Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 60.000 km bakımı 838 tl

cherokeeboy
11/03/2010, 13:28
1.4 lt dualogic benzinli 60000 km servis bakimi dokumu'

v kayisi krank/alternator su pompasi 17.40 tl
baski balata iscilik 174 tl
baski balata fiyati 180 tl
4 teker balans 17.40
fren ve vitas yag degisim iscilik 17.40
3 lt selenia yag 69 tl
fren ve sanziman yaglari 36 tl
yag filtre 8 tl
4 buji 52 tl
polen filtre 27 tl
hava filtre 17 tl
60.000km bakim parasi(hava parasi !) 99 tl
ampul-somun vs 6 tl

710 tl
kdv ile 838 tl

iscilik 300 tl'ye yakin verdim...yorumum : YAZIKLAR OLSUN ...bu fiyatla insanlar ev gecindiriyorlar..

GP COSKUN
11/03/2010, 13:33
bu nedir neredeyse 1000 tl yahu
hiçmi insaf yok be kardeşim bir periyodik bakıma 850 tl bayılırsa millet ve üstüne üstük bindiği araba fiat sa diyecek laf bulamıyorum
mercedes olsa bu kadar tutmaz dı herhalde

bu ikisi aynı şeyler değilmi benmi yanlış algıladım

smartmavi
11/03/2010, 13:36
Nerede yaptırdınız, Özkar oto'da 60000 bin dün yaptırdım ama dualogic baskı balata hiç değişmemişler, fiyatını veremediler.

Yazdığınıza göre 354 liraya halloluyor, değil mi?

Alp
11/03/2010, 13:52
E pessss diyorum dahada birsey demiyorum

kaptan_ahab
11/03/2010, 13:56
Benzinli bir araçta bu maliyet çıkıyor ise dizelde kimbilir ne olur

SpyHunter33
11/03/2010, 14:07
Bu ne ya :S bu kadar olması normalmi arkadaşlar aranızda 60bin bakım yaptıran varmı başka :S

gadget
11/03/2010, 14:15
yok artık Lebron James :)

benim 60 bin bakımı da linkteki gibi oldu, bi de benim ki dizel !

https://forum.grandepuntotr.com/servis/13466-60-bin-bakimi-taze-yaptirdim.html

gerçi baskı balata fiyatı bana ucuz geldi de... bu ne yaw!!!

cherokeeboy
11/03/2010, 14:34
arkadaslar,

baski balata 180 tl isciligide 174 tl bulari dusersek eger fiyat 480 tl gibi birseye iniyor-bildigim kadari ile baski balaka degisimi zor bir olay ve masrafli o yuzden belki bu kadar iscilik alinmasi normal serviste..bunun haricinde yag icin alinan paranin ustunu yag degisimi icin 17.40 tl alininda fiyat sisiyor-yani servis yagin parasi haricinde yag degisimi parasida aliyor...99 tl periodik bakim ucretide "hosgeldin-ayakbasti parasi" olarak nitelendiriyorum...

toplu olarak ya bir servisle gorusup indirim vs yaptirmamiz gerek-gruba uyeye ozel veya artik sanayide bir ustanin yolunu tutacagiz...bu kadar yazik gunah....topluca bence bir cozum bulalim.

SpyHunter33
11/03/2010, 14:49
aracınızın model olarak yılı nedir ve garantisi devam etmekte mi ? ( uzatılmış garanti anlamın da ? )

cherokeeboy
11/03/2010, 14:53
2007 model-garantisi devam ediyor mayis 2010 kadar

Kriminal
11/03/2010, 15:04
arkadaslar,

baski balata 180 tl isciligide 174 tl bulari dusersek eger fiyat 480 tl gibi birseye iniyor-bildigim kadari ile baski balaka degisimi zor bir olay ve masrafli o yuzden belki bu kadar iscilik alinmasi normal serviste..bunun haricinde yag icin alinan paranin ustunu yag degisimi icin 17.40 tl alininda fiyat sisiyor-yani servis yagin parasi haricinde yag degisimi parasida aliyor...99 tl periodik bakim ucretide "hosgeldin-ayakbasti parasi" olarak nitelendiriyorum...

toplu olarak ya bir servisle gorusup indirim vs yaptirmamiz gerek-gruba uyeye ozel veya artik sanayide bir ustanin yolunu tutacagiz...bu kadar yazik gunah....topluca bence bir cozum bulalim.

Geçen ay degıstırdım baskı balata
125 baskı balata set
60 işçilik içinde yemekte dahil

o yuzden gıtmıyorum servıse kendım alıp kendım yaptırıyorum eksıklerı..
Gözum görerek içime sinerek yapılıyor hersey
Geçmiş olsun

c.tesi 50.000 km bakımı yaptırıcam yıne aldım herseyı
Filtre 40 tl (mazot)
serviste 91+kdv+işçilik= :(

ABNEW
11/03/2010, 15:05
hiçmi insaf yok be kardeşim bir periyodik bakıma 850 tl bayılırsa millet ve üstüne üstük bindiği araba fiat sa diyecek laf bulamıyorum

Coşkun, maalesef yağ için ayrı, işçilik için ayrı ücret alıyorlar serviste,

Hayırlı olsun Serkan Bey, yapılan işlere ve yetkili servis fiyatlarına göre düşünürsek pek de kötü sayılmaz tutar, kazasız sürüşler...

