Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç teslim alınırken dikkat edilecekler

mkaan
01/03/2010, 11:48
Arkadaşlar bu ay inşallah yeni aracımı teslim alıcam. Ancak bu konuda pek tecrübem yok. İlk aracım olacak. Sizlerden ricam, 0 km araç teslim alınırken nelere dikkat etmemiz gerekir? Özellikle kontrol etmem gereken bir husus var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

gp_ugur
01/03/2010, 11:57
Arkadaşlar bu ay inşallah yeni aracımı teslim alıcam. Ancak bu konuda pek tecrübem yok. İlk aracım olacak. Sizlerden ricam, 0 km araç teslim alınırken nelere dikkat etmemiz gerekir? Özellikle kontrol etmem gereken bir husus var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Benim fikrim çok bişeye bakmana gerek yok sonuçta her türlü kontrolü yapılıyor.Benim araçta sökülen bantların lekesi vardı.Bunlara dikkat et

serdar2362
01/03/2010, 12:00
Aklıma gelenleri sıralayayım.
-Anahtar pin kartı
-Radyo pin kartı
-Kaskoyu satıcı yapmadıysa garajdan çıkmadan yapılması
-Lastik basınçları normalin üstünde olacağından lastik havalarının ayarlanması
-Kriko ve avadanlıkların olup olmadığı
-Orjinal paspasların olup olmadığı
-Garajdan çıkmadan bilgisayarın ayarlanması
-Tüm lambaların kontrolü
-Ruhsat ve trafik sigortasının kontrolü

kara kız
01/03/2010, 12:12
en önemlisini unutmussunuzz.tük kaputu kontrol et mümkünse boya ölcü çihazı al ve tum yüzeyi kontrol et..bir çok arkadaşın başına geldiiaraclarını sıfır alıpta boyalı olduğunu soradan ögrendilerrr...

KaGaN
01/03/2010, 17:25
Serdar abi herşeyi açıklamış aslında..Ama boya işine kesinlikle dikkat et satıcı kişi sıfır arabada boya olurmu diye itiraz edicektir..Ama siteden bir arkadaşımıza öyle boyalı bir araç satmışlar...Kesinlikle boya kalınlığını ölçtür..

taipen71
01/03/2010, 20:50
Aracının içine dışına her yerine iyice bak en ufak kafana takılan yer varsa satıcıya bunu ilet zaten bir adam gelip sana aracı anlatıyor sanki hayatımda hiç araba görüp sürmedimde ister istemez oan gözün bişey görmüyor adam anahtarı versede gidsem diye

taneren
01/03/2010, 21:20
öncelikle heyecanlı ve telaşlı olma derim.sakin bir birşekilde,acele etmeden;önce aracın dışından başlayıp,etrafıını bir turla çizik veya hasar varmı bak sonra;
aracın kapılarını,ön kaputunu ve bağaj kapağını mutlaka dene ,açıp kapat.
içeri girmeden paspaslara dikket et bana gp ninkini vermişler.
bağajdaki yedek lastik ve kriko malzemelrini kontrol et.
sonra sürücü koltuğuna geçip aracın elektronik aksamını tek tek test et.(far,silecekler,radyo-cd,klima vb.)
çekmeceleri açıp kapat.koltuklara bak.
ruhsat bilgilerini kontrol et.
eğer mümkünse akşama bırakma gündüz gözüyle teslim al.
hadi hayırlı olsun şimdiden.

muratokay
01/03/2010, 22:00
ben aracımı alırken orjinal logolu paspası yerine uyduruk, ayağımın altında kayıp duran bir kauçuk paspasla aldım. size aracı alırken orjinal paspası istemenizi öneririm.

KaGaN
01/03/2010, 22:24
Bak murat güzel bir konuya değindin çoğu arkadaş logosuz paspas almışş..Logolu yani "P" harfinin olamsına dikkat edin..Birde kendiliğinden cırtcırtlıdır kaymasını önler ona dikkat edin

mkaan
01/03/2010, 23:42
Arkadaşlar herkese paylaşımları için çok teşekkür ederim.
Genel olarak diğer önemli hususlar dışında, boya ve bu paspas olayına özellikle dikkat etmek gerekiyor anlaşılan...

KaGaN
02/03/2010, 01:08
Aynen öyle adaş. :) şimdiden hayırlı olsun aracın aldığında kesin resimlerini ve düşüncelerini bizimle paylaş :)

mkaan
02/03/2010, 13:31
Hayırlısı ile bir alayım bıktım artık beklemekten :( ama geç olsun da yeterki forumdaki bazı arkadaşlara olduğu gibi hasarlı falan çıkmasın...

