PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon ve kapı pencere tuşlarını boyayacağım yardım

Elmedin
12/03/2010, 17:40
arkadaşlar direksiyon tuşlarını çıkarmayı öğrendim, buyük ihtimal bu akşam boyarım ama kapılardaki pencere otomatiği kapağını nasıl çıkaracağımı bilmiyorum. kanırtarak da bozmak istemiyorum. nasıl olacak orası bileniniz var mı?

Elmedin
12/03/2010, 17:40
bu arada imzam neden silindi? orjinal mesaj alanından daha geniş değildi

sowhat788
12/03/2010, 18:14
Bahsedilen tuş takımının bağlı olduğu plastiğin ön tarafında kontrol kalemi ucu girecek kadar bir boşluk var oradan çekerek çıkarabilirsiniz(kırılmaz korkmayın segmanlıdır esneyince çıkar)

PLaTiNuN
12/03/2010, 19:18
Elmedin sorması ayıp sen napıyosun :)))

Elmedin
12/03/2010, 23:29
@ sowhat788 (https://forum.grandepuntotr.com/members/sowhat788.html): kardeş sağol, dediğin yerden hallettim.

@ tolga: hacı nolacak milletin arabasında gözüm kaldı. ne güzel kromlu momlu puntolar var forumda, dayanamadım ben de boyicam :)

arkadaşlar parçaları söktüm ama boyama işi yarına kaldı, saat geç oldu. boyamadan önce zımparalamam gerekiyor mu yoksa temizlesem yeterli midir? metalik gri boya aldım, umarım çok fazla göze batmaz.

hazır açmışken bide led nasıl takıyoduk kumandaya? nerelerden lehimlemeliyim? bide lehim işini nasıl hallettiniz? malum 220'lik priz yok arabada. PCB kumanda devresi arabanın üzerinde kaldığından nereden ve nasıl lehim yapacağımı bilmiyorum. lehimle aram çok iyidir, sadece hangi yerden yapacağımı bide nerden 220 bulacağımı söyleyin yeter :D

sowhat788
12/03/2010, 23:33
Uzatma kablosu işini görür 220v olayında evden salla uzatmayı ;)
zımpara yapmana gerek yok kaliteli bir boya kullan yıllarca kullanırsın sorunsuz

Elmedin
13/03/2010, 00:41
peki hangi nodlara lehim yapıcam ledi? bide direnç kullanmam gerekecek mi?

Elmedin
13/03/2010, 13:28
arkadaşlar boyama işlemi bitti sayılır, o yüzden şu direksiyon ledini nasıl yapıcam söyleyebiilr misiniz?

sowhat788
13/03/2010, 13:38
arkadaşlar boyama işlemi bitti sayılır, o yüzden şu direksiyon ledini nasıl yapıcam söyleyebiilr misiniz?

Direksiyonun ortasında kablo tesisatının geçtiği bir boşluk var,oradan tesisat çekebilirsin ve elektriğide parkları açtığında yanan her hangi bir yerden alabilirsin (hangisi yakın ve kolaysa)

Elmedin
13/03/2010, 13:54
Direksiyonun ortasında kablo tesisatının geçtiği bir boşluk var,oradan tesisat çekebilirsin ve elektriğide parkları açtığında yanan her hangi bir yerden alabilirsin (hangisi yakın ve kolaysa)
hadi ya, bunun için galiba o zaman hava yazstığını çıkarmam gerekecek. ben iyisimi bulaşmayayım ona yoksa elimde patlar valla. kumanda devre kartının üzerinden lehim yapabileceğim bir yer varsa o çok daha iyi işimi görecektir.