BuRaK-BG
11/03/2010, 15:07
ne bu yaw...deli para,servis bedelleri çok yüksek insanı garantiden sogutuyolar valla.geçmiş olsun derim.

smartmavi
11/03/2010, 15:44
ben dün 820 verdim, detayları akşama yazarım.

PESCATORE
11/03/2010, 16:04
Eskiden kazikci tamirciler yaprdi boyle sanzima indirmeye ayri takmaya yari fiyat yazarlardi mesela ama bunlarida herkes bilir gitmezdi bilmeyenlerden gecinirdi onlarda. bugun artik servisler ayni seyleri yapiyorlar. tefecinin bankaci olmus hali gibi. ayiptir ya ne denirki baska göya garantide araba satiyorlar garanti bitene kadar neredeyse bir araba parasi daha aliyorlar. songunlerde sikca konustugumuz ve cokta hakli oldugumuz genel kani yukaridada denildigi gibi gözonle gore gore kendin alip kendin yaptiracaksin hemn yarisindan bile az paraya cikiyor hemde ne oldu ne takti biliyorsun ustayla sohbet edip o anda aklina gelen baska sorunlari cozme imkaninda oluyor. baski balata iscilik 174 tl demisin ben gecen hafta bizim ustaya gittim akslari söktük öğlen 1 de basladik aksam 7 de bitti arada bide sokulen aksi ustanin arabasiyla bostanci sanayiye goturduk gitgel 20 km fln yaptik adamin benzinide yaktirdik is bittiginde borcum dedim 30 tl at yeter dedi. baski balata isciligide biraz ugraslidir ama baski balata fiyati kadarda olmaz yani. servisler bu fiyatlari cikartiyorlar itiraz edersen dusuyorlar enazindan ben sahit oldum.
(büyük harfin açık oldugunu fark etmeden yazmısım yanlış anlasılmasın)

tempesty
11/03/2010, 16:12
2004 Kasa dizel Punto , Kavaklıdere oto servisinde dün ;

baskı-balata ve şanzıman yağı değişimi ile debriyaj volan torna

1 adet Fiat marka 12 V 60 lık akü

1 adet Lassa Atracta 185 60 15 lastik

Ön silecek takımları değişimi

4 teker değişimi + rot balans

+ İşçilik ve genel kontrol

KDV dahil 780 tl...

burhankutlu
11/03/2010, 18:37
yuh abi ya benim anlamadığım bişey var işçilik adı altında zaten ayrıyeten işçilik parası alıyorlar bu tamam peki baskı balata işçilik yine alıyorlar sorum şu hem işçilik alıyosun zaten aldığın için bunları yapman zaten lazım ayrıyeten yine neden baskı balata yağ deişimi diye işçilik alıyor bu adamlar. Ümit abi demiş mercedes olsa bu kadar olmaz die harbi olmaz el insaf ya garantide diye kitle ağam kitle kusura bakmayın ama tabiri caizse budur olay. ben servise girmeyi düşünüyorum garanti bitmiş daha girmem ek garanti filanda yaptırmam ..

alperyonar
11/03/2010, 18:55
Fiyatları görünce ateşim çıktı. Benim de 60000 bakımı geliyor. Çok vites değiştiriyorum büyük ihtimal benimde baskı balata değişecek. Üstüne birde disk ler ve akü değişecek. O zaman herhalde maliyet 4 basamaklı rakamlara çıkar:(

sanyu
11/03/2010, 18:57
baskı balata zahmetli bir iş olduğu için extra işçilik almaları normal.

hakan26
11/03/2010, 19:05
Arkadaşlar eşim mercedes servisinde çalışıyor sizi temin ederim ki mercedes araçların bakımı bukadar tutmuyor.Fiyatlara bir göz attım çok fazla,yazıklar olsun diyorum.

operatormurat
11/03/2010, 20:12
6o bin bakımı 450tl ye yakın,baskı balata 350tl,extralarla 830 tutmuş,arkadaşım fiyat normal gibi farklı yetkili servislerede sorsan fiyatlar yakın olacaktır, 60bin işçilik parası ayrı (99tl yağlar ve filitreler artı diğer işçilikler genel toplamı),balata sökme takma işçilik parası ayrı (175tl) yani faturaya yağ değişim ücreti diye yazıp 17.40tl ayriyeten 99tl işçilik yazmıyorlar,karıştırmayın 99tl değişen yağların,filtrelerin,takılan kayışın yapılan ayarların genel toplamıdır.evet rakam yüksek gelebilir ama türkiyenin neresine giderseniz gidin yetkili servislerde aynı bu rakama yakın hesap çıkaracaklardır......ayrıca hakan26 nickli arkadaşım,eşiniz mercedes servisinde 2009 model bir mersedesin 60 bin bakımı ve baskı balatasının maliyetini bize söylerse,ona göre bizde yuh deriz.....

LeoN48
11/03/2010, 20:24
Valla bu kadarına Turgay Şeren zamanında Ali Sami Alkış'a bişi demişti canlı yayında, o bile hafif kalıyor.

smartmavi
11/03/2010, 20:28
Cherokeeboy, servisin neresi?

Dün gittiğim Özkar oto normal debriyaj balatasını 450 liraya, dolayısıyla dualojiği daha da yüksek bir fiyata değiştirdiklerini söyledi. Daha önce değiştirmedikleri için fiyat ta veremediler.

