PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel

ERDEM1907
17/02/2010, 20:57
bir opel formundan aynen alınmıştır. araçla ilgili yazılan bazı şikayetler;

OPEL'in En İTİCİ Yönü;

Tek kelimeyle servis! Opel araba kullanıyorum. Ama servislik bi iş olduğu zaman burnunuzdan geliyor. Servise girdiğiniz zaman iliklerinize kadar soymaya çalışıyorlar...

opel insanı alkole teşvik ediyor=)

kronik sorunları çok fazla +1

servis ve kronik sorunlar...

çok pahalı parçalarıı ve sürekli sorun süreklii

Kapılardan gelen sesler.

Servis + opel firmasının hep inkar ettiği kronik sorunlar https://www.opelim.net/forums/images/smilies/img-grin.gif
Egzos borusunun tam üzerine gelecek şekilde tasarlanan ve bu yüzden sürekli delinip çatlayan depo hortumu Opel'in en itici yönü https://www.opelim.net/forums/images/smilies/img-grin.gif https://www.opelim.net/forums/images/smilies/kopfschuettel.gif

SpyHunter33
17/02/2010, 22:02
bende bir opel kullanıcısıyım :) hala elimde bir siyah opel tigra 97 model bulunmakta aracımın en ufak arızası dediğim kalorifer sorununu bile 400 liraya çözebildim kaldı ki servisteki abilerimiz elinizi aldık kolunuzuda kapıda bırakın gözüyle bakıyorlar maalesef. Ve kapılardan gelen sesi bırak hala kesmeye çalıştığım araç içi sesler var kapılar arka amortisörler ön takımdan gelen ses. :) iyiki Puntoya geçtim :)

lionT-JET
17/02/2010, 22:50
kapıya koymayacagım ılk araba opel 2.cısı vw eskı chevroletımı servıse getırdıgımde combonun tekıne araba 14000 etmez,10000 tl masraf cıkartmıslardı...sanzıman ve bırkac parca bır masrafı vardı.en basıtı gp 1.3 multıjet 300 tl bakım masrafı oderken corsa 1.3cdtı(multıjet)500 den asagı odemıyor.

ERDEM1907
17/02/2010, 23:07
ben bu konulara biraz meraklıyım:) diğer formlara girip araştırma yapıyorum. daha önce de renaultla ilgili bir sitede şikayetlere baktım. diğer arabaların sorunlarını okudukça bizim gpleri daha çok seviyorum ne abuk subuk sorunları varmış:))

KaGaN
17/02/2010, 23:50
Opelin debrijay sisteminden çok rahatsız kullanan arkadaşlarım özellikle kışın :( bir çok sıkıntı dile getiriyorlar..Opel gibi markadan birsürü şikayet duymak üzücü :(

ABNEW
18/02/2010, 01:14
Opeldeki şikayetlerin neredeyse tamamı araç değil de servis kaynaklı.Bir de bakım ve yedek parça fiyatları kendi sınıflarıyla karşılaştırıldığında fazla bir fark yok...

femoli
18/02/2010, 10:38
Opelmi :) aman aman başınıza iş açmayın :)

taipen71
18/02/2010, 10:45
Alman araçlarına söyleyecek bi sözüm yok zira dünya çapında kendini ispatlamış araçlar.Vw,opel kullandım fazlasıyla almanyada yaşarken buradada tercihlerim alman araçlarından yana oldu yıl sonuna kadar ancak servis yüzünden bu araçlarımı satıp fiat aldım bunu daha önce yazmıştım gm burnundan kıl aldırmıyor sorununuz olduğu zaman muhatap bulamıyorsunuz araçlarına diyeceğim en ufak bir sözüm yok şu an bindiğim 2009 linea ile mukayese olmaz ancak servis ve müşteri memnuniyeti olarak fiat bir numara

