PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön takım değişimi

sinanunlu
07/02/2010, 17:16
80 bin km deki aracımda sağ sol amortisör takozlarını sağ sol askı rotlarını ve tıkırtı burcunu değiştirdim. orjinal parçalar sanayideki ustama yaptırdım ve toplamda 305 milyon ödedim parçalar artı işçilik şuan çokk memnunum aracımdan.gelen bir çok ses kesildi.

ABNEW
07/02/2010, 17:27
Güle güle kullan Sinan, servise göre oldukça hesaplı olmuş gibi:)

sinanunlu
07/02/2010, 17:29
evet kesinlikle daha hesaplı.teşekkürler bu arada.

KaGaN
07/02/2010, 17:52
Hayırlı olsun sıfır gibi olmuştur şimdi :D

abulbul08
07/02/2010, 18:17
hayırlı olsun

kucukm
07/02/2010, 21:55
hayırlı olsun. parca fiyatlarını yazabilir misiniz?

krsd
08/02/2010, 12:24
80 bin km deki aracımda sağ sol amortisör takozlarını sağ sol askı rotlarını ve tıkırtı burcunu değiştirdim. orjinal parçalar sanayideki ustama yaptırdım ve toplamda 305 milyon ödedim parçalar artı işçilik şuan çokk memnunum aracımdan.gelen bir çok ses kesildi.

Hayırlı olsun güle güle kullanın yeni parçalarınızı.
Acaba servis ne kadar istedi bu işlemler için?

Erdem Bozdağ
08/02/2010, 13:32
hayırlı olsun
fiyat gerçekten çok iyi

Ziyaretci046
08/02/2010, 21:04
izmirde amortisor rulmanın tanesi 70 ytl orjinal güle güle kullan gp

sinanunlu
12/02/2010, 01:04
servis kdv ve işçilik dahil 600 lira civarı bi rakam istemişti parça fiyatlarını aşşağı yukarı hatırladığım kadarıyla yazıyım 140 milyon iki amortisör üst takozu 52 milyon iki askı rotu 10 milyonda tıkırtı burcu olmalı.

alicanveliy
17/05/2010, 01:38
Ses yapan parçalardan z-rot yirmişer lira, değiştirmesi otuz lira. Direksiyon kutusundaki tıkırtı burcu 10-20 lira değiştirmesi ise 100-150 lira.

hayriyilmaz2
18/05/2010, 20:13
Yetkili serviste komple ön takım değişimi ne kadara mal olur?

alicanveliy
18/05/2010, 20:22
Sanayide de yetkili servistede aynı parçalar kullanılıyor aynı işçilik yapılıyor. Hatta sanayide daha kaliteli parçaları seçme imkanınız bile var. Garantiniz yoksa servise fazla para vermeyin derim. Ama işin ehli birisine yaptırmak lazım.

nemss1306
18/05/2010, 22:01
Sen bana ilaç gibi geldın ya kac gnden berı bu ısle ugrasıyorum
benım aracta 130,000 de :)
sag sol on amortisör
sansıman arka kulak
viraj denge cubukları
direksiyon kutusu
servisin verdiği fiyat 1,538 tl
bugun kartal sanayıye gttım direksiyon kutusu degstrmeyelım dedı tıkırtı burcunu degstrsek yeter dedı tam bı fıyat vermedı yarın sabahtan ılk ısım sultanbeylı sanayıye gtmek orda tanıdıgım cok iyi bır usta var bakalım nekadar dıcek

nemss1306
18/05/2010, 22:42
Arac nasıl oldu ses tamamen kesıldımı acaba ??

brabus
18/05/2010, 23:47
grande punto'ların alt takımı çok sağlam değil sanırım :(
2 haftadır konuları okuyorum. Sürekli alt takım problemi görüyorum. Amortisör, Rot kolu tıkırtı burcu, o bu şu değişimi. Hepsi de genelde yeni araçlar.
Bende Alfa vardı, alt takımları sorunlu diyorlardı. 100bin km yi geçtim 5 yaşındaydı sadece 1 rot kolu değişti bir de kapı ayarı yaptırttım. Başka bir şey yok...
şimdi punto var 53 binde tırsıyorum :)

alicanveliy
19/05/2010, 00:10
Komple direksiyon kutusuna 725 TL dediler. Sanayideki toptancının fiyatı bu. İşçilik hariç. Ama sanayideki tamirciyi samimi bulmadım. O yüzden bi tanıdığımın yerinde yaptırdım. Sadece iki z-rot değişi 70 TL tuttu. Tıkırtı burcunun olduğu yere de bi işlem daha yaptı, gres gibi birşeyler bastı. Hiç birşey olmaz istersen böyle kullan istersen tıkırtı burcunu da değiştirelim dedi. Böyle kullanıyorum rahatsız edici bir tarafı kalmadı. Sadece çok bozuk yolda ve setlerden sert geçince lakır lakır ses geliyor.