Sen dualogiği 350 liraya değiştirmişsin. Bu insaflı servis neresi, söyle biz de bilelim. Yoksa bu son yetkili servis deneyimim olacak.
Başlarım garantisine...

burhankutlu
11/03/2010, 21:16
Arkadaşlar eşim mercedes servisinde çalışıyor sizi temin ederim ki mercedes araçların bakımı bukadar tutmuyor.Fiyatlara bir göz attım çok fazla,yazıklar olsun diyorum.
abiler normal diyorsunuz neresi normal allah için alıntıyı okuyun yahu valla çok para yazık değilmi tabi bagzı arkadaşlar cok fazla ödeye ödeye düşük miktarı gördüler azmı diyorlar bilmem ama 850 tl ye adamlar cmax motor yeniliyorlar 300 tl işçilik ben daha hayatımda duymadım..

muratx41
11/03/2010, 23:08
siz renoya gidinde servise bakın bakalım ne kadar tutuyor 60.000 bakımı 2800 tl verdik triger-yag -filitreler -aks bilyası- 4 lastik

pdr42
12/03/2010, 02:00
diger araclar nasıl gercekten varmı guncel fiyatları bilen onlarla bi kıyaslayalım

Fuzuli
12/03/2010, 02:42
siz renoya gidinde servise bakın bakalım ne kadar tutuyor 60.000 bakımı 2800 tl verdik triger-yag -filitreler -aks bilyası- 4 lastik

Bende renault 18 varken servise 1000 tl.ye yakın para ödemiştimbüyük bakım diye ama ne baskı balata değişmişti ne amortisör ne ön takım...Sadece 3 sayfa fatura verip serviste soluuğum havayı bile yazmışlardı...

Sonra sanayide bir usta buldum...5-6 arkadaşımdan da teyit aldıktan sonra gittim...
600tl.ye hem yağ-buji ve değişmi ve genel bakım,baskı balata ve 4 amortisör değiştirdim (monroe gazlı amortisör taktırmıştım)

Ustaya gittikten sonra servise ettiğim küfürün haddi hesabı yoktu...
Bence inanılmaz yüksek bir rakam ödemişsiniz...

Pek çok arkadaşın yazdığı gibi parçaları satın alıp yaptırmak ya da makul fiyat ve olumlu referansa sahip bir servis bulmak gerekli...

Konu içerisinde ilk mesajda 838 tl. deniyor...
Arada Bora(tempesty) Kavaklıdere'de 780tl.ye daha fazlasını yaptırmış ...
Bu aracın kullanımdan kaynaklanan bir sorunu yoksa bu fatura müşteriye TERBİYESİZLİKten başka bir şey değildir...

burhankutlu
12/03/2010, 02:56
arkadaşlar sorun burda parçadan alınan ücret değil parçadan zaten cok karlı olarak kazanıyorlar bu bi gerçek,alınan işçilik (baski balata iscilik 174 tl,fren ve vitas yag degisim iscilik 17.40,60.000km bakim parasi(hava parasi !) 99 tl) bunlar işde el insaf yahu. sonra bu adam garantisi bitince bi daha o servise girermi doğal olarak ? emir abi eline sağlık güzel demişsin terbiyesizliğin alası..

operatormurat
12/03/2010, 03:38
:hotornot::hotornot:az kaldı burhan bugidişle sen kendinde yaparsın:cool0000: arkadaşlar 60 bin bakımızaten 450 tutuyor, siz bir bardak suda fırtına koparıyorsunuz, ben işmakinası (caterpıllar) operatörüyüm bumakinanın bütün bakımlarını (yağ deişimi,filtreler,tamir falan) yıllardır ben yapıyorum.multijet motor benim için oyuncak gibi,bütün yağ ve filitrelerini 30 dakikada değiştirebilirim,ama ben arabayı yetkili servise götürüyorum.senede 3 tane punto gören ustayla,hergün 3 tane gören usta bir olmaz,ayrıca yetkili servisin işçiliği 2yıl garantilidir unutmayın.bakıma gitmeden araştırın fiyat alın,pazarlık edin.sol eli camdan çıkarıp,teybin sesini yükseltip hava basmanın bir bedeli vardır elbet,arabanın adı puntomu diyenlere,eski punto değil grande punto diyorsan,bu masrafa katlanacaksın,yada şahine, torosa,anadola,bineceksin.ben hem grande puntoya bineyimhemde servise para vermeyim diyorsan,algel kardeşim,yağını filtreni ben değiştireyim,hemde beş kuruş almadan söz.....

operatormurat
12/03/2010, 04:40
:hotornot::hotornot:az kaldı burhan bugidişle sen kendinde yaparsın:cool0000: arkadaşlar 60 bin bakımızaten 450 tutuyor, siz bir bardak suda fırtına koparıyorsunuz, ben işmakinası (caterpıllar) operatörüyüm bumakinanın bütün bakımlarını (yağ deişimi,filtreler,tamir falan) yıllardır ben yapıyorum.multijet motor benim için oyuncak gibi,bütün yağ ve filitrelerini 30 dakikada değiştirebilirim,ama ben arabayı yetkili servise götürüyorum.senede 3 tane punto gören ustayla,hergün 3 tane gören usta bir olmaz,ayrıca yetkili servisin işçiliği 2yıl garantilidir unutmayın.bakıma gitmeden araştırın fiyat alın,pazarlık edin.sol eli camdan çıkarıp,teybin sesini yükseltip hava basmanın bir bedeli vardır elbet,arabanın adı puntomu diyenlere,eski punto değil grande punto diyorsan,bu masrafa katlanacaksın,yada şahine, torosa,anadola,bineceksin.ben hem grande puntoya bineyimhemde servise para vermeyim diyorsan,algel kardeşim,yağını filtreni ben değiştireyim,hemde beş kuruş almadan söz.....
ayrıca sekan bey faturayıda ekrana yansıtında,bir görelim sizden kaç kezişçilik aldıklarını.....

ancester
12/03/2010, 11:27
fatura kesilmediği için henüz detayları almadım dizel 60.000 bakımı için 422 ödedim ben de bu hafta. standart bakım dışında sadece 50 civarı fren balataları var...faturayı alınca detayları paylaşırım.

