Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Far değişimi kaça yapılır?

cann
16/03/2010, 19:48
Mehmet(femoli) kardeşimden siyah zeminli angel far aldım sağolsun xenon ları da monte ederek gönderdi,telefonda montaj için dikkatli olmam konusunda uyardı,yapılacak işin büyük birşey olmayıp,ön tampon sökülerek eski farların sökülüp yerine yenisinin konulup soketlerin takılmasından ibaret olduğunu söyledi.bunun için servislerin uçuk rakamlar isteyebileceğini de ekledi.bugün elime geçti farlar,yine de bir arayıp sorayım dedim servise "bakalım kaç para isteyecekler" diye.
100 TL fiyat çıkardılar,yuh dedim içimden,farların kendisi zaten ne ki bu parayı istiyolar,forumda servis görevlisi olan arkadaşlar bu rakam konusunda ne düşünüyorlar acaba,bu rakam normal midir,veya daha önce başka bir servise bu işlemi yaptıran arkadaş var mı? eğer bu rakam uçuksa bunun hesabını sormak istiyorum da servise onun için.

atmaca615
16/03/2010, 19:56
Öncelikle farların hayırlı uğurlu olsun...
Servis konusuna gelincede servis dandik bir jant değişimide 100 lira en dandiğinden bir sticker ada 250 lira fiyat biçiyorsa far değişimine istedikleri 100 lira hiçde fazla değil yani onlara bakaraktan 100 lira 2 farı değiştirmek için inanılmaz derecede fazla ama işte servislerin hepsi böyle malesef...

burhankutlu
16/03/2010, 20:07
Allah, birincisi bağzı doktorlar var gittiğine gideceğine pişman eden cinsten onlara, ikincisi polise,üçüncüsüde servise zorda bırakıp düşürmesin... (tabi hepsi demiyorum iyileride var haklarını yemeyelim).. düşersen zaten cacığı yedin demektir..

siyahinci83
16/03/2010, 20:16
ben izmir 3.sanayii de 30TL ye değiştirttim 100TL haddiden fazla aslında çok basit bir işlem 2 kişi rahatlıkla sökebilirsiniz vida yerleri biraz canınızı sıkabilir o kadar

Punto_Can
16/03/2010, 20:43
bende angelları gaziantep'de taktırmıştım. elektrik işçiliği adı altında 90 TL verdim.
ankara da birkaç servise fiyat sormak için telefon açtığımda 40-60 TL arası fiyat verdiler.
eğer bulunduğun bölgede başka servis yoksa rekabette olmadığı için fiyatları yüksek tutuyorlar... dışarda güvenebileceğin bir usta veya aksesuarcı varsa %50'den fazla kar edersin ama yoksa benim gibi servise 100 TL bayılmak zorundasın :(

SpyHunter33
16/03/2010, 21:15
Ben mersinde Opel aracımn angel farlarını 20 liraya taktırmıştım. elektrik ustaları bu işi gayet iyi yapıyorlar. Hatta ben taktırırken bir punto vardı oda angel taktırıyordu.

ABNEW
16/03/2010, 21:46
Mustafa Bey, hayırlı olsun öncelikle.GP ya yakışan bir far kesinlikle,

Yetkili servis bile olsa istedikleri 100TL lik ücret oldukça fazla.Sadace tampon ve birkaç vida daha sökülecek o kadar.Periyodik bakım işçiliği bile 100TL iken sadece far takma işlemine bu ücret istenmemeli,

Bence çok zor bir işlem olmadığı için özel serviste de montaj yapılabilir.Mehmet zaten farın üstündeki kabloları gerektiği gibi birbirine bağlamıştır.Yapılacak işlem sadece araca monte etmek...

cann
16/03/2010, 22:04
cevap yazan herkese teşekkürler arkadaşlar,servis konusunda mehmet uyarmıştı,bende dışarıda yaptırmayı düşünüyorum zaten,biraz da acaba bu rakam bütün servislerde mi böyle yoksa benim gittiğim servise mi özel diye merak ettim,gerçi daha önceki ilişkilerimiz iyiydi ama açıkçası 100 tl olayı midemi bulandırdı biraz,