüre fit olduğu sürece............
dolayısıyla işimiz çok zor arkadaşlar,
hayriyilmaz2
20/03/2010, 22:58
bu zamlar başbakanın bakanların çoluğundan çocuğundan çıksın
seysey37
21/03/2010, 01:06
çok güzel bir yazıda,bizim halkımız malesef okuyamaya hiç meraklı değil durupta acaba bu neymiş diye okumaz böyle yazıları...
onların gözüne sokmamız,biz bu yazıları okuyarak onların kafalarına sokmamız lazım bence..
onun için topluca ve basın yoluyla yapılcak bir organizasyon daha etkili olacaktır..
birde herkes şikayetçi,hiç kimsenin hoşuna gitmiyo bu olaylar..peki niye kimse harekete geçmiyor??sürekli birşeyler yapalım diye fikirler söyleniyor malesef ilgilenen 3-5kişi...
grandecaglar
21/03/2010, 01:45
ben arabayı unuttum bindiğim yok kendi çapımda protesto ediyorum zati 3 haftadır 10 liralık benzin harcadım kontak kapattım :ohmy0000:
niye bu durumdayız acaba diye düşünenlere kendimce bir cevap vereyim!
A gubu
*siz,biz veya olaylara sorgulayarak eleştirerek bakan, bizden olsun veya olmasın yanlış yapanı eleştiren insanlar olarak mesela sayımız 1 milyon (bayan erkek eşit500bin 500 bin )olsun.
B GRUBU
*olaylara sadece "bizden olan veya olmayan,dindar veya dindar değil" diyerek bakan,kendilerinden olanlar hırsızlıkta yapsalar bile "eyvallah" diyenler de 1 milyon olsun.
A grubu, "kendine ait bir odası olsun,doğru düzgün yetişip vatana millete hayırlı olsun,düzgün bir eğitim alsın vs vs vs sebeplerle genelde 1 çocukla yetiniyor.
B grubu, A grubundaki endişeleri taşımadığı,"ayrıca kendisi gibilerin sayısı çoğalsın" diye "allah ne verdiyse" 2,3,4 çocuk yapıyor,
SONUÇ:ilk yılda A grubu 1,5 milyon olurken B grubu (ortalama 3 çocuktan) 2,5 milyon
bu oran A grubunun aleyhine her geçen yıl büyümektedir.Bu tesadüfen ortaya çıkan bir şey değil,uzun yıllardan beri süre gelen bir politikanın sonucudur,örn:eskiden bir dönem istanbul da 5 çocuklu olanlardan su parası alınmaması,örn en az 3 çocuk konusunun teşvik edilmesi,
gerçekten bakabilen istediği kadar çocuk sahibi olsun itirazım yok,ama "yiyecek ekmeğimiz yok" diyenlere bakıyosun maşşallah 3-5 tane çocuk var.ee onlarda 1 torba kömüre fit olduğu sürece............
dolayısıyla işimiz çok zor arkadaşlar,
sonuna kadar katılıyorum