PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande punto mu Evo mu daha güzel?

possseydon
13/03/2010, 01:37
Benim fikrim grande puntonun evodan çok daha sevimli gözüktüğü şeklinde.Evo çok çirkin geldi bana sizce hangisi?

demon
13/03/2010, 01:42
GP Daha güzel gözüküyor bana. Ama evonun içi daha güzel.

kaptan_ahab
13/03/2010, 01:48
Aracın içi gayet güzel görünüyor ancak dış hatlarda g.p daha agresif duruyor.Modifiye sevenler için aracı agresif görmek daha önemli.Ön tarafta daha gülümser bir ifadesi var evo nun.Yollarda gördükçe daha aşina olacağız düşüncesindeyim.

demon
13/03/2010, 01:50
Hakikaten böyle araba sırıtıyormuş gibi duruyor. : )))

Erdem Bozdağ
13/03/2010, 02:09
Bence evo ama keske konuya anket ekleseymıssın daha net cıkardı sonuc

mix
13/03/2010, 02:40
elbette evo

terazi12345
13/03/2010, 03:13
Arkadasim oyle bir konu acmissinki Tartismasi uzun surer bu konunun....Bence karsilastirmaya gerek yok...Arabanin dış gorunusunde cok fazla bir degisim yok zaten...ikiside guzel....Sonucta ikiside punto

GP COSKUN
13/03/2010, 09:47
evo cu arkadaşlar darılmasın ama
grande punto daha güzel
ama
iç mekan olarak evo açık ara fark atar

Alp
13/03/2010, 11:55
Tabiki GrandePunto...

sakinkaradas
13/03/2010, 11:57
dışta grande punto
ama iç mekanda evo
bu arada yolda ne zaman bir evo görsem pispis sırıtıyor gibi geliyor.

zyilmaz90
13/03/2010, 12:07
ßence Evo Daha Güzel. Arabanın ÜStünde Oturarak Gitmiyoruz ya Sonucta İçide Önemli.Önündeki Ağız ı Anımsatan Tamponuda O kadar Kötü Değil Bence Hele Siyah Evo Lar Cok Güzel Duruyor. Grande leride Hafife Almamak lazım ama Ön kısmı COk Güzel Modifiye Oluyor.Ama Ben Evo Diyorum ^^

Moosty
13/03/2010, 12:10
Benzer tartışmalar yabancı GP forumlarında da var ve çoğunluk GP nin dışı, EVO nun içi güzel diyor. Bende katılıyorum.
Evo Fiat 500 gibi olmuş, daha mülayim duruyor, GP deki yırtıcılık o gülümseme ifadesi ile yok olmuş.
Hatta bir yorumcu Buz Devri filmindeki Sid e benzetmiş evoyu.

https://i44.photobucket.com/albums/f10/collrox19/ice_age_sid_comp_2s.jpg

https://image.motortrend.com/f/auto-shows/fiat-to-bring-punto-evo-hatch-to-frankfurt-motor-show/24985360+w315+cr1+re0+ar1/fiat-punto-evo-front-view-white.jpg

GP COSKUN
13/03/2010, 12:47
AAAAAAA
tıpkısının aynısı vallahi

smartmavi
13/03/2010, 13:04
Kesinlikle Gp. Tartışmasız

nerhal61
13/03/2010, 14:14
Tartışmasız evo :)

PLaTiNuN
13/03/2010, 15:11
Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum :) Evo alan arkadaşlara da saygı göstermek lazım :cool0000:

Fuzuli
13/03/2010, 16:14
Anketi 4 seçenekli yapsanız daha güzel olurdu :)
Gp iç
Gp dış
Evo iç
Evo dış diye...

Bnim seçimim de gp dış,evo iç olurdu :)

cann
13/03/2010, 16:56
açıkcası bu konuda tarafsız olmak zor,evom olsaydı herhalde "evo" derdim,ama puntom olduğu için tabiiki "punto" diyorum,çocuklara "anneni mi çok seviyosun,babanı mı ? " diye sorarlar ya onun gibi olmuş,bütün çocuklarda çok uyanıktır bu konuda,genelde "ikisini de" derler:) ikiside güzel diyerek bağlayalım biz bu işi:)

shadow_dancer
13/03/2010, 18:06
Sizce?

https://farm3.static.flickr.com/2593/4095407302_17b1ec6c14_o.jpg

Erdem Bozdağ
13/03/2010, 18:12
bi de buna bakma lazım ozaman

https://forum.grandepuntotr.com/genel/15736-yeni-punto-evo-abarth.html

shadow_dancer
13/03/2010, 18:24
Grande puntonun en güzel yönü ön kısmıdır bana göre... pek çok arabada o bütünlük yok, ama evoyla beraber tüm güzelligini aldılar arabanın.. zaten sadece bi facelift var ortada, teknik anlamda motorlar dışında bir degişiklik yok gibi..

