PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko ücreti

hhhed
17/02/2010, 00:30
Arkadaşlar, 2006 model puntomun kasko zamanı geldi çattı, kasko firması 725tl gibi bir fiyat çıkarttı full kasko, sizce nasıl bu fiyat önerebilceğiniz biyer varmı Ankara için?

KaGaN
17/02/2010, 00:32
Hangi şirketten aldınız hasarsızlık indiriminiz nedir ?

tempesty
17/02/2010, 00:40
Ben 415 liraya yaptırdım EUREKO sigorta , aracın değerini 17.000 gösterdiler full kasko ve 4 yıl hasarsızlık indirimli fiyatı tabii.....

ZAK1980
17/02/2010, 00:40
arkadasım ıyıce arastır derım Fıat kasko daha ekonomık gozukuyor yazılanlara bakarak buarada bence aracın degerını az gostermek rısklı degılmı benım arac 2009 28 bın tl ben odedım grupama super kasko 950 tl sımdı aracı 15 bın gostersek bısey olsa 13 bın tl eksık odeme olmayacakmı

PESCATORE
17/02/2010, 00:41
Ben bi tanidiktan 770 tl fiyat aldim aksigortadan. Piyasada en ucuz bunu bulabildim

KaGaN
17/02/2010, 00:42
murat yaptırdınmı poliçeni peki ?

bravo_sercan
17/02/2010, 00:43
Pek konuyla alakası yok ama aklıma gelmişken soruyum.
kaskom 4.ayda biticekte. kaskomu bozdum baya bi =)
kaskoyu yeniletcem zaman bana + fiyat bindirceklerimi ?
1400 tl civarında bi kaskodan para aldım hasarlar için..
kimi diyo ilk yaptırdın zamandan daha fazla para yazarlar kimi yazmaz , aynı olur diyor ?
bilgisi olan varmı acep ?

tempesty
17/02/2010, 00:45
Hasarsızlık indiriminiz bozulduysa eğer tabi daha fazla ücret çıkarırlar...

(Bu arada ben aracın fiyatını düşük göstermedim zaten 17.000 tl)

KaGaN
17/02/2010, 00:46
Pek konuyla alakası yok ama aklıma gelmişken soruyum.
kaskom 4.ayda biticekte. kaskomu bozdum baya bi =)
kaskoyu yeniletcem zaman bana + fiyat bindirceklerimi ?
1400 tl civarında bi kaskodan para aldım hasarlar için..
kimi diyo ilk yaptırdın zamandan daha fazla para yazarlar kimi yazmaz , aynı olur diyor ?
bilgisi olan varmı acep ?
Acente sahibi işin içinde olarak şöyle söyliyebilirimki eğer bu 1400 liralık hasarı bir defa aldıysanız kaskonuz bir basamak aşağıya inicektir atıyorum %50 ise %40a düşer

ama bu 1400 liralık hasarı bir kaç sefer aldıysanız kaskonuz sıfırlanır sürpirimli(zamlı) olarak yenileme döneminde size yansır...

Birde hangi şirkette kaskoluydu aracınız..

ZAK1980
17/02/2010, 00:47
ozur dostum ben dusuk gosterdın sandım affet

PESCATORE
17/02/2010, 00:48
murat yaptırdınmı poliçeni peki ?

yok yaptirmadim daha para çikacakya cepten naza çekiyorum biraz

KaGaN
17/02/2010, 00:48
arkadasım ıyıce arastır derım Fıat kasko daha ekonomık gozukuyor yazılanlara bakarak buarada bence aracın degerını az gostermek rısklı degılmı benım arac 2009 28 bın tl ben odedım grupama super kasko 950 tl sımdı aracı 15 bın gostersek bısey olsa 13 bın tl eksık odeme olmayacakmı
kafanıza göre araç değerini belirliyemiyorsunuz..

Türkiye reüsürans birliğinin belirlemiş olduğu fiyatlar vardır piyasa raiş bedelleri bunların üzerinde ufak oynamalar yapılabiliyor..1,000 lirayı geçen tutarlarda hem siz eksik sigorta yaptırmış olursunuz hem acentenin başı belaya girer....