Fuzuli
12/03/2010, 16:45
sol eli camdan çıkarıp,teybin sesini yükseltip hava basmanın bir bedeli vardır elbet,arabanın adı puntomu diyenlere,eski punto değil grande punto diyorsan,bu masrafa katlanacaksın,yada şahine, torosa,anadola,bineceksin.ben hem grande puntoya bineyimhemde servise para vermeyim diyorsan,algel kardeşim,yağını filtreni ben değiştireyim,hemde beş kuruş almadan söz.....

Bu ne demek şimdi???????
Grandepunto veya üstü araç alınca şahin-toros-anadol'daki lerden daha mı fazla ADAM oluyoruz?Bu arabaya biniyoruz diye ne hesap çıkarsa sorgusuz sualsiz çıkan hesabı ödemek zorunda mıyız?
SİZİN AĞZINIZDAN ÇIKANI KULAĞINIZ DUYUYOR MU?

Burada yazarken servise götürenlere ters bir şey mi söylendi ki götürmeyenlere biniyorsan vereceksin edebiyatı yapıyorsunuz???
Servisin 2 sene garantisi varmış...
Kumarhanede altın kural ''Kasa her zaman kazanır'' kuralı servistede işler...
Eğer operatör,usta şöför ya da makina mühendisi değilseniz servis artniyetli ise sizi parmağında oynatır...
3 kuruşluk parçada para almaz 33 kuruşluk parçayı garanti dışı ilan eder...Açarsınız tüketici mahkemesi 2-3 sene sonra hakkettiğinizi kuşa dönmüş olarak alırsınız...

2 seneden fazla zamandır bu forumdayım...Jant bijonu düzgün sıkılmadığı için, yürüyen aksamda frenlerde bir takım sıkıntılar tam giderilmediği için kaza tehlikesi atlatanlar oldu....Konuyu dile getirdiklerinde tek aldıkları cevap üzgünüz-arkadaş hata yapmış oldu...Bu hataların da 2 sene garantisi var mı peki?
Daha yeni smartmavi adlı üye her 10.000 de kendisine carbon clean yapıldığını söyledi...Bunu yapan o ''2sene garanti veren'' servis değil mi?

Sözün özü;
1. Her servis elbette kötü değil, forumda kavaklıdere gibi bir yüzakı servis var her şeyden önce...Burada herkesin servis hakkında fikrini yazması diğer üyelere yol gösterme mahiyetindedir...Nitekim 2. senelik bakımımı forumdaki öneriler ışıında birmot zincirlikuyuda yaptırıp memnun kaldım...Her 2 senelik bakımı da açtığım konularla belirttim...Bu uygulama bizlerin daha kaliteli ve daha ucuz hizmet almamız için son derece yararlı...Kısaca bu uygulamayı geliştirmek adına katkınız varsa yapın yoksa ''öde işte ne var ki'' zihniyeti olumu bir hareket değil..
2. Arabanızı seviyor olmanız HER hatasını HER yanlış uygulamayı kabul edeceksiniz anlamına gelmiyor...Hele hele madem ki bu araca biniyorsun ödeyeceksin zihniyetinin ne kadar SIĞ olduğunu anlatamam bile..
3. Aracına isteyen şiir yazar isteyen sadece bir ulaşım aracı gibi davranır... Her Gp kullanıcı potansiyel modifiyeci,cadde sürücüsü değildir...
4. Araçlarımız geçmiş senelerdeki fiat kalitesine göre çıtayı yükseltmiş olsalar da B segmentinde ortanın iyisinde bulunan ancak fiyat-performans oranı ÇOK yüksek araçlardır...''Kargaya yavrusu şahin görünür'' mantığı ile aracımızı olmadığı rollere sokmak da ne kadar doğru bilmiyorum...
5. Şahin-Toros-Anadol mevzusuna gelince, Parası olan daha lüksünü alır olmayan adı geçen araçlarla yetinir... Aracınızın markası sizin İMZAnız değildir...
6. Araçlarımız henüz yeni sayılır en eskisi 4 yaşında...Hele 7-8 yaşlarına gelsinler bakalım SORGUSUZ SUALSİZ öderimci arkadaşlar neler yapacaklar merak ediyorum...Aracım daha 4-5 sene daha benimle...Br aksilik olmazsa da hep site müdavimiyim...Bekleyip ZAMAN ile her şeyi göreceğiz...

Erdem Bozdağ
12/03/2010, 17:29
bu ne demek şimdi???????
Grandepunto veya üstü araç alınca şahin-toros-anadol'daki lerden daha mı fazla adam oluyoruz?bu arabaya biniyoruz diye ne hesap çıkarsa sorgusuz sualsiz çıkan hesabı ödemek zorunda mıyız?
Sizin ağzinizdan çikani kulağiniz duyuyor mu?