Tamamen satış kaygısıyla yapılmış bir olay.. 500 ile beraber ailenin hepsini birbirine benzetmeye çalıştılar

Erdem Bozdağ
13/03/2010, 18:26
bence kaygıdan çok gp de yapılan bazı hataları gidererek yeni bir model ve yeni bir yüzle çıktılar.Özellikle iç mekandaki değişiklikler,suspansıyonda ıyılestırmeler gıbı bazı mudaheleler lazımdı.Gayet güncel bir kasa oldu bence.Zamanla alısılcaktır.Özellikle içi çok modern

zuzay
13/03/2010, 21:56
evo berbat ötesi kurbağa suratlı araba olmuş

barbar74
13/03/2010, 22:02
evo gerçektende sit'e benziyor :) gpnin dışı, evonun içi bence bu sekilde bir araç cıkarsalar hemen değiştiririm gpmi...

alperyonar
13/03/2010, 22:03
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama benim fikrim kesinlikle grande punto:)

Evo001
14/03/2010, 01:55
Evo benim Fiata bakış açımı değiştirdi...Herkesin zevkine saygı duymak gerek tabi ama abartılı yorumlarda bulunan bazı arkadaslarla Evo arasındaki ilişki kedi ile ciğer arasındaki ile aynı

GP COSKUN
14/03/2010, 21:14
Evo benim Fiata bakış açımı değiştirdi...Herkesin zevkine saygı duymak gerek tabi ama abartılı yorumlarda bulunan bazı arkadaslarla Evo arasındaki ilişki kedi ile ciğer arasındaki ile aynı

affedersiniz ama
grande puntoyla kıyaslayarak evo yu ulaşılmaz bir araç olarak görmeyin
nitekim kedi ulaşamıyacağı ciğere mundar der

ABNEW
14/03/2010, 21:23
GP nun asi, saldırgan yapısı Evo ile oldukça yumuşadı.Bunda biraz da 500 ün payı var.Bana göre tarafsız gözle bakınca iki araç için de oldukça güzel diyebilirim,

Yumuşak hatlı, sevimli, bol oyuncaklı araç sevenler Evo; Saldırgan, sade, akıcı araç sevenler ise GP diyeceklerdir,

Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz.Bizler için önemli olan şey Evonun, Türkiyede çok başarılı bir satış grafiği yakalamış GP kadar hatta daha da fazla başarılı olmasıdır...

JASMINE
14/03/2010, 21:56
Dış görünüm olarak kesinlik GP. Evo'nun iç dizaynı biraz daha hoş fakat ben ne olursa olsun GP'den yanayım. ;)

savagi
14/03/2010, 22:50
evonun ön ve arka tampondaki gereksiz eklentiler birinciliği haklı olarak gp ye veriyor.ama zamanla gözümüz alışırmı bilemem?

Evo001
14/03/2010, 23:09
affedersiniz ama
grande puntoyla kıyaslayarak evo yu ulaşılmaz bir araç olarak görmeyin
nitekim kedi ulaşamıyacağı ciğere mundar der

Coşkun Bey kesinlikle dediğinize katılıyorum tabi ulaşılmaz bir araç değil Evo, kullandığımız 1.3 ler 1.4ler ekonomi araçlarıdır. Saldırganlık asilik veya sevimlilik bizlerin uygun gordugu yakıştırmalar sonuç olarak Evo Gpnin geliştirilmişi bir üst modeli biraz daha iyisi, ben Evoyu üretimden yakında kaldırılacak olan Gp ile kıyaslamam Bravo ile kıyaslarım,Evonun biraz daha iyisi de Bravo çünkü

Erdem Bozdağ
14/03/2010, 23:13
Coşkun Bey kesinlikle dediğinize katılıyorum tabi ulaşılmaz bir araç değil Evo, kullandığımız 1.3 ler 1.4ler ekonomi araçlarıdır. Saldırganlık asilik veya sevimlilik bizlerin uygun gordugu yakıştırmalar sonuç olarak Evo Gpnin geliştirilmişi bir üst modeli biraz daha iyisi, ben Evoyu üretimden yakında kaldırılacak olan Gp ile kıyaslamam Bravo ile kıyaslarım,Evonun biraz daha iyisi de Bravo çünkü

Öncelikle evo yokken gp ve bravo vardı ben biz ozamanlarda bile bravo ile kıyaslamıyorduk şmdi siz illa kıyaslayacaksanız bişey diyemem tabii ben de bazen ypaıyorum ole sonucta kısının hayal dunyasına ait

kedi ciğer işine gelince bunu hiç anlamadım.Herkesin zamanında gp ye verdıgı para sızın sımdıkı evoya verdıgınız parayla esıt.Bu forumda ısteyen herkes evoyu alır biner.Nolursa olsun degıl evo en pahalı arabaya bınsenız bıle ınsanın bukadar ınsanları kucumsemesını dogru degıl bence...

Evo001
14/03/2010, 23:24
Öncelikle evo yokken gp ve bravo vardı ben biz ozamanlarda bile bravo ile kıyaslamıyorduk şmdi siz illa kıyaslayacaksanız bişey diyemem tabii ben de bazen ypaıyorum ole sonucta kısının hayal dunyasına ait

kedi ciğer işine gelince bunu hiç anlamadım.Herkesin zamanında gp ye verdıgı para sızın sımdıkı evoya verdıgınız parayla esıt.Bu forumda ısteyen herkes evoyu alır biner.Nolursa olsun degıl evo en pahalı arabaya bınsenız bıle ınsanın bukadar ınsanları kucumsemesını dogru degıl bence...

