PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınların direksiyona iki elle yapışmasının nedeni araştırılmış :)

gizemlisan
20/02/2010, 19:39
Erkek otomobilini bir parçası gibi görüyor, kadınlar ise ayrı bir varlık olarak tanımlıyor !

Erkeklerin neden arabayı tek elle kullanırken, kadınların direksiyona iki elle yapıştığını araştıran uzmanlar ilginç sonuçlara ulaştı Kadın ve erkeklerin otomobil kullanma alışkanlıklarını inceleyen Londra Üniversitesi psikologları, erkeklerin arabalarını kendilerinin bir parçası olarak gördüklerini, bu nedenle araba kullanırken kendilerini çok rahat hissettiklerini belirledi Bu rahatlık da direksiyonu tek elle tutmalarına sebep oluyor Erkekler ayrıca otomobilleriyle sohbet de ediyorlar

Kadının dikkati otomobilde
Kadınlarda ise durum tamamen farklı Arabayı kendilerinden bağımsız bir başka varlık olarak görüyor Bütün dikkatini onu kontrol etmeye odaklandıkları için direksiyonu çift elle tutmalarına sebep oluyor Kadınların sırf bu yüzden araçlarına isim de verdikleri belirtildi Araştırmayı yürüten Doktor Peter Marsh , “Erkeklerin otomobilleri ile olan ilişkileri çok farklı Çünkü onu kendisi olarak tanımlıyorlar” diye konuştu

ilginç tespit :):)

JASMINE
20/02/2010, 20:04
İlginç bir tespit olmuş fakat ya o araştırmada bir hata var ya da bende :) :)

gizemlisan
20/02/2010, 20:08
Bencede bir hata var .Bende tek elle kullanıyorum:) ama bir çok kadın iki elle kullanır arabayı burdan şu sonuç çıkıyor kadınlar otomobillerini ele geçirmek ve onlara her yönüyle hükmetmek istiyorlar. :):)hükmetmek ruhumuzda var :)

cann
20/02/2010, 21:15
İlginç bir tespit olmuş fakat ya o araştırmada bir hata var ya da bende :) :)
istisnalar mutlaka vardır tabii:),ama bence olay mekaniğe olan yatkınlıkla alakalı bişey diye düşünüyorum,örn,eşim bilgisayar satışı işinde çalışıyor,bazen işiyle ilgili konuşurken bir sürü parça isminden bahsediyo,hiç bişey anlamıyorum,ama ne zaman şehir dışına çıksam (daha önce bi çok defa anlatmama rağmen) mutlaka "bu lanet televizyon nasıl açılıyodu" diye tlf.eder,iki kumanda olunca (tv,uydu) kafası karışıyo:)))))

serdar2362
21/02/2010, 00:10
Adamın tespitine 1:1 şahidim. :D

GP COSKUN
21/02/2010, 00:36
bence tesbit gayet doğru
kendimi düşünüyorum da arabam bi tarafa dünya bir tarafa

KaGaN
24/02/2010, 22:26
Tesbit doğru olmuş yerinde :D:D