Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk kontak turu
atmaca615
16/03/2010, 12:29
Arkadaşlar benim aracım 2009 dynamic triptonic vites şimdi benim şöyle bir sorum olacak sizlere arabanın kapılarını açmak için düğmeye bastığımda kontağı tek tur çevirdiğimde ve araba çalıştıktan sonra ilk hareket ettiğimde arabamdan böyle ince ıslık tarzında cixx diye bir ses geliyor acaba bu sadece bendemi var yani benim arabadamı bir sorun var yoksa genel olarak bütün gp lerdemi var
atmaca615
16/03/2010, 13:46
Yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar
GP COSKUN
16/03/2010, 13:54
anıl tam anlayamadım ki sorunu
biiippp diye bir ses mi
atmaca615
16/03/2010, 14:02
Yok abi ya böyle ince tiz bir ses geliyor ıslık gibi cıızzz gibi daha çok bip gibi değil kumandadan düğmeye bastın ya mesela ozaman ses çıkartıyor
Kriminal
16/03/2010, 15:18
sonra kesiliyormu pekı ses
Anıl, benzer ses Fiorinodan da gelmekte.Bence otomatik vitese has bir durum.Bu viteslerle ilgili fazla tecrübem olmasa da dualogic in yağ pompalaması esnasında geliyor olabilir, bence bir problem yok ama servise danışmak gerekli yine de,
Bir de kontağı çevirirken duyulan ses (2sn kadar, sonra kesilir) ise yakıt pompasından gelmekte...
atmaca615
16/03/2010, 16:03
aynen öyle ya çok çabuk kesiliyor 2 saniye ya sürüyor ya sürmüyor yani bende anlayamadım
:) Evet benimkinde de var. Terminatörün hareket ederken çıkardığı seslere benziyor :robot000:
İlk 5000 için gittiğimde servise sordum, önce 'problem varsa hemen bakalım' dediler, sonra 'hayır problem değil, hoşuma gidiyor sadece ne işe yaradığını bilmek istiyorum' dedim, 'eee, kapı kilitleri ile ilgili' dediler, 'neyse tamam önemli değil' dedim.
Yine bu forumda bir yerlerdeydi sanırım, veya yabancı bir forumda olabilir hatırlamıyorum, çıkan sesin şanzımanı yağlayan bir pompanın sesi olduğu ortaya çıkmıştı.
Benimki de dualogic, galiba sadece dualogic lerde var, sürücü kapısını açınca ses geliyor. Bazen kırmızı ışıkta 1 dk kadar bekleyince de geliyor, cam açıksa duyarsınız.
Şanzımanı (veya vites robotunu) yağlayan pompa fikri mantıklı geldi bana.
atmaca615
16/03/2010, 19:45
Benim araba daha 2647 km de olduğu için bakımada gitmedim daha gidipte sormak kısmet olmadı birtürtlü yani ama böyle ne zaman kapıları açsam içine binsem kontağı çewirsem falan sanki bu citroen reklamlarında araba robota dönüşüyor ya aynı onun gibi araba şimdi ayaklancak gibi falan hissediyorum bildiğin robot gibi ses çıkartıyor :D
ERDEM1907
17/03/2010, 18:46
Arkadaşlar benim aracım 2009 dynamic triptonic vites şimdi benim şöyle bir sorum olacak sizlere arabanın kapılarını açmak için düğmeye bastığımda kontağı tek tur çevirdiğimde ve araba çalıştıktan sonra ilk hareket ettiğimde arabamdan böyle ince ıslık tarzında cixx diye bir ses geliyor acaba bu sadece bendemi var yani benim arabadamı bir sorun var yoksa genel olarak bütün gp lerdemi var
benim araba da triptonic kapıları açtığımda aynı sesi veriyor yaklaşık 3 saniye sonra kesiliyor. arabayı aldığımdan beri var bir anormallik olduğunu sanmıyorum
ferhatgs
18/03/2010, 01:59
aynısı bendede var, kilitleri acınca cıkan ince bir ses ve bircok arabadada rastlamısımdır aynı sese yanlız onlarda kontagı cevirince cıkıyordu bizimkinde daha kapıları acınca :)