PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En ucuz otomobil Nano, 7 bin dolara 2011'de TÜRKİYE'YE geliyor

narkoz30
15/03/2010, 10:02
En ucuz otomobil Nano, 7 bin dolara 2011'de TÜRKİYE'YE geliyor

https://hn.cdn.md/Nethaber.Statics/Images/news/n/v/nano15mart2010.jpg Dünyanın en ucuz seri otomobili Hintli Tata Nano, 2011 yılı başında Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak. 1,5 yıl önce Hindistan'da konseptini test ettiğimiz Nano'nun dünya pazarlarına çıkışı global kriz sebebiyle ertelenmişti.

Kendi ülkesinde 2.500-3.000 dolar arasında fiyatlarla satılan Nano'nun Türkiye'deki başlangıç fiyatının 7 bin doların altında olması için şimdiden pazarlıklar başladı. Avrupa standartlarında üretilecek Nano'yu ekim sonunda düzenlenecek İstanbul Auto Show'da görücüye çıkaracak olan İsotlar Otomotiv, yeni yılla birlikte otomobilin bayilere çıkmasını sağlayacak.

Tata Türkiye distribütörü İsotlar Otomotiv Satış Direktörü Cengiz Tiryakioğlu, 5 kapılı Nano'nun 65 beygir gücündeki bir litrelik benzinli motorunun Euro 5 emisyon normuyla Avrupa'da satışa sunulacağını belirtti. Tiryakioğlu, şunları aktardı: "AB standartlarına uygun tek hava yastığı bulunacak. Kurlarda büyük iniş çıkışlar olmazsa başlangıç fiyatının 7 bin dolar hatta altında olması için çabalıyoruz. A sınıfında bu seviyedeki fiyatla bir ilke imza atacağız." Nano'nun daha üst donanım seviyelerinin de olacağına dikkat çeken Tiryakioğlu, satış rakamları için tahmin yapmanın erken olacağını dile getirdi. Sedan Manza ve SUV Aria modellerini de getireceklerini kaydeden Tiryakioğlu, Hindistan'da 10 bin dolara satılan İndica Vista'nın da ağustosta sürpriz bir fiyatla Türkiye'de satılacağını vurguladı. Geçen yıl 1.850 Tata satan firma, bu yıl 3 bini hedefliyor.

ABNEW
15/03/2010, 11:42
Türkiyede 10000TL-11000TL ye satılacaksa hiçbir esprisi kalmıyor maalesef...

femoli
15/03/2010, 11:46
Sağa sola koşuşturmacaya dayanırmı bilmem eğer sağlam bişi olmuşsa motor yerine malzeme getirip götürmeye bize yarar :)

taneren
16/03/2010, 15:00
suzuki alto-maruti gibi birşeye benziyor.
kaza anında içinde olunacak en son araba olurdu herhalde.bir kamyonla kafa kafaya çarpışıldığını düşünsenize,akordiyona dönerdi helhalde.

birzamanlar dacia logan içinde avrupanın en ucuz arabası , 5000 euroya satılacak dediler.şuan en ucuz logan(en boşu)17,350 tl oda 8500 euro yapıyor. dediğim gibi en boşu,yani şahinden farkı yok.

zyilmaz90
16/03/2010, 17:47
Vergilerle Gelmesin 20 Bin e ^^

narkoz30
16/03/2010, 18:25
Arkadaşlar bu arabada kaporta sizsiniz tıpkı motorcular gibi :D

pdr42
16/03/2010, 20:13
bu araba bu fiyatla turkiyede tutmaz. eger 5000 lira civarında olursa herkes alma yoluna gider diye dusnuyorum ama 10 bine bole bi arac alacagıma lada alırım dacia alırım

fatihhhh
24/03/2010, 10:46
fiyat yüksek olursa,
bizim millet o parayı buna vereceğime,
düşük modelli 2. ele bakarım der.
fiyatı daha makul olsa ilk alacaklardan biri ben olurdum.
bir de LPG uyumlu olsa güzel olurdu
şehir içi 4 tekerlekli motorsiklet gözüyle bakardım
seve seve de alırdım.

Fiassa_199
25/03/2010, 22:55
Arkadaşlar bu arabada kaporta sizsiniz tıpkı motorcular gibi :D

Kaporta Sizsiniz Türkiye!!

Fiassa_199
25/03/2010, 23:01
fiyat yüksek olursa,
bizim millet o parayı buna vereceğime,
düşük modelli 2. ele bakarım der.
fiyatı daha makul olsa ilk alacaklardan biri ben olurdum.
bir de LPG uyumlu olsa güzel olurdu
şehir içi 4 tekerlekli motorsiklet gözüyle bakardım
seve seve de alırdım.

Aslında Tata'nın da amacı buydu. Tata mühendisleri bu aracı tasarlarken, Hindistan'da motosikleti olan aileleri düşündü. Bir baba, bir anne, siz deyin en az 3 çocuğu bir Mobylette'de düşünün, bir de bu 5 kişilik aileyi Tata Nano gibi motosiklet kadar düşük maliyetli bir araçta... Sizce hangisi daha makbul olurdu?