Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'nın berbatlaşan yolları!
ibrahim06
14/02/2010, 00:06
Ankara dışında bir yerde Ankara'da oturduğunuzu söylediğinizde size ilk söyleyecekleri şeylerden biri Ankara'nın yollarının güzel olduğudur. Ama malesef
İstanbul,Eskişehir,Konya yolu dışında kalan yollar ne hikmetse enine kapatılmamış yada berbat kapatılmış yarıklarla dolu.Bunun en son örneğini Tren garının ordan Hacettepeye çıkan yolda yaşadım. Yolu boydan boya yarmışlar genişliği ve derinliği abartmıyorum yarım metre. Sıfır arbayla güm diye düştüm içine.Bir de şu Türk Telekom trafik ışıklarına kamera koyacağım diye yolları mahvediyor.Aşağıda Çiftlik kavşağından Demetevler 1.Caddeye girişteki ışıklı göbeğin etrafındaki Türk Telekomun hediyelerini görebilirsiniz.
https://i1002.hizliresim.com/2010/2/27/4900.jpg
https://i1002.hizliresim.com/2010/2/27/4920.jpg
https://i1002.hizliresim.com/2010/2/27/4928.jpg
Murat Gürakan
14/02/2010, 00:10
Aramıza hoşgeldiniz :)
bozkurt0632
14/02/2010, 00:25
ön takımlara dikkat etmek lazım ama, birgün önce geçtiğiniz yolda ertesi gün dediğiniz yarıklarla karşılaşmak sanırım ankaralıları şaşırtmıyor.
Murat Gürakan
14/02/2010, 00:28
ön takımlara dikkat etmek lazım ama, birgün önce geçtiğiniz yolda ertesi gün dediğiniz yarıklarla karşılaşmak sanırım ankaralıları şaşırtmıyor.
Bırak bozkurt abim yaaa:) 205/55 yanaklı arabalarınız var o çukurlara girseniz ne olurki :P esner çıkar bişicik olmaz...
Olmayanlar ne yapsın ::agri:
GP COSKUN
14/02/2010, 00:42
siz birde gelin istanbulu görün
neler var neler
maalesef bu türkiye genelinde böyle
bizim kaderimiz bu
en pahalı benzini
enpahalı mazotu kullanırız
en çok vergiyi öderiz
ama yine köstebek yuvası gibi yollarda biz gideriz
napalım kaderimiz böyleymiş
Hergün defalarca küfür ederim belediye çalışanlarına ve başındaki adamlara...
Mantığa bak yaa...
Cadde cillop gibi asvaltı atıyorlar..Sonra aradan 2 gün geçmio noldu su borusunu değiştirmeyi unuttuk haydaaa tut birdaha kaz..Ya kardeşim şu işi asvaltı atmadan yapsana...Seçimde söylerler sonra 250,000 km yol asvaltladık :D:D nerde biz niye göremiyoruz :D 250,000 tane çukur yaptık deseniz oyum size feda olsun :D:D
Yok abicim bu açgözlülük varya bizim milletimizde oyuzden biz adam olmayız...Asvaltı kazıp kazıp atmasa ihale açmasa nasıl para kazanacak dimi...
Neler söylerimde işte forum yapamıyorum :D
Murat Gürakan
14/02/2010, 00:48
İ.melhhhh İ.melihhhhh :) :P
aynen öyle melih :D bide koca koca pankart yaptırıo öyle :D:D adamda hiç yüz yokki :)
Son olan bir oalydan bahsediyim konu dışı ama :)
Kızılaydaki gökdeleni hepiniz bilirsiniz gimanın olduğu :)
orayı 75 trilyona talip kahraman aldı bildiğiniz gibi otel yaptırmak için (kızılayın göbeğine parkı olmayan bir otel neden yapılır onuda anlamış değilim neyse konumuza dönelim:) )
talip kahraman oteli bitirmek üzere iç dizaynı dekorasyonu tamamen bitti :) olay burda başlıyo :)
ruhsat için belediyeye gidiliyo ve gökçekle görüşülüyor :) gökçek talip kahramana diyoki cirondan %25 yada ilk 6 katını bana vericeksin :):):)
dövermisin sövermisin :) şuanda ruhsat işi muallakta kaldı bizde sonucu merakla bekliyoruz :D
Romeo_er2
14/02/2010, 00:57
valla italya kat kat kötüydü buraya göre..ama porsche lar bile basıp geçiyodu çukurların içinden..