PESCATORE
17/02/2010, 00:51
kafanıza göre araç değerini belirliyemiyorsunuz..

Türkiye reüsürans birliğinin belirlemiş olduğu fiyatlar vardır piyasa raiş bedelleri bunların üzerinde ufak oynamalar yapılabiliyor..1,000 lirayı geçen tutarlarda hem siz eksik sigorta yaptırmış olursunuz hem acentenin başı belaya girer....

benim bildigim 1000 tl fln altini gosteriyorsun 17000 ise 16000 yapabilirsin onu ama arada cok fark olmaz o fark icin risk almaya degmez

bravo_sercan
17/02/2010, 00:52
Acente sahibi işin içinde olarak şöyle söyliyebilirimki eğer bu 1400 liralık hasarı bir defa aldıysanız kaskonuz bir basamak aşağıya inicektir atıyorum %50 ise %40a düşer

ama bu 1400 liralık hasarı bir kaç sefer aldıysanız kaskonuz sıfırlanır sürpirimli(zamlı) olarak yenileme döneminde size yansır...

Birde hangi şirkette kaskoluydu aracınız..

bi 290 lık bişi olmuştu , bide geçenlerde 945 tl
1300 lu bişi tutuyor sanırım.
ak sigorta.
+ olur diyosun yani :/

KaGaN
17/02/2010, 00:55
ak sigortata hasarsızlık koruma teminatı yok diye biliyorumm...büyük bir ihtimal sıfırdan başlıcak kaskon..yenileme döneminde irtibata geç benle bi fiyat araştırması yapalım...

seysey37
17/02/2010, 01:45
ben ekimde yaptırdım..yaştan dolayı inanılmaz artıyo fiyatlar 2.200TL dediler ferrari aldım sandım yani..
en sonunda yapıkredi'den indirilimli bi şekilde full kasko 730-740 civarı bişeye yaptırdım..
eğer araç kendi üstüne ve 30 yaş altıysan düşük fiyat bulmak çok zor..
kolay gelsin..

KaGaN
17/02/2010, 01:49
2200 lira fiyat veren firmayı merak ettim doğrusu :D yaşla alakalı tabi ama araçlarımız sportif olduğu için onun etkisi var fiyatlarda..

ve yıl içinde yapılan kazalara bakılır fiyat prim oranları hesaplanırken..

örneğin punto megane göre daha fazla satıldığı için puntodan yılda 1500 hasar başvurusu alıolarsa meganeden 250 hasar başvursuu alıyor..buda o aracın primlerinin yüksek tutulmasına neden oluyor...

seysey37
17/02/2010, 01:52
2200 lira fiyat veren firmayı merak ettim doğrusu :D
liberty di :D şaka yapıyolar sandım ilk söylediklerinde :D
evet evet aynen öyle tanıdıktı kaskoyu yaptırdığım yer öğrenmiştim bicok şeyi..
arabayı almam 10 dakka sürdü noterde,3saat kasko araştırmıştık..

KaGaN
17/02/2010, 01:55
kasko işi sakat iş piyasada çok üçkağıtçı var maalesef bizimde adımıza leke sürülüyo :) mesleğin ne sigortacı direk bu adamdan uzak durun yalancıdır dolancıdır diolar :D

seysey37
17/02/2010, 02:02
valla o konuda haklısın tanıdık olmadıktan sonra biraz zor uygun bişey bulmak :) doru yolu gösteren olması lazım :D

yıldıray
18/02/2010, 02:17
mrb arkadaşlar.Benimde 2006 gp var ve kasko 10 gün içerisinde dolmak üzere.Şu an devam eden kasko anadolu sigortaya ait.tekrar teklif aldım 440 TL (% 60 hasarsızlık indirimim var)civarında bir rakam çıkardılar.Araç değerini 20000 tl göstermişlerdi.Fiat kasko ise 530 civarıda bir rakam verdi.Fiat kaskoda boya koruma hediyesi var,ayrıca moter koruma yapacaklar ve iç detaylı temizliktede indirim yapacaklarını belirttiler.Devam eden poliçeyi gösterdim ve o poliçenin kötü olmadığını belirtti.Şu an kararsızım.ne yapacağım konusunda karar verebilmiş değilim.Bildiğim kadarıyla özellikle büyük şehirlerde kaza yapma olasılığı fazla olduğu içinde kasko bedelleri yüksek olabiliyor.Bu arada fiat kasko araç değerini 20200 olarak göstermişti

