Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Oto Koruma
DumanOglu
28/01/2010, 16:39
Herkese merhaba.
Oto koruma işlemi için Enriko Alibertiye mail atmıştım Ebru hanım bugün aradı konuştuk. Normalde komple motor, iç, dış bakım 400TL yi geçiyormuş ama hepsini yaptırırsak 350TL ye yapıyorlarmış sizce fiyat olarak iyimi bu verdiğimiz paraya değermi.
Oto temizlemeciye götürüp temizletsem yetmezmi :)
Yuh altınla da kaplıyorlarmıymış? Başka yerlerden fiyat al. Forumda Alsancak Sonax Nafiz bey olması lazım onunla konuş istersen. O kadar para vereceksen en azından asıl işi boya koruma olan bir firmaya yaptır bari.
2009 haziran ayında 200 TL vermiştim, boya koruma + detaylı temizlik için.
Koltuk - tekstil koruma yoktu, içeriye sadece detaylı temizlik yapıldı.
Ama araba zaten 0 dı (1 aylıktı - 400 km de falandı) , detaylı temizliğin etkisini çok göremedim, ama motor içerisine bazı maddeler kullanmışlar muhtemelen; motorun üzeri parlıyordu.
Boya korumadan memnunmuyum, sanırım evet, aracı teslim aldıktan sonra uzun bir süre ayna gibi dolaştım arabayla. Sonradan etkisi azaldı ama hala diğer GP lere göre de hafif parlak duruyor. Su damlaları da eskisi gibi kaymıyor.
1 yıl dolunca yine gel bir islem daha yaparak boya koruma etkisini 6 ay daha uzatacağız dediler tekrar gideceğim 1 yıl tamamlandığında. Ama daha sonrasında boya korumayı yine Birmot'da mı yaptırırım yoksa AutoKing gibi bir yere mi yaptırırım bilmiyorum.
Kapalı, toz almayan bir garaj bulabilsem boya korumayı kendim de uygulayabilirim (nano teknolojili bir boya koruyucu var, yorum yapanlar memnun olduklarını söylüyorlar ve fiyatı da uygun) en fazla 1 günüm gider ama böyle bir imkanım yok.
Değer mi değmez mi sorusunun cevabını sanırım hemen almak mümkün değil, arabam sokakta, garaj yok ve Eskişehirin karasal ikliminde. Gece gündüz - yaz kış arası sıcaklık farkları çok fazla.
Çok sık yıkatamıyorum, arabanın sağında solunda kuş pisliği vs var mı onu bile kontrol edecek vaktim fazla olmuyor. Bu nedenle düzenli olarak boya koruma işlemi düşünüyorum.
Bir de kırmızı renkli araçlar güneşten daha çok etkilenip renk tonu farklılaşabiliyormuş, UV etklileri de azalttığı için boya korumanın kırmızı arabalar için daha yararlı olabileceğini düşünmüştüm.
Eğer 4-5 yıl sonra arabamın boyasında önemli problemler olmazsa, 5 yıl sonra aracımı satarken 1000 TL daha yüksek bir fiyata satabilirsem iyi bir şeydir diyebilirim.
İmaj yapmış bi yere giderseniz o rakam normal ama 150-200 civarında yapan firmalarda var.Tabi yaptıkları işe bakarsak orayı tartışmak gerekerir...
ExTReMe_
28/01/2010, 19:03
bence fiyat biraz pahalı bugun sis farı için servise gittim tesisat sis farı işçilik dahil bana 300 tl fiyat çektiler biraz abartıyorlar herşeyi
DumanOglu
28/01/2010, 19:43
cevaplarınız için teşekürler.
daha kararsızım ama bakalım dışını ve içini temizletmek kolay ama motor temizliği bence daha önemli kaputu açınca göz alması gerekiyor. olmazsa sadece motor temizliği yaptıracağım.
