Orijinalini görmek için tıklayınız : LCD Televizyon..Yardım
Kriminal
16/02/2010, 11:20
Lcd tv almak ıstıyorum.
Eger bu yonde bana nelere dıkkat edebılecegımı?
Ayrıca nerden nasıl bır marka almam konusunda yardımcı olurmusunuz?
Önerilerinizi bekliyorum...
Deniz abi forum kurallarına göre büyük yazı ve kalın yazı yazmak yasak :) Grande Punto ve Bravo ile ilgili genel paylaşım bölümü. konuda yanlış yerde :D (yanlış anlama haa uyarı :P )
LCD ye gelincede lg sony samsung toshiba bütçene göre bu markaları düşünebilirsin..
Kontsrat oranı önemli sakın gidipte 1:10000 falan alma en az 1:50000 hdmi al gerçi hdmi olmayan tv üretmiyorlar artık heralde..
çözünürlük olarak 1920×1080 piksel düşünebilirsin zaten HD yayın sadece bu ve üstü çözünürlüklerde geçerli olabiliyor...
lcdmi plazmamı dersen plazma derim çünkü renkler daha canlı ve camlı olduğu için vurulma kırılmaya karşı daha sağlam..lcd ekranlar kristallerden oluştuğu için ufacık bir delik açman lcd yi çöpe atmanı sağlar...
tepki sürelerine dikkat et çoğunda 1-2ms yazar ama bu gerçek değerleri değildir..oda aldığın markaya göre değişir...
Deniz ben sana şunu söyleyebilirim. lcd televizyonun
1-Konstratının oranına bakacaksın örneğin (1:40.000.000) bu oran ne kadar büyük olursa o kadar iyi.
2- 500 m3 veya yukarısı olması gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca almak istediğin televizyonu açık bir şekilde diğer bir tv ile karşılaştır. Görüntü bazılarında basık oluyor. Fiyatı ve markası sana kalmış. Benden bu kadar. Alırsan hayırlı olsun.
Kriminal
16/02/2010, 12:47
Samsung hosuma gıdıyor ama philips ten şaşma dıyorlar..
Ayrıca kimisi 100 hz olsun dıyor oda pahalı oluyo sanırım
Plazma konusunu hıc dusunmedım aslında ıkısının arasındakı fark nedır?
Philips'in bu televizyonuna bakmanı öneririm. Benim en beğendiğim modellerden biri. Zira özelliklerine göre fiyatı en makul televizyonlardan biridir.
Hepsiburada.com : Philips 42PFL7404H/12 42'' Full Hd Lcd Televizyon | Ev Elektroniği (https://www.hepsiburada.com/philips-42pfl7404h12-42-full-hd-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evph42pfl7404)
Bir de bunun 42PFL7674 modeli var. Onu da Teknosa'nın sitesinden ya da İstanbul Bilişim'in sitesinden inceleyebilirsin.
Kriminal
16/02/2010, 13:13
Tolgacım..
Bankacı degılım bılıosun senın gıbı:)
Şaka bı yana bu kadar pahalı bır butce ayırmadım fazla geldı bıraz
Tolgacım..
Bankacı degılım bılıosun senın gıbı:)
Şaka bı yana bu kadar pahalı bır butce ayırmadım fazla geldı bıraz
Her bankacı zengin değildir Denizcim :)
Bizim gibi garibanlar da var.
Bu işler bütçe meselesi tabi, ancak televizyonu beğendiysen ekran boyutu daha küçük olanların fiyatlarına bak derim. Philips'den de şaşmamanı öneririm. Sonuçta bir defa alınıyor ve uzun yıllar kullanılıyor bu tip şeyler.
Kriminal
16/02/2010, 14:22
Haklısın tolgacım
şaka yaptım alınma hemen
önerin için tşk ederim
Haklısın tolgacım
şaka yaptım alınma hemen
önerin için tşk ederim
Alınmadım yaw, niye alınayım. Olur mu öyle şey :)
Plazmayla lcd arasında en başta ekran farkı var lcd kristal yapıdan oluşurken plazma camdan oluşuyor..Plazmada renk lcd ye göre daha canlı ve nettir..Kısaca paran yetiosa plazma al uzun yıllar kullan..
