PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Süper tespitler :)

k@pl@n
20/02/2010, 11:41
Hayatımızı, “ne” olduğunu bilmediğimiz bir sürü refleks ile yaşıyoruz “neden” olduğunu bilmeden...

Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?

Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye`yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

Neden birbirimize sarılınca sağa sola sallanırız?

Neden öğrenciler ilkokul 5. sınıfa kadar öğretmene 'öğretmenim' diye seslenirken 6. sınıfta bir anda 'hocam' diye seslenmeye başlar?

Neden sınavlarda '3 yanlış bir doğruyu götürür' şeklinde bir uygulama ile cezalandırılır da; '3 doğruyu bil, bir doğru da bizden' gibi bir kampanya başlatılıp zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

Neden dükkanı kapatıp giden esnaf, kapıya '10 dakika sonra dönücem' yazar? Esnafın ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye`deki herkesin izlediğini zanneder? Örneğin; 70 milyon bizi izliyor ( 5 milyon eksik anketimize göre )

Düğünlerde neden 'Dom dom kurşunu' ile göbek atılmaktadır? 'Bir avcı vurdur beni, bin avcı yedi beni' gibi sözlerle kendinden geçen başka bir millet var mıdır?

Cumartesi ve pazartesinin neden kendi isimleri yoktur? (Cuma-ertesi, pazar-ertesi)

Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde en kısa mesafe neden 'indi-bindi' olarak tabir edilmektedir? Önce inilip, sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?

Bir programı bilgisayarımıza kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp programı aldıktan sonra 'kabul etmiyorum' seçeneğini işaretleyen saf kişiler mevcut mudur?

Bulmacalarda neden boru sesinin karşılığı hep 'ti' dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç 'ti' diye ses çıkaran boru görmüşler midir?

Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' şeklinde yazılır? Hipokrat yemininde 'arabamı temiz kullanacağım' diye bir madde mi vardır?

serdar2362
20/02/2010, 11:57
"Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıktığında kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?"

Bu soru bana çocukken yaptığımız muzurluklardan birini hatırlattı. O zamanlar bu kadar çok araba yoktu, uzunca ve kalın bir ip alır yolun her iki tarafına geçerdik, yoldan araba geçerken yukarıya kaldırır şöförün altından geçerken kafasını eğmesini izlerdik bu duruma da çok gülerdik. Şöför de sonradan gülerdi. Acaba sonradan giderken ne düşünürdü "ulen bacak kadar çocuklara madara olduk" mu derdi.

KaGaN
20/02/2010, 12:02
Hepsi birbirinden güzel tespitler :) valla helal olsun...

Murat Gürakan
20/02/2010, 12:30
Çok eğlendim okurken :):) Paylaşım için teşekkürler.

JASMINE
20/02/2010, 16:13
Hepsi çok güzel ve komik tespitler.
Serdar abi sizinde yaramazlık konusunda epey bir vukuatınız var anlaşılan :) :)

serdar2362
20/02/2010, 16:20
Sorma Yasemin'cim. Çocukluğum da gençliğim de dolu dolu geçti. Ama benim haylazlıklarım ikinci şahıslara zarar vermeyen türden. Daha çok hafif şakalardan ibaret.

JASMINE
20/02/2010, 16:24
Size söylüyorum gerçi ben halen daha büyümedim bu konuda. Muzipliklerden vazgeçemiyorum :) Hatta geçen yıl bir buluşmamızda tüm araçları almamıştık ve mangal dönüşü arabaları bıraktığımız yere önce ben dönüp bir arkadaşımızın arabasını trafik setindeki tebeşir ile boyayarak arabaya çarpılmış ifadesi yaratıp epey bir korkmasını sağlamıştım. Tebeşir olduğunu anladığında yüz ifadesine çok gülmüştük.

Şakalar ve espriler başkalarını rencide etmeden ve zarar verilmeden yapılırsa şaka yapanada yapılanada keyif verir zaten Serdar abi. Keşke herkes sizin gibi düşünse. Şimdiki şakaların altında nedense bir zarar verme arzusu gizli.

pdr42
20/02/2010, 19:23
biz küçükken bos altın kutualrına tas dolduru bi guzel sarar sokaga atardık bulanında sevinip sonrada etrafına bakınarak bizi aramasını bizimde gülüp kacmamızı cok yapardık.. ah veledlik

JASMINE
20/02/2010, 19:24
:) :)

k@pl@n
20/02/2010, 19:30
benimde hatırladığım en komik şeyde 8-10 kişi olduğumuzda, ozaman abiler ve ablalarımızda var tabi. rasgele bir numarayı sırayla arar ahmet bey oramı diye sorardık. 5. yada 6. telefondan sonra çok sinirlenirlerdi. en son en büyüyümüz aynı numarayı arar ben ahmet beni arıyan oldumu derdi. sonra karşı taraftan hangi haykırışlar yükselirdi siz tahmin edin :) :) :)

Kriminal
20/02/2010, 19:31
Dedemi namaz kılmış, dua ederken görünce "Benim için de dua et" diyiyorum ve dedmin cevabıyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse ne diyeyim?"

JASMINE
20/02/2010, 19:31
:) :)