bahadem
18/02/2010, 10:14
slmlar.kafama takılan bir soruyu yeni konu açmadan buradan sormamın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
geçtiğimiz haziran ayında aracıma kasko yaptırmıştım.dün itibarıyla aracımı sattım.kaskoyu sonlandırdığımda bir bedel geri alıyorum ama 4 ay sonra hak edeceğim %30 hasarsızlık hakkımı kaybediyorum.şu anda dondurdum yeni bir araç aldığımda yine aynı yerden fark gerekirse vererek devam edebiliyorum.ancak kafama takılan esas konu ben bu %30 hasarsızlığı hakedince %25 kamukasko avantajıyla beraber kullanabiliyormuyum.yoksa bir tanesini tercihmi etmem gerekiyor.bilgi sahibi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

KaGaN
18/02/2010, 10:45
mrb arkadaşlar.Benimde 2006 gp var ve kasko 10 gün içerisinde dolmak üzere.Şu an devam eden kasko anadolu sigortaya ait.tekrar teklif aldım 440 TL (% 60 hasarsızlık indirimim var)civarında bir rakam çıkardılar.Araç değerini 20000 tl göstermişlerdi.Fiat kasko ise 530 civarıda bir rakam verdi.Fiat kaskoda boya koruma hediyesi var,ayrıca moter koruma yapacaklar ve iç detaylı temizliktede indirim yapacaklarını belirttiler.Devam eden poliçeyi gösterdim ve o poliçenin kötü olmadığını belirtti.Şu an kararsızım.ne yapacağım konusunda karar verebilmiş değilim.Bildiğim kadarıyla özellikle büyük şehirlerde kaza yapma olasılığı fazla olduğu içinde kasko bedelleri yüksek olabiliyor.Bu arada fiat kasko araç değerini 20200 olarak göstermişti

öncelikle şunu sölim anadolu sigorta gerçekten iyi bir şirket hasar ödemelerinde biraz sıkıntı çıksada...

araç değerini yine söylüyorum resürans birliği belirler.Acenteler ufak oynama yapabilirler..Bu değilki aracınız pert olunca ordaki yazılı rakamı size ödicekler...Alakası yok..

Aracınızın pert olan yada çalınan günkü yani hasar meydana gelen günki piyasa raiş bedeli ödenir..Hiçbir zaman o poliçe üzerindeki tutar ödenmez...

slmlar.kafama takılan bir soruyu yeni konu açmadan buradan sormamın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
geçtiğimiz haziran ayında aracıma kasko yaptırmıştım.dün itibarıyla aracımı sattım.kaskoyu sonlandırdığımda bir bedel geri alıyorum ama 4 ay sonra hak edeceğim %30 hasarsızlık hakkımı kaybediyorum.şu anda dondurdum yeni bir araç aldığımda yine aynı yerden fark gerekirse vererek devam edebiliyorum.ancak kafama takılan esas konu ben bu %30 hasarsızlığı hakedince %25 kamukasko avantajıyla beraber kullanabiliyormuyum.yoksa bir tanesini tercihmi etmem gerekiyor.bilgi sahibi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Kaskonuzu dondurduysanız kasko poliçesi üzerindeki yazılı son güne kadar kaskonuz geçerliliğini yitirmemiş oluyor..Yeni bir araç aldığınızda aynen ona geçer hasarsızlık indirimi..Ve aldığınız aracın değeri sattığınız aracın değerinden yüksekse okadar prim ödemes yaparsınız..

Örneğin kasko 01,03,2010 tarihinde bitiyorsa bu tarihten itibaren 1 ay hakkınız var kasko yaptırmak için eğer bu 1 ayı geçersiniz hasarsızlık indiriminiz sıfırlanıyor..