PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto kaza yapmış 2 kişi ölmüş, kazaya karışan bizden biri mi?

fatihhhh
15/02/2010, 12:01
dün akşam haberlerde puntonun kaza yaptığını ve 2 kişini öldüğü haberi izledim.
aracın önü dağılmıştı, yolcu tarafı daha büyük hasar almıştı.
arka kısımlarda hasar yoktu.
acaba kazaya karışsan aracın sürücüsü bizim siteye üye bir arkadaşmıydı?
geride kalanların başı sağolsun.

SpyHunter33
15/02/2010, 12:03
dün akşam haberlerde puntonun kaza yaptığını ve 2 kişini öldüğü haberi izledim.
aracın önü dağılmıştı, yolcu tarafı daha büyük hasar almıştı.
arka kısımlarda hasar yoktu.
acaba kazaya karışsan aracın sürücüsü bizim siteye üye bir arkadaşmıydı?
geride kalanların başı sağolsun.

Allah rahmet eylesin tabiki puntocu olduklarından değil Allah kimsenin başına vermesin böyle bir eceli. bu arada plakayı okuma şansınız olsaydı yada haberlerde aracın plakası da söylenir genelde öğrenmek daha kolay olurdu. allah geride kalanlara sabır versin...

Kriminal
15/02/2010, 12:35
Ankara'nın Yenimahalle ilçesi İstanbul Caddesi TOKİ Blokları önünde meydana gelen trafik kazasında, Ali Açıkgöz idaresindeki 06 SL 129 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol kenarındaki ağaca çarptı

polis ekipleri ve itfaiye araç içerisinde sıkışan Derya Açıkgöz, Selim Gün, Gülcan Gün, Lütfi Murat Özkan ve Nergiz Vuralı sıkıştıkları yerden çıkardı. 112 Hızır Acilin tüm müdahalelerine rağmen Derya Açıkgöz ve Selim Gün olay yerinde can verirken, yaralılar Murat Özkan, Nergiz Vuralı, Ali Açıkgöz, Gülcan Gün olay yerine gelen ambulanslarla Ankara'nın çeşitli hastanelerine kaldırıldı. Kaza nedeniyle İstanbul Caddesi Ankara'dan İstanbul yönüne uzun süre trafiğe kapatıldı.

KaGaN
15/02/2010, 12:37
Arattım forumda ne plaka kayıtlı ne açıkgöz soyadlı biri kayıtlı kayıtlı olanalrında plakalrı farklı...Allah rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin..

Aracın plakası 06 sl 129 tramerde kaydı ali açikgöz adına...

femoli
15/02/2010, 12:46
Allah rahmet eylesin üzücü bir durum siteden olsun olmasın :(

real
15/02/2010, 13:20
Ankara'da feci kaza:2 ölü 4 yaralı | Ankarahaber (https://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=54989)

resim var ama punto değil ford focus

bozkurt0632
15/02/2010, 13:21
allah rahmet eylesin. akşam ilk seyrettiğimde benimde aklıma forumdan birimi acaba düşüncesi geldi. ama sonuçta forumdan veya değil allah kimseye kaza bela vermesin.

fatihhhh
15/02/2010, 13:40
TV de gördüğüm punto idi.

normalde ben o kadar meraklı birisi değilimdir.
formun o kadar fanatik takipçisi de değilimdir.
kaza yapanlar, eğer kurallara uymadığından dolayı kaza yapmışlarsa,
onlar için hiç üzülmem,
fakat dün TV de izlerken, boyası bile benim arabamın aynısı olan bir aracı, önü dağılmış halde görünce, içerisinde 2 kişinin öldüğünü öğrenince,
hele birde, eşimle bu haberi izleyince etkilendim ve burda sorma ihtiyacı duydum.
yoksa bu siteden olsada olmasada hiç farketmez.
eşim, arabamıza çok güvenmemek lazım dedi.
ben zaten bunun bilincindeydim.
E-NCUP tan 5 yıldız ı öyle çok yüksek süratlerde çarparak almıyor bu arabalar.
belli bi hızın üzerinde hiç bir şeyin garantisi yok.
burdaki şöförde ağaca çarptığına göre,
büyük ihtimalle şöför suçludur.
dikkatli olalım,
kendimize, sevdiklerimize, ve başkalarına zarar vermeyelim.
TR de trafik kazasında ölme olasılığımız istatistiksel olarak çok fazla.
istatistik bir bilimdir. ve bilime karşı olunmaz.
kurallara uyarak bu ölme olasılığımızı azaltmaya çalışalım.
hoşkalalım, hayatta kalalım.