narkoz30
16/02/2010, 23:48
Dostum sony w 5500-5570 modellerine bak 32 veya 40 inçde bunlar var 40 inç alırsan 100herz tv almış olursun ayrıcana 100 000 e 1 kontrası oldukça makul ve network girişi de var 4 hdmı ve bir çok çıkışı olan bu tv bravia engine 3 işlemcisini kullanıyor ve 24p cinema desteği sunuyor. Dert ve tasan olmasın görsel olarak şölen yaşayasın. :)
marka olarak benim içim samsung, philips ve sony sıralaması gelir tabii sen bilirsin alınacak mağaza olarak ise( istanbul bilişim'i )öneririm oradan ucuzu yok diyebilirim istisnalar hariç tabii ki
Bütçeni yazmamışsın deniz,
ama yine de sana üç markadan da model yazacağım,
sony - 40EX500 (wi-fi) "FAVORİM" "stoklara daha bu hafta girdi"
Sony KDL-40EX500 LCD TV Sony Center Sony Satış noktası (https://www.morfare.com/asp/product/3816/Sony-KDL-40EX500-LCD-TV)
philips - 42PFL8684 (8000serisi herhangi bir model olur)
Philips - 8000 serisi LCD TV 42 inç Full HD 1080p dijital TV - 42PFL8684H/12 - 8000 serisi - Televizyonlar - Ses ve görüntü (https://www.consumer.philips.com/c/televizyonlar/8000-serisi-42-inc-full-hd-1080p-dijital-tv-42pfl8684h_12/prd/tr/)
samsung - LE40B652
FHD LE40B652 PLATINUM BLACK CRYSTAL TV? LE40B652 - LCD TV - Television | SAMSUNG (https://www.samsung.com/uk/consumer/tv-audio-video/television/lcd-tv/LE40B652T4WXXU/index.idx?pagetype=prd_detail)
Sony KDL-40EX500 <<< özellikleri oldukça tatmin edici :) bencede alınabilecek bir lcd :) fiyatı biraz pahalı ama kaliteye göre çok uygun diyebilirim..
Kriminal
17/02/2010, 10:31
Aslında kampanya ve ındırımlerı takıp edıyorum fırsat buldukca...
Philips ve samsung alınabılır gelıyor bana..
Fakat LG nasıl bır tv dir bilmiyorum kullananlarımız var ise..?
İlginiz için tşk ederim
Benim evimde var lg plazma oldukça memnunum hiç bir sıkıntı yaşamadım görüntü olarak renk olarak parlaklık olarak mükemmel diyebilirim..
Kriminal
17/02/2010, 10:47
Şİmdi lcd yerine plazma dıyenler cogunlukta...
Kagan hem fıyat olarakta uygun
Bende sonuna kadar plazma derim bu işin ilki plazmadır zaetn sonra lcd gelir..Bütçeyi ayarlayıp plazma alman senin çok çok yararına olucaktır..
dip not oalrak şunuda söliyim lcd ekranlar kristal yapıda oldukları için güneş ışığında falan yansıma yapmazlar..
ama plazma tv alıp güneşin önüne gelecek şekilde falan koyarsan ekranı cam olduğu için yansıma yapıcaktır..bunu göz önünde blundur..
Aslında kampanya ve ındırımlerı takıp edıyorum fırsat buldukca...
Philips ve samsung alınabılır gelıyor bana..
Fakat LG nasıl bır tv dir bilmiyorum kullananlarımız var ise..?
İlginiz için tşk ederim
LG diyorsanda,
kesinlikle ve kesinlikle 42LH7000 :punk0000:
Hepsiburada.com : Lg 42LH7000 42'' Scerlett Serisi Full Hd Lcd Televizyon | Ev Elektroniği (https://www.hepsiburada.com/lg-42lh7000-42-scerlett-serisi-full-hd-lcd-televizyon-/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evlg42lh7000)
arkadaşımda var..dehşet ötesi kaliteli bir alet!
Bende sonuna kadar plazma derim bu işin ilki plazmadır zaetn sonra lcd gelir..Bütçeyi ayarlayıp plazma alman senin çok çok yararına olucaktır..
dip not oalrak şunuda söliyim lcd ekranlar kristal yapıda oldukları için güneş ışığında falan yansıma yapmazlar..
ama plazma tv alıp güneşin önüne gelecek şekilde falan koyarsan ekranı cam olduğu için yansıma yapıcaktır..bunu göz önünde blundur..
e tabi..her ikisinin de artıları ve eksileri var,
iyi düşünmek lazım..
evet doğru plazmalar bir ara iyi salladı piyasayı ama artık devir lcd de değil..led devri..
avantajı ne?
enerji tasarrufu!
...ve bu durum plazmaların sınıfta kaldığı esas nokta!
ayrıca, büyüklük olayı da var..
plazma da tavsiye edilen minimum ebat 42dir..ideali ise 47 ve 47+ dır!
o yüzden koyacağın yerin ve izleme mesafesinin de hesaba katılması gerekiyor.
barbar74
17/02/2010, 13:32
Sony KDL serisi lcd kullanıyorum gayet yeterli. Bence full hd. pek kullanılamıyan bir özellik. Çoğu tv kanalı zaten hd yayın yapmıyor. Hd yayın almak için (oda zaten dijitürk ve dsmart'ta extra ücret ödeyip hd pakete geçmen gerekiyor) hd yayın alabilme özelliği olan hdmı çıkışlı uydu alıcısı olması gerekiyor. Bende oda var :) ama çoğunlukla hd programlar devamlı döndüğünden aynı programlardan sıkılıyorsun zamanla... Valla benim birtek playstation 3 oynarken işime yarıyor. X-box yada ps3 kullanmıyorsan o kadar özellikli birsey almana gerek yok. Hd readylerde işini görür. zaten led tvler yaygınlaştığında tahminimce fiyatlarıda bayağı düşecek...