Teslim aldığımda resimleri ve izlenimlerimi paylaşıcam:)

JASMINE
02/03/2010, 14:11
Şimdiden hayırlısı olsun Kaan. Resimleride merakla bekliyoruz.

punto elx2001
02/03/2010, 15:44
hayirli olsun, Allah kazadan beladan korusun, tekerin duz bassin

nerhal61
02/03/2010, 15:52
mkaan aracını nerden aldın? hangi bayiden? Hangi donanımı aldın? ne zaman teslim edeceklermiş? ben de ankaradayım

mkaan
02/03/2010, 18:46
Halit aracı ankara kartaştan aldım. 1.3 multijet dynamic SPK paketli aldım.
Bayinin dediğine göre en geç mart sonu teslim edeceklermiş.
Senin araç beyaz mı evo beyazı mı?
Ben alırken kolay karar veremedim ikisi arasında kalmıştım.
Beyaz tercih ettim ama evo beyazı nasıl bir renktir canlı olarak hiç göremedim.

Kriminal
02/03/2010, 18:56
Kaan en önemlisi bir bidon mazot al yanında bulunsun deposunda 1lt falan mazot oluyor teslım ederlerken...

mkaan
02/03/2010, 19:05
Kaan en önemlisi bir bidon mazot al yanında bulunsun deposunda 1lt falan mazot oluyor teslım ederlerken...

1 litre mazot gerçekten çok komik :))

İnşallah bayiden bayiye değişiyordur bu durum yoksa nasıl olur bilmem!

Kavga çıkar walla!

Kriminal
02/03/2010, 19:10
Banada söyledıklerı fabrıkadan oyle gelıyo falan gıbı gecıstırdıler.. o mazotla az kalsın yolda kalıyodum..
30.000 tl araba satıyosun 50 liralık bari mazot koy yaa

mkaan
02/03/2010, 19:31
Banada söyledıklerı fabrıkadan oyle gelıyo falan gıbı gecıstırdıler.. o mazotla az kalsın yolda kalıyodum..
30.000 tl araba satıyosun 50 liralık bari mazot koy yaa

Sanki bana aracı italyadan sürerek getiriyorlar dicem utanmasam :))

ABNEW
02/03/2010, 20:12

Kaan o kadar da acele etme, ne zaman geleceği belli olmaz:)

En önemlisi aracın içinde ve dışında herhangi bir çizik, boyalı ya da bozuk bir parçanın olup olmadığı.Bunun dışında istenen donanım&aksesuarlarda eksiklik olup olmadığına bakmak teslimden önce dikkat edilmesi gerekenler,

Geriye, paspas, trafik seti vb. gelmekte...

rodopian16
03/03/2010, 01:09
ben aracı aldığımda yalnızca 1 km deydi deneme sürüşü yapılmamış mıdır nedir?

taneren
03/03/2010, 01:30

benim araç 5 km deydi.
sadece deneme sürüşü yapılmıyorki.araç üertimten sonra parka alınıyor,ordan gemiye yükleniyor,gemiden alınıp parka çekiliyor,tırlara yükleniyor,gideceği adrese götürülüyor falan da filan da
anlaşılan senin arabayı omuzlarda taşımışlar.:stretche:

ABNEW
03/03/2010, 10:06

Bir kereye mahsus olmak üzere km sayacı trip tuşuyla sıfırlanabiliyor.Servis teslimden önce bunu yaparak size aracı vermiştir.Dolayısıyla önceki km ler (test sürüşü, nakliye vb...) görünmez.

terazi12345
03/03/2010, 12:30
Arkadasim oncelikle hayirli olsun. Arabayi bir an evvel teslim almanin heyecaniyla fazla dikkat etmeyeceksin muhtemelen... Ama sakin olmaya calisip arkadaslarin tavsiyelerine dikkat etmelisin derim.

Ben aracinin fiyatini merak ediyorum. Sakincasi yoksa aldigin fiyati paylasirsan sevinirim. Yilbasindan onceki fiyatlarla simdiki fiyatlar arasinda fark var mi acaba?

ABNEW
03/03/2010, 17:39
Hadi gözünaydın Kaan, aracın gemiden inmiş:)

no_fear
03/03/2010, 18:24
benım aracımda arka koltuktakı 3.kafalık yoktu aldıgım gunden berı beklıyom koltuk degısımını en sonunda dun aradılar ıtalya da kı sorunun cozuldugunu ve en yakın zamanda serwıse dawet edılecegımı soyledıler sende dıkkat et senınkınıde unutmasınlar :)

mkaan
03/03/2010, 19:29
Hadi gözünaydın Kaan, aracın gemiden inmiş:)

Teşekkürler arda,
Haberler çabuk yayılıyor bakıyorumda :)
Hanımın ağızında bakla ıslanmıyor...
Bakalım teslimat ne zaman olucak şimdi de onu bekliyoruz :)

ABNEW
03/03/2010, 23:43
Teşekkürler arda,
Haberler çabuk yayılıyor bakıyorumda :)
Hanımın ağızında bakla ıslanmıyor...
Bakalım teslimat ne zaman olucak şimdi de onu bekliyoruz :)

:) Telefonu kapatırken bana söyledi hemen durumu,

Araç üretildikten sonra uzun süre bekleniyor.Ben onun için acele etme demiştim.Ancak Türkiyeye geldiğine göre fazla gecikmez artık.2 hafta içinde gelir bence,

Hayırlı olsun şimdiden... ;)

mufemi
07/03/2010, 21:08
öncelikle hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan inşallah.
ben sana yapmak isteyip de unuttuğum bişeyi söyleyeyim. km bi daha hiç "0 km" göstermeyeceği için fotoğrafını çek bence.tatlı bi hatıra olur.
tekrar hayırlı olsun.