Mevcut arabamın kasası değişse bende çok sevinmezdim Erdem ve yeni kasaya soğuk bakabilirdim bu insani bi davranış eyvallah...Demek istediğim %82 Gp %18 evo pek objektif olmuyor...Daha yeni daha modern kabul edelim..Kesinlikle kucumsemiyorum hic bir arabayı ama eski kasa ile kıyaslamam Evoyu

GP COSKUN
14/03/2010, 23:25

bravoyu ben bizim araçlardan bir üst segmentte biliyorum
karşılaştırma yapmak yanlış olur
evo grande nin geliştirilmiş olanı bunu inkar etmiyoruz ve özellikle
içinin kat kat güzel olduğunu bizde söylüyoruz ama dış görünüm olarak
çoğu kişi grande puntonun daha iyi olduğunu söylüyor

Mevcut arabamın kasası değişse bende çok sevinmezdim Erdem ve yeni kasaya soğuk bakabilirdim bu insani bi davranış eyvallah...Demek istediğim %82 Gp %18 evo pek objektif olmuyor...Daha yeni daha modern kabul edelim..Kesinlikle kucumsemiyorum hic bir arabayı ama eski kasa ile kıyaslamam Evoyu

eski kasa dan ne değişikliği olduğunu inceledin ve biliyorsun
peki nasıl kıyaslamıyorsun
kaporta tamamen aynı
evo yu sadece süslemişler
ben şöyle düşünüyorum
grande bir köylü güzeli
evo köyden şehire gelmiş süslenip püslenmiş bir köylü güzeli
aralarındaki fark sadece bu kadar bence ( tekrar söylüyorum içi hariç )

Erdem Bozdağ
14/03/2010, 23:31

Tercih meselesi ama ben de en başından beri evoyu begenıyorum ama cogunluk begenmemıs olabılır

Şuna emin ol ama bunda art niyet yok herkes aracının yenı kasasının daha iyi olmasını ister çünkü bu marka degerının artmasına ve 2.elde daha degerlı olmasına yol açar bunun ulaşamamak ya da alamamakla alakası yok

By_Static
14/03/2010, 23:37
bence GP ama ewonunda içinin hakkını wermek lazım...

Evo001
14/03/2010, 23:37
Evonun biraz daha süslendiğini detaylarda iyileştirmeler yapıldığını sizde soyluyorsanız aynı fikirdeyiz demektir. bir de içi neden hariç onu anlamıyorum anket der ki hangisinin tasarımı güzel? dış tasarım başkasını etkilemeye oynar ki herkesin zevki farklıdır, iç tasarım kullanıcıyı mutlu etmeye yoneliktir.

Neyse ya fazlada uzatmaya gerek yok aynı fikirdeyiz aslında ama 'Evo biraz daha iyi ama Biz Grandelerimizle mutluyuz,on ızgaralarını seviyoruz' demek içimizden gelmiyo

Evo1
14/03/2010, 23:50
'kedi ciğer karşılaştırması' kadar 'iğrenç kurbağa suratlı' yakıştırması da hoş olmamış. Sonuçta böyle bir siteye üye olan herkes için "araba" bir ulaşım aracından daha fazla şey ifade eder. Ben bu konunun açıldığı her başlıkta "evet ön tampon GPye göre kötü" diyorum ama tutup da "abi o GPnin iç mekanı ne öyle ya iğrenç" demenin arabasına en az benim kadar hatta benden daha fazla tutkun bir arkadaşı inciteceğini de biliyorum.

Velhasılıkelam önü hariç ben Evo derim.

burhankutlu
14/03/2010, 23:55
evo daki iç dizaynın aynısını puntoya koysaydı bu sattığının belki 10 katını satardı. evonon önü bir tel arkası başka tel çalıyor :)

Bankaci34
14/03/2010, 23:57
Evo siyah renk gercekten basarılı ama sadece siyahı modeli gosterıor diger renkler tamponların görüntüsü nedeniyle basarısız..kedi ciger mantıgına gelirsek insanları küçümsemek binilen araba yeni kasası demek bilmeden knusmak bnce.. Grande puntoya binip birde farklı arabası olan üyelerde var burada sonucta..arabanın yeni kasası eski kasası farkı olmamalı bence..hepimiz ozetle puntocuyuz.....:)

operatormurat
14/03/2010, 23:57
bence grande puntosu olan bizler özellikle dışına yapılan makyajla gp nin dahada çekici olmasını bekliyorduk, ama umduğumuzu bulamadık,gp yi almadan önce yollarda gördüğümde defalarca dönüp bakardım,sonunda cazibesine dayanamadım, paliomu satıp gp aldım.korkarım evonun beğenilmeyen ön tarafı satışlarının düşmesine yol açacak,çünkü eski çekiciliğini cazibesini yitidiğini düşünüyorum.......

k@pl@n
15/03/2010, 00:06
bende cazibe konusunda puan kaybedeceğine eminim. bizler arasında yapılan bu anket sonuçta geneli fiat kullanıcılarının yaptı bir anket. böyle giderse tepkiler böyle olursa evo ara kasa olacaktır ve yeni bir kasa çalışması yapacağını düşünüyorum.

alperyonar
15/03/2010, 00:10
Herkes aracının yenilenmiş halini eskisine göre daha iyi olmasını ister. Çünkü iyi olduğu zaman kendi aracınında değeri artar. Evo iç tasarım olarak gayet başarılı. Ama ön olarak gp ler de sis farlarıyla normal farların bi uyumu vardı. Şimdi tamponu değiştirerek bu hoş görütüyü yok etmişler..

mkaan
15/03/2010, 01:05
Grande punto çok güzel bir araçtı.Onu beğenerek araç almaya karar vermiştim. Ancak bana evo nasip oldu. Artık FPE diyorum...