narkoz30
17/02/2010, 13:36
Sony diyorum başka da bişey demiyorum. :D
Arkadaşlar, dünyada 4 tane üretici firma var bildiğim kadarıyla;
-LG
-Philips
-Samsung
-Toshiba
Sony bildiğim kadarıyla elektronik parçaların çoğunu LG'den temin ediyormuş. Diğer markalar da bu saydığım firmalardan alıyorlar malzemeleri. Bu işten daha iyi anlayan veya bu işlerin içinde olan bir arkadaş varsa yanlışımı düzeltebilir, ben de öğrenmiş olurum. O yüzden alıcak olsam -ki bu yakın zamanda düşünüyorum- ben de bu markalardan birini tercih ederdim ve muhtemelen de tercihim Philips'den yana olurdu. Philips'in son yıllarda kendini iyice aştığını ve elektronik ürünler konusunda dünya lideri olduğunu düşünüyorum.
Kriminal
17/02/2010, 15:19
Philips gercekten bu sektörde cok ıyı..
Sony bazı parcalarını çinden alıyormus malıyetı dusurmek ıcın..
Samsung ta son zamanlarda en ıyı yukselıs gosteren bı marka
Arkadaşlar, dünyada 4 tane üretici firma var bildiğim kadarıyla;
-LG
-Philips
-Samsung
-Toshiba
Sony bildiğim kadarıyla elektronik parçaların çoğunu LG'den temin ediyormuş. Diğer markalar da bu saydığım firmalardan alıyorlar malzemeleri. Bu işten daha iyi anlayan veya bu işlerin içinde olan bir arkadaş varsa yanlışımı düzeltebilir, ben de öğrenmiş olurum. O yüzden alıcak olsam -ki bu yakın zamanda düşünüyorum- ben de bu markalardan birini tercih ederdim ve muhtemelen de tercihim Philips'den yana olurdu. Philips'in son yıllarda kendini iyice aştığını ve elektronik ürünler konusunda dünya lideri olduğunu düşünüyorum.
tam sıralamasını hatırlamamakla beraber,
panel üreticileri ilk üç sıralaması şu şekilde idi:
* S-LCD (%51 Samsung - %49 Sony ortaklığı)
(sony'nin panelleri samsung üretiyor efsanesi de burdan kaynaklanıyor)
* Sharp (Aslında Dünyada en bilinen markalardan ama Türkiyedeki servis eksikliğinden dolayı bilinirliği düşük kalmış)
* LG
şöyle de bir bilgi vereyim,
Sony Samsung ile süren ortaklığını yakın gelecekte bitirme ya da azaltmaya başlayacakmış (samsung'un bu ortaklığı kendi lehine kullanıp, sony'nin panelleri biz üretiyoruz muhabbeti yapmasını engelleme amaçlı)
..ve Sharp ile bir ortaklık oluşturup Japonya da yeni bir fabrika açacaklarmış.
silentscream
17/02/2010, 15:37
LG firması LCD panel üreten sayılı firmalardan biridir...Dolayısıyla LCD panel konusunda uzmandır..(Tavsiye)
Plazma görüntü kalitesi LCD ye oranla daha iyidir..Cünkü lcd panel de kontrast çok çok yüksek olmalı ki siyah renk plazma kadar simsiyah görünsün..Örneğin led tv ler .renkli bölgelerdeki ledler yanarken siyah karelerdeki ledler tam sönük. bu yüzden siyahları daha siyah renkleri daha derin(Led Tv ler benim bütçeme göre henüz alınabilir değil :))
Plazma daha iyi görüntü verir ama lcd den çok daha fazla elektrik tüketir..
LCD daha az elektrik tüketir ama daha kısa ömürlüdür(50.000 saat gibi)
Secenek bol ebat bol..
narkoz30
17/02/2010, 17:33
LCD panelleri belli bir standartta üretiliyor asıl önemli olan işlemcidir. 10 bitlik bir işlemcinin 10 bitlik bluray filmlerde göstereceği performans akılmalmaz renk derinliğindedir. !0-12 bit full hd video kameralarda çekilen görüntülerü bravia 10 bitlik ekranlarda izleyin bakalım bravia engine 3 performansı mı yoksa diğerleri mi? Bu arada donanım haberi geçtik ya elektronik konularda hehe :)
Unutmadan bu arada birçok tv panelleri 8 bittir benim kullandığım tv de 8 bit ama 10bitlik paneller gerçekten çok farklı tecrübe ile sabittir. En çok 14 bit e ulaşıldı şu ana kadar onu da destekleyecek medyalar daha yaygın değil.