Aynı Ebru Hanım beni de saf zamanımda kandırmıştı böyle, sonra iş işten geçmişti tabi. Böyle bir niyetiniz varsa Alsancak Sonax'ı (Nafiz Uybat) düşünün.
cevaplarınız için teşekürler.
daha kararsızım ama bakalım dışını ve içini temizletmek kolay ama motor temizliği bence daha önemli kaputu açınca göz alması gerekiyor. olmazsa sadece motor temizliği yaptıracağım.
bir keresinde servise uğradığımda "motoru yıkattırabileceğim güvenilir bir yer biliyormusun?" dedim,"abi 15 dk vaktin varmı" dedi."olmazmı" dedim:) 15 dk sonra motorum (arabanın motoru:) ) tertemizdi. beş kuruş da almadı.Motor korumayla karıştırmayasın ama o ayrı,onu yaparken farklı kimyasallar kullanıyorlar,onuda yaptırmıştım bir zamanlar ama eğer motor alt koruman yoksa 2 haftada eskisi gibi oluyor,sırf o yüzden 185 tl verip motorun altını kapattım,şimdi çok daha geç kirleniyor,bence koruma ya o parayı vereceğine,git servise motoru yıkattır,bide motor alt koruma taktır daha iyi.
muratokay
29/01/2010, 01:14
Kartaş'da görmüştüm, altın bakım adı altında boya koruma + motor koruma + detaylı iç temizlik 325'di sanırım.
DumanOglu
29/01/2010, 01:15
Aynı Ebru Hanım beni de saf zamanımda kandırmıştı böyle, sonra iş işten geçmişti tabi. Böyle bir niyetiniz varsa Alsancak Sonax'ı (Nafiz Uybat) düşünün.
Saol yem olmaktan kurtulduk :D
DumanOglu
29/01/2010, 01:16
bir keresinde servise uğradığımda "motoru yıkattırabileceğim güvenilir bir yer biliyormusun?" dedim,"abi 15 dk vaktin varmı" dedi."olmazmı" dedim:) 15 dk sonra motorum (arabanın motoru:) ) tertemizdi. beş kuruş da almadı.Motor korumayla karıştırmayasın ama o ayrı,onu yaparken farklı kimyasallar kullanıyorlar,onuda yaptırmıştım bir zamanlar ama eğer motor alt koruman yoksa 2 haftada eskisi gibi oluyor,sırf o yüzden 185 tl verip motorun altını kapattım,şimdi çok daha geç kirleniyor,bence koruma ya o parayı vereceğine,git servise motoru yıkattır,bide motor alt koruma taktır daha iyi.
Belki ilerde kapatırım ama şuan sadece parlamasını istiyorum yeni gibi :wink:
Bahri Sonax'da sürekli kampanyalar oluyor. Nafiz (Sonax Alsancak-Babaoğlu Otomotiv) ile temasa geçersen yardımcı olur. En azından işinin ehli kişilere emanet etmiş olursun aracını. İzmir'de Nafiz'in işyerini görmeyen, orada güzelleşmeyen GP yok. :) :)
DumanOglu
29/01/2010, 01:18
Kartaş'da görmüştüm, altın bakım adı altında boya koruma + motor koruma + detaylı iç temizlik 325'di sanırım.
insanın aklına yatıyor ama çok para ya. yaptıkları işe göre değermi bilmiyorum:g0000000:
DumanOglu
29/01/2010, 22:14
Bahri Sonax'da sürekli kampanyalar oluyor. Nafiz (Sonax Alsancak-Babaoğlu Otomotiv) ile temasa geçersen yardımcı olur. En azından işinin ehli kişilere emanet etmiş olursun aracını. İzmir'de Nafiz'in işyerini görmeyen, orada güzelleşmeyen GP yok. :) :)
Teşekürler bi araştırayım. Benim maream da güzelleşsin :)
DumanOglu
29/01/2010, 22:34
iç dış detaylı temizlik 30+kdv diyor çok güzel :)
ama motor temizleme 90+kdv diyor. Galiba sanayide mazotla falan yıkatacağız gene :)
ne ebru hanımmış . herkesi arıyo valla :) benide aramıştı garanti uzatımı için