Burada yazarken servise götürenlere ters bir şey mi söylendi ki götürmeyenlere biniyorsan vereceksin edebiyatı yapıyorsunuz???
Servisin 2 sene garantisi varmış...
Kumarhanede altın kural ''kasa her zaman kazanır'' kuralı servistede işler...
Eğer operatör,usta şöför ya da makina mühendisi değilseniz servis artniyetli ise sizi parmağında oynatır...
3 kuruşluk parçada para almaz 33 kuruşluk parçayı garanti dışı ilan eder...açarsınız tüketici mahkemesi 2-3 sene sonra hakkettiğinizi kuşa dönmüş olarak alırsınız...

2 seneden fazla zamandır bu forumdayım...jant bijonu düzgün sıkılmadığı için, yürüyen aksamda frenlerde bir takım sıkıntılar tam giderilmediği için kaza tehlikesi atlatanlar oldu....konuyu dile getirdiklerinde tek aldıkları cevap üzgünüz-arkadaş hata yapmış oldu...bu hataların da 2 sene garantisi var mı peki?
daha yeni smartmavi adlı üye her 10.000 de kendisine carbon clean yapıldığını söyledi...bunu yapan o ''2sene garanti veren'' servis değil mi?

Sözün özü;
1. Her servis elbette kötü değil, forumda kavaklıdere gibi bir yüzakı servis var her şeyden önce...burada herkesin servis hakkında fikrini yazması diğer üyelere yol gösterme mahiyetindedir...nitekim 2. Senelik bakımımı forumdaki öneriler ışıında birmot zincirlikuyuda yaptırıp memnun kaldım...her 2 senelik bakımı da açtığım konularla belirttim...bu uygulama bizlerin daha kaliteli ve daha ucuz hizmet almamız için son derece yararlı...kısaca bu uygulamayı geliştirmek adına katkınız varsa yapın yoksa ''öde işte ne var ki'' zihniyeti olumu bir hareket değil..
2. Arabanızı seviyor olmanız her hatasını her yanlış uygulamayı kabul edeceksiniz anlamına gelmiyor...hele hele madem ki bu araca biniyorsun ödeyeceksin zihniyetinin ne kadar siğ olduğunu anlatamam bile..
3. Aracına isteyen şiir yazar isteyen sadece bir ulaşım aracı gibi davranır... Her gp kullanıcı potansiyel modifiyeci,cadde sürücüsü değildir...
4. Araçlarımız geçmiş senelerdeki fiat kalitesine göre çıtayı yükseltmiş olsalar da b segmentinde ortanın iyisinde bulunan ancak fiyat-performans oranı çok yüksek araçlardır...''kargaya yavrusu şahin görünür'' mantığı ile aracımızı olmadığı rollere sokmak da ne kadar doğru bilmiyorum...
5. şahin-toros-anadol mevzusuna gelince, parası olan daha lüksünü alır olmayan adı geçen araçlarla yetinir... Aracınızın markası sizin imzanız değildir...
6. Araçlarımız henüz yeni sayılır en eskisi 4 yaşında...hele 7-8 yaşlarına gelsinler bakalım sorgusuz sualsiz öderimci arkadaşlar neler yapacaklar merak ediyorum...aracım daha 4-5 sene daha benimle...br aksilik olmazsa da hep site müdavimiyim...bekleyip zaman ile her şeyi göreceğiz...

+111111111111

operatormurat
12/03/2010, 21:07
emir efendi çok sinirlenmişsin gördüğüm kadarıyla,yazdığım kadarıyla grande punto ve daha üstü araç alanlar,şahin,anadol ve torosa binenlerden daha adamdır dediğim bir kısım göremedim. ben burada servisin dediği parayı sorgusuz sualsiz ödeyin de demedim, eğer önceki yazdıklarımı dikkatli okusaydın,araştırın fiyat alın pazarlık edin dediğimi görürdün. ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor ve söylediklerimin arkasındayım . dünkü ve bugünkü yazdıklarım 60 bin bakımı ve baskı balata değiştiren, bakım sonunda830 tl ödeyip bu rakamı fazla bulan ve bu arkadaşa rakamın yüksek olduğunu, özel tamircilerde daha uygun yapıabileceğini söyleyen diğer arkadaşlarla ilgiliydi. bu forumda üyelerle bilgi paylaşımında bulunuyorum, sertaça (smart mavi) defalarca c clean yapan servisini değiştirmesini,servis seçiminde daha dikkatli olmasını söyledim.bijonunu sıkmayan servis elemanı ve defalarca c clean yapan servis yüzünden bütün servislere sırtımızımı dönelim? evet dediğin gibiyse operatör usta şöför ve makina mühendisi olmayanları,art niyetli servisler parmağında oynatıyor(!), madem ki art niyetli olduğunu biliyorsun bu forumda yazıp insanları bilgilendireceksin, forumdakilere sertaçı mağdur eden servise gitmeyin,ben çok menmunum fiyatlar uygun kavaklıdere daha iyi oraya gidin diyeceksin,insanları dürüst çalışan servislere yönlendireceksin, serviste 60 bin bakımına 99tl işçilik ödeyen insanlara bu para çok fazla gidin küçük sanayi sitelerinde daha ucuza yaptırın mı demeliyim? kaliteli ve ucuz servis istiyorsun, bu insanların menmun kaldığı servisi önermesiyle,faturasını bize gösterip bizim verdiğimiz notlarla ortaya çıkacak. dürust çalışan serviste 10 bin, 20bin 60 bin...vb bakım fiyatları ve tamiratlar için belirlenen rakamlar aşağı yukarı aynı, 830 tl ödeyip itiraz eden arkadaşa, fiyatlar makul farklı servistede yaptırsan aynı rakamlara yakın fiyat söylerler demiştim,hatamı ettim? itiraz etme öde mi de dedim ? seni bilmem ama ben arabamı seviyorum, yine söylüyorum bakımlara para kaçırmak istemeyenler, veya 30 liraya alt takım,40 liraya yağ filtre ,150 milyona motor yaptırmak isteyenler,şahine anadola torosa binsinler(sen yine yanlış anlarsın ya,yinede yazdım) bukadar fazla değilde kısa ve öz yaz senin kadar hızlı yazamıyorum......

