Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa araçların renk kodları
Arkadaşlar,başka bir markanın forum sitesinde Makina Mühendisi bir beyefendinin Avrupada üretilen araçlarla ilgili şöyle bir mesajı dikkatimi çekti:
<<< AVRUPA KENDİ ÜLKELERİNE YEŞİL, BİZİM GİBİ ÜLKELERE SARI,
IRAK GİBİ ÜLKELERE KIRMIZI AMBAR ÜRÜNLERİ GÖNDERİYOR...>>>
sizce bu ne anlama geliyor.biz avrupalıyla aynı arabayı kullanmıyormuyuz.
defolularmı bize geliyor yoksa:agri:
bence ekmeğe göre köfte, bizim distrübitörler araçları ucuza getirmeye çalışıyorlar haklı olarak. çünkü üzerine büyük bir vergi maliyeti yükleniyor satışa çıktığında. pahalı olursa satılmaz. ırağa ise araçları dağılsın kaza yapsınlar diye kırmızı ambardan gönderiyor olabilirler :)
byfestival
08/02/2010, 15:11
Arkadaşlar her ülkenin yol şartları farklıdır. (araç direksiyon sağ*sol, yol durumları vs.) mesela avrupalı tüketici PIRELLI marka lastikler ister çünkü bu lastik kaymak zeminde başarılıdır türkiye ise googyear-contınental lastik ister aracın ön cam üzerinde gördüğünüz renkli bantlar araçları otomobil fabrikalarında tırlara*gemilere yüklenirken karışıklık çıkmasının önüne geçilmektedir.Başka bir unsur ise aracın kontrol edildiğini uygunluğunu belirtir etiketlerdir. Hangi vardiyanın kontrol ettiğine dair renk kodlamaları vardır 3 vardiya ise 3 ayrı renk gibi o yüzden arkadaşlar bu gibi asparagas haberlere inanmayalım otomobil can taşıyor eğer aracın bu şekilde yapıldığı kanıtlanırsa otomobil şirketleri milyarca dolar tazminat ödemek zorunda kalırlar o yüzden bu gibi sahtekarlıklara kimse kalkışmaz.
Aynen ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı :)
Bu renk kodlamalarında arada bariz farklar olduğunu sanmıyorum...
Ama Avrupa'da satılan modellerin daha özenli kontrollere tabi tutulduğunu düşünüyorum...
Avrupa'da bizdeki arıza ve servis yaklaşımlarına milyon euroluk tazminatlar alınır çünkü...
2005'te isveçte bindiğim bi golften biliyorum; o yıl burdaki tam donanımlı golflerde bile olmayan özellikler vardı araçta. ayrıca araç reklamlarında gördüğümüz o müthiş jantlar (hani yazıyoya araçlar resimlerdekilere göre farklılık gösterebilir diye) çoğu avrupa ülkesinde standart donanımda fakat türkiye'ye siparişle geliyor.
2005'te isveçte bindiğim bi golften biliyorum; o yıl burdaki tam donanımlı golflerde bile olmayan özellikler vardı araçta. ayrıca araç reklamlarında gördüğümüz o müthiş jantlar (hani yazıyoya araçlar resimlerdekilere göre farklılık gösterebilir diye) çoğu avrupa ülkesinde standart donanımda fakat türkiye'ye siparişle geliyor.
hakan isveçtemi kaldın,bizim akrabalarda var orda.
hakan isveçtemi kaldın,bizim akrabalarda var orda.
evet 6 ay bi restorantta müzisyenlik yaptım stockholmde