Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orjinal silgeç ile orjinal olmayanın farkı nedir?

gky
07/02/2010, 12:16
Arkadaşlar merhaba,

Puntomun silgeçlerini değiştirmek istiyorum ama orjinalleri oldukça pahalı. Küçükbakkalköy'de Fiat bayisine sordum orjinallerine ön 60, arka 80 diyor ve beni bitiriyor:) bu fiyat çok uçuk geldi bana. Orjinal silgeç yerine çakmalarından alsam sorun yaşarmıyım sizce?

Teşekkürler.

LeoN48
07/02/2010, 12:28
Ben de önleri yakın zamanda orjinalleriyle yeniledim. Bildiğin gibi bizim silecekler muz tipi olduğundan camı daha iyi kavrayıp temizliyor. Bu avantajının yanında biraz da ömrü daha iyi olur sanıyorum. Onun dışında çakmaları ile bir fark yaratmaz.

toggykaya
07/02/2010, 12:36
ön takımı 20 liraya aldım bi fark yok..

gky
07/02/2010, 13:26
Teşekkürler arkadaşlar

cann
07/02/2010, 13:36
Arkadaşlar merhaba,

Puntomun silgeçlerini değiştirmek istiyorum ama orjinalleri oldukça pahalı. Küçükbakkalköy'de Fiat bayisine sordum orjinallerine ön 60, arka 80 diyor ve beni bitiriyor:) bu fiyat çok uçuk geldi bana. Orjinal silgeç yerine çakmalarından alsam sorun yaşarmıyım sizce?

Teşekkürler.

"silgeç" mi,gökay cım azerbeycan taraflarıyla bi alakan varmı,hani orda sileceğe "silgeç" diyorlarmış da:),yoksa Türkçe konusunda çok hassassın da "öz türkçe" konuşmaya özenmi gösteriyosun,çok yaşa emi:):)

GünahsizSeytan
07/02/2010, 14:18
Benim sileceklerde eskimiş netten siğariş edecem , ön sağ sol ve arka silecek boyutlarını bilen varmı

KaGaN
07/02/2010, 14:26
Femoliden 30 liraya aldım hiçbir sıkıntı yok orginali gibi oakdar para vermeyin yazık :(

pilotender
07/02/2010, 14:29
valla ben 10 liraya dandik sileceklerden aldım...aldığım sileceklerin lastiklerini cıkarttım. kestim filan. sonra o silecek lastiklerini bir şekilde kendi sileceklerimin lastiklerini çıkartıp yerine monte ettim. şimdi herşey dört dörtlükk...yeni alsam bu kadar güzel silmezdi valla:)

GRDEDE
07/02/2010, 15:33
Arkadaşlar o kadar para vermeyin yazık.Muz sileceklerinde fırça kısmı değişebiliyor çok basıt.Tanesini 5 tl ye aldım ve değiştirdim.En fazla ömrü kısa olabilir o kadar paraya 10 kere değişim yaparsınız.Sonuçta kış geçerince orjinalde olsa yıpranıyor ve iyi silmiyor.

Kriminal
07/02/2010, 15:38
Avm'lerin kapalı otoparklarından çalın bence bosuna para vermeyın:P şaka bı yana

Çünkü benımkılerını caldılar orda....sonra Avm 'den zorlada olsa aldım parasını....10 dk surdu:)

KaGaN
07/02/2010, 15:40
:O:O hangi avm miş orası ya :D valla ilk defa duydum çalınmaları ödediklerini..Bundan sonra başıma bişi gelirse direk müdüre koşacam :D:D

Kriminal
07/02/2010, 15:44
Güvenlık kamerları yoktu normalde koymak zorundalar avm yonetmelıgıne gore bıraz kanunlardan bahsedersen yeterlı olur:)

GP COSKUN
07/02/2010, 17:01
Arkadaşlar merhaba,

Teşekkürler.

banada pahalı gelmişti
bizim femoli den sipariş ettim 30 tl ye gönderdi önleri
gayette güzel siliyor bence hç servise bayılma söyle femoli ye yollasın sanada bir takım emin ol memnun kalırsın

güvengültekin
07/02/2010, 22:42
ben yan sanayi mallarının ömrü kısa oluyor die pek yanaşmıyorum servisinden almasamda valeo veya bosch gibi markaları kullanmayı teercih ediyorum

axi
07/02/2010, 23:09
emin olun o kadar parayı orjianallerin kalitesine vermiyorsunuz... üretildiği ülkeden buraya gelene kadar kaç tane eldeğiştiriyor nakliye üzerine konulan karlarla böyle uçuk rakamlar ortaya çıkıyor.. yerli malı yurdun malı abi:) silecek lastiği jant kapağı anten vs böyle parçalarda yan sanayi almak daha mantıklı bence

barbar74
08/02/2010, 11:52
emin olun o kadar parayı orjianallerin kalitesine vermiyorsunuz... üretildiği ülkeden buraya gelene kadar kaç tane eldeğiştiriyor nakliye üzerine konulan karlarla böyle uçuk rakamlar ortaya çıkıyor.. yerli malı yurdun malı abi:) silecek lastiği jant kapağı anten vs böyle parçalarda yan sanayi almak daha mantıklı bence
Kesinlikle katılıyorum.