GP COSKUN
12/03/2010, 21:23
emir
murat
sevgili arkadaşlarım
ya ne kadar hemen birbirimize kızmak için düşüncelerimizi illa karşı tarafa kabul ettirmek için tartışmaya başlıyoruz
ikinizinde yazdıklarını okuyorum ikinizinde yazdıkların doğruluk var ama hata payıda
var bir şeyler paylaşmaya çalıştığınız belli
ama
her bireyin düşüncesi bir olmuyor bizim a dediğimiz başkasına b gelebiliyor
bazen sadece fikirlerimizi ve düşüncelerimizi yazmak karşılıklı tartışmadan
hem bizim için hem diğer arkadaşlarımız için daha yararlı oluyor
sizden de ricam birbirinizi suçlamadan kırmadan yorum da bulunmanız
şimdiden anlayışınız için teşekkür ederim

gadget
12/03/2010, 21:27

yok artık pes doğrusu..
60binde triger mi değişir be, hem hangi reno bayisi bu, yok lastiklerin falan f1 lastiği olması lazım?????

operatormurat
12/03/2010, 21:34
ümit bey sen bari söyle, ben gp kullananlar şahine anadola torosa binenlerden daha adamdır diye bir cümle kullandımmı ki beni şuçluyor? fevri çıkışlarla bana hesap soruyor görüyorsunuz....

Fuzuli
12/03/2010, 21:39
Sinirlenecek bir durum yoktu tepki gösterilecek bir durum vardı ben de o tepkiyi gösterdim :)
Sözlerimin hala arkasındayım..
Ben foruma girdiğimden beri her okuduğum konuda yorum yazan birisi olmadım, yanlış olduğunu düşündüğüm konularda,HERKESin görebileceği şeyleri yazdım... Yazdıklarım ne hakaret içerdi ne nefret :)

Uzatmak için yazmıyorum bunları..Çünkü ben fikrimi açıkladım sizde öyle...
Bundan sonrasını yazmak sadece iki kişiyi ilgilendirir o da özel mesajla ki benim bir sıkıntım yok..Sizinde olduğunu sanmıyorum...Maksadımız bildiğimizi paylaşmak bilmediğimizi öğrenmek...

Daha önce yazdığım mesajlara bakarsanız benzer bir konuda 6ay kadar önce tekrar yazdığımı görürsünüz, bir üyemize serviste taksitlendirme istediğinde yapılan yanlış tutum gibi...

Dediğim gibi size sinirlendiğimi düşündüyseniz üzüldüm...Böyle bir düşüncem olmadı...

GP COSKUN
12/03/2010, 21:44
ümit bey sen bari söyle, ben gp kullananlar şahine anadola torosa binenlerden daha adamdır diye bir cümle kullandımmı ki beni şuçluyor? fevri çıkışlarla bana hesap soruyor görüyorsunuz....

böyle bir cümle kullanmamışsın ama
emir de senin yazdıklarından biraz alınmış
biraz önce de yazdığım gibi
bazen klavyede yazarken yanlış anlaşılmalar oluyor
bu yazdığınız mesajları bir buluşma sırasında birbirinize konuşsanız
gülersiniz şakalaşırsınız kakara kikiri gider tam bir sohbet ortamı gibi
ama maalesef bilgisayar başında bazen ifade edeceklerimiz yanlış anlaşılabiliyor
ben sadece biraz daha hoşgörü ve anlayış diyorum arkadaşlarım

operatormurat
12/03/2010, 22:04
tamam emir tatlıya bağlayalım ve ikimizinde gp kullanıcı dostlarımızın menfaati için çabaladığımızı unutmayalım......:agiskavgasi:......8C

cherokeeboy
12/03/2010, 22:14
Arkadaslar, faturayi ben scan edip siteye ptesi yukleyecegim,o zaman daha net anlasilacak ama merak ettigim birsey var bendeki fatura baska yetkili serviste daha farkli olabilirmiydi....ornegin kullanilan malzame fiyatlari standartmidir...bu forumu servislerde calisan arkadaslarda takip ediyor bildigim kadariyla..kendileride bakarak bu is bizim serviste olurdu derlerse belki bir olcude anlasilir...durust konusmak gerekirse ben evimin yan blokunda bulunan HALIC OTO ya goturdum.her ne kadar memnun kalmais olsamda sabah 08.30 da Kartala gidip servise teslim edip,butun gun ya oralarda oyalanip veya eve geri gecip tekrar geri gitmektense penceremden gorebildigim servise goturmeyi tercih ettim,kisacasi tembellik ettim....Medostaki arkadasimiz bu forumda yaziyor bir goz atip fiyata yorum yaparsa mantikli olur..bana pahali geldi ama oncelikle yetkili servisler arasindaki fiyat farki ucurummu yoksa %5-10 gibi bir rakkammidir..bunu merak ediyorum.ingilteredeki bir forumda inceledim grande puntonun 60000km Ingiltere bakimi dolar bazina vurdugumuzda(pound'tan cevirdim kolay hesaplayin diye) 400-450 $ ..oda fren balatalari degisimi var ama baski balata yoktu..(tabi ingiltere ile ulkemizi ekonomik acidan kiyaslayamayiz) sadece merakti benimki...

