Orijinalini görmek için tıklayınız : Carbon clean
sinanunlu
17/03/2010, 23:33
bugün fiat yetkili servisinde aracıma carbon clean yaptırdım.Şuana kadar hiç yapılmamıştı ve aracı 81binde gerçekten çok memnun kaldım aracın sesi gidişi yokuşları çıkışı hrşeyi değişti yaptırmadan önce çok tereddütüm wardı ama gayet güzel oldu herkese tavsiye ediyorum.
Erdem Bozdağ
17/03/2010, 23:35
hayırlı olsun benim de 1000 km kaldı 40.000 bakımına
cc yapılcak bakalım merak ıcındeyım ben de :)
sinanunlu
17/03/2010, 23:39
öncelikle teşekkürler.kesinlikle yaptırın derim bn hiç yaptırmadığım için şuana kadar farklı çok net anlayabildim.
GP COSKUN
17/03/2010, 23:56
güle güle kullanın hayırlı olsun
güle güle kullanın
motorun rahat bir nefes almıştır. ;)
sinanunlu
18/03/2010, 00:27
çok teşekkürler
tempesty
18/03/2010, 02:20
Bende 40.000 bakımında yaptırmıştım ama farkı hissettim dersem sanırım yalan söylemiş olurum hiçbir fark hissetmedim maalesef :( belkide araç lpg li olduğundandır bilemiyorum ama bana saçma geldi..
kaça yaptırdın cc ni.ve araca nasıl bi işlem yapılıyo.
alperyonar
18/03/2010, 08:56
Hayırlı olsun:)
kaptan_ahab
18/03/2010, 10:15
Bende yaptırmayı düşünüyorum ancak tam olarak bilmediğimden tereddütlü yaklaşıyorum.Sanayideki ustam düzenli ve kaliteli yağ ve filitre değişimi yapıldıktan sonra böyle bir işleme gerek olmadığını belirtmişti.Yapılan işlemi izlediyseniz kısaca bilgi vermeniz mümkünmü, bu işlemden sonra yağ ve benzeri bir değişim gerekiyormu.
sinanunlu
18/03/2010, 20:20
yağım değişeli çok olmamıştı yaklaşık bi üç bin km olmuştu o yüzden servise ilk olarak yağ değiştirmenin gerekli olup olmadığını sordum önce ve sonra yağ dğiştirme işlemi gerekli deil değiştirlmesede olcğını söyledi servis ama bn iki bin üç bin km sonra değiştirmeyi düşünüorum. 70 liraya yaptırdım. makineye bağlıyolar ve özel ilaçlarla motoru temizliyorlar.el değmeden yapılıyor desek yeridir.
yapılan işlem sanırım motorun icine gaz salnıımından ibaret ama benm merak ettigim bu olayı teknik olarak acıkalayacak biri yokmu yani iceride neler olmakta kurumlar temizlenmekte denilmekte peki kurumların temzilenmesi bu kadar farkettiriyiromu acaba
muratx41
18/03/2010, 20:33
Carbon Clean, bir makine ve temizleme kimyasallarından oluşan bir sistemdir. Carbon Clean makinesinin deposuna 4 silindirli motorlar için bir şişe, 6 silindirli motorlar için bir buçuk şişe temizlik maddesi konulur. Daha sonra, deponun içindeki işarete kadar benzin (Benzinli motorlar için) eklenir. Otomobilin yakıt deposuyla ilişkisini kesmek amacıyla, yakıt kütüğüne bağlı olan benzin girişini ve çıkışını sağlayan borular birbirine bağlanır. Daha sonra makinenin hortumları buralara monte ediyir. Böylece makinenin deposu, otomobilin benzin deposu haline gelir. Hazırlanan karışım bitene kadar -ki bu yaklaşık 30-45 dakika sürer-, motor rölanti devirde çalıştırılır. Arada bir gaza basılarak sökülen kurumun egzozdan atılması sağlanır. Carbon Clean temizlik kimyasallarının en büyük özelliği, yanıcı olmamalarıdır. Bu nedenle motor parçalarına hiçbir yan etkisi bulunmaz.
https://www.carboncleanturkiye.com/nedir.htm ASIL LİNKİ
Hakan_vectra
18/03/2010, 20:51
Pekı harcanan yakıt bızım aractanmı temın edılıor..ve kac lt
muratx41
18/03/2010, 21:13
yapan arkadas cevap yazar herhalde
kara kız
18/03/2010, 21:30
yok temizleme esnasında yakılan yakıt tamamen servisin verdiği yakıttır..sizin aracınızın benzin deposuylan alakası yok.
34ozkankurtuldu34
18/03/2010, 22:57
Karbon birikimi içten yanmalı benzinli ve dizel motorlarda bir HC bileşiği olan yakıtın yanma odasında hava ile yakılması sonucunda meydana gelen kurum (karbon birikintileri) zaman içinde supap yüzeylerinde, piston yüzeylerinde, yanma odası çeperlerinde ve segmanlar etrafında oluşur. Bu birikintiler motorun nefes alma kabiliyetinde azalmaya sebep olur. Nefes alma kabiliyeti azalan motorun volümetrik verimi düşer. Karbon birikintileri; silindir kompresyonlarının düşmesine, motor gücünün azalmasına, fazla yakıt tüketimine, egzoz emisyonlarında artışa, rölanti bozukluğuna, hızlanma kabiliyetinde düşmeye ve soğuk havalarda zor çalışmaya sebep olur. Carbon clean uygulamasına yönelik bir standart yok. Ancak enjektörlerin temizliği yanma verimini etkiler.