Bu sorun sadece Puntoya has birşey değilmiş, sanayideki tamirci bütün elektrikli direksiyonlu araçlarda böyle problemlerin çıktığını söyledi.

Amortisör takozlarıyla ilgili forumda birkaç kişi yazmış onlara bakabilirsiniz.

aslam0740
19/05/2010, 02:09
Sen bana ilaç gibi geldın ya kac gnden berı bu ısle ugrasıyorum
benım aracta 130,000 de :)
sag sol on amortisör
sansıman arka kulak
viraj denge cubukları
direksiyon kutusu
servisin verdiği fiyat 1,538 tl
bugun kartal sanayıye gttım direksiyon kutusu degstrmeyelım dedı tıkırtı burcunu degstrsek yeter dedı tam bı fıyat vermedı yarın sabahtan ılk ısım sultanbeylı sanayıye gtmek orda tanıdıgım cok iyi bır usta var bakalım nekadar dıcek

fırat benim de arabam 126.000 de servis bana 2 amosör 2salıncak rotlar değişcek dedi kabalama bi hesapla 750 dediler ama ben dışarda yaptırmayı düşünüyorum çünkü benim amortisörler değişmeyecek bana kalırsa birde benim debriyajda bitik gibi birde onu değiştireceğim dışarda ben bunların hepsini 500 tl ye bitiririm. nasılmı salıncaklar benim sağlam sadece rotil ve burçlarını aldımmı tamamdır. rotil 25 burçlarda 15 olsa 40 hadi 50 olsun çift taraf 100 tl rotlar 25erden 50 tl, amortisör takozlarına baktırdımmı 100 de ona versek değişmişken z rotlarınıda değiştirirm çifti 50de ona desek toplamada komple ön düzen 250 tlye parçaları biter birde şanzıman açıp debriyaz değiştirsek mapa marka set bilyasıyla beraber 102 tl 150 de ustya versem toplamda 500 tl ederaynı işi servis bana 1500 tl ye yapar fark burda 1000 tl cepte. yapınca banada haber verirsen sevinirim.

nemss1306
19/05/2010, 02:21
fırat benim de arabam 126.000 de servis bana 2 amosör 2salıncak rotlar değişcek dedi kabalama bi hesapla 750 dediler ama ben dışarda yaptırmayı düşünüyorum çünkü benim amortisörler değişmeyecek bana kalırsa birde benim debriyajda bitik gibi birde onu değiştireceğim dışarda ben bunların hepsini 500 tl ye bitiririm. nasılmı salıncaklar benim sağlam sadece rotil ve burçlarını aldımmı tamamdır. rotil 25 burçlarda 15 olsa 40 hadi 50 olsun çift taraf 100 tl rotlar 25erden 50 tl, amortisör takozlarına baktırdımmı 100 de ona versek değişmişken z rotlarınıda değiştirirm çifti 50de ona desek toplamada komple ön düzen 250 tlye parçaları biter birde şanzıman açıp debriyaz değiştirsek mapa marka set bilyasıyla beraber 102 tl 150 de ustya versem toplamda 500 tl ederaynı işi servis bana 1500 tl ye yapar fark burda 1000 tl cepte. yapınca banada haber verirsen sevinirim.

yarın bı sultanbeylıye gıdıcem orda bı baktırıcam
hafta sonuda bıyere gdıcem orayada baktırım
1haftaya kalmaz yaparım
buraya yazarım hemen...

aslam0740
19/05/2010, 02:46
yarın bı sultanbeylıye gıdıcem orda bı baktırıcam
hafta sonuda bıyere gdıcem orayada baktırım
1haftaya kalmaz yaparım
buraya yazarım hemen...

saol ikimizde aynı dertten müzdaripiz. ben çok araştırma yaptım bu konuda serviz uğraşmak istemediği için salıncak al diyor ama salıncak saglamsa sadece rotil ve burçlarını değiştirdinmi orjinalinden sağlam oluyor birde rotil ve rotları sismak al bunlar orjinalinden daha sağlam aklında bulunsun biz önce taksicilik yaparken hep sismak taktırırdık sağlam olurdu gerçekten. kafana takılan bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım. ön düzene gireceksin anlaşılan şunuda söyleyeyim rot ve rotilleri sağlamda olsa değiştir z rotlarını da değiştir birde salıncakları tutan lastik ve burçlarını değiştir bunlar fazla bi para tutmaz bi kere yaptırırsın uzun bi zaman kafan ağrımaz

nemss1306
19/05/2010, 08:56
saol ikimizde aynı dertten müzdaripiz. ben çok araştırma yaptım bu konuda serviz uğraşmak istemediği için salıncak al diyor ama salıncak saglamsa sadece rotil ve burçlarını değiştirdinmi orjinalinden sağlam oluyor birde rotil ve rotları sismak al bunlar orjinalinden daha sağlam aklında bulunsun biz önce taksicilik yaparken hep sismak taktırırdık sağlam olurdu gerçekten. kafana takılan bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım. ön düzene gireceksin anlaşılan şunuda söyleyeyim rot ve rotilleri sağlamda olsa değiştir z rotlarını da değiştir birde salıncakları tutan lastik ve burçlarını değiştir bunlar fazla bi para tutmaz bi kere yaptırırsın uzun bi zaman kafan ağrımaz