GP COSKUN
12/03/2010, 22:20
sadece medosun değil herhangi bir servis elemanının
forumda bu tür bir fiyat kıyaslaması yakışık almaz
bu konuda üyelerimizin size cevap vermesi daha etik bir davranış olacaktır
bu arada medostan randevu aldığınız halde sizi beklemişler gelemeyeceğinizi
bildirmemişsiniz
saygılar

operatormurat
12/03/2010, 22:54
serkan kardeşim,başa dönelim, 60 bin bakımına gitmeden önce forumda yazsaydın daha iyi olurdu,öneriler çerçevesinde hareket ederdin, yine söylüyorum rakamlar makul gibi,faturanı görürsek daha net bişeyler söyleyebiliriz. ingiltereden daha hesaplı olduğu kesin......

blue
12/03/2010, 23:24
çok geçmiş olsun diyorum arkadaşım;
abi 60000 de baskı balatamı değişir ya benim aracım 54000 de daha fren balatası bile değişmedi bu işte bir yanlışlık var ya kullanırken çok zorlamadan yada balatanın dandikliğinden bitiyor balata bizimde baskıbalata su koyverirse yakında hapı yuttuk demektir.

cherokeeboy
12/03/2010, 23:49
oncelikle belirteyimki medos beni beklemedi,cunku randevusuz kabul edebileceklerini islerinin hafta ici pek yogun olmadigi icin sabah 08.30 da orada olsam oglene dek bile yetistirebileceklerini soylemislerdi,bunu haricinde kendi gorusumu paylasmak istiyorum burada servis ve fiyat olarak nasil faturalari yansitip servis-usta ismini verip bunlari her forum uyesi ile paylasiyorsak,servis elemanlarininda bizim lehimize sonuclar doguracak sekilde bize fiyat verip bu islem bizde tl'ye yapilir demesi bizim lehimize olmazmi..sonucta servislerde rekabet icinde ve ticari cikar guduyorlar,hatta foruma bile reklam almiyormusunuz ? buda ticari bir durum degilmi ? fiyat ve servis adi yazilan her konuda-mesajda bir rekabet ortami zaten doguyor..etik kavramla bagdastiramadim (tabi tamamen kendi gorusum.)

Erdem Bozdağ
12/03/2010, 23:53
çok geçmiş olsun diyorum arkadaşım;
abi 60000 de baskı balatamı değişir ya benim aracım 54000 de daha fren balatası bile değişmedi bu işte bir yanlışlık var ya kullanırken çok zorlamadan yada balatanın dandikliğinden bitiyor balata bizimde baskıbalata su koyverirse yakında hapı yuttuk demektir.

abi tamamen kullanımla alakalı birşey
benım fren balatalarım 30.000 değişti örneğin bu daha düşebilir
baskı balata da aynen öyle aracı sert kullanan birinin baskı balatası çok erken degısebılır

burhankutlu
12/03/2010, 23:57
savaş abi zaten demişsin baskı balata bitmesi tamamen kişisel kullanımdan kaynaklanan birşey. kimisi 40bin km gider kimisi 240bin km gider bu kişinin nasıl araç kullandığına baglıdır ben eski aracımda 154bin km yaptım ve balata ilk aldıgım gunku gibi sattım aracı.

GP COSKUN
13/03/2010, 00:04
oncelikle belirteyimki medos beni beklemedi,cunku randevusuz kabul edebileceklerini islerinin hafta ici pek yogun olmadigi icin sabah 08.30 da orada olsam oglene dek bile yetistirebileceklerini soylemislerdi,bunu haricinde kendi gorusumu paylasmak istiyorum burada servis ve fiyat olarak nasil faturalari yansitip servis-usta ismini verip bunlari her forum uyesi ile paylasiyorsak,servis elemanlarininda bizim lehimize sonuclar doguracak sekilde bize fiyat verip bu islem bizde tl'ye yapilir demesi bizim lehimize olmazmi..sonucta servislerde rekabet icinde ve ticari cikar guduyorlar,hatta foruma bile reklam almiyormusunuz ? buda ticari bir durum degilmi ? fiyat ve servis adi yazilan her konuda-mesajda bir rekabet ortami zaten doguyor..etik kavramla bagdastiramadim (tabi tamamen kendi gorusum.)

serkan
bu şekilde fiyat verirler ise birbirlerine karşı haksız rekabet ortamı doğar
mesala sen diyelim 750 tl ye yaptırdın peşinden servis daha ucuza yapmıyacağı halde müşteri kapmak için bana gelseydin 600 e yapardık derse sence etik olurmu
sonra burası servislerin fiyat pazarlığı yapacağı bir yer değil
biz forum içinde zaten objektif olarak yorumlarda bulunuyorux servisler hakkında hatta reklam konusuna değindiğinde iyi oldu
medos otomotiv foruma reklam verdiğinin ertesi günü bir üyemizin şikayeti olmuş ve biz yinede tarafsızlığımızı koruyarak özelliklede üyelerimizin eleştri
hakkına saygı duyarak karşı taraftan istek gelmesine rağmen bir ay kadar konuya müdahale etmedik ancak üyenin rızasını alarak konuyu kapattık
burası bir müşteri portföyü oluşturma platformu değil grande punto kullanıcıları paylaşım platformudur
servisler eğer fiyat larda kolaylık veya üyelerimize kampanya yapmak isterlerse bunu biz seve seve duyururuz
ancak konuların içine bizde 20,000 bakım şu para yada bize gelseydiniz şu kadara yapardık gibi bir ortama müsade edemeyiz
saygılar

cherokeeboy
13/03/2010, 00:56
Sevgili moderatorumuz,
Bu boyutunu dusunmemistim haklisiniz...Musteri kapmak icin fiyati burada dusuk gosterip sonra magdur olunabililecek bir ortam dogabilir...galiba en iyisi yine "bizbize" muhabbet etmek..
tesekkurler