nerhal61
15/03/2010, 10:03
Kesinlikle evo daha güzel...Evonu standartta boyasız verdigi tamponlar boyanarak aracı agresif hale getirebilirsiniz...Evo yu sid e benzetmişler buz devrindeki...Bence GP ler de boş boş bakan, agresiflikten eser bile olmayan eksik tasarımlı bir araç...Evo nun tanıtımlardaki gibi boyalı tampon ve 17 lik jantlarla olan versiyonu süper...Aynı jantları ve makyajı gp ye yapın bakın nasıl sırıtıyor...Aracı içi dısı diye ayıramayız....Asr-Hillholder-esp-S&S gibi özellikleriyle araç GP nin cok üstünde bir araç...Satış rakamları düşecektir demeyelim de öyle umuyorsunuz sanırım :) Gidin şu anda evo almaya karar verin bakalım ne zaman geliyor muş...Araç yok satıyor...

Yiğidi öldür hakkını yeme :)

JASMINE
15/03/2010, 10:22
Kesinlikle evo daha güzel...Evonu standartta boyasız verdigi tamponlar boyanarak aracı agresif hale getirebilirsiniz...Evo yu sid e benzetmişler buz devrindeki...Bence GP ler de boş boş bakan, agresiflikten eser bile olmayan eksik tasarımlı bir araç...Evo nun tanıtımlardaki gibi boyalı tampon ve 17 lik jantlarla olan versiyonu süper...Aynı jantları ve makyajı gp ye yapın bakın nasıl sırıtıyor...Aracı içi dısı diye ayıramayız....Asr-Hillholder-esp-S&S gibi özellikleriyle araç GP nin cok üstünde bir araç...Satış rakamları düşecektir demeyelim de öyle umuyorsunuz sanırım :) Gidin şu anda evo almaya karar verin bakalım ne zaman geliyor muş...Araç yok satıyor...

Yiğidi öldür hakkını yeme :)

Halit, GP'nin boş boş baktığı görüşüne kusura bakma ancak katılmıyorum. Eğer dediğin gibi boş boş bakan, agresiften uzak bir araç olsaydı eğer bu kadar çok satılmazdı, bu kadar çok fanatiği olmazdı ve onun sayesinde evo diye bir araçta olmazdı. Sizde Evo olmayacağına göre kesinlikle GP sahibi olurdunuz. ;) EVO üretilmeseydi GP aynı satış şartlarına devam edecekti. GP olmayınca aynı şekilde yenilenmiş Evo ile satışa devam edildi. Satış rakamlarının yüksek olması sadece Evo ile kıyaslanamaz bence. Daha önce dediğim gibi amaç burada arabaları kötülemek değil kesinlikle. GP dış görünüm olarak, Evo ise iç dizayn olarak güzel. Ayrıca donanım olarak kıyaslarken GP active özellklerini göz önüne alma. GP emotionda S&S dışında Evo'da olan bütün özellikler zaten vardı.

Şu an aracımı değiştirmek istesem Bravo'yu tercih ederim. GP veya Evo her araç sahibi için özel ve güzeldir. Zevkler ve renklerde tartışılmaz. Herkese kendi aracı ile kazasız, belasız kullanımlar ve keyifli yolculuklar :)

nerhal61
15/03/2010, 10:52
Vallahi Yasemin Hanım, evonun içi böyle olmasaydı GP almazdım. Aracı sadece dış tasarımına göre degerlendiremem...Kaldıki ben gecen sene Linea alıyordum, ama iç mekanda kullanılan malzemenin düşük kalitesi ve küçük şaşal su bile koyamayacağınız kapı cepleri, cok az sayıda ve birsey sıgmayan gözleri , döşemede kalite hissi vermeyen doku, ve ben gp nin gercekten de ön tasarımını gereginden fazla uzatılmış olarak yorumladım, bu da benim zevkim....Ama evoyu görünce (linea ve gp ler aynı iç mekanı kullandıgı icin) iç mekandaki radikal degisiklik ve işlevsellik fikrimi degistirmeme sebep oldu...Aynı paraya vW ya da opelin baz donanımlı ve düz vites arabaları yerine, ilk arabam olan uno nun beni cok memnun etmesinden sebep yine fiat markasına döndüm....Tabiki de kötülemek degil amac ama evo yu başka seylere benzetenler de cok ii niyetle yorum yapmıyorlar sanırsam :) Şaka bi yana ben aracımı cok sevdim ve kullanması gercekten cok zevkli...Bu dualogicteki otomatikte bile vites degistirme olayı gercekten cok güzel...Bazı oto dergilerinde, dualogic sanzıman ne zaman ne yapcagını bilmiyor ve vites degistirip duruyor yorumlarını okumustum. Alakası yok...Araç neredeyse tam otomatikmişcesine vites degisimlerini hissettirmiyor bile. Eco modunu da kullanabilirsin, otomatik modu da, istediginde vites de düsürüp arttırabilirsin...Evet gercekten de GP Evolution yapmış.....