femoli
15/02/2010, 14:18
onlar için hiç üzülmem,
fakat dün TV de izlerken, boyası bile benim arabamın aynısı olan bir aracı, önü dağılmış halde görünce, içerisinde 2 kişinin öldüğünü öğrenince,
hele birde, eşimle bu haberi izleyince etkilendim ve burda sorma ihtiyacı duydum.
dikkatli olalım,
Bu mantığı kabul etmiyorum hatada olsa sonuçta ölen bir insan ,adı üstünde hata herkes hata yapabilir ama bunun sonucu ölüm oluyorsa bu sonuç herkesi üzmeli :(

Kriminal
15/02/2010, 14:24
Üzülmem kelımesı cok yanlıs
boyle soylemenızı gerektırmez hata yapmıs olsa bıle...

BuRaK-BG
15/02/2010, 14:34
bence bu kadar sert ve üzülmem diyen bir dille yazmanızı yadırgadım.çünkü sonuçta insanız ve kaza yapalım diye özel bir çabayı kimse sarfetmez.adı üzerinde kaza,trafik kurallarına uyan insanlarda kaza yapabilir,uymayanlarda.ama uymayanlar yaparsa yapsın gibi bir yaklaşım bencede yanlış...
kazada hayatlarını yitirenlere Allah' tan rahmet diliyor yaralananlara ise acil şifalar dilerim.yakınlarına ise sabırlar..

Moosty
15/02/2010, 15:10
Evet orleans mavisi bir puntoydu, normalde izleyemem bu haberleri ama punto onları korumuştur, güvenli bir arabadır diye düşünerek, hiç kimse ölmedi haberini bekleyerek izledim, ama iki kişinin öldüğünü öğrenince de daha fazla izleyemedim, çok üzüldüm.
Kullandığımız araç tank bile olsa çok güvenmemek lazım, bir kazaya karıştıktan sonra eğer başka bir arabanın içerisinde başka bir insanın ölümüne neden oluyorsam o kazadan sağ kurtulduğuma nasıl sevinebilirim ki?
Çok dikkatli kullanmak lazım, sevdiklerimiz için, başka sevenleri olan diğer insanlar için.
Kullandığımız araç 1 tonun üzerinde bir ağırlığa sahip, araca kattığımız her kilometre saatlik hız, 1000 kat artan bir şekilde momente neden oluyor hiç de az değil. Saatte 100 km hız ile 1 tonluk bir demir yığını, 70 kiloluk et ve kemikten oluşan bir canlıya çarparsa o canlının hiç şansı yok, sadece kendi güvenliğimiz değil önemli olan.

magic
15/02/2010, 15:44
onlar için hiç üzülmem,
dikkatli olalım,

Diğer arkadaşlara katılıyorum, sonuçta hata yapmış dahi olsa ölen bir insan ve hata insanlar içindir. Çok talihsiz bir açıklama olmuş bence, kusura bakmayın üzülerek de olsa kınıyorum sizi.

Erdem Bozdağ
15/02/2010, 16:14
Allah rahmet eylesin araç gerçekten tanınmaz hale gelmiş çok üzücü bir durum

magic
15/02/2010, 16:48
Ankara'da feci kaza:2 ölü 4 yaralı | Ankarahaber (https://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=54989)

resim var ama punto değil ford focus

Evet, resim gerçekten o haberle ilgiliyse araç Punto değil.

Kriminal
15/02/2010, 16:55
Resim o araçla ilgili değil...

Araç mavi gp....

ABNEW
15/02/2010, 17:29
Allah rahmet eylesin,

Kemerlerimizi takalım ve her türlü trafik kuralına uyalım...

bozkurt0632
15/02/2010, 17:42
ankarada bu aralar kaza yapmamak zor. sanki offroad pistinde araba kullanıyoruz. çünkü her yer kazılmış durumda. ani frenler, çukurlardan kaçmak için yapılan ani manevralar vs. durumlarla bolca karşılaşmak mümkün.
kazanın sebebini bilmeden ağaca çarpmasından dolayı direk şöför hatası deyip geçmek bence biraz ağır bir değerlendirme olmuş.
sonuçta hata şöförde bile olsa iki can gitti. bu kadar acımasız olmamak gerek.