Aslında suan sırkette yasadıgım sıkıntılar yuzunden pek araca bakamadım
smdıye kadar coktan yaptrrdım basım aagrımazdı ama su ctesıyıde bı atlatım hemen yaptırıcam bn gp ye bakıcam oda bana :)

brabus
19/05/2010, 11:40
bu tarzda al takımları kontrol ettirdiğiniz iyi ustalar varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü bir çok kişi bu konuda araştırıyor. Gidip adam akıllı baktırırız. Hem uygun olur fiyatı bir de Msutafa Bey'in belirttiği gibi hangi parçanın da iyi olduğu vs yazılırsa çok iyi olur. Sismak'ı tavsiye etmiş mesela kendisi

aslam0740
20/05/2010, 02:12
bu tarzda al takımları kontrol ettirdiğiniz iyi ustalar varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü bir çok kişi bu konuda araştırıyor. Gidip adam akıllı baktırırız. Hem uygun olur fiyatı bir de Msutafa Bey'in belirttiği gibi hangi parçanın da iyi olduğu vs yazılırsa çok iyi olur. Sismak'ı tavsiye etmiş mesela kendisi

ne demek efendim az çok bildiğimi burdaki arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. ama ön düzen için söyleyeceğim şunlar;ön düzen için ilk önce rot balanscıya gidiyoruz o da bize bakıp hangi parçaların arızalı olduğunu söylüyor bunları değişter gel rot ayarını yapalı diyor. mesela orda sağ rot, sağ sol roil bozuk diyor. şimdi biz tamirciye burdakinleri değiştir dersek o da bize bunları değiştir, orda sağ rotu değiştirken sol rot sağlam olduğu için değişmeyecek ama 10.000 veya 20.000 km sonra sol rot başlayacak bu sefer o yüzden 25 tl için değmez değişmesi lazım bence birde salıncakları tutan fişekler var bunlarda para tutmaz sağlamda olsa değişin ne de olsa yıpranmıştır bakarsınız 5000 km sonra ses yapmaya başlar madem açtınız ön düzeni değiştirin ikiye bi ön düzeni indirecek halimiz yokki, ön düzene girince mutlaka viraj kol lastikleri ve salıncak fişeklerini( salıncağı komple aldıysanız fişekler üstünde geliyor zaten gerek yok) mutlaka değiştirin, birde amortisör takozlarını yağlatın veya bozuksa değiştin arabanız aynı sıfır araba gibi olur bi anda ses soluk kesilir fısır fısır olur hemde sizin içiniz rahat etmişolur.

brabus
20/05/2010, 02:39
ne demek efendim az çok bildiğimi burdaki arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. ama ön düzen için söyleyeceğim şunlar;ön düzen için ilk önce rot balanscıya gidiyoruz o da bize bakıp hangi parçaların arızalı olduğunu söylüyor bunları değişter gel rot ayarını yapalı diyor. mesela orda sağ rot, sağ sol roil bozuk diyor. şimdi biz tamirciye burdakinleri değiştir dersek o da bize bunları değiştir, orda sağ rotu değiştirken sol rot sağlam olduğu için değişmeyecek ama 10.000 veya 20.000 km sonra sol rot başlayacak bu sefer o yüzden 25 tl için değmez değişmesi lazım bence birde salıncakları tutan fişekler var bunlarda para tutmaz sağlamda olsa değişin ne de olsa yıpranmıştır bakarsınız 5000 km sonra ses yapmaya başlar madem açtınız ön düzeni değiştirin ikiye bi ön düzeni indirecek halimiz yokki, ön düzene girince mutlaka viraj kol lastikleri ve salıncak fişeklerini( salıncağı komple aldıysanız fişekler üstünde geliyor zaten gerek yok) mutlaka değiştirin, birde amortisör takozlarını yağlatın veya bozuksa değiştin arabanız aynı sıfır araba gibi olur bi anda ses soluk kesilir fısır fısır olur hemde sizin içiniz rahat etmişolur.