LCD panelleri belli bir standartta üretiliyor asıl önemli olan işlemcidir. 10 bitlik bir işlemcinin 10 bitlik bluray filmlerde göstereceği performans akılmalmaz renk derinliğindedir. !0-12 bit full hd video kameralarda çekilen görüntülerü bravia 10 bitlik ekranlarda izleyin bakalım bravia engine 3 performansı mı yoksa diğerleri mi? Bu arada donanım haberi geçtik ya elektronik konularda hehe :)
hehehe..doğru valla :cool0000:
en son 14 mü 16 mit mi çıkmıştı..artık takip edemiyorum?
Kriminal
17/02/2010, 18:23
Tepkime suresı nedır arkadaslar ?
birde hz..?
tepkime hızı bir görüntünün diğerine geçişi arasındaki milisaniyeyle ölçülen hızdır..Kısacası görüntüler arası geçiş diyelim ne kadar düşük olursa okadar iyidir..
Hz ise hertz diye adlandırılır..ekranlarımız görüntüyü satır satır taradığı için nekadar hızlı tarama gerçekleşirse oakdar hızlı ve net görüntü alabilmemizi sağlar..buda nekadar yüksek olursa oakdar iyi 100 hz şuanda ideal..
ben 2 ay önce 106 ekran LG aldım oldukça memnunum tavsiye ederim.
deniz bu işi yapan biri olarak ufak bir söz hakkım vardır diye düşündüm ben; herkes sony, samsung, vs. vs. vs. der mutlaka mevzu bahsini yapmış olduğun ürün en aşşağı taban fiyatı 1.500-2.500 tl civarı peki ala izmir'de yaşayan bir insansın bu kadar para verdikten sonra elbette bir sıkıntı ile karşılaşırsan üstün hizmet beklersin nedeni de bir o kadar basit '' hiç kimse o kadar parayı kolayca kazanmıyor '' kimimizin bir aylığı kimimizin ise bir kaç aylığı.... hemen açıklamamı doğrulayım sana: izmirde sony'in 5 tane samsung'un 3 tane lg'nin 1 tane pioneer'in, panasonic'in ve de toshiba'nın malesef !!! servisleri yok ve ya belirttiğim kadar var..... bu konuda benim tavsiyem yerli mallarınada bir şans vermen.... örnek vericek olursak arçelik ve bekonun izmirde 55 adet vestelin'de 48 adet servisi var... ve bir ço0k yabancı markanın duvar montajı külfiyet derecesinde pahalı örneğin; sony'in içinden duvar askı aparatı yok duvar askı aparatı 80-125 tl montajıda 50-100 tl arası ki yerliler bunu ücretsiz yapıyor... şimdiden yazılan yazıları tahmin edebiliyorum özellikleri yeterli değil.... :D bence bunu yazan yanılıyor örneğin VESTEL'in yeni LED TV'si fiyat özellik orantısına nazaran çok makul merak uyandırırsa link burda: Elektronik Eşya | Televizyon | LCD Televizyonlar - www.vestel.com (https://www.vestel.com.tr/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/42pf8020_42_led_tv)
incele kıyasla diğer markaların LED'leri ile ne demek istediğimi anlıyacaksın.....
NOT : Bu işi yapıyorum dedim ama hangisini sattığımı söylemeyeceğim reklam olmasın
saygılarımla...
narkoz30
17/02/2010, 21:59
Kardeş hangisini sattığın çok belli olmuş yine de saol ama ben eve vestel sokmam akrabalarım da zamanıyla beni dinlemeyip soktular çamaşır makinaları buzdolapları hurdacıya bile veremediler hurdacılar bir de utanmadan para istemişler çıkaıp götürmek için. Yani ben ucuz mal alacak akdar zengin değilim lafı buradan kaynaklanıyor çok ama çok büyük kalite farkı var sen yine tabii malını kötülemek istemezsin bunları da bilirsin ama benim hiç tartışma yaratacak durumum yok emin ol saygıyla yazıyorum o mal iyi bu mal iyi demek için değil geçen ay baldızım 32 inç beko lcd almıştı ekranı izlemekten çok arkadaki florasan ışığını izliyorduk sonra deiştirmişler biz ayıp olmasın diye bişi demedik gidip sony almışlar hehe :D
Ha bir de vestel nerede ise samsung sony fiyatına sattıkça ürününü ben de seçici olurum (parayı ağaçtan toplamıyoz)bu benim en demokratik doğal hakkım elektronikte yerli malı asla kullanmam dilim yandı birdaha yakmam.