Murat Gürakan
14/02/2010, 01:02
Bi anket düzenleyelim İ.melih vs Ajdar
Acaba hangisi daha delikanlı :)
başlığı "Türkiyenin patates tarlaları "diye değiştirebiliriz,:) nerede doğruki yollar,zaten balık baştan kokar,başkent öyleyse varın gerisini siz düşünün,
Bugün şehir içinde ben de baya bi yol yaptım Ankara'da yoncalar artık dalga dalga olmuş, yokuş aşağı inilen yollar desen aynı, köprü geçişlerindeki bağlantı yerleri hendek misali, trafik lambalarının olduğu yerler ayrı bi vaka, uzun lafın kısası çukurlar büyük ya da küçük olsun, benim kulakları çınlatmalarım hep büyük ver yansın ediyorum, belediyeye de fen işlerine de :D
iki jantım mahvolmuş durumda bravonun değil ince yanak lastik kullandığım başka bi araba...yüksek hızda seyrederken şerit değiştiremeyerek kaçamadığım bir çukur yüzünden...çünkü bazı yerlerde yavaş gitmenin imkanı yok...Aynen Gurur dedemin bugün örnek verdiği fıkradaki gibi ula ula ula ula ulaaaaaaaa....:):):):)
Murat Gürakan
14/02/2010, 02:00
iki jantım mahvolmuş durumda bravonun değil ince yanak lastik kullandığım başka bi araba...yüksek hızda seyrederken şerit değiştiremeyerek kaçamadığım bir çukur yüzünden...çünkü bazı yerlerde yavaş gitmenin imkanı yok...Aynen Gurur dedemin bugün örnek verdiği fıkradaki gibi ula ula ula ula ulaaaaaaaa....:):):):)
Al ford ol lord. :)
Kankam fordcu oldu ya :)
Romeo_er2
14/02/2010, 02:06
dağda kurd yolda ford :D
Al ford ol lord. :)
Kankam fordcu oldu ya :)
Sen de önceden cıvıkçıydın kankaaa:)eheheheHem benim fordçuluğum aileden geliyo kanka yav:)ehehe
Murat Gürakan
14/02/2010, 02:18
Sen de önceden cıvıkçıydın kankaaa:)ehehehe
olduk kanka:) onun "dadıda bi başkaydı haa " :)
Zaten yol yapımında mühendislik yok bizde:)
Yama yapılır kasis gibi, yol yapılır viraj dışına eğimli, kaldırım yapılır yolun altında kalır, durak konur ama orta refüjdeki duvar gibi taşlar nasıl aşılacak düşünülmez, kanalizasyon için kapak yapılır sonra üstü asfaltlanır..... Böyle uzar gider:)
tempesty
14/02/2010, 05:20
Geçen hafta koskoca eskişehir yolunda bilkent köprüsünün tam altına denk gelen sol refüje yakın yerde sol iki tekeri mecburen sağımda araba olduğu için kaçamadığımdan yaklaşık 90 km hızla çukura sokmak zorunda kaldım ve çıktıktan sonra arabamın dikiz aynası titriyordu resmen..
İki jant düzeltme + 4 teker rot balans 70 tl para gitti durduk yere dövermisin sövermisin artık !!
tolgaank88
14/02/2010, 07:18
eskişehir yolunda medicana hastanesinin onundeki çukura allah dusurmesin,30-40cm derinliğinde var.sogutozundeki benzinliklere girmicekseniz solu kapatıp gidin,tabi eger dun sol şerittede bi çukur oluşmadıysa :D
ibrahim06
14/02/2010, 11:59
Hele bir de yolunuz Etimesgut Sincan içlerine düşerse vay halinize. Köy yolları gibi.
dediğiniz yoldan dün bende geçtim içim sızladı gerçekten son anda farkediliyo ve çok derin bi yarık.
Eskişehir'inde yolları berbat,belediyecilik sıfır.2 gün önce atılmış asfaltı bir sürü saçma sebepler yüzünden kazıyorlar.Zaten kaliteli asfalt atılmıyor,yollar köstebek yuvası gibi.
klasik türkiye mantığı.. ekonomiye can ver!!
çukurdan kaçmaya çalışırken kaza yaparsın, hastane kazanır, sigortacı kazanır...
çukura girer ön takımları dağıtırsın, sanayici kazanır...
sen de hep yolunan tarafta kalırsın
biz daha çok bekleriz kaliteli yolları!
alperyonar
14/02/2010, 16:42
bundan 3 hafta önce kızılaydan tandoğana giderken necatibey köprüsünün üstünde boydan boya bir çukur vardı son anda farkettim ve direk asıldım frene allahtan arkamda kimse yoktu girsem garanti ön tarafı bırakırdım:@
Yollar İzmir'de de berbat üstat.