KaGaN
15/02/2010, 17:52
Nolursa olsun ölen bir insan insanıda geçtim bir canlı..Allah rahmet eylesin tekrardan...Geride kalanlara sabır versin...

eexelanss
15/02/2010, 19:28
Allah rahmet eylesin...Kullandığınız araç nekadar iyi olursa olsun Hız felakettir diyoruzz..

ocean_1919
15/02/2010, 19:43
Araç ne marka olursa olsun, emniyet kemerini bazen ihmal ediyoruz. Acaba kemeri takılımıydı?

alperyonar
15/02/2010, 20:46
onlar için hiç üzülmem,
dikkatli olalım,
Bende bu mantığınıza katılmıyorum. Bu açıklamanızı üzülerekde olsa kınıyorum..:agiskavgasi:

GRDEDE
15/02/2010, 22:27
Uzun yorumlara gerek yok,sonuçta ölen iki kişi aracı kullanmıyordu.Onların suçumuydu ki...Talihsiz bir yorum olmuş.Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Allah rahmet eylesin...Kullandığınız araç nekadar iyi olursa olsun Hız felakettir diyoruzz..

Felakete sebep hız değil kontrolsüzlüktür diye düşünüyorum, zira 40 km süratle yapılan kaza da ölüme sebebiyet verebilir.Asıl konu kontrollü, yerinde ve zamanında verilen doğru kararlardır.Öyle anlar vardır ki sürat tek çıkış olabilir.Kurallara uyan saygılı sürücülerle trafiği paylaşmak dileğimle kazasız belasız sürüşler...

oki48
16/02/2010, 20:56
Ateş düştüğü yeri yakar!

Günümüz Türkiye'sinde hatta dünyasında diyebiliriz ki kaza sebep olarak sadece bizim kurallara uymamamız yada bizim hatamız diye bir şey söz konusu değil. Ben emniyet kemerimi takayım,aracım full korumalı olsun her şeyi kuralına göre yapayım ama karşıdan gelen uyumuş bir kamyon sürücüsü yada gönlünü içki masasında şenlendirip yollarda kokutan biri bana burnumdan çarpsın. Ben bunu kabullenemem işte!!! O yüzden ne olursa olsun ırkı dini kim olursa olsun bir canın kaybına üzülmemek çok garip geliyor bana.

İnsan kendini karşındakinin yerine koyunca daha net anlayabiliyor.Allah ölenlere rahmet geride kalanlara sabır versin.

bu yüzden arkadaşlar büyük konuşmamak lazım ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR...

utku952
16/02/2010, 21:11
Üzüldüm ne diyim allah rahmet eylesin.... İstanbul caddesi dedikleri istanbul yolu heralde, dikkat etmek lazım

34ozkankurtuldu34
16/02/2010, 21:13
Arkadaşlar gereksiz ve hatta düşüncesizce yorumları yorumlamakta bizlere yakışmıyor bu haberi ben gördügümde tanıdıgım ne kadar puntocu varsa arayıp bunların kim oldugunu ögrenmeye çalıştım önemli olanda bu degil puntocu olsun yada olmasın farketmez ama talihsiz bir kaza olmuş bize yakışan ölenlere ALLAHTAN RAHMET VE KALANLARADA BAŞ SAGLIGI DİLEMELİYİZ ve en önemlisi olan bunlardan ders alalım ve unutmayınki 4 tekerlek ve hava basıncı üzerinde yolculuk yapıyoruz bence herkez daha dikkatli olunlamalı beni formdan tanıyanlkar bilir keyfime düşkünümdür ve zaman zaman içerim ama emin olunki içtigim zamanlarda arabamla degilim ve taksi tutarım kendinize iyi bakın ve daha dikkatli olun sevdikleriniz için SAYGILAR,...

gurik
16/02/2010, 22:53
kimse isteyerek kaza yapmaz. Ama cehalet herşeyi yaptırır.
belki bu insanlarda hiç suç yoktu önlerine birşey çıktı ve olan oldu. kimse ne yaşandığını bilemez.bize sadece rahmet dilemek ve geçmiş olsun demek düşer.
bakın çorumdaki radarın kaydettiği minibüs kazasına sebep olan önlerine kıran bir kamyonetti mesela. Bir bayan pisi pisine ölmüştü yazık.