teşekkürler bu güzel bilgiler için.
ben de istanbul'da bana yakın rot balans'çı arıyorum. Aşağıda da konu açmıştım. Bu konuda yakında bilginiz varsa sevinirim. yoksa sefaköy'de Sercan arkadaşımız varmış ona götüreceğim ama bayağı uzak bana
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/17339-danisma-tus-takimi-sokulmesi-ses-gelme-sorunu-rot-balans.html#post315574

Rot balansçının tespit ettikleri parçaları hangi ustada değiştirebilirim. Yakında bildiğiniz usta var mı

pdr42
20/05/2010, 11:18
peki arkadaşlar. rot rotil z rot fişek salıncak on duzende bi ben eksigim anlasılan:)) bunların resimlerini gormek istiyorum nereden gorebilirim. bir diger konu ise rot balanscılar bu denilen parcaların degisip degismeycegini soylerken bunların hepsi hakkında bi fikirleri oluyormu. benim ön duzenden ses ggeliyor dedigimde servis sol salıncak biraz bozluk yapmıs ama sorun olmaz arada ses yapar demişler stersend egistrielmi dediler 160 liraya bende yok demiştim. simdi aracı komple on duzene sokayımmı sokmayımmı onu dusnuyorum duz yolda sıkınıt yok ama langur lungur girince bi yere sevmedigim sesler geliyor.

linkinturk
20/05/2010, 23:37
Aracımı bu hafta başında aldım. Alırken sağ önden ses geliyordu, sanayideki ustama götürdüm :
Fren balataları değişti,
Motor Yağı değişti,
Yağ Filitresi değişti,
Hava Filitresi değişti,
Z Rot değişti,
Aks Kapağı Değişti (Ses bundan dolayı geliyormuş),
Şanzumanın oradaki plastik şey değişti (Yırtılıp deforme olmuş) ,
Rot Balans ayarı yapıldı.
4 bardak çay içildi.
Hesap 450 TL.

brabus
21/05/2010, 00:20
hayırlısı olsun kazasız belasız. Alt takımdaki işlemler pahalı geldi buna birazcık
bende 2 hafta önce aldım. Sanayide bir ustaya götürdüm.
Magnatec Yağ + Yağ Filtresi + Balata + İşçilik =125 TL verdim.

RotBalans için de hala usta arıyorum :) Benim de alt takımda küçük bir iş çıkabilir

Aracımı bu hafta başında aldım. Alırken sağ önden ses geliyordu, sanayideki ustama götürdüm :
Fren balataları değişti,
Motor Yağı değişti,
Yağ Filitresi değişti,
Hava Filitresi değişti,
Z Rot değişti,
Aks Kapağı Değişti (Ses bundan dolayı geliyormuş),
Şanzumanın oradaki plastik şey değişti (Yırtılıp deforme olmuş) ,
Rot Balans ayarı yapıldı.
4 bardak çay içildi.
Hesap 450 TL.

alicanveliy
21/05/2010, 16:20
Ön takımında problemi olan arkadaşlar sanayiye veya herhangi bir servise gidip; sorunlarını anlatıp ne kadara yapabileceğini sorabilirler. Arabayı kaldırıp bakıyorlar. Bunun için de ücret almıyorlar. Birkaç yere sorup uygun bulunan yere yaptırılabilir.

gorefest
21/05/2010, 18:05
ön takımlarda problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?
ben sanayideki ustaya gösterdiğimde z-rot ve amortisör rulman değiştirelim dedi.
servis böyle birşey söylemedi...
ama serviste de çok ayrıntılı bakmadılar açıkçası...
ben genelde biraz sert buluyorum aracımı. clio ya da yaris mesela daha konforlu gidiyor yolda.

alicanveliy
21/05/2010, 18:44
Sanayiye genelde araçtan az çok anlayanlar gidiyor. Ustalar da sorunun ne olduğunu ve çözümünü söylüyorlar. Parça fiyatlarını ve yapabilecekleri fiyatları da söylüyorlar. Servise gitmeyi tercih edenler genelde sorunun kaynağını pek merak etmiyorlar. Servisler de sorunun neden kaynaklandığını açıklama gereği duymuyor. Yapabileceği fiyatı söylüyor. Ama hepsi böyle değil.

Servisleri tercih edenler genelde potansiyel müşteri sayılıyorlar.

mehmetbasli
22/05/2010, 23:11
42000 deki aracımda titizlikle kullanmama rağmen iki amortisör takozu 95 lira ve zrotlar çifti 50 lira değiştirdim ancak süpriz 3 yılda bir komple değişemsi gerekne antifrizden sonra çıktı devirdaim 65 lira su koyvermişti bende v kayışı 15 lira ile braber yeniledim toplamda 170 lira işçilik. ancak direksiyon tıkırtı burcuda değişecek çünkü hala bir ses cvar.