Sırf bu benzetmeler yüzüden bana daha sıfır aldıgım arabayı modlatacaksınız ha :) Sonra da hanımla papaz olacaz :D

Sevgilerle

muratokay
15/03/2010, 11:25
Bence hem iç hem dış olarak GP daha iyi.
Ayrıca bu cevabım ulaşamama nedeni ile değil.
Şu an tekrar araba alacak olsam en donanımlısından GP seri 5 alırdım.

demon
15/03/2010, 13:36
Eğer Evo' da yapılan iç tasarımı GP' daki kasaya uygulasalardı daha güzel olurdu. Fiesta' da kasa değiştirdi ama eskisinden çok radikal ve güzel oldu. Fakat EVO dış görünüş olarak GP kadar çekici gelmiyor bana.

byfestival
15/03/2010, 18:23
Sizce?

sizce

https://www.carpage.com/images/large/4454/Fiat-Abarth-Punto-Evo_1.jpg

burhankutlu
15/03/2010, 18:40
en güzel araba tip olarakda dizayn olarakda kendi araban babam der elin ferrarisinden bindiğin zaman kimseye hesap sormadan gittiğin kendi araban iyidir die :) bide tamamen göz zevkli ile alakalı bişey mesela benim kuzen şahin hastası ona sıfır mercedes versen ona binmez, olum diyorum al 15 20 tane kuş serisi al bin diyorum ne geregi var bi tane olsun modifiyeli olsun dior :D sanki çok modifiyede oluyor ya :D

demon
15/03/2010, 20:02
en güzel araba tip olarakda dizayn olarakda kendi araban babam der elin ferrarisinden bindiğin zaman kimseye hesap sormadan gittiğin kendi araban iyidir die :) bide tamamen göz zevkli ile alakalı bişey mesela benim kuzen şahin hastası ona sıfır mercedes versen ona binmez, olum diyorum al 15 20 tane kuş serisi al bin diyorum ne geregi var bi tane olsun modifiyeli olsun dior :D sanki çok modifiyede oluyor ya :D

Öyle demeyin aslında tartıştığımız konu güzel. Yarın bir gün sıfır araba almaya karar versem kendi adıma Yeni kasa Fiesta ve Evo arasında kalırdım. Kesin Evo diyemiyorum yani. Sırf dış dizaynından dolayı.

burhankutlu
15/03/2010, 20:25
fırat işde benim söylemek istediğimde o tamamen göz zevkine yönelik bişey tartışma konusu güzel mesela ben tamamen tipine görünüşüne iç dizaynına göre aldım yani aynı dizayn fiestada olsa gider onu alırdım ama ben tamamen aracın özelliğine göre deil sadece ve sadece görünüşüne aldanarak aldım. eğer konfor lüks arasam honda accordu satıp buna binmezdim :) yani evo da görünüş olarak sana güzeldir bana görede punto. bence zaten önemli olan severek binip begenerek almak. benim hoşuma gitmedi ise deil evo ferraride getirsen içim sinerek ben o arabaya binmem. sözün özü kendi gözüne hoş gelen kendin beğenerek bindiğin araç zevk veriyor ben punto derim sen evo beğenirsin :)

JASMINE
15/03/2010, 20:26
Öyle demeyin aslında tartıştığımız konu güzel. Yarın bir gün sıfır araba almaya karar versem kendi adıma Yeni kasa Fiesta ve Evo arasında kalırdım. Kesin Evo diyemiyorum yani. Sırf dış dizaynından dolayı.

KAtılıyorum Fırat. Bende yarin sıfır bir araba almaya kalksam GP bulamayacağıma göre Bravo alırım çok daha iyi olur. Ancak farklı bir markada düşünmem.

demon
15/03/2010, 23:38
KAtılıyorum Fırat. Bende yarin sıfır bir araba almaya kalksam GP bulamayacağıma göre Bravo alırım çok daha iyi olur. Ancak farklı bir markada düşünmem.

Rakamsal olarak imkan varsa tabiki neden olmasın. Bravo güzel bir araba. Ama kendi segmentinde ve o paralara daha çok alternatifte mevcut.

Burhan Evo kötü bir dizayna sahip değil. Ama GP' den sonra dış tasarım olarak bana çok cazibeli gelmiyor işte. İç dizaynı Bravo' ya benzetilerek çok güzel bir hal almış. Ama işte keşke dışı GP olsaymış. Tadından yenmezdi. Yarın gidip şu Evoya tekrar iyice bir bakayım. Bellmi olur : )) belki arabayı yenilemeye karar veririz.

He şuda var Ben GP çok alıştım. Kullanırken çok keyif alıyorum. Bana göre tek eksisi ses izolasyonu. Bundan inip başka arabaya binsem bu kadar keyif duyarmıyım bilmiyorum. İyice Fiat' cı oluyorum galiba : ))) Bu dördüncü Fiat arabam.

starcraft
16/03/2010, 00:23
dış tasarım tartışmasız grande punto
iç tasarım daha fonksiyonel olan evo
keşke dış tasarımı değiştirmeden iç tasarım değişseydi

atmaca615
16/03/2010, 00:30
Öncelikle iç tasarımdada dış tasarımdada ben Grande Puntoyu Çok daha iyi buluyorum özellkle dijital klimalı olanlarında klima bölümü evo nun klimasına göre daha karizmatik bir havası var ayrıca daha geniş bir görüş açısı aynı zamanda daha geniş bir hareket alanına sahip ancak punto evo nun dışında olsun içine olsun insanın gözünü çok yoran çok boğan çizgiler hakim örnek vermek gerekirse ön tampon sis farları çok ufaltılmış sinyaller abuk bir yerde ve tampon biçimi çok yanlış dış kısımdan bana kalırsa grande punto 10 üzerinden 10 alır benden iç kısıma gelincede en az 10 üzerinden 7 derim işçilik ve malzeme kalitesini göz önünde bulundurmazsak eğer biraz daha kaliteli bir malzeme kullanılabilirdi ama evo yu grande punto dan daha gelişmiş ve güzel bulmuyorum işin açıkcası...