ABNEW
07/03/2010, 23:37
Araç Ankaraya gelmiş sanırım:) Hayırlı olsun, dikkatli kullanın...

demon
14/03/2010, 05:34
en önemlisini unutmussunuzz.tük kaputu kontrol et mümkünse boya ölcü çihazı al ve tum yüzeyi kontrol et..bir çok arkadaşın başına geldiiaraclarını sıfır alıpta boyalı olduğunu soradan ögrendilerrr...

Boya ölçüm cihazının bazı araçlarda boyayı kalın ölçmesi her zaman arabanın boyalı olduğu anlamına gelmez. Eline cihazı alıp bu arabada boya var diyen ustalarda gördük. Ama araçta boya filan yok işte. Ben sıfır araba alsam alır ustamı götürürüm. Teslim almadan önce kontrol ettiririm. Arabayı gizlice boyayıp satan bayi çok.

ABNEW
14/03/2010, 18:25
Boya ölçüm cihazının bazı araçlarda boyayı kalın ölçmesi her zaman arabanın boyalı olduğu anlamına gelmez. Eline cihazı alıp bu arabada boya var diyen ustalarda gördük. Ama araçta boya filan yok işte. Ben sıfır araba alsam alır ustamı götürürüm. Teslim almadan önce kontrol ettiririm. Arabayı gizlice boyayıp satan bayi çok.

Fırat, zaten her farklılık sonradan boyandığını göstermez.Bu cihazla ölçüm yaparak boya kalınlığının minimum ve maksimum değerler arasında olduğunun bilinmesi sonradan boyanmadığını yani orijinal olduğunu gösterir...

kimber
27/03/2013, 10:27
- Dis boya yi kontrol et, cizik, boya hatasi, boya da baloncuk varmi (boya hatasina giriyor)
- Dis Kaportayi kontrol et, göcük vs. gibi
- Ic kisimda Koltuklari kontrol et, yirtik veya hatali yerleri varmi diye
- Ic kisimda genel cizik kontrolü yap
- Siparis ettigin Opsiyonlari bir bir kontrol et orada. Hersey üretim asamasinda takilmismi diye bak
- Motor kaputunu ac genel bir kontrol yap
-Aracın ön sağ kapı direğindeki kapı etiketini mutlaka kontrol edin karoseri birleşen yerlerindeki boyalara ve kaynaklara bakın çünkü bunlar fabrikada robot ile kaynak yapıldığından tamamen hepsi aynı kaynak stilidir farklılıklar araçta oynama var anlamına gelir
-lastik jantlara,ön ve arka cam direklerine dikkat ediniz
-şase numarasını kontrol edin mutlaka
-emniyet kemerinden tutunda sinyallere, farlara, hız sabitleme, cam otomatikleri, koltuk ayar düğmeleri vs vs vs ne varsa bakın
-araçta sökülen bantların lekesi vardı.Bunlara dikkat et
-Kriko ve avadanlıkların olup olmadığı

Yukarıdakiler nette farklı kaynaklardan okuduklarımın derlemesidir

erdiyilmaz
27/03/2013, 10:33
Konu eski ama liste güzel olmuş

kimber
27/03/2013, 11:52
devamı...

-vites geçişleri
-direksiyon hareketi
-gösterge panelinde ikaz ışığı vs yanık/sönük
-2. anahtar
-4 cam otomatiğini deneyiniz
-Aracın kullanım kılavuzu
-Fatura kontrolü
-Far kontrolü

ÖLÇÜM DEĞERLERİ (alıntı)

80 - 160 mikron = Araç Boyasız. Her firma farklı kalınlıkta boya atmaktadır.
160 - 200 mikron = Araçta ya pasta cila vardır yada boyası kazınarak tekrar boyanmıştır. Bu bölgenin gözle detaylı incelenmesi gerekir.
200 - 300 mikron = Araçta tek kat boya var
300 - 1250 mikron = Araçta bir kattan fazla boya var veya macunlama işlemi yapılmış.

Castell
28/03/2013, 02:17
Önemli bir listee bu, Yeni araba alacaklar için el kitabı niteliğinde

görkem koçsan
28/03/2013, 05:37
bi de önünde kurban kestirin. allah kazadan beladan korusun mutlu güzel günlerde binmeyi nasip etsin.