Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

skydome
14/03/2010, 20:33
Arkadaşlarım, abilerim 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanmakla birlikte, bu savaşta zafer adına olağanüstü çarpışmalar sonucunda verdiğimiz 250.000 şehidimizin anısına aynı zamanda Şehitler Günü olarak kutluyoruz...Ben bölgede 3 yıl boyunca görev yaptım... atalarımızın ne gibi fedakarlıklar yaparak bizleri bu günlere getirdiklerini unutmamamız adına, onların hak edeceği bir anma organizasyonu yapılabileceğini düşünüyorum...Sadece Çanakkale'de değil,vatanımız için Sarıkamış'ta, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da İngiliz ve Fransızlara karşı yapılan savunmalarda, Sakarya ve İnönü Muharebelerini içeren İstiklal Savaşı'mızda şehit olan, Kore için ve de Kıbrıs'daki soydaşlarımız için şehit olan atalarımız, güncel olarak doğuda ve güneydoğuda bizim için şehit olan vatan evlatları için bir anma etkinliği yapılabilir...

Çanakkale Savaşlarında önce deniz muharebeleri yaşanmıştır...Kahraman Türk Denizcileri ve Topçuları, boğazı geçmek ve İstanbul'a oradan da Rusya'ya gitmek isteyen İngiltere ve Fransa donanmalarının(aynı zamanda dünyanın) en güçlü gemilerinden oluşan 50 parçadan oluşan, dünyadaki en büyük donanmayla Çanakkale'yi geçme çabalarına, onlara boğazın sularını cehenneme çevirerek karşılık vermiştir...

Çanakkale'yi denizden geçemeyeceğini anlayan düşman, önce çıkarma yaparak Gelibolu Yarımadası'nı ele geçirip sonra boğazın kilidini açmayı planlamıştır...İşte verdiğimiz 250.000 şehidin neredeyse tamamı bu kanlı çıkarma sırasında olmuştur...

Her yıl 18 Mart Çanakkale'de büyük bir görkemle kutlanmaktadır...Tarihi mehter takımı gelmekte, Türk yıldızları Şehitler Abidesi'nin ve Çanakkale'nin üzerinde saygı ve gösteri uçuşu yapmakta ve de Donanma'nın en gözde fırkateynleri bayraklarla süslenip boğaza demirlemektedir...Donanmadaki fırkateynler ve denizaltılar yarımadanın ucunda bütün heybetiyle duran abidenin önünden saygı geçidi yapmaktadırlar...

Bunları olur ya bilmeyenler olur diye anlatmak istedim...Gerçekten çok duygu dolu olaylar ve anlar...

Şöyle düşünüyorum şehitlik ya da zafer anıtlarımızın olduğu bölgedekiler organize olup oralara gidebilirler.Kendi adıma 18 Mart'ta sabah törenim var ama öğleden sonrası için olursa Ankara'da düzenlenecek olan organizasyona katılabilirim...O gün arabama bayrağımı asıp, antene kırmızı beyaz kurdelamı takıp arabamın arkasına da "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü" şeklinde çıkartma yapıştırıcam...

birkaç link...

https://www.tsk.tr/1_TSK_HAKKINDA/1_8_Video_Goruntuleri/video15.htm

https://www.tsk.tr/1_TSK_HAKKINDA/1_8_Video_Goruntuleri/video10.htm

Anlam ve önemi için birkaç fotoğraf yüklüyorum seçerken gözyaşlarımı tutamadım...

..............

.............

GP COSKUN
14/03/2010, 20:38
bravo şenol
çok anlamlı bir düşünce
daha erken ama madem konu açılmış
tüm şehitlerimizin ve ailelerinin şehitleri anma gününü kutlarım

skydome
14/03/2010, 20:49
Sağol Coşkun abicim takdir ettiğin için... ben bilinçlendirme ve hatırlatma adına önceden yazmak istedim konuyu o günün daha anlamlı kılınması adına...

ABNEW
14/03/2010, 21:48
Duyarlılığın için teşekkürler Şenol,
Umarım gereken önemi hep veririz Milletçe...

BuRaK-BG
15/03/2010, 14:13
hatırlatma için teşekkür ederim şenol kardeşim.tüm şehitlerimizin ve ailelerinin şehitleri anma günü sebebiyle şehitlerimize Allah' tan hepsine rahmet dilerimi yakınlarınada sabır dilerim.

GRDEDE
15/03/2010, 16:01
Şenol um sen kesinlikle başkasın.Ben de tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum.Mekânları cennet olsun...

bozkurt0632
15/03/2010, 16:15
HELAL koçuma senden de bu beklenirdi.
18 mart perşembeye geliyor. hafta içi pek gelen olmıyacağını düşünerek, 20,03,2010 cumartesi günü kızılcahamamdaki şehit ağacını görmeye gidelim derim.

serdar2362
15/03/2010, 16:23
Şenol tek kelime ile bravo. Hafta içine denk gelmesi bakımından bir etkinlik zor gözüküyor. Ama en azından bilinçlenmek bile güzel.

skydome
15/03/2010, 22:19
Herkese teşekkür ederim...Ben istiyorum ki ateş düştüğü yeri yakmasın...Ateş bizim de yüreklerimizi yaksın.Birkaç gün boyunca da olsa bizim için hayatlarını feda edenleri onların ailelerini hatırlayalım.Anne babalarını, evliliklerinin ilk yıllarında birbirilerine doyamadan ayrılanları, onların 5 yaşında 7 yaşında mezar taşlarına selam veren, fotoğraflarını öpen çocuklarını biraz olsun gözümüzün önüne getirelim...Bencil olmayalım.Onlar bencillik yapmadı bizler için şehit oldu...