demon
16/03/2010, 00:48
Yarın gidip Evoya iyice alıcı gözü ile bakacam kafaya taktım : )) Bu arada Yeni kasa Fiesta kullanan varmı ? Nasıldır

ABNEW
16/03/2010, 00:55
Evo nun güzel bir araç olduğu kesin.Ancak ben sadece Evonun gösterge tablosunu alıp kendi aracıma monte etmek isterdim.İki aracı karşılaştırınca -eskiden de belirtmiş olduğum gibi- Evo lehine en önemli fark gösterge tablosu...

ozdkay
16/03/2010, 01:31
Yarın gidip Evoya iyice alıcı gözü ile bakacam kafaya taktım : )) Bu arada Yeni kasa Fiesta kullanan varmı ? Nasıldır

gösterge paneli, konsol çok şık. arka taraf boy mesafesi kısa. uzun boylu biri arkada otururken rahatsız olur birazda dar. bagajı eski kasasından daha hacimli. yere sağlam basıyo virajlarda baya iyi. donanımlı titanyum paketine bindim yok yok içinde. mercekli far, hız kontolü, kendiliğinden kapanan yan aynalar vs vs. herhalde en kötü tarafı eski 1.4 tdci 68 bg lik motoru koymaları. (farklı motor seçenekleri illaki vardır ama neden bu motoru koyarlar anlamam.) bu motoruda az çok biliyorum uzun ömürlü değil çok yağ eksiltğinini farklı fiestalarda gördüm

izlenimlerim bunlar

demon
16/03/2010, 02:06
Peki yol sesi ve tıkırtı sesi durumu nasıl fiestada

Evo001
16/03/2010, 02:09

YeniFiesta alıcam diye basladıgım maraton Evo'yla sonuçlanmıştı benimde...YFler muthiş şık gozukuyo ama ben 1.90 ım icinde rahat edemedim arka taraf denildiği gibi dar..İç konsol şık gibi gozuksede malzemesi çok kaliteli değil...Yollarda gordugumde begenirim YF'yı ama yinede overallda Evo çok agır basıyo diyorum, dedim ve aldım da zaten...Gosterge paneli, şişeni koyacagin yer, gozlugunu koyacagin yer, torpidodaki gizli bolme, mp3 çalar, aux girişi,start&stop vs vs detayları ile o ikna edecektir seni zaten...Forumdaki iç-dışçılardansan YeniFiesta dışardan müthiş daha mutlu edebilir o takdirde

hakan26
16/03/2010, 04:31
Evonun iç tasarımı oldukça güzel ve kullanılan malzeme daha kaliteli,dış görünüş olarak kesinlikle GP...

demon
16/03/2010, 19:45
Bugün gidip aracı iyice inceledim. İç mekan gayet güzel. Hatta test sürüşüde yaptım. Gerçekten konforlu yani. Benim hoşuma gitti.
Yeni Fiesta' yıda inceledim. Onun dış tasarımı sanki daha güzel. Ama iç mekan olarak bana göre Evo daha güzel. Onun test sürüşünüde yarın yapıcam.
Ama Evo SAFETY PLUS KIT , Skydome, Kit, Assist Kit ile Fiesta' dan çok daha güzel.

PredatoR
16/03/2010, 21:18
Evo'nun için kesinlikte daha güzel fakat Fiat bu sert plastikten vazgeçmediği sürece ne kadar iç tasarımını güzel de yapsa, gözümde vasatı aşamayacak.

10uran
17/03/2010, 01:42
grande puntonun önü süper,evonun arkası güzel içi mükemmel :)

demon
17/03/2010, 02:22
Arabanın içine oturunca böyle oturaklı bir araba havası veriyor. Kullanırken kemikli bir araba kullanıyormuşsunuz gibi. Evo sürerken cidden bana bu güveni verdi. Ekstra paketleri ile gerçekten güzel oluyor. Her ne kadar dışı GP' den iyi olmasada alınacak bir araba.

cemük
06/04/2010, 20:05
evonun ön tarafını hiç beğenmedim açıkcası.. arka taraflar aynı zaten neredeyse.. her zaman gp :notworth:

gri33
10/05/2010, 14:31
tabiki grande punto. hele bi de beyaz fun olacak. Allah bize de kısmet eder inşallah.

GP ÜMİT
11/05/2010, 10:37
dün servisteydim,tesadüfen aracımın yanına evo yanaştı.karşıdan iki araca bakınca grande puntodaki o hırçın ve agrasif duruşun.evoda kaybolmuş oldugunu gördüm.

usermm1
11/05/2010, 15:21
grandenin içide güzel. bakınız şekil A

silentscream
11/05/2010, 15:29
Evo nun içi GP nin dışı yakar..:D

brabus
11/05/2010, 18:22
kesinlikle GP, yeni aldım aracı hiç Evo düşünmedim. Direk GP aldım, tabi 2. el :)
Evo'nun ön tarafını kötü tasarladıklarını düşünüyorum.
Evo'nun içi çok iyi ama GP'nin dynamic modeli var ben de son derece yeterli konforu ve kalitesi var

novemberpasali
11/05/2010, 18:45
Evonun iç dizaynı güzel ama dış görünüş berbat tampon ve ızgara:S Ben yinede grande punto diyorum..!

bvulgari
11/05/2010, 20:27
bence Evo cok daha zengin duruyo..içide dışıda..Bende hiç gp ye bakmadım direk evo aldım..Ön konsolu GP nin üstüne düşücekmiş gibi gelio insanın..

sabanci
11/05/2010, 22:08
bende grandepunto diyorum :) fakat evonun iç mekanınada hastayım yani :D

PUNTO33
12/05/2010, 00:07
Sizce?