bulut
17/02/2010, 00:15
geride kalanlara allah sabır versin.

fatihhhh
17/02/2010, 12:23
ben genellikle donanımhaber in motorlu araçlar bölümüne yazarım.
genellikle saygısızlık etmemeye özen gösteririm,
bugün buraya bir baktım da, bayaaa kınanmışım.
hiçbirinizin bana düşmanlığı olmadığına göre, artniyetli yazmamışsınızdır die düşünüyorum, o yüzden kınamalarınıza karşı şiddetli bir tepkim yok.
kınanma mevzuğuma gelince,
insanlar fikirlerini ve davranışlarını kolay kolay değiştirmezler,
o yüzden sizin kınamalarınıza rağmen benim fikirlerim değişmedi.
sadece beni, eksik yada yanlış anlayabilme ihtimalinize karşı, konuyu biraz uzatma ihtiyacı hissettim.
hepimizin katılacağı, itiraz etmeyeceği konular:
1-kimse isteyerek kaza yapmaz, yada kaza yapmak istemez.
2-kaza yapan insan evladıdır, normal insan üzülür.
ben, kime-neden üzülmem?
kuralları ihlal ederek kaza yapan kişiye üzülmem.
yıllarca o forumda bu sitede, her ortamda, kurallara uymak gerektiği,
emniyet kemeri takmanın önemini,
alkolü araç sürmenin tehlikesini,
aşırı hızla neden gidilmemesini savunup durdum.
hızlı giden, emniyet kemeri takmayan, alkollü araç kullanan, yada kurallara uymayanlardan oluşan bir insan topluluğunun yaptığı kazalara ve o kişilerin yaralanmasına yada ölmesine hiç üzülmem.
haaa, bu sorumsuz kitlenin sebebi ile yaralanlara yada ölenlere elbette çok üzülürüm.
bu sorumsuz güruh nedeni ile yaralanan yada ölenlerin, bu güruh u affetmemesi taraftarıyım. gereken her türlü cezayı alsınlarki, bir daha o kuralsızlığı yapmasınlar.
ben trafik kuralları konusunda çok mu iyiyim? çok mu dürüstüm?
elbetteki hayır?
ben hiç trafik kazası yapmadımmı?
elbetteki yaptım,(yaptığım kaza, forumda fotolarıyla var)
yaptığım kazalarda yaralanabilirdim, belki de ölebilirdim, yada birileriinn yaralanmasına yada ölmesine sebebiyet verebilirdim.
fakat;
bir elinden gelen hassasiyeti göstermek, ve istemeden kazaya sebebiyet vermek var,
birde kuralları hiçe sayarak sorumsuzca davranarak kazaya sebebiyet verme var.
bir yaptığız kazadan ders almak ve yanlışlarını düzeltme yoluna gitmek var,
bir de hiç umursamadan hatayı tekrar etmek var.
bu konuyu açmamadaki sebeb, haberlerde kazayı izlemiş ve etkilenmiş(üzülmüş) olmamdır.
burda kişinin ağaca çarptığını burdan öğrenince, kusurun bu şöförde olduğuna kanaat getirdim. muhtemelen çok hızlı gidiyordu.
şimdi gelelim sizin benden daha üstün insani değerlerinize.
ateş düştüğü yeri yakar.
yukarda saydığım sorumsuz, saygısız, cahil bir şöför yüzünden
çok sevdiğiniz bir kişinin yaralandığını yada öldüğünü gördüğünüzde bakalım o şöför için üzülürmüsünüz? yoksa onu öldürmek mi istersiniz?
haa, bu cümleleri yazarken yanlış anlaşılma olmazsın, benim hiç bir yakınım trafik kazasında yaralanmadı yada ölmedi çok şükür.
ama bu sorumsuz ve saygısız şöförlerin neler yapabileceklerini çok gördüm,
biliyorum ve asssla onlar için üzülmüyorum.
isterseniz anket bile açabilrisiniz?
1-her trafik kazasına üzülürmüsünüz?
2-trafik kazası yapan şöför kusurlu yada suçlu ise üzülürmüsünüz?
3-trafik kazasında sevdiğiniz birisi yaralanır yada ölürse, kazaya sebebiyet veren kişiye üzülürmüsünüz?
4-kazaya sebebiyet veren kişi suçlu ise o kişi için gene de üzülürmüsünüz?
...vs diye.
burdaki 1. maddeye evet deyipte, 4. maddeye hayır demek sanırım mantıki olarak yanlış?
neyse.
benim yazım üzerine, elbet sizlerinde söyleyecekleri olacaktır, yazacağınız olumlu yada olumsuz her fikri ilgiyle takip edeceğim.
saygılarımla.