gurik
08/02/2010, 12:11
kaliteli yan sanayi her zaman bu tip ürünlerde doğru tercih.

Kriminal
08/02/2010, 12:25
Yan sanayiiden baskası yalan:)

Erdem Bozdağ
08/02/2010, 13:31
bosch aerotwin üstüne tanımam :)

pilotender
08/02/2010, 18:40
bosch aerotwin üstüne tanımam :)

Bence gereksiz pahalı...sonucta belli ömrü olan ve eskiyen bir malzeme. Sıcak, soğuk bütün dış etkenlere maruz kalıyor. Aerotwin'e 80 lira verip 1 sene kullanacağıma, 30 liralık yan sanayi olanından 2 tane alırım ve 6 ayda bir değiştirirm daha mantıklı:) Hem zaten en dandiği bile cok rahat bir sene kullanılıyor.

Doğru söze ne denir... Söylenecek herşeyi söylemişsin. Bence de yerli malı yurdun malı. Çok hayati önem taşıyan ve ithal olanlarının kaliteleri bariz yüksek olan parçalar olmadığı sürece neden Türk malı olanını kullanmayalım ki?

KaGaN
08/02/2010, 23:21
doğru söze ne denir... Söylenecek herşeyi söylemişsin. Bence de yerli malı yurdun malı. çok hayati önem taşıyan ve ithal olanlarının kaliteleri bariz yüksek olan parçalar olmadığı sürece neden türk malı olanını kullanmayalım ki?
+1000

tempesty
09/02/2010, 01:36
Walla ben bugün Femodan bi takım muz silecek aldım hiçbir farkı yok hatta daha kalın ve hacimli daha güzel temizliyo gibi geldi bana boşuna fazla paralar vermek çok mantıksız

mix
10/02/2010, 03:24
servislerde piyasadan alıp orjinal die satıyor yoksa dönermi o devran zaten yeni model araçlar adamlar yılda kaç tane araç a motor yapıor komple şanzuman indiriyor kaç tane araç kaza yapıyorda camurluk ws deyiştiriyor malum türkiye şartları kaç araç yetkili servise gidiyor vs vs... eminimki bi çok serviste yan sanayi alıp orjinal die satıp üstünden ekmek yiyor

Erdem Bozdağ
10/02/2010, 03:31
servislerde piyasadan alıp orjinal die satıyor yoksa dönermi o devran zaten yeni model araçlar adamlar yılda kaç tane araç a motor yapıor komple şanzuman indiriyor kaç tane araç kaza yapıyorda camurluk ws deyiştiriyor malum türkiye şartları kaç araç yetkili servise gidiyor vs vs... eminimki bi çok serviste yan sanayi alıp orjinal die satıp üstünden ekmek yiyor

oakdar basit değil bu işler bence.Yan sanayi malı alıp size orjinial gibi satıp 20-30 lıra kar ıcın kımse boyle rıske gırmez.Sılecek ısınde zaten çakma olmaz pek.Valeo nun yan sanayisini yapmazlar yani.Zaten servis bunu yapsa bile anlaşılır hemen

Erdem Bozdağ
10/02/2010, 03:33
Bence gereksiz pahalı...sonucta belli ömrü olan ve eskiyen bir malzeme. Sıcak, soğuk bütün dış etkenlere maruz kalıyor. Aerotwin'e 80 lira verip 1 sene kullanacağıma, 30 liralık yan sanayi olanından 2 tane alırım ve 6 ayda bir değiştirirm daha mantıklı:) Hem zaten en dandiği bile cok rahat bir sene kullanılıyor.

Göreceli bir kavram tabiiki kişiden kişiye değişir ama bazı konularda orjinallikten yanayımdır silceklerde buna dahildir.Yan sanayi kullanmadım mı? kullandım,ondan dolayı şuan en iyisi neyse onu kullanıyorum ve umuyorumki her konuda her alanda turk malına bukadar duskunuzdur inşallah