Resmi gördüğümde...ilkyorumum...ilk ağzımdan çıkan şey şu oldu......üf yavrum beeeee....kendi kendime evoyu fesatlıyorummu diye tekrar tekrar sordum(2009-GP FUN-Yakut kırmızı araç sahibi birisi olarak)...malesef evonun ön tampon işi bozuyor...zevk işte evoculara sonsuz saygılarımı ileterekten...ancak iç dizayn 10 numara...gel görki insan önce dişa bakıyor....yada üsteki fıstığa:siritma:

nerhal61
12/05/2010, 12:11
Gp de güzel evoda, ama evo bence daha güzel...Ön tampon da radikal bir değişikliğie gidildiği için pek kabul görmüyor....Ama ön tamponu göve rengine boyanmış bir evo çıkarsa fikirleriniz değişebilir..Ben de yaptıracağım ilerde....orta ve alt ızgara gümüş gri ve kalan siyahlar gövde renginde olacak şekilde yapılırsa ve burdaki jantlar ve yayla evoya takılırsa cok cok güzel olur...

terazi12345
12/05/2010, 14:27
Bazilari gp ye baktiginda arabanin hircin oldugunu goruyor. Ben gp ye baktigimda on tarafin cok duz basit bir model oldugunu goruyorum. Yani herkesin bakis acisi farkli olabilir.

Ben hem ic dizayn hem de dis gorunus itibariyle evoyu tek geciyorum.

rubin_e
12/05/2010, 14:27
Yeni hep güzel olur..:))

nerhal61
12/05/2010, 15:09
Bir jant simülatör sitesinden evoyla bir kaç resim...

eexelanss
12/05/2010, 16:22
Gp nin görüntüsü evonunda içi güzel bence... Ama o nevigasyon olayı oraya olmamış bence.

ufuk_punto
12/05/2010, 16:42
önden grande punto daha güzel fakat arka taraf evo ve iç dizaynda evo..bir de ek özelliklerde evo

igeroglu
12/05/2010, 17:14
Evonun arka dizaynı Gpuntonun önden yırtıcı görünüşü ve evonun iç tasarımı 165 hp multiair motorla bulusurşa tartışmalar son bulacaktır :):)) hehee

acy
12/05/2010, 18:16
yaa sanki evolar daha mı küçük bana mı öle geliyor ama iç dizayn olarak evolar çok daha başarılı ben satıcak olsam evo alırım die düşünüyorum 1,3 multijet motordan çok memnunum gerçi klima çalışırken sorun yaşıyorum ama fiatdan çok memnunum

demirok
16/05/2010, 12:37
ARKADAŞLAR HERKESE MRB BUGÜN ÜYE OLDUM GP OLMADIGI HALDE :d ŞİMDİ SİZE BİŞEY SORMAK İSTİYORUM BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA TŞKR EDRM.OTOMATİK Bİ GP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA KARAR VEREMEDİM PUNTO EVO 1,4 FİRE 77HP DUALOGIC Mİ YOKSA GRANDE PUNTO 1,4 FİRE 77HP DUALOGIC Mİ TAVSİYE EDERSİNİZ ARALARINDA Bİ FARK VARMIDIR YAKIT TÜKETİMİ NEDİR BİLGİLENDİRİRSENİZ KISA ZAMANDA BENDE ARANIZA KATILMIŞ OLACAGIM.ANKARADAN SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

gabartey
16/06/2010, 01:59
tabiki her yönüyle gp evom olsada

EvoKoray
16/06/2010, 02:14
1.4 Fire 77HP Dualogic motor alcaksan EVO tercih özellik olarak motor dışında GP den baya önde.. ön tampona zamanla alışıyor insan başlarda garip geldi ama ısındım sonradan :)

gabartey
20/06/2010, 00:49
sadece iç dizayn konusunda evo başka birşey deyil.

dallix
20/06/2010, 17:42
O zaman ne yapıyoruz? gidip hepimiz birer tane evo alıyoruz sonrada iyi bir body kit ci bulup punto tamponuna benzettiriyoruz evo tamponunu,:D:D:D

Evoda iç dizayn daha iyi fakat hep böyle olmuştur bi yeni modelin iç dizaynı berbatta olsa güzel görünür insanlara neden çünki yeni. Ne derseniz ne yorum yaparsanız yapın gp ilk çıktığında lise den mezun olmuştum ve görüntüsüne aşık olduğum, araba tutkusunu bana ilk öğreten araba gp olmuştu ben beklemeyi düşünüyorum evoda gp gibi 3 sene sonra üretimden kalkıcak veya gp gibi sınırlı üretime geçicek bi sonraki gp daha iyi olacak diye ümit ediyorum.

Konu baştan tartışmaya açık olduğu için kalpler kırıldı daha önceki sayfalarda ama evo fotoğrafını alın gp fotoğrafını alın bağımsız bi anket yapın sonuç ne çıkar görün gp yeterli modifiye yapıldıktan sonra her gencin binebileceği agresif,her fikre her tarza göre motor seçenekleri olan bi araç ister ekonomi ister performans Efsane grande ile başladı grande ile devam edecek grande ile bitecek.