dip not:genellikle uzun yazmamaya özen gösteririm, kolay okunabilmesi açısından.
ama bu yazım uzun olmuş, sohbetin gidişatına göre, materyalist düşünceden, evrim teorisinden, ...vs sonra bahsederim artık.

BSK
17/02/2010, 14:26
Her ağaca çarpanın hatalı veya hızlı sürdüğü fikrine katılmıyorum, teknik bir kusur, başka bir aracın sıkıştırması gibi etkenlerde olabilir, fakat kurallara uymayarak kaza yapan hemde alkollü olarak araç kullananlara çok kızıyorum ve başlarına gelen herşeyi hakettiklerini düşünüyorum. Alkollü araç kullanıp bir de kaza sonucu başkasının ölümüne sebep olanları direkt olarak kasıtlı cinayet ile yargılamak lazım bence. Birçok konuda ben de kurallara uyulması hızlı araç sürülmemesi konularında fikrimi belirttim ve belirtirim, fakat bile bile ölüme gidene denecek hiçbirşey yok, keşke sadece kendilerine zarar verseler.

gurik
17/02/2010, 16:58
doğal seleksiyon diyorsun anladım. Ama insan sosyal bir yaratık. kendisiyle birlikte yanındakileri de götürüyor. işte biz bu gidenlere daha çok üzülüyoruz. Aksi halde türün sağlıklı gelişimi için zayıf halkalar elense sorun yok gibi. Yinede maddi manevi çok kaybı oluyor insan ırkının.
Evrim teorisine göre bu çıkıyor söylediklerinden.
E humanizm nerede kaldı?

fatihhhh
19/02/2010, 23:42
evet,
evrim teorisinde buna benzer cümleler kuracaktım, kafamdakileri ana planı ile yazmışsın.
ben o suçlu sahsa hiç üzülmem, ama yanında götürdüklerine yada onun yüzünden zarar görenlere üzülürüm elbet.
hümanizm de sanırım ancak bu kadarı ile oluyor.

gurik
20/02/2010, 00:28
evet,
evrim teorisinde buna benzer cümleler kuracaktım, kafamdakileri ana planı ile yazmışsın.
ben o suçlu sahsa hiç üzülmem, ama yanında götürdüklerine yada onun yüzünden zarar görenlere üzülürüm elbet.
hümanizm de sanırım ancak bu kadarı ile oluyor.

Ama humanizm ve yaşam sevgisi bizi hayvan ve bitki aleminden ayıran unsurlar. Bizlerin insan olarak bu kadar katı olma halimiz olmamalı. Türümüzün eğitilebilir ve mükemmele ulaşabilir bir varlık olduğunu unutmamak gerekir.Eğitime harcanacak emekler maddi ve manevi kayıpları önler gen havuzumuzun daralmasını engeller.

cann
20/02/2010, 01:37
Ama humanizm ve yaşam sevgisi bizi hayvan ve bitki aleminden ayıran unsurlar. Bizlerin insan olarak bu kadar katı olma halimiz olmamalı. Türümüzün eğitilebilir ve mükemmele ulaşabilir bir varlık olduğunu unutmamak gerekir.Eğitime harcanacak emekler maddi ve manevi kayıpları önler gen havuzumuzun daralmasını engeller.
içki içip direksiyona geçen,trafikte kendisinden başkasını düşünmeyen,saçma sapan hareketlerle başkalarının hayatını tehlikeye atanları insan sınıfına sokmayız olur biter:) (hayvan da değil) böyle oluncada elbetteki her canlının ölümüne veya zarar görmesine hepimiz üzülürüz,

gurik
21/02/2010, 23:00
doğru söyledin hocam. mutant diyelim. yalnız bizde dolmuşçular ve halk otobüsü şoförleri doğuştan mutant içki almalarına gerek kalmıyor. hepsi GDO lu.