Kardeş hangisini sattığın çok belli olmuş yine de saol ama ben eve vestel sokmam akrabalarım da zamanıyla beni dinlemeyip soktular çamaşır makinaları buzdolapları hurdacıya bile veremediler hurdacılar bir de utanmadan para istemişler çıkaıp götürmek için. Yani ben ucuz mal alacak akdar zengin değilim lafı buradan kaynaklanıyor çok ama çok büyük kalite farkı var sen yine tabii malını kötülemek istemezsin bunları da bilirsin ama benim hiç tartışma yaratacak durumum yok emin ol saygıyla yazıyorum o mal iyi bu mal iyi demek için değil geçen ay baldızım 32 inç beko lcd almıştı ekranı izlemekten çok arkadaki florasan ışığını izliyorduk sonra deiştirmişler biz ayıp olmasın diye bişi demedik gidip sony almışlar hehe :D
Ha bir de vestel nerede ise samsung sony fiyatına sattıkça ürününü ben de seçici olurum (parayı ağaçtan toplamıyoz)bu benim en demokratik doğal hakkım elektronikte yerli malı asla kullanmam dilim yandı birdaha yakmam.
ayynen katılıyorum:thumbup1:
barbar74
17/02/2010, 22:20
Kesinlikle katılıyorum.
narkoz30 henüz önünü görememiş sadece komşu efsanelerine inanan biri olarak ilaç mayetinde bir alıntı................... 03.07.2009
Haber: ANONİM
Avrupa LCD liginin güçlü oyuncuları arasında yer alan Vestel'in küresel ekonomik krize rağmen 2009'un ilk çeyreğinde 2008'in aynı dönemine göre pazar payını yüzde 43 oranında artırdığı bildirildi.
Vestel'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa LCD pazarında yüzde 13,4'lük pazar payıyla dördüncülüğe ulaşan firma, Türkiye LCD pazarında ise ECID verilerine göre yüzde 45'lik payla lider konumda bulunuyor.
2009'un ilk çeyreğinde Avrupa'ya 1 milyon 170 bin adet LCD satışı gerçekleştiren Vestel, Türkiye'nin LCD ihracatından yüzde 80'lik pay alıyor. Vestel, 2009 sonunda 7 milyon adet ihracatla LCD'de 1,2 milyar Euro ciro elde etmeyi hedefliyor.
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, "Küresel ekonomik kriz ortamındaki başarımızı üretim kalitesine yatırımımıza ve yeni teknolojilere öncülük etmemize borçluyuz. Avrupa pazarında liderliğe oynuyoruz" dedi.
Vestel'in Türkiye LCD pazarında yüzde 45'lik payla lider konumda olduğunu ifade eden Yüngül, "2008'in 12 ayı boyunca iç pazarda yapmış olduğumuz üretim adedine 2009 yılının ilk 6 ayında ulaştık. Üretim rakamlarımızdaki bu hızlı artış, Türkiye LCD pazarındaki lider konumumuzu koruma yönündeki kararlılığımızın güçlü bir göstergesi" dedi.
Dünyanın en büyük OEM ve ODM üreticileri arasında yer alan Vestel, Avrupa'da CRT ve LCD televizyon ile dijital TV alıcıları üretiminde en büyük, beyaz eşyada ise en hız
GALİBA BİR TANE DAHA...
Avrupa LCD liginin güçlü oyuncuları arasında yer alan Vestel’in küresel ekonomik krize rağmen 2009’un ilk çeyreğinde 2008’in aynı dönemine göre pazar payını yüzde 43 oranında artırdığı bildirildi. Vestel’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa LCD pazarında yüzde 13.4’lük pazar payıyla dördüncülüğe ulaşan firma, Türkiye LCD pazarında ise ECID verilerine göre yüzde 45’lik payla lider konumda bulunuyor. 2009’un ilk çeyreğinde Avrupa’ya 1 milyon 170 bin adet LCD satışı gerçekleştiren Vestel, Türkiye’nin LCD ihracatından yüzde 80’lik pay alıyor. Vestel, 2009 sonunda 7 milyon adet ihracatla LCD’de 1.2 milyar Euro ciro hedefliyor.
BEYAZ EŞYADA DA BÜYÜDÜ
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, ‘Küresel ekonomik kriz ortamındaki başarımızı üretim kalitesine yatırımımıza ve yeni teknolojilere öncülük etmemize borçluyuz. Avrupa pazarında liderliğe oynuyoruz’ dedi. Vestel’in Türkiye LCD pazarında yüzde 45’lik payla lider konumda olduğunu ifade eden Yüngül, ‘2008’in 12 ayı boyunca iç pazarda yapmış olduğumuz üretim adedine 2009 yılının ilk 6 ayında ulaştık. Üretim rakamlarımızdaki bu hızlı artış, Türkiye LCD pazarındaki lider konumumuzu koruma yönündeki kararlılığımızın güçlü bir göstergesi’ dedi. Dünyanın en büyük OEM ve ODM üreticileri arasında yer alan Vestel, Avrupa’da CRT ve LCD televizyon ile dijital TV alıcıları üretiminde en büyük, beyaz eşyada ise en hızlı büyüyen üretici konumunda yer alıyor. EKONOMİ SERVİSİ
Kurumsal sosyal sorumlulukta çifte ödül
Vestel, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu AccountAbility ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Enstitüsü işbirliğiyle Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirilen Accountability Etik Hesap Verebilirlik 2008 Türkiye Değerlendirmesi’nde elektronik ve beyaz eşya şirketleriyle çifte ödül kazandı. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, Vestel Yatırımcı İlişkileri Direktörü Figen Çevik Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya adına ödülleri kabul etti. Kurumların sosyal, çevresel, ekonomik ve etik sorumluluklarının uluslararası yöntemlerle analiz edildiği değerlendirme sonucu belirlenen 15 şirket arasında yer alan Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya, strateji ile yönetim sistemleri ve yönetişim alanlarında yüksek puan aldı.