Murat Gürakan
14/02/2010, 18:33
Tamamdır son noktayı koyuyorum artık :)
Türkiyede yollar 5 para etmez :)
hayriyilmaz2
14/02/2010, 18:37
Oyunuzu İ.Melih e verirseniz sonucuna katlanırsınız:) Şaka bir yana her yer öyle.başımızdkilerde iş yok.Onların mercedesler yoldaki çukuru hissettirmediğinden yolların farkında değiller.İmamlar başta olursa olacağı budur
Murat Gürakan
14/02/2010, 18:43
Oyunuzu İ.Melih e verirseniz sonucuna katlanırsınız:) Şaka bir yana her yer öyle.başımızdkilerde iş yok.Onların mercedesler yoldaki çukuru hissettirmediğinden yolların farkında değiller.İmamlar başta olursa olacağı budur
Destur de bi fatiha oku :poster_s: Sonra bismillah diyip başımıza tükürelim :cool::cool::cool::cool:
Erdem Bozdağ
14/02/2010, 19:22
turan güneş panora ışıklarını geçtikten hemen 5 metre sonra bir şerit halinde çukur var çıldırtır.bi gün çukur ertesi gün normal 2 gün sonra fazla asfalttan kasis haline donusuor bi de insanların ısık yeşilse ortalama 80 100 le gittiği ana bi cadde ha bi de bulvardan eskişehir yoluna girince meclisn ordan o alt geçidin şol seridinde var kocaman bir cukur melihhh kulakların çınlasın
Güya başkent'te yaşıyoruz. Bir de boy boy afişler var. Neymiş efendim Ankara Avrupa'nın en büyük başkentiymiş. Başkent'in en işlek ana caddelerinde her geçen gün farklı bir çukur. Eskişehir yolu boydan boya açılmış bir yarık yüzünden konvoy halinde. Çankaya'nın göbeğinde hendek vb. vb. Dertleri ise ana caddeleri Büyük şehir, ara sokakları yerel beldiyelerin üstlenmesi. Topu sürekli birbirlerine atıyorlar. Her girdiğim çukurda oldukça derinden kulaklarını çınlatıyorum tüm sorumluların. Hele o İ. Melih yok mu? Ankara'da her taşın altında parmağı var ama yatacak yeri yok...
turan güneşte panoranın olduğu yerdeki ışıklara kamera takılması muhabbetinden dolayı yolun enine doğru bir yarık tam virajda olduğu için farkedilmiyoda :) aynen bizde arkadaşla inceğe giderken yaklasık 100 km hızla imprezayla daldık o çukura :D sonuç ön taraf fiber istiyor :D adama 400-500 liraya malolcak :D
BuRaK-BG
15/02/2010, 11:06
artık belediyeler veya karayolları herkimse bir bütçe oluşturmalı,onlar yüzünden baloncuk yapan lastiklerimi alsınlar bana yenilerini versinler.
Kar yağmur altında asfalt döşenirse o güzel cillop dediğiniz yollara lapa lapa tuz dökülürse zaten mühendisliğin sıfır olan asfalta su akışkanı yapılmazsa olacağı budur .. ne zman çok düzgün bir yol görsem en fazla bir hafta sonra kazılır nedeni nedir bilmem ama kazılır ...
antalyanında geri kalır yanı yok arkadaşlar. Ben hergün Büy.şeh.Belediyesine email atıyorum desem yalan olmaz. Ben girdim o çukurlara başkasıda girmesin diye ama malesef.. Aldığım cevap bütçe dahilinde yapılacak olması..yamanında bütçesimi olur yaw..gidecen yamayacan. Mademki sıfır yol yapmıyorsun yamayı barim esirgeme.. Belediyenin araçları nasıl olsa devletin malı sür her yola. canı acımazki adamların. Olan bizim gibilerin arabasına oluyor. :)
inanın günde 30 km gibi bir yol yapıyorum ve bu yolun etse etse 3-4 km si düzgün diyebilirim.
Bir konu duymuştum ama emin olamadığımdan sizlere de sormak istiyorum ;
Yol vb. gibi kullanıcı hatası olmayacak durumlar nedeniyle araçların kalmış olduğu zarar nedeniyle polise bir tutanak tuturulup zararın o bölgede kim yetkili ise ondan tahsil edilebileceğini duymuştum.
Yani yoldaki çukura girdiniz, ön takımlar falan zarar gördü, polis çağırdınız, polis tutanak tuttu ve sizin kusursuz olduğunuz(şehir içi hız limitinin 50 olduğunu gözönünde bulunduralım) yönünde yada o anlama gelecek rapor tuttu, siz de o yoldan kim sorumlu ise ondan zararınızı tahsil ettiniz gibi birşey...
Bu konuyu araştırmak lazım...
klasik türkiye mantığı.. ekonomiye can ver!!
çukurdan kaçmaya çalışırken kaza yaparsın, hastane kazanır, sigortacı kazanır...
çukura girer ön takımları dağıtırsın, sanayici kazanır...
sen de hep yolunan tarafta kalırsın
biz daha çok bekleriz kaliteli yolları!
Girin çıkın - ya da çıkamayın - ekonomiye can verin :D
ibrahim06
27/02/2010, 16:16
Konu mesajıma(ilk sayfa) Türk Telekomun bize hediye ettiği artık Ankara için normalleşen bir yol görüntüsü ekledim.O yol aylardır bu şekilde
Allah bildiği gibi yapsın bu insanları.Benim vermiş olduğum her bir kuruş vergim haram zıkkım olsun bunlara...
manisanın yollarıda aynı ön takımı yeni elden geçirdim. rotla vijaj denge garantiden değişti.. bu sefer amortisörlerden tak tak sesler gelmeye başladı:@:@ hergün sağlam 1 çukura kesin düşüyorum.. yada çukurdan kaçıcam diye kazalar atlatıyorum...bir kış sezonunda arabam dağıldı gibi hisse kapılıyorum bazen....:@:@ biri yapıyo biri Kazıyo ne biçim iş bu yaa... sadece çıkar için bir millete bu kadar işkence çektirilmez... benimde ödediğim bütün vergiler haram olsun..