Orijinalini görmek için tıklayınız : Bosch +90 ampul kullanan var mı?
2 yıl kadar breaker kullandım, yağmurda performansını pek beğenmiyorum geçenlerde patlayınca yeni bi arayışa girdim.
halojen H4 ler arasında şuanda F/P olarak en iyisi +90 gördüğüm kadarıyla.
aramızda kullanan varmı?
özellikle yağmur performansı nasıl?
ugurozer
06/03/2010, 01:01
ozan h1 olarak breaker kullandım hiç ama hiç memnun kalmadım açıkçası standart ampullerden farkını dahi anlamadım diyebilirim. yurt dışındaki testleri vs araştırdım buldugum sonuclarda en iyisi philips extreme power idi ve puntoya h4 onlardan aldım, suan honda da h1 lerde kullandığım xenon 6000 kelvinlerden çok ama çok daha iyi yolu görüyorum diyebilirim philips extreme power ile, kesinlikle tavsiye ederim kısaları biraz kaldırdım heryeri goruyorum kimseyi rahatsız etmiyor uzunları yaktığımda neredeyse arabanın onunde olan heryer aydınlanıyor :))
Ben power2 kullanıyorum iyi aydınlatmıyor diyordum ki kavaklıderede ayar yaptırdım şimdi gayet iyi, ama extrem power daha iyi galiba ben aldıktan sonra tüh demiştim.
ozan h1 olarak breaker kullandım hiç ama hiç memnun kalmadım açıkçası standart ampullerden farkını dahi anlamadım diyebilirim. yurt dışındaki testleri vs araştırdım buldugum sonuclarda en iyisi philips extreme power idi ve puntoya h4 onlardan aldım, suan honda da h1 lerde kullandığım xenon 6000 kelvinlerden çok ama çok daha iyi yolu görüyorum diyebilirim philips extreme power ile, kesinlikle tavsiye ederim kısaları biraz kaldırdım heryeri goruyorum kimseyi rahatsız etmiyor uzunları yaktığımda neredeyse arabanın onunde olan heryer aydınlanıyor :))
abi özellikle yağmurda nasıl?
NBlerde bazen far açıkmı kapalımı anlamak zor oluyodu :)
aracı aldığımda farları hoşuma gitmemişti. İlk önce philips gt 150 kullandım, performasından gayette memnundum. Yaz sonu biri patlayında bu sefer nb aldım.
İkisi arasında çok fazla fark yok ama philips bir adım önde diyebilirm.
Halojen farlara bu kadar para verene kadar xenon almak daha ii. ;)
ugurozer
06/03/2010, 21:04
ozan yağmurda benim xenon 6000k lar sanki park ampulune donuyor ama bu extreme power helogenler resmen suyun altını gosteriyor, tek kelime ile ıslak zeminde en iyi görüş bence. Zaten xenon unda en iyi yolu gostereni 4300K dir bu extreme power ampullerde 4300K. Babam tam 40 yıllık şoför arabaya bindi oğlum bu farlar ne insanların gozunu almıyor mu bunlar dedi :)
aracı aldığımda farları hoşuma gitmemişti. İlk önce philips gt 150 kullandım, performasından gayette memnundum. Yaz sonu biri patlayında bu sefer nb aldım.
İkisi arasında çok fazla fark yok ama philips bir adım önde diyebilirm.
Halojen farlara bu kadar para verene kadar xenon almak daha ii. ;)
mercek olmadan zenona karşıyım :)
ozan yağmurda benim xenon 6000k lar sanki park ampulune donuyor ama bu extreme power helogenler resmen suyun altını gosteriyor, tek kelime ile ıslak zeminde en iyi görüş bence. Zaten xenon unda en iyi yolu gostereni 4300K dir bu extreme power ampullerde 4300K. Babam tam 40 yıllık şoför arabaya bindi oğlum bu farlar ne insanların gozunu almıyor mu bunlar dedi :)
teşekkürler abi ozaman karar verilmitir :D
ugurozer
07/03/2010, 12:17
bende mercek olmadan xenona karşıyım, kimseden küfür yemek bedduasını almak istemem. Virajlı ve eğimli aydınlatmasız yollarda (kaz dağları vs...) kazalara dahi sebep olabilir.
aslında mercek olmadanda orjinal xenon uygulamaları var, farın optiği uygunsa sorun yok.
örneğin güncel kasa corollanın xenon opsiyonlusunda far aynı(optik olarak)
başka bir örnek şuankinden 2 önceki E kasalarda merceksiz xenon.
dedeme corolla alırken burdan yola çıkarak xenon dönüşüm yaptırdık(yinede dedem kullanmıcak olsa kesinlikle taktırmazdım)( türkiyeye xenon opsiyonlusu çok nadir geliyo) ama yinede rahatsız ettiği durumlar oluyo)
mercek olmasada, otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama şart
osram cool blue sorunsuz cam gibi her şartta. ayrıca tam 4 yıl oluyor patlamadılar. dayanıklı malzeme hoş görüntü.
ugurozer
07/03/2010, 22:35
cool blue kullanıyorsan extreme power e gore çok ama çok şey kaybediyorsun :) serhat o tur ampuller standart ampuller kadar dahi yolu gostermiyor, bu bahsettiğimiz performans ampulu ise yuksek performansından oturu cool blue kadar beyaz gorunuyor uzaktan zaten ;)
Power2nigt gt150 ile extrem power arasında çok fark ver mı acaba Uğur bey, mutlaka vardır ama aman aman çok farkedilecek bir fark var mı acaba siz ikisinide kullandığınız için soruyorum.
ugurozer
07/03/2010, 23:58
Serdar bey ben power2 kullanmadım, Cool blue serilerini (camı boyalı beyaz gosteren turler) osram nigth breaker, ve standart ampullerden kullandım ayrıca h1 lerde xenon 6000K kullandım. bağımsız kuruluşların yaptığı testleri incelediğimde en ustte xtreme power vardı hemen hemen her koşulda, bunlara dayanarak power2 xtreme power serisinden daha iyi değil diye bilirim ancak arada gozle gorulur fark ne kadardır yada var mıdır ben kulanmadığım için sizi yanıltmak istemem.
cool blue kullanıyorsan extreme power e gore çok ama çok şey kaybediyorsun :) serhat o tur ampuller standart ampuller kadar dahi yolu gostermiyor, bu bahsettiğimiz performans ampulu ise yuksek performansından oturu cool blue kadar beyaz gorunuyor uzaktan zaten ;)
ilginç bişey söyledin bunu deneyeceğim Uğur'cuğum.oysa ben uzun yolda ve yağmurlu havada iyi bir verim aldım osram dan.
ugurozer
09/03/2010, 12:04
ilginç bişey söyledin bunu deneyeceğim Uğur'cuğum.oysa ben uzun yolda ve yağmurlu havada iyi bir verim aldım osram dan.
imkanınız varsa denemenizi tavsiye ederim, çok daha fazla memnun kalacağınızı ve daha güvenli, zevkli bir sürüş yaşayacağınızı umuyorum.