GP COSKUN
13/03/2010, 10:01
Sevgili moderatorumuz,
Bu boyutunu dusunmemistim haklisiniz...Musteri kapmak icin fiyati burada dusuk gosterip sonra magdur olunabililecek bir ortam dogabilir...galiba en iyisi yine "bizbize" muhabbet etmek..
tesekkurler

anlayışın için teşekkürler serkan :cool0000:
dediğin gibi en iyisi aramızda cevaplar bulmak daha yararlı :cool0000:

mastman12
04/05/2010, 00:49
merhaba kriminal.ben 6 mayısa poyrazdan randevu almıştım.
1-fren balata lambası yanıyor
2-diskler 60.000 de torna yapılmıştı.şu an 80.000 de %99 değişecek.
3-60.000 de debriyaj bitmiş yolda kalırısın demişlerdi birmotta.hala iyi gibi.
4-motor takozları ve motor kulaklarında sorun var bence.gazdan ayağımı çekince vuruntu yapıyor çünkü.
senden ricam beni servisin elinden kurtar.
gittiğin ustanın dükkanın adını ve referansını verirmisin?

demon
04/05/2010, 01:19
Yaparlar yaparlar

Kriminal
04/05/2010, 09:32
baski balata iscilik 174 tl
baski balata fiyati 180 tl

İnanılmaz bır fıyat bu nerdeyse 360 tl sanayide 125+işçilik alıyorlar 200 falan tutuyor pöffff

benımde bı sonrakı 60.000 bakımı

Kriminal
04/05/2010, 09:36
4-motor takozları ve motor kulaklarında sorun var bence.gazdan ayağımı çekince vuruntu yapıyor çünkü.

Batuhan senı cok ıyı anlıyorum ve ben bu kan emicilere para yedırmemek için kendım yaptırıyorum..Gittiğim usta 45 yıllık bır usta parçaları soyler gıder karsıdan alırsın getırır oda yapar montajını tamırını.Suana kadar yaptıgı ıslerde hıc bır sorun cıkmadı ve yaptıgı ıslerın hep arkasındadır ..

Sana uyarmı bılmıyorum ama ata sanayi çiğlide Körfez Oto....

SpyHunter33
04/05/2010, 09:43
Biliyorum ben orayı :) izmirde çalışırken bir kere gitmiştim...

Kriminal
04/05/2010, 10:29
Sahibi eskişehirli ahmet abi Sağlam insanlar

bozkurt0632
04/05/2010, 12:12
benim arac şu anda kavaklıderede bakımda. yarın 60000 bakım maliyetini ve yapılanları burda sizlerle paylaşırım. grande punto ve bravo 60000 bakım arasında nasıl farklılıklar varmış hep beraber görürüz.

Ziyaretci046
06/05/2010, 23:17

batuhan abi kendi ve arkadaşının multijet gpsiyle bugün iki punto geldiler konuştuk servis sorunu çözülmüştür oto olarak tamir ve bakımını gplerin artık biz çözeceğiz:siritma: Oto Profesyonel arıza çözüm teknikleri İzmir

Deniz abi senin tamircinin yerine gerek kalmadı eyw

tasso40
06/05/2010, 23:38
Arkadaşlar bende geçen ay değiştim baskı balatayı 450 ytl belirtmek istedim. Yine serviste aynı fiyata değiştiren arkadaşlar vardı.

DAL1984
07/05/2010, 16:17
gercekten fiyatlar inanılmaz yüksek sözde fiat yerli araba diyoruz parcası ucuzdur diyoruz ama mercedes bmw audi daha ucuzdur.bu ne bole yaa.gecenlerde turbo hortumu degiştirdim serviste 200 lira bi hortum ya bu kadarda pes dogrusu.

Kriminal
07/05/2010, 18:02
batuhan abi kendi ve arkadaşının multijet gpsiyle bugün iki punto geldiler konuştuk servis sorunu çözülmüştür oto olarak tamir ve bakımını gplerin artık biz çözeceğiz:siritma: Oto Profesyonel arıza çözüm teknikleri İzmir

Deniz abi senin tamircinin yerine gerek kalmadı eyw

cım keske yakın olsanda burda bana soran herkesı sana yonlendırsem...
Gelicem bıgun yanına

novemberpasali
07/05/2010, 18:35
Garantim bitince normal servide yaptırdım 450 tl ye herşeyi değiştiler bende:)

punto57
18/06/2015, 09:58

Yağda işçilik var:)
yağı üretmişler ya?

kadir_yilmaz
25/07/2015, 01:22
2010 bakim fiyatlari buysa 2015 yilinda ne kadardir. Bir ay sonra 60 bin bakimini yaptiracam gozum korktu simdiden