utktoti
19/02/2010, 15:41
bende şimdiye kadar 3 adet opel kullandım 1996 vectra 2001 astra 2004 vectra bende bu yazılan lara aynen katılıyorum ilk kullandığım 1996 model olan ikinci eldi ondan çok memnundum yada ben öyle zannediyordum fakat 2001 astra ve 2004 vectrada araba ve servisle ilgili bir çok sorun yaşadım.2001 model astrada 2 tane beyin değişti.allahtan garantiden değişti yoksa parayla değiştirmeye kalksan bir beyinin fiyatını 4 .5 milyar diyorlardı o zaman .2004 vectrada arabanın amartisörleri patlakmış sıfır diye verilen arabada servis garantiye sokmadı sen patlatmışın falan dedi ağır yük taşımışsın bir sürü yalan dolan halbuki arabayı bayiden aldım arkadan gelen sesi fark etmiştim yaklaşık 2 ay sonra sonra ikibin iki yüz km de götürdüm hata bende ama insan ihtimal veremiyor bayiden çıkıyorsum amortisörün patlak olacağına elektoronik klimanın düğmesi bozuldu garantiden deişecek dediler parça yok dediler parça beklencekmiş o zamanda arabanın garantisinin bitmesine 2.5 ay vardı parça gelmedi arabanın garantisi bitti .onuda garanti kapsamı dışında bıraktılar neymiş garanti bitmiş yahu bu size garantideyken bildirildi yok garantiye girmiyor adamı deli ederler fiyatıda 1000 tl civarındaydı daha dolu olay varda neyse opelmi aman aman düşmanımın başına vermesin zaten bu son yıllardaki satışlarındaki düşüş ne mal olduklarını belli ediyor

gurik
19/02/2010, 17:27
opel mi kapının önüne koymam vallahi. evlerden uzak.

Erdem Bozdağ
19/02/2010, 18:14
1.5 sene vectraya bınmıs bırı olarak dıyebılırımkı bedava verseler alıp bınmem.Arac donanım olarak koltuk ısıtmasına kadar vardı ama aracın arızasız 1 ayını bılmem.Şansuman indirdi otomatik vitesi,sürekli elektronik arızası hiç bitmedi kaç kere yolda bıraktı yok su oksıjen sensoru yok bısey sensoru.Araç bedelinin yarısı kadar masraf çıkarttı sonra satıldı gitti.Bidaha opel mi tövbe olsun.Yakın arkadaşım 0 astra almıştı 2 sene once araç 2.ayında sunrofftan su alıyordu içeri,diğer elektronk arızaları da acabası kısaca opel mi evlerden uzak...

narkoz30
19/02/2010, 18:30
Mercedes B 150-180 diyorum başkada bişey demiyorum. Alman arabalarının bmw ve mercedesten başkası yalan hepsini çinde üretiyorlar mercedes in de mekanik bazı parçalarını hindistanda üretiyorlar. :) Ama mercedes alanların sorunları olmuyor böyle ve servislerinde de bahsedildiği gibi kazıklanmıyorlar 2. el bi mercedes düşünüyorum bakalım işler yolunda giderse sene sonuna şöyle B150 triptonik 7 vites :) az km tercihen doktordan falan :D fiyatları da 35-40 binlira arasında.

Evo1
19/02/2010, 19:09
GP almadan önce bi vectra alayım diyodum Allah korumuş yani :)

OzzY
19/02/2010, 19:23
Mercedes B 150-180 diyorum başkada bişey demiyorum. Alman arabalarının bmw ve mercedesten başkası yalan hepsini çinde üretiyorlar mercedes in de mekanik bazı parçalarını hindistanda üretiyorlar. :) Ama mercedes alanların sorunları olmuyor böyle ve servislerinde de bahsedildiği gibi kazıklanmıyorlar 2. el bi mercedes düşünüyorum bakalım işler yolunda giderse sene sonuna şöyle B150 triptonik 7 vites :) az km tercihen doktordan falan :D fiyatları da 35-40 binlira arasında.
abi B150 kullandınmı hiç?

pilotender
19/02/2010, 19:33
valla ilanlar kısmında arkadaşımın 2004 opel astra aracını sizlere duyurmuştum satılık diye arkadaşlar. yaklaşık 1,5 senedir o araç arkadaşımdaydı ve hiçbir sorun cıkartmadı. çok memnun olanlar da var.

pdr42
19/02/2010, 20:44
servisini bilmiyorum ama arabalar guzel. ben opeli pahalı odlguu icin ustune ustluk konfor paketinde direksiyon yukseklilk ayarının olmasından dolayı almadım.
arıza her aracta olabilir kaldıki biizm fiatlarda da birçok arıza var. onemli olan sorunun çözülmesi

ERDEM1907
20/02/2010, 15:04
amacım opeli kötülemek değildi yanlış anlaşılmasın. sadece karşılaştırma yaparak bilgi sahibi olunması için yazdım diğer markalarla ilgili de yazmaya devam edeceğim.