ŞİMDİ TARTIŞTIĞIMIZ KONUNUN CEVABINI VERİYORUM GRANDE Mİ? EVO MU?

CEVAP:BRAVO

mehmetbasli
20/06/2010, 23:08
bencede evonun içi ve tekniği ama gp nin dışı olsun derim. evoda arabanın karakterini biraz bozmuşlar gibi geliyor. bana. farlardan ayrı sinyal tasarımları 88 e kadarki 131 ler ile audi 80 lerde vardı. ama en gıcık kaptığım arka tamponun altındaki sis geri farı ve reflektörler ueski ucuz kore arabası çizgisinde.

nerhal61
21/06/2010, 12:31
Yok yok evo daha güzel :)

E_N_D_E_R_
21/06/2010, 14:12
gp

slymn07
22/06/2010, 01:10
ewoların on tasarımındakı tek sorunu siyah tampon onun yeerine govde rengi olsaydı cogunlugun fikri degişicekti bence ama bu tartışma ne olursa olsun objektif bi tartişma olmaz olamaz...

brabus
22/06/2010, 10:32
Yaklaşık 2 ay oldu Grande Punto ailesini takip edeli. GP tercih ettim, tasarımından dolayı Evo'yu düşünmedim bile. Evo kullanıcıları kusura bakmasın ama kısa sürede de Evo'nun tasarımının güncelleneceğini düşünüyorum aksi halde bu şekilde rakipleri varken satış rakamları daha düşük olacaktır.

EvoKoray
23/06/2010, 20:38
Bursa da artık çoğu yerde görmeye başladım Evo virüsü yayılıyor :)

SpyHunter33
23/06/2010, 20:46
Evoya Puntonun ön kısmını biraz daha kromajlı olarak ve asi bir görüntü vererek sürseler piyasaya buradaki bende dahil bir çok kullanıcı araçları elden çıkarıp sıraya girer Evo almak için.

speedy_16
24/06/2010, 03:07
çoğu kişinin dedği gibi iç dizayn evo dış görünüş gp

byspayn
25/06/2010, 01:40
bencede evonun içi ve tekniği ama gp nin dışı olsun derim. evoda arabanın karakterini biraz bozmuşlar gibi geliyor. bana. farlardan ayrı sinyal tasarımları 88 e kadarki 131 ler ile audi 80 lerde vardı. ama en gıcık kaptığım arka tamponun altındaki sis geri farı ve reflektörler ueski ucuz kore arabası çizgisinde.

Yapma gözünü seviyim Passatlara ne dicez o zaman onun da sinyalleri fardan bağımsız?? Arka tampondaki sis ve geri farına bişi demiyorum bence güzel sonuçta zevk meselesi...

ewoların on tasarımındakı tek sorunu siyah tampon onun yeerine govde rengi olsaydı cogunlugun fikri degişicekti bence ama bu tartışma ne olursa olsun objektif bi tartişma olmaz olamaz...

bencede gövde rengi olabilirdi.. :)

pdr42
25/06/2010, 10:43
YA gp nin içine evoyu giydirecegiz veyahuttagp nin dısını evoya giydirecegiz:))

wepster
04/07/2010, 17:03
evonun tamponu pop kit ile karbon rengi koruma yapılıyor ve bence o siyah görüntüsünden cok daha iyi oluyor. hemde tamponunuzu korumuş oluyorsunuz. Emin değilim ama 2 renk seceneği var bu korumanın.

siyah
04/07/2010, 17:23
kesinlikle evo ufak tefek modifiye ile iç dış 10 numara olur...

enoo201
07/08/2010, 15:56
GP Daha güzel gözüküyor bana. Ama evonun içi daha güzel.

aracım evo ama sana katılıyorum

zafermutlu
07/08/2010, 16:02
evo alacak biri olarak ne diyebilirim tabiki evo:) sonra dama demezlermi madem niye evo aldın diye.. gerçi bravo alacaktım ben ya evoyu görünce sevdim..

k0d3r
19/05/2011, 22:33
İç mekanda kesinlikle Evo. Ama diş tasarımda kişiye göre değişiklik gösterebilir. Yani herkes daha agresif görünüşü sevmiyo olabilir.

krm1983
19/05/2011, 22:46
dış tasarımda gp ama iç mekanda tereddütsüz evo

yokum
20/05/2011, 00:35
Dış grande, iç evo.

k0d3r
20/05/2011, 00:48
Dış grande, iç evo.

En genel kanı bu şekilde galiba :)

FPT
20/05/2011, 01:09
Aslında Grandenin içide gayet güzel. Sadece Evo kadar kaliteli değil :) Azıcık renk ve yumuşak plastiğe sahip olsa Grande de gayet güzel :)

xnode
20/05/2011, 01:12
Dış tasarımda GRANDE PUNTO, iç tasarımda EVO diyenlerdenim.

Ardevo
20/05/2011, 10:14
Tabi ki Evo :wub00000:

fausto2005
20/05/2011, 13:25
Kesinlikle gp.

freedom16
04/09/2011, 20:48
Daha dün aldım puntomu ama grande aldım evoyu hiç sevmedim,babam içi için evo dedi ama ben ağır bastım grandeyi aldım bencede puntoyu punto yapan grandedir gerisi boş

tonymontana
04/09/2011, 21:14
evonun o kara tamponlar ve ön ızgara sinir ediyor beni :D