PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türksat ücretsiz telefonla Telekom'a rakip oluyor

narkoz30
08/02/2010, 10:01
Türksat ücretsiz telefonla Telekom'a rakip oluyor

Hamdi Ateş
08.02.2010 https://i.sabah.com.tr/2010/02/08/Haber/849911720000.jpg

Kablolu TV'ye rakip olacak Türk Telekom'a karşı harekete geçen Türksat, aboneleri arasında ücretsiz sabit telefon hizmeti vermek için çalışma başlattı

Telekomünikasyon alanındaki serleşmenin ardından başlayan rekabet, yeni alanlarda devam ediyor. Türkiye'nin en büyük sabit telefon operatörü olan Türk Telekom, gözünü televizyon (TV) yayıncılığına dikti. İnternet üzerinden televizyon yayıncılığına başlamak için IPTV lisansı alan Türk Telekom, pilot uygulama başlattı.

EN BÜYÜK RAKİP OLACAK
Önümüzdeki günlerde sabit telefon kablosu üzerinden internet hizmetinin yanında televizyon yayını da başlayacak olan Türk Telekom, içerisinde şifreli yayınlar da olan yüzlerce kanalı abonelerine sunacak. Türk Telekom, televizyon hizmeti sunmaya hazırlanırken, kablo üzerinden televizyon hizmeti sunan Türksat da telefon hizmeti vermek için çalışma başlattı. Teledünya ile abonelerine televizyon yayını hizmeti veren Türksat, Uydunet markası ile de abonelerine internet hizmeti veriyor. VOIP olarak bilenen internet üzerinden telefon hizmeti teknolojiyi kullanmaya hazırlanan Türksat'ın, aboneleri arasında ücretsiz telefon hizmeti sunmayı planladığı öğrenildi. 21 ilde 2 milyondan fazla kablo TV abonesi bulunan Türksat, altyapısını da yaygınlaştırmak için çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde Kablo TV hizmeti mevcut 21 ile 10 ilin katılmasıyla 31 ile çıkacak. Böylece Türksat'ın Kablo TV hizmeti nüfusun yarısına yakınına ulaşmış olacak. telefon hizmeti vermeye başladığında Türk Telekom'un en büyük rakibi
olacak.

KaMiKaZe
08/02/2010, 10:44
valla 21 ilde 2 milyon abone derken, bunun bir tanesini ankara bir tanesini istanbul sayarsak 18-20 milyon nüfus eder, 18 milyon / 4 = ortalama 4.5 milyon ev olduğunu sayarsak bile halen daha abonelik değerinin ne kadar düşük olduğu görülebilir.

Apartmanlara turksat kablo hizmeti almak çok zor, 9 liralık digiturk veya uydu dururken kimse apartmana turksat kutusunu almak istemiyor. Turksat apartmanların içine kadar hizmet getirmediği sürece abone sayısını arttırması çok zor olacaktır, böyle olduğu sürecede turk telekomla rekabet edemiyecektir.

narkoz30
08/02/2010, 11:19
valla 21 ilde 2 milyon abone derken, bunun bir tanesini ankara bir tanesini istanbul sayarsak 18-20 milyon nüfus eder, 18 milyon / 4 = ortalama 4.5 milyon ev olduğunu sayarsak bile halen daha abonelik değerinin ne kadar düşük olduğu görülebilir.

Apartmanlara turksat kablo hizmeti almak çok zor, 9 liralık digiturk veya uydu dururken kimse apartmana turksat kutusunu almak istemiyor. Turksat apartmanların içine kadar hizmet getirmediği sürece abone sayısını arttırması çok zor olacaktır, böyle olduğu sürecede turk telekomla rekabet edemiyecektir.
Merak etme onu yapacaklardır da ben asıl şu 100mbit adsl yi istiyorum malum online oyunlarda gerekiyor eğer sağlarlarsa paraya kıyar alırım. :)
COD5 o zaman tadından yenmez. :)

KaMiKaZe
08/02/2010, 13:03
100mbit adsl hizmeti yok, şu teknoloji alt yapısı ile olabileceğinede ihtimal vermiyorum. Bahsettiğiniz 100mbit lik internet fiber internet, oda site veya apartman girişine kadar getiriliyor ordan switch ile dairelere dağılıyor, o yüzden 100mbit leased değil 100bit paylaşımlı.

xcruelx
08/02/2010, 13:44
100mbit adsl hizmeti yok, şu teknoloji alt yapısı ile olabileceğinede ihtimal vermiyorum. Bahsettiğiniz 100mbit lik internet fiber internet, oda site veya apartman girişine kadar getiriliyor ordan switch ile dairelere dağılıyor, o yüzden 100mbit leased değil 100bit paylaşımlı.
Doğru benim gibi download delis biriside denk gelirse sen oyununda yine sürünürsün :)

femoli
08/02/2010, 13:56
evet öyle bir altyapı yok evlere kadar gelen fiber optike bile güvenme derim :)

narkoz30
08/02/2010, 17:44
whalla 4 mbitlik yetmiyor adamı mermi manyağı yapıyorum ölmüyor o beni vurunca hemen mort oluyoz :D tabii ttnet in kulaklarını çınlatıyoz :) Tek zevkimiz bu oyun kahvehane köşelerinde pişpirik atıp duman altı olacağımıza veririz parası neyse züperonline den alırız fiber hadiseyi. :)

KaGaN
08/02/2010, 18:23
evlere ulaşan son hız 32 mbit şuanda uydunette daha farklı onun sistemi bambaşka zaten :) ama türktelekom 32 mbit sunuyo...

Staje-R
08/02/2010, 19:02
Daha neler göreceğiz :)