Daha nerdeyse kimsenin aklında bile olmayan gazilerimiz var...Neden uzuvları eksik olduğu bilinmeden hor görülen, niçin engelli oldukları bile sorgulanmadan saygısızlık gören gazilerimiz...Onlara acıyarak değil gurur duyarak bakalım...(Şehitlerimizi ayrı tutarak)Vatanımızda gazilerimizin mertebesinden yüksek bir mertebeye sahip makam ve mevki sahibi tanımıyorum...

Bugün aracıma dediğim uygulamayı yaptım.Yıkatma fırsatım olmadan heyecanla fotoğraflarını çektim.Paylaşmak istedim...Yarın yıkatıp bayrağımı asıcam...

skydome
18/03/2010, 17:52
Evet bugün 18 Mart bizim için hayatlarını feda edenlerin günü...Görkemli ve gurur dolu bir tören icra ettik...Şehitlerimizi saygıyla andık...Hepsinin ruhu Şad olsun.Allah ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin...

Ben bu konuyu özellikle 4 gün önce açtım.Lafta kalmasın biraz da olsa bilinçlenelim diye...Ayrıca aracıma yaptığım uygulamada umarım aşırılık yapmamışımdır diye de tedirgin oldum...Çünkü herkes zaten içinde bu duyguları hisleri taşıyordur diye...Ama gördüm ki konuya cevap yazanların sayısı iki elin parmağını geçmedi...

Okuma sayısına baktım, 4 günde sadece ve sadece 76 kişi...Sadece bugün açılan "Burçlarımız bize ne kadar uyuyor" tarzındaki bir konuyu tam 100 kişi okumuş yaaa!!!Hem de 5 saatte!!!Kaldı ki sabaha karşı 2 de bile online olan sayısı 90 dan aşağıya düşmeyen bir forum burası...

Sinirden nasıl elim ayağım boşaldı anlatamam...Bu kadar mı vurdumduymaz olunur arkadaş yaa?Bu kadar mı vefasız olunur?Bir kez daha gördüm ki bu memlekette ateş düştüğü yerde kalıyor...Şu duruma söylenecek çok söz var ama o kadar ki hepsi dilimde düğümleniyor...

Konuya mesaj yazanları bakanları ve bir şekilde konuyu görmeyenleri imkanı olmayıp bakamayanları tenzih ediyorum...

Geri kalan herkese "YAZIKLAR OLSUN!! UTANIN !!" diyorum...

BuRaK-BG
18/03/2010, 18:18
kardeşim seni anlayabiliyorum.arabana yaptırdıgın uygulamanın jpg varmı veya photoshop.bende sana katılabilirim,katılmak isteyenlerede yardımcı olabilirim

serdar2362
18/03/2010, 18:25
Kimseye kırılma Şenol'cum. Malum eğitime yeterli önemi verilmiyor. Bu eğitim çocukluktan başlamalı sonradan çakma olmuyor. Konuyu açtığın halde birçok genç arkadaşım, 18 Mart ta ne olmuş bilmezler bile. Sen üstüne düşen görevi yaptın dileyen okur öğrenir, dileyen öğrenime kendini OFF yapar. Ben herkezin ON durumunda olmasını dilerim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

skydome
18/03/2010, 18:27
Burakcım canım benim teşekkür ederim senin bu konudaki hassasiyetini yakından tanıdığım için biliyorum...Uygulama sadece bugün için olacaktı ben yaptım 4 gün bu şekilde dolaştım zaten 2 gün sonra yazıyı ve kurdeleyi sökücem...(yine de ilgin beni çok mutlu etti başından beri)

Ama sorun uygulama değil de milletin hiçbir şey yokmuş gibi davranması tekrar teşekkür ederim...

PESCATORE
18/03/2010, 19:15
eline emeğine sağlık şenol

skydome
18/03/2010, 19:53
Kimseye kırılma Şenol'cum. Malum eğitime yeterli önemi verilmiyor. Bu eğitim çocukluktan başlamalı sonradan çakma olmuyor. Konuyu açtığın halde birçok genç arkadaşım, 18 Mart ta ne olmuş bilmezler bile. Sen üstüne düşen görevi yaptın dileyen okur öğrenir, dileyen öğrenime kendini OFF yapar. Ben herkezin ON durumunda olmasını dilerim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Serdar abicim bu konu milletin öğrenmesi gereken tarihten kalma bir olay gibi değil de hayatında yer alması gereken kutsal değerler arasında olmalı...Normalde kimin ne yaptığı umurumda değildir saygı duyarım...Ama bu duyarsızlığa sessiz kalamam abicim...

Ben işimden dolayı da olsa az çok biliyorum gazilerimizin ne zor şartlar altında olduklarını...Hem fiziki hem de psikokolojik olarak...Milletin bunları görmesi için işin içide olmaları da gerekmiyor...Gösterdiğim tepki az bile...

İnsan sormadan edemiyor Serdar abi normal bir vatandaş olarak "Doğuda şehit olan vatan evlatları kimler için şehit oluyor kimler için gazi oluyor??"

Ben tekrar size ve site yönetimimize bana gösterdikleri tolerans için teşekkür ediyorum

Kriminal
19/03/2010, 18:03
Çanakkale Destanı; bayrağı ve vatanı namus belleyip, onu korumak için toprağa girmekten korkmayan, kendilerine; “Şehit” diyeceklerin sayısının her zaman “Kelle” diyeceklerden çok olacağını bilen, milli şuura vakıf, “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” diyenin değil; “Size savaşmayı değil; ölmeyi emrediyorum” diyen gök gözlü komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinden yürüyenler tarafından yazılmıştır. Bayrağı ve vatanı için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize; Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sonsuz şükranlarımı sunuyorum