JASMINE
20/02/2010, 15:42
Opel gerçekten severek ve beğenerek kullandığım bir marka idi. Zamanında Combo ve Corsa ile başlayan maceram Tigra ile sona erdi. Servislerin rezilliğine sonuna kadar katılıyorum. Zira en son aracımı servise bıraktıktan 30 dakika sonra servisin arabamı pert etmiş olması bu markanın araçlarındaki kalitenin servislerinde asla ve asla olmadığı şeklinde düşünmemi sağladı. Bundan sonrada bu markaya ait bir aracı satın alacağımı zannetmiyorum.

SpyHunter33
20/02/2010, 15:47
Opel gerçekten severek ve beğenerek kullandığım bir marka idi. Zamanında Combo ve Corsa ile başlayan maceram Tigra ile sona erdi. Servislerin rezilliğine sonuna kadar katılıyorum. Zira en son aracımı servise bıraktıktan 30 dakika sonra servisin arabamı pert etmiş olması bu markanın araçlarındaki kalitenin servislerinde asla ve asla olmadığı şeklinde düşünmemi sağladı. Bundan sonrada bu markaya ait bir aracı satın alacağımı zannetmiyorum.

Bir tigra kullanıcısı olarak söylediklerinize aynen katılıyorum bende mersindeki servste mi bir sorun var diyordum :) meğer her yer aynıymış...

JASMINE
20/02/2010, 15:47

Hakan bey bence Mercedes kullanıcıları da servislerinde oldukça kazıklanıyorlar. Bizim şirkettede C220 CDI var. Bakımları sizin söylediğiniz gibi ufak rakamlara çıkmıyor. Sadece benim düşüncem adamlar bir arabaya 100.000 TL'den başlayan fiyatlar ödeyip aldıkları için ödedikleri 1000 TL'lik servis rakamları onları pek etkilemiyordur. O nedenle de kazıklandıklarını düşünmüyorlardır. :) :)

rodopian16
20/02/2010, 19:29
ii ozaman bizdeki üç opel uzayda üretilmiş...garajda 3 tane beyaz OPEL var
2001 astra
2003 astra
2004 corsa

daha hiçbirinin gıkını duymadık değiştirmeye niyetlenende yok inş böyle devam eder...
bizim garaja son olarak 2009 punto eklendi ondandanda şikayet yok inş. olmaz...

ama diyeceğim şu SIFIR araç almaya sıcak bakmayanlar sonra şu markanın şu su var bunun bu su var diye şikayet etmesin...

Varsa paran sıfıra binersin ondanda problem olursa garantiye gidersin olmadı şansına küsersin....

ABNEW
20/02/2010, 21:32
ii ozaman bizdeki üç opel uzayda üretilmiş...garajda 3 tane beyaz OPEL var
2001 astra
2003 astra
2004 corsa

daha hiçbirinin gıkını duymadık değiştirmeye niyetlenende yok inş böyle devam eder...
bizim garaja son olarak 2009 punto eklendi ondandanda şikayet yok inş. olmaz...

ama diyeceğim şu SIFIR araç almaya sıcak bakmayanlar sonra şu markanın şu su var bunun bu su var diye şikayet etmesin...

Varsa paran sıfıra binersin ondanda problem olursa garantiye gidersin olmadı şansına küsersin....

Genelde Opelin bozulmasından çok sonrası üzerine yoğunlaşıldı.Sorun bozulduktan sonra Opel Servislerinde başlıyor:)

Alp
20/02/2010, 22:11
Bugun arkadasa arac baktik sonunda Evo ile Corsa arasinda kaldi Evo 1.3 75 Active 32000 tl fiyat cekince bayii Opel Corsa 1.3 75 hp essential cmon paketi 30900 tl den (16 jant ve park sensoru hediyeli) aldi onumuzdeki hafta gorecegiz bakalim.

taipen71
20/02/2010, 22:55
Bugun arkadasa arac baktik sonunda Evo ile Corsa arasinda kaldi Evo 1.3 75 Active 32000 tl fiyat cekince bayii Opel Corsa 1.3 75 hp essential cmon paketi 30900 tl den (16 jant ve park sensoru hediyeli) aldi onumuzdeki hafta gorecegiz bakalim.
Lineadan önceki aracım corsa cmon idi 2007 1.3 90 bg enjoy araç olarak süper bir araç ancak şikayetler servisodaklı araçtan yana bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum

ABNEW
21/02/2010, 06:19

Hayırlı olsun Alp, araç fiyatları aynı segmentte birbirlerine yakın zaten.Özellikleri de öyle.Corsa, GP nun motor ve şasi kardeşi:)

KaGaN
21/02/2010, 18:20
Opel iyi fiyat kırmış :) umarım arkadasın memnun kalır performans ve konforundan hayırlı olsun şimdiden :)