PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PlayStation 3 hacklendi!

narkoz30
26/01/2010, 13:59
PlayStation 3 hacklendi!
Ali Güngör

Xbox 360, Wii ve diğer oyun konsollarından sonra hiç hacklenmeyecek mi denilirken...

https://www.blogdoiphone.com/wp-*******/uploads/2009/06/geohot.jpg
Blackra1n, Purplera1n, Blacksn0w gibi iPhone ve iPod Touch Jailbrak yazılımlarına imza atan, kısacası iPhone'u hackleyen George Hotz, (Geohot) PlayStation 3'ü hacklemeyi başardığını açıkladı.

3 yıl, 2 ay ve 11 gün sonra ilk kez ciddi ve kaynağı güvenilir bir PlayStation 3 hack iddiası ortaya çıktı. Geohot, 5 hafta çalışma sonucunda çok basit donanımın çok zekice kullanıldığını, ancak yazılımın o kadar basit olmadığını söyledi.

Geohot blogunda "Bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de HV seviyesinde erişim sağladım. Başka bir deyişle PlayStation 3'ü hackledim" dedi.

Bu hack, bir modchip olmadan, PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemlerin yapılmasına imkan tanıyacak. Pek çok yaratıcı yazılıma imza atılmasına ve PlayStation 3'ün özelleştirilmesine imkan tanıyacak.</I></U>

Oyuncular bu işe çok sevinecek çünkü orijinal oyunların backup kopyalarını çalıştırmak mümkün olacak.

Ancak bu hack olayı Sony'i çok üzecek; çünkü hacklenen oyun konsollarında, korsan kopya oyun kullanımı inanılmaz yaygınlaşıyor.

Bu yöntemin Sony tarafından yamanamayacağını belirten Geohot bu hacki henüz yayınlamadı.

Sony'nin bu hacki engelleyemeyeceğini, ancak kullanımını zorlaştırabileceğini belirten Geohot, şimdi detaylar üzerinde çalışıyor. NAND'ı çıkartmadan ya da modchip kullanmadan dump edebildiğini, LV0 ve LV1 dumplarının da elinde olduğun belirtti.

Kendisine bir buçuk yıl önce kırması için bir PlayStation 3 veren iPhoneMod Brezilya'dan George Kharrat'a da teşekkür etmeyi unutmayan Geohot, bu kadar beklettiği için de özür diledi.
</I></U>

barbar74
26/01/2010, 14:47
ps3 kendini neten devamlı güncelliyen bir oyun konsulu... versiyon yükseltip güvenlik açığı kapatabilirler. copy oyun fiyat bakımından tabiki daha cezbedici ama oyunlarda kendi içerisinde versiyon yükselttiğinden vede nette multiplayer oