PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese merhaba, aranıza katıldığım için mutluyum

gorefest
19/03/2010, 01:09
Herkese merhaba,

Bu güzel forumdan bir süredir haberim var. 2.el Bravo almayı düşünürken istediğim temizlikte ve fiyatta Bravo bulamadığım için aklımda yokken GP'ye yöneldim. Umarım iyi yapmışımdır. 2006 model 65bin'de granit grisi 3K MJet Emotion 90 bg aldım. Donanımları gayet tatminkar gerçekten.

Bikaç sorum olucak araç hakkında. Cevaplayan arkadaşlar olursa çok sevinirim.

1. Araçta boyanan ya da değişen hiçbir parça yok ama 2 bölgede sürtme yüzünden oluşmuş derin çizik (yakından dikkatli bakılınca çok hafif içiine girmiş) var. Bunları tamir ettirirsem o parçaları tamamen mi boyamak gerekir. Bu aracın değerini etkiler mi? (Yaptırmadan önce resimlerini çekmek şartıyla). Rütuşlanması gereken birkaç yer var bir de. Bunu serviste ne kadara yaptırabiliriz?

2. Detaylı iç temizlik, boya koruma ve motor koruma için 250 TL fiyat aldım. Bu iyi bir fiyat mıdır?

3. Benden önce kullanan arkadaş Fiat logolarının üzerine Abarth stickerları yapıştırmış. Fakat ben tüm araçları orjinal haliyle severim. Bunları sorunsuzca çıkarabilir miyim? İz kalma ya da alttaki logonun hasara uğraması gibi birşey söz konusu mudur?

4. Yakıt konusunda euro dizel kullanılacağını biliyorum. İstasyon olarak tercih edilebilecek bir marka var mıdır?

Herkese çok teşekkürler. Aslında soracak çok soru var. Yavaş yavaş hallederiz gibime geliyor:)

JASMINE
19/03/2010, 01:19
Aramıza hoşgeldin Emre. Aracın hayırlı olsun. Keyifli ve aktif forumlar.

Cevaplara gelince;

1. Bu soruya daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlarım cevap verecektir diye düşünüyorum.

2. 250 TL'lik tutarı nereden aldın. Şu an itibariyle Sonax'larda bir kampanya var. İstersen orası ile de görüş derim.

3. Abarth logoları eski logonun üzerine sticker şekilnde yapıştırma ise zarar vereceğini düşünmüyorum.

4. Yakıt olarak Fiat Opet desede benim çevremde Opet olmadığı için 2006'dan beri Shell V-Power kullanıyorum. Bir ara GTL'i deneyeceğim.

İzmir buluşmalarında da aktif olarak aramızda görmek dileğiyle.

kaptan_ahab
19/03/2010, 01:20
Emre bey hoşgeldiniz,aracınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın,
Forumda sorduğunuz her sorunun cevabı fazlası ile var,bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım;
1-Metalik boyalarda renk farkından dolayı küçük bir alan boyama ile sorun giderilemiyor,hasarlı bölgenin dışına doğru lokal olarakta boyama yapılıyor.Resim çekmeniz tabiki iyi olacaktır, satarkende boya takıntılı birine denk gelmezseniz sorun çıkmayacaktır.Değişen parça ve içlerde boya olup olmaması daha önemli.Günümüzde boyasız araç bulmak zor artık.Fiyat olarakta tahminimce 100-200-TL arasıdır.

2-Temizlik konusunda birçok yerde farklı fiyatlar veriliyor.Ben 3 gün önce sadece iç temizliğe 150-TL verdim, komple boya koruma ile birlikte 300-TL istemişlerdi.Kullandıkları malzemeye dikkat edin, sonax ve megiuars ise tereddüt etmeden verin.

3-Fiat logosunda herhangi bir sorun çıkmaz,rahatça değişebilirsiniz.

4-Yakıtla ilgili forumda konu açıldı, oraya bakarak artık po düşünüyorum ben, sizde okuyup fikir edinebilirsiniz,

tekrar hoşgeldiniz.

ABNEW
19/03/2010, 01:22
Emre hoşgeldin, keyifli forumlar...

gorefest
19/03/2010, 01:36
Hepinize çok teşekkürler. Bu 4.aracım ama daha ilk günden ısındım GP'ye. Ufak tefek sorunları da çözersem daha da keyifle kullanıcam aracımı.

femoli
19/03/2010, 10:22
Hoşgeldin emre aktif forumlar dilerim..

serdar2362
19/03/2010, 10:35
Öncelikle aramıza hoşgeldin Emre kardeşim. Aktif olmanı ve İzmir buluşmalarında boy göstermeni (mesela biz Ankara'dan katıldık buluşmanın tadı damağımızda kaldı) dilerim.

Sorularına kendimce cevap vereyim.
1- Derin çizikten kasıt kaportanın içine hafif göçmesi ise düzeltme yapılır sonra da o kısım komple boyanır. Resim çekmen satarken alıcıya mühim bir şey olmadığının ispatıdır.
2- Aldığın fiyat gayet uygun. İç temizliği komplesi için 100 TL den aşağı yapmazlar. Kullandıkları ürünün kalitesi de çok önemli tabii.
3- Logoların sökümü kolay bir bıçak ile sökebilirsin. Ama önce yerlerine koyacağın logoları almak lazım onları da silikon ile tutturabilirsin.
4- Forumda genel olarak shell, po ve o pet kullanıyorlar. Hepsi de uygun, ancak arkadaşlar genelde po kullanıyor.

k@pl@n
19/03/2010, 10:39
hoş geldin keyifli ve aktif forumlar...

Scottie
19/03/2010, 12:05
hoşgeldin iyi forumlar.

gorefest
19/03/2010, 12:49
Herkese tekrar teşekkürler. Fiyat aldığım yer sanırım 3M ürünleri kullanıyor. Sonax biraz daha pahalı ama daha iyi midir?

GP COSKUN
19/03/2010, 12:58
aramıza hoş geldin emre

Kriminal
19/03/2010, 13:11
Emre hoşgeldın..

Mutluysan sorun yok
aceleye mahal verme yavas yavas hepsı olur
sen sımdı merakını gıderırsen dahada gelmezsın :P

magic
19/03/2010, 13:14
Aramıza hoşgeldin Emre kardeşim, aracın hayırlı olsun, kazasız sürüşler, keyifli forumlar dilerim.

gogo61
19/03/2010, 14:05
aracın hayırlı olsun. aramıza hoşgeldin.

puntoevo
19/03/2010, 14:32
Herkese merhaba,

Bu güzel forumdan bir süredir haberim var. 2.el Bravo almayı düşünürken istediğim temizlikte ve fiyatta Bravo bulamadığım için aklımda yokken GP'ye yöneldim. Umarım iyi yapmışımdır. 2006 model 65bin'de granit grisi 3K MJet Emotion 90 bg aldım. Donanımları gayet tatminkar gerçekten.

Bikaç sorum olucak araç hakkında. Cevaplayan arkadaşlar olursa çok sevinirim.

1. Araçta boyanan ya da değişen hiçbir parça yok ama 2 bölgede sürtme yüzünden oluşmuş derin çizik (yakından dikkatli bakılınca çok hafif içiine girmiş) var. Bunları tamir ettirirsem o parçaları tamamen mi boyamak gerekir. Bu aracın değerini etkiler mi? (Yaptırmadan önce resimlerini çekmek şartıyla). Rütuşlanması gereken birkaç yer var bir de. Bunu serviste ne kadara yaptırabiliriz?

2. Detaylı iç temizlik, boya koruma ve motor koruma için 250 TL fiyat aldım. Bu iyi bir fiyat mıdır?

3. Benden önce kullanan arkadaş Fiat logolarının üzerine Abarth stickerları yapıştırmış. Fakat ben tüm araçları orjinal haliyle severim. Bunları sorunsuzca çıkarabilir miyim? İz kalma ya da alttaki logonun hasara uğraması gibi birşey söz konusu mudur?

4. Yakıt konusunda euro dizel kullanılacağını biliyorum. İstasyon olarak tercih edilebilecek bir marka var mıdır?

Herkese çok teşekkürler. Aslında soracak çok soru var. Yavaş yavaş hallederiz gibime geliyor:)

Hoşgeldin kardeşim.Aracını güle güle kullan.

Sorunların 2006 model bir araç için yok denilebilecek kadar az diyebilirim.

1.Kapıda meydana gelen göçüklerin göze çok batmıyorsa hiç oynatma derim.Rütuşları sanatkar bir boyacı halleder.
2.Detaylı iç temizlik için aldığın fiyat biraz pahalı fakat kullanılacak ürünlere görede değişiyor.
3.Stickerları sıcak havada veya hafifce ısıtarak sökmeni tavsiya ederim iz kalmayacaktır.
4.Yakıt konusu tartışmaya çok açık bi konu ben opet tercih ediyorum ama aracım hala garantide.Arada Shell de aldım ciddiye alınacak fark yok gibi.
Seçim senin.

BuRaK-BG
19/03/2010, 15:11
hoşgeldiniz aktif ve keyifli forumlar dilerim

ancester
19/03/2010, 16:43
hoşgeldin, hayırlı olsun...

Kriminal
19/03/2010, 16:47
C.tesi günü izmir girne bulvarında kırmızı bır gp kipa servisiyle kaza yapmıştı bızım forum uyesımıdır merak ettım

KaMiKaZe
19/03/2010, 17:04
hoşgeldiniz, iyi forumlar.

JASMINE
19/03/2010, 17:12
Herkese tekrar teşekkürler. Fiyat aldığım yer sanırım 3M ürünleri kullanıyor. Sonax biraz daha pahalı ama daha iyi midir?

Emre, daha öncede dediğim gibi Sonax'larda şu anda bir kampanya var. Geçenler mail gelmişti. İstersen bir konuş. Ayrıca forum üyemiz Nafiz Uybat Alsancak Sonax'ın sahibi. Bizlere gerekli indirimleri yapıyor kendisi. Tercihin Sonax olursa aklında bulunsun.

gorefest
19/03/2010, 19:23
Herkese tekrar tekrar teşekkürler. Cevap veren arkadaşlara da çok teşekkürler.

Forumu yoğun bi şekilde araştırıyorum. Fırsat buldukça arabayı tanıdıkça diğer arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıcam tabii ki. Böyle bi forum insanın arabasını daha çok sevmesini sağlıyor.

Sonax'ın garanti bankası ile bi kampanyası daha varmış. Zorunlu trafik sigortası ödenirse Sonax'ta %50 indirim uygulanıyormuş. Onlarla da görüşeyim. Öncelikle tabii boya rütuş olayını halletmem gerekiyor. Servis bunun için en uygun yer diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu konuda?

Forumda Angel farlardan çok bahsediliyor. Ben de görünüş olarak mercekli farları çok seviyorum. Ama xenonsuz kullanmak istiyorum. Önerir misiniz?

M@GIC
19/03/2010, 19:38
Hoşgeldin. Keyifli forumlar.

gorefest
20/03/2010, 03:12
Hoşgeldin. Keyifli forumlar.

teşekkürler..

burhankutlu
20/03/2010, 18:25
hoşgeldin aramıza

operatormurat
20/03/2010, 19:14
emre hoşgeldin , bu forumda sorularına rahatlıkla yanıt bulabilirsin.....

muro0
20/03/2010, 21:35
Emre biLader hoş qeLdin keyifLi forumLar .. x)

gorefest
21/03/2010, 13:57
Herkese tekrar teşekkürler...

3 kapılarda, ön kapının arka yolcu camıyla birleştiği bölüm hep siyah renkte mi? Bu bölümde sanki kaplama varmış gibi duruyor ve çok çizik var üzerinde. Anlatabildim mi bilmiyorum:)