PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Mayıs 1919 kim yazdıysa eline sağlık. Lütfen yorum yazınız

Kriminal
27/02/2010, 19:40
19 Mayıs 1919
-Yav bırak Mustafa Kemal Paşam, sen mi kurtarıcan memleketi Allah aşkına!
Ama işgal zırhlıları...

- Boşver şimdi sen işgal zırhlılarını filan.... Gün gelir, memleketin malını mülkünü tapusuyla İngiliz'e satar bunlar.

- Yok canım!
Yeminle söylüyorum, İngiliz vatandaşı bakan bile getirip koyarlarsa şaşma.

- Ama ahval ve şerait...

- Güzel Paşam yaranamazsın. .. Bak şimdi binicez bu dandik gemiye, taaa Samsun'a gidicez, savaş, boğuş, kendimizi paralayacağız, diyelim becerdik, devrim mevrim, anlata anlata dilinde tüy bitecek, sonra sen kahırdan ölücen, önce biraz ağlıycaklar , sonra gene "Son Osmanlı Padişahı" diye pankart açacaklar, mezarında dönüceksin.

- Saltanat kalsın diyosun yani...

- Alışmadık kıçta don durmaz abi, egemenlik megemenlik vereceğine, iki çuval kömür ver, daha iyi... Aha buraya yazıyorum, açlıktan nefesleri kokarken padişahlarına saltanat uçakları alırlar, bu gemiyi de jilet yaparlar, söylemedi deme
- Efkarlandım ..
- Yakma o cigarayı gözünü seveyim, yarın öbür gün belgesel yaparlar, keş gibi gösterirler seni haberin olsun.
- Hal çaresi nedir peki?

- Al padişahın kızını, yırtalım.

- Millet ne olacak?

- Onlar da ulemaya sorsun artık ne olacaklarını, bize ne, kendi düşen ağlamaz.

- Laik olmasınlar mı, birey olmasınlar mı , kendi lisanları olmasın mı, şıhlara şeyhlere mi bırakalım kaderlerini?
- Bak ne güzel söylüyorsun, kader der geçerler,
iş çıkarma başımıza...
takalım takkemizi bakalım dalgamıza,
- İyi de, yazık olmaz mı?
- Asıl bu yaptığını yaparsan yazık olur..Bazıları sana inanacak,etkilenecek, senin fikirlerini yaşatmaya kalkacak,hayatları kayacak,evleri basılacak,kimine saçını örtmediği için f.... diyecekler, kimine milletin malını Arap'a satmayın dediği için k......t diyecekler,kimine Ne Mutlu Türküm Diyene dediği için f.....t diyecekler, darbeci diyecekler.. . Yorma ahaliyi, kula kulluk edelim, rahat edelim.

- Yok arkadaş, ben bi deniycem.
- E sen bilirsin Paşam..

KaGaN
27/02/2010, 21:19
Elletine sağlık...Güzel paylaşım..Yazanında yüreğine sağlık

narkoz30
27/02/2010, 22:33
BUGÜNÜMÜZÜN KISA ÖZETİ ATAMIZ ŞİMDİ YAŞASAYDI O ZAMANKİ KAHRAMANLIKLARI daha bi anlaşılırdı lakin erken öldü ömrü bazı şeylere yetmedi.

alperyonar
27/02/2010, 22:37
Yazan çok güzel özetlemiş herşeyi..

ZAK1980
27/02/2010, 22:39
sımdıkı zamnın tam ozetı mukemmel

BSK
28/02/2010, 00:47
Yılmaz Özdil'in yazısı bu yanlış hatırlamıyorsam, arkasından nereye olsa gideceğim adam.

serdar2362
28/02/2010, 10:41
Eveli gün VEDA filminin galasına gittik. Yaveri olan Salih Bozok tarafından oğluna anlatılan anılar, olaylar ve oğlunun da bunu kitap haline getirmesinden önceki zaman anlatılıyor. Atatürk'ü bu kadar güzel anlatan başka bir film görmedim. Bizim kitaplığımızda hem eşimin hem benim OKUYARAK yerine koyduğu Atatürk'ü anlatan onlarca kitap var. Özellikle Sn. Turgut Özakman'ın kitapları baş köşe.
Bu kitapların küçük bir özeti olan filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Filmde bir çok kişi gözyaşlarını tutamadı. Eğer bu kitapları okusalardı hüngür hüngür ağlayabilirlerdi bence.
Bu Vatan üç beş çapulcu ile kurulmadı. Yüce Türk milletinin ne kadar sabırlı olduğunu da daha anlamadılar. Ama anladıklarında kendileri için vakit çok geç olacak.

Kriminal
01/03/2010, 20:07
Bende cok merak edıyorum gercekten;)

bozkurt0632
02/03/2010, 00:45
eline sağlık deniz.

GP COSKUN
02/03/2010, 00:54
sen denedin başardım atam ama
biz emanetine sahip çıkamıyoruz

Erdem Bozdağ
02/03/2010, 02:27
Umarım herkesin kanında bizim forumdaki abilerim arkadaşlarım gibi asil türk kanı dolanmaya devam ediyordur ve bigün umarım hep beraber bu karanlık ve kabustan uyanırız

Kriminal
02/03/2010, 10:31
Uyanmak bizim elimizde..Biz Atatürk gençleriyiz..Sahip çıkacagız sattırmayacagız bu ülkeyi...

ik77
02/03/2010, 16:09
evet satmıyacaz sattırmıyacaz diyoruz ama birileri çıkıyor babalar gibi satarım diyor.yüzde bilmem kaç oy alıyor.bizim forumda pek rastlamadım ama bazı forum sitelerinde tekel direnişiyle ilgili o kadar abuk subuk laflar varki umudumu yitiriyorum.işçi düşmanlığı emek düşmanlığı yaparak ülkenin menfaatlerinin korunduğuna inanan bir kısım zevat ahkam kesiyor.yolsuzlukları sorgulamayan yada sorgulamayan yobazlar işçi maaşlarının düşürülmesiyle ekonomik bir fayda sağlanacağını zannediyorlar.biraz konu dışına çıktım gibi ama.özür dilerim.içimdeki nefret sönmüyor.

ata orkun
02/03/2010, 23:19
Sayın daha doğrusu sevgili denizasil kardeşim bu yazıyı burada bizlerle paylaştığın için sana sonsuz sevgiler saygılar sağol varol ayrıca yazan yazarımız kimse ona da kucak dolusu sevgiler sağol deniz asil kardeşim mükemmel yazı mükemmel paylaşım laf olsun diye değil hani harbiden

Kriminal
03/03/2010, 11:52
Eywallah abi saolasın