Bu kurumların/birikintilerin bir makine ve temizleme kimyasalları yöntemiyle giderilmesi işlemine Carbon Clean uygulaması denir...
sinanunlu
18/03/2010, 23:10
bn aracı sıfır yakıtla bıraktım aynı şekilde aldım ama içinde rolantide 40 dakika çalışcak yakıt yoktu büyük bi ihtimalle onlar temin ediyor bu mantıkla.depo boş gitmekte fayda war tabi
HasanAliz
19/03/2010, 00:11
40bin km bakım faturasında CC yapılıp parası alınmış yazıyor. tabi ben görmedim yapıldığını yapıp yapmadıklarınıda bilmiyorum. belkide yapmamışlardır bile. zaten araçta hiçbir farklılık hissetmedim. gidişi vs herşeyi aynı. sanırım yapmayıp faturalandırmıştır servis.
fatihk34
22/03/2010, 04:23
Bende dün fiat yetkili servisinde, gitmişken carbon clean yaptırdım. Uygulama 35 dk sürdü. Aracım 56000 kmde, motorun çekişinde vs. hissedilir farklar oldu, ancak harikalar beklemeyin.
Bu işlem yerine zaman zaman enjektör ve subab temizleyici kimyasallar kullansak nasıl olur acaba...
serkandemir
22/03/2010, 11:13
Bende dün fiat yetkili servisinde, gitmişken carbon clean yaptırdım. Uygulama 35 dk sürdü. Aracım 56000 kmde, motorun çekişinde vs. hissedilir farklar oldu, ancak harikalar beklemeyin.
benim aracımda 47500 civarlarında izmire gideceğim istanbuldan 50 bin olmadan bakıma sokmak istiyorum ve carbon clean yaptıracağım öğrendiğim iyi oldu yaptırdıktan sonra bende düşüncelerimi sizinle paylaşacağım
Kriminal
22/03/2010, 11:23
Walla bu cc aklıma takıldı 50 tl şıkıştı gene desene
serkandemir
22/03/2010, 13:16
Walla bu cc aklıma takıldı 50 tl şıkıştı gene desene
arabası olana her daim bişiler sıkışyor zaten :)
Arabanın dört tekeri kendine,sadece stepne bize çalışır...
Hakan_vectra
22/03/2010, 16:07
Benım aracada cc yaptırabılıyormuyuz ..eger yaparlarsa cekıste farkedermı?
puntoevo
22/03/2010, 16:15
Bende 40.000 bakımında yaptırmıştım ama farkı hissettim dersem sanırım yalan söylemiş olurum hiçbir fark hissetmedim maalesef :( belkide araç lpg li olduğundandır bilemiyorum ama bana saçma geldi..
Kardeş senin yaptırmana gerek yokki belki de ondan fark etmedi.
serkandemir
22/03/2010, 16:19
gerek olması ile olmamasını nerden anlıyorsunuz peki ?
ahmetkarakaş
22/03/2010, 16:58
Benım aracada cc yaptırabılıyormuyuz ..eger yaparlarsa cekıste farkedermı?
tabiki yapılabilir... dm araç olarak geçer 70tl
Kriminal
22/03/2010, 17:06
Hakan cc yaptırma ıstersen sen abıcım zaten tek rakıbın thy
Hakan_vectra
22/03/2010, 17:11
:)
bugün servise sordum.cc 90 tl dediler.
90 lira cok pahalı be. sanayide yaptıralım olmazssaa
smartmavi
24/03/2010, 02:33
"Ohaa" deseydiniz o servise! İster inanın ister inanmayın, bu hizmet tam 11 ay önce 20 liraydı. Şimdi standart fiyatı 60 lira. Tutturan 90 da istiyor görüldüğü gibi. Tam bir bir rant kapısı olmuş, ciroyu arttırmak için bire bir. Ver gazı müşteriye, yap CC'yi. Aslına bakılırsa, maliyetine oranla çok pahalı bir işlem bence!
Servis adını verin de diğer arkadaşlar oraya gitmesin..
sanayide yapan bir yeri bulmak daha mantıklı sanırım.
tempesty
24/03/2010, 23:33
Kardeş senin yaptırmana gerek yokki belki de ondan fark etmedi.
Benzinli araçlara da carbon clean uygulaması yapılıyor , sadece dizellere dğeil yani..
ben 60000 bakımına soktuğumda sağolsunlar serviste bedava yaptılar.Arabamın performansında da farkı hissettim.
Birmot Beylikdüzü'ne carbon clean fiyatı sordum az önce 175,00 TL dediler. Çok pahalı gelince bir de Bosch Car Service Büyükçekmece'ye sordum 80,00 TL dedi onlar da.
Sizce hangi fiyat normal, ikisi arasında uçurum var resmen.
Bir de Birmot, daha önce yapılmadıysa enjektörlerde sıkıntı olabilir deyince vazgeçtim gibi.
Birmot Beylikdüzü'ne carbon clean fiyatı sordum az önce 175,00 TL dediler. Çok pahalı gelince bir de Bosch Car Service Büyükçekmece'ye sordum 80,00 TL dedi onlar da.
Sizce hangi fiyat normal, ikisi arasında uçurum var resmen.
Bir de Birmot, daha önce yapılmadıysa enjektörlerde sıkıntı olabilir deyince vazgeçtim gibi.
Aracınızın kilometresi yüksekse cc faydalı bir uygulama ama fiyat farkı anormal olmuş kullandıkları kimyasalların markaları farklı olabilir bosch düşünülebilir............
mrbleeeed
03/02/2015, 13:10
izmir birmotta 70 liraya yaptırdım.
30 da boğaz kelebeği temizliğine verdim.
1 ay kadar önce.