Haaa... akıllarda yanlış birşey kalmasın ben o senin çok beğendiğin SONY'in bayisiyim milletten döve döve duvar montajı için 40'' lcd lerden 150 TL alan satıcıyım, ki sanırım bundada battın.... neyse sözüm meclisten dışarı biz türk toplumu olarak koltukta istikbale 3.500 tl veririz ndesing'in 2.500 lük koltuk fiyatları bize pahalı gelir... eee nede olsa araştırmadan sormadan birşeyler yapmaya alışığız, reklamlara aşığız... :D:D haa... bir defa daha ekliyeyim vestel'in LED tv'si 3.000 tl samsung, sony'in lcd'si 2.200-2.700 LED'leri 'de HAK GETİRE..............
chngrrrrrr
17/02/2010, 22:41
ben samsung lcd al derim
görüntü kalitesi süper
narkoz30
17/02/2010, 22:49
Whalla arkadaşım bir sürü alıntı yapmışsın o alıntılar da ağzı olan konuşuyor kafa karıştrıyor sen peki vestelin elit ürünleri yurtdışına sattığını iç pazara ise 2. kalite ürünleri sattığını biliyor muydun? Tek bunu söylerim başka da bişey demiyorum üstelik kulaktan dolma değil gider manisada fabrika müdürlerinle arkadaşlık kurarsın sna işin gerçeğini anlatırlar öyle sır da değil. Çakma teknoloji kardeşim kore malları da çakma teknoloji teknolojinin anası philips ise babası sony panasonic sharptır. Ben fotograf makinalarında tek teknoloji tanırım nikon ve canon diğerleri beni enterese etmez evet markacıyım iyi olan kazansıncıyım. Hakkı ile üretim yaan adamın malını alırım gözlüklerimi yeni atmama ragmen :D bu konuda çok tutucuyum. ve o at gözlüklerimi kendi adıma çıkarmamaya çalışıyorum.
Bir vestel buzdolabı zedeside benim kesinlikle bende eve sokmam vesteli :D
Whalla arkadaşım bir sürü alıntı yapmışsın o alıntılar da ağzı olan konuşuyor kafa karıştrıyor sen peki vestelin elit ürünleri yurtdışına sattığını iç pazara ise 2. kalite ürünleri sattığını biliyor muydun? Tek bunu söylerim başka da bişey demiyorum üstelik kulaktan dolma değil gider manisada fabrika müdürlerinle arkadaşlık kurarsın sna işin gerçeğini anlatırlar öyle sır da değil. Çakma teknoloji kardeşim kore malları da çakma teknoloji teknolojinin anası philips ise babası sony panasonic sharptır. Ben fotograf makinalarında tek teknoloji tanırım nikon ve canon diğerleri beni enterese etmez evet markacıyım iyi olan kazansıncıyım. Hakkı ile üretim yaan adamın malını alırım gözlüklerimi yeni atmama ragmen :D bu konuda çok tutucuyum. ve o at gözlüklerimi kendi adıma çıkarmamaya çalışıyorum.
Valla üstad büyüksünde... ''HANİ VESTEL FABRİKA MÜDÜRÜNÜ TANIYONYA'' adın hep polemikle anılıyor narkoz.... bende 7-8 yaşındayken babam benim şunu bunu tanıyor derdim ama nafile... :D :D ben bu sektöre 20 yılımı verdim senin mesleğini bilmem ama eminimki bu sektörün yanından bile geçmiyordur orası kesin ama sayın arkadaşım ben sony bayisiyim... bir tek uzaktan kumanda için insanların kaç para ödediğini ve veya ne kadar zaman yurtdışından geldiğini ben senden çok daha iyi biliyorum... peki o kadar markacısın o kadar elit kaliteli ürün kullanıyorsun neden punto yada bravo'ya biniyorsun volvo'ya binmek varken ???? volvo elit, kaliteli ve güzel araba yapıyor değilmi ?? peki belkide imkanı varken neden siteden birisi ben volvo c30 alıcam bravomu ve ya puntomu satıyorum demez yada biraz daha seyrek der ??? servisten mi ? ikinci eldenmi ? yoksa yedek parçadan mı ?? umarım insanlar benim bir sony bayii olarak bu açılan konudan ne demek istediğimi anlıyordur yada anlıyacak kadar dikkatli okuyordur da bende boşuna bir taklım mizansen yaparak anlattığım konular boşa gitmese....
yönetici arkadaşlardan ricam konuya kilit konması çünki çok farklı konular acılacak.................
narkoz30
18/02/2010, 00:27
Sen uçmuşsun arkadaşım. :) Haklısın kendi çapında ama uçmuşsun.
Bravoya binerim Mercedes alacağım yüksek ihtimal bu yazın sonuna doğru. Ancak bunun konuyla ne ilgisi var gücüm var ki alıyorum ayrıca sony kumandasını kırılsın diye çürük yapmıyor sağlam yapıyor kırarsan vereceksin tabii 50-60 lira. Fabrika müdürlerini tanımam ama tanıdığım izlenimi veriyorsam sektörde vestelin dandik kasa bilgisayarların piyasaya salmadan çok çok önce ibm de çalışıyordum burada bunların sonu gelmez tartışma gereksiz ben kişisel olarak inanmıyorum vestele vestel dünyaya satsa bile bana satamaz gitsin o avrupadaki köylülere satsın onların da bizim gibi elektronikten anlamayanları var ama bana işimi öğretmeye kalkarsan burada delikanlılıkla yaparak bu olmaz. Daa doğrusu klavye delikanlılığı :D
Forum tartışmayı kaldıracak yapıdadır haykırmanıza gerek yok konu kapatılsın diye isteyen istediğini söyler abuk subuk olmamak kaydıyla. :D
offf narkoz harbiden kasıntısın bir acayip haller içindesin allahım klavye delikanlılığından bahsediyorsun allah aşkına her bir üye ile tartışmanda bunu dile getiriyosun yahu ne kadar gerçeksin sen fotoğrafın dışında ki ben ondan bile şüpheliyim ya... hep polemiklerin arkasındasın tamam seninki siyah benimki kara olsun allahım yahu ne kadar gereksiz bir sohbet yahu ben ankara'ya varmaktan bahsederken sen nerelere gittin bilmem allah allah yahu al şu merco'yu da kurtulayım senden.... 2. sayfanın başında daha ben sony'den vazgeçmem diyosun sonrasında da samsung :D:D:D yahu komedi yapmayalım bana işimi öğretme diyosun varya ben şaşırdım doğrusu mağazacılık yapan sen misin yoksa ben mi ?? herkesin haddini bilmesi lazım değilmi ??? o klavye delikanlılığı varya onu sen çok güzel beceriyosun beni bile zıvanadan çıkarttın acaba yüzüme bakarak aynı delikanlılıktan da bahsedebilecekmisin acaba ??? yoksa -yook ben aslında... diye başlayan kelimeler mi kuracaksın bana şu İBM de ABM olmasın sakın ???? hani istanbul'dada şubeleri varya 8-10 tane... :D:D dikkat et iyi bilirim valla tokezler kalırsın sonra...... :D:D:D:D
bundan sonra sukunet ile duracağım sahte sohbetler yapıp ortamı germeye gerek yok sen konuşabilirsin ama buşan yorulma bence cevabım yok çünki sana narkoz
saygılar sana klavye delikanlısı...
narkoz30
18/02/2010, 09:50
Yahu arkadaşım sen m....... mısın? anlamadım ben senin şahsına bir kelime etmedim ki sen şahsi yorumlar yapmışsın sen ne biçim insansın? yok tartışma yok bilmem ne zırvalıyorsun ben 1994-95 yıllarında ıbm de çalıştım üniversitede iken sadece bunla kalsa sana istersen cv mi yollayayım abuk subuk yorumlar yapıp adamı asabi etme senin şahsına kişiliğine bir dalgam varsa yazarsın buraya tavrından hoşlanmadım dersin insanı zorla recep ivedikleştiriyorlar ya :D
Bravo yu yaz sonuna satar mercedes b 150 alırım bu beni ilgilendirir sordun diye söyledim polemik üstüne polemik yapıyorsun resmim dışıda gerçekmiymişim yok neymiş ne değilmiş bunlar sana kalmamış beni tanıyan tanıyor sen bence yorumlarına dikkat et üslubun üslub değil.
Volvo da alsam para benim param bundan sana ne alırım ve buraya da derim ki kardeşim bu sene para bol geldi at yarışı oynadık haydan geldi huya gitsin araba merakına yatırdık deriz. Hatta forumdan kaliteli arkadaşlarla partiye martiye falan gideriz bundan sana ne yaw. :D
Sen fikirlerine uymayan yorumları şahsına zannedip klavyeni yorma burda sana karşı konuşmuyoruz tartışıyoruz ki birşeyleri kapabilelim.
Vestel konusunda ben haklıyım demedim ki? Belki sen haklısındır ama benim gözümde vestel sıfır arkadaş ben bunu yazıyorum vestel geçmişte halka sattığı dandik ürünler yüzünden gazetelere halkımdan özür diliyorum ilanı verdi mi? Şimdi üretim teknolojimiz daha iyi sizleri kazıkladığımız paralarla daha iyi bir fabrika ve üretim bandı kurduk dedi mi?
Sen istersen sony sat ister philips daha neyin polemiğini yapıyorsun sattığın ürünü kötülüyorsun bu senin iyi niyetin mi? Yoksa ezikliğin mi yok askı aparatı şu kadar ben almıyorum kardeşim alan adamın da askı aparatına verecek parası vardır sen pahalı satıyorsan bize ne bizim cebimize mi giriyor senin kazandığın kar.
Sen önce bunlara cevap ver :D
Bir askı aparatı 200 lira bir kumanda 60-70 lira diye sony almayacak adam zaten sony almasın gitsin 10 liralık askı aparatlı 5 liralık kumandalı vestel alsın bizi enterese etmez burada konuşulan konu da bu deği. İstersen baştan oku konuyu haksız oldugunu anlayacaksın.
Önceki kullandıgım tv samsung du memnun değildim şimdi 8 aydır sony kullanıyorum bir çok insan gibi samsung ucuz ve parlak görüntü veriyor diye almıştım samsung u kötülemiyorum ama sony aldıktan sonra samsung almam kullanınca aradaki farkı görüyorsun ben marka yüceltmek peşinde değilim sanki öyle izlenim ediniyormuşsun gibi yorum yapma parlak ekranı dolayısı ile en ufak bir ışık yansıtmasını ekrana veriyor ama sony de bu böyle değil lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim burası donanım haber de değil ahkam kesmek isteyen ben ileri derecede elektronikçiyim diyen gider o forumda ahkam keser benim böyle bir gayem yok sadece mesleki olarak bilgi birikimi olarak değil gördüğüm farkları objectif olarak yazıyorum isteyen okur bilgilenir istemeyen kafasına göre alır elektronik işi şans işi biraz da herkez memnunken sana patates üretim gelebilir dolayısı ile yorumlar farklı olabilir sen önce biraz saygı duymayı ve etrafındaki insanları kırmadan yorum yapmayı öğren. Ayrıca yukarıda istemeden de olsa duygu durumunuzu belirttiğim için özür dilerim. Şahsi konuşmuyorum paranoyanıza cevap veriyorum. :)
setlerss
18/02/2010, 10:02
Benim size tavsiyem plazmadan yana olur hem daha ucuz hem daha net görüntü kendi evimde Samsung kullanıyorum modeli PS42C91H hem digiturkte hem ps3 te blue rayde iyi performans alırsın plazmada tepkime süresi yok denecek kadar azdır en fazla 1500-1750 tl arası alabilirsin dediğim modeli media mark'ta bulabilirsin çok fazla para vermeni tavsiye etmem led tv dışında lcd tv yi tavsiye etmem çok değil kısa zaman sonra üretimi duracaktır umarım yardımcı olmuşumdur...
Kriminal
18/02/2010, 10:07
Konun bu hale gelecegını dusunmemıstım keskede acmasaydım bu konuyu..
Neyse olan oldu Hakan abi sen buyugumuzsun saygı duyarım Sezgin sende lutfen senın sahsına yapılmayan şeyleri uzerıne alınma arkadasım..Ha şahsı bı sorunun vardır özel msj atarsın konuusursun burda bu forumları herkes okuyor uye olan olmayan yakısmıyor.Lütfen bu tartısmada burda kapansın..okurken daha fazla uzulmek ıstemıyorum.
Kim neyı alırsa alır neyı satarsa satar..Herkesın kendı tasarrufudur ...
Vestelı bende ıyı duymadım ama buzdolaım vestel 10 yıl oldu tık yok:)
Annemin beko ç.makınası bozuldu ama benım vestel ç.makınası bozulmadı belkıde sanstır..bu konu daha fazla uzamasın lutfen...
Biz dostuz arkadasız İkinizin sanırıım kotu anınıza denk gelmıs..Pırlanta gıbı insanlarsınız
narkoz30
18/02/2010, 10:32
Denizcim senin bir suçun yok ki sen asıl donanımhaber i gör oradaki tartışmalar tam evlere şenlik ehehuhe :D:D:D Herkes klavye delikanlılığına oynarsa gerçek delikanlılık önemini kaybeder bu arkadaş bana sataşmadıkça yazmayacağım susacağım ama kişiliğim hakkında altta kalmam.
Yorum yaparken kişilik haklarına saygı duymayı öğrenirsek ve editleme butonu ile yazımızı editlersek daha az tartışma daha çok bilgi olacaktır.
Herkese günaydın ve iyi çalışmalar. :)
Konu kapanmıştır... deniz keşke özelden yazmış olsaydım sana... HAKAN daha fazla kirletme istersen !!
Kriminal
18/02/2010, 18:53
Neyse Arkadaşlar guzellıkle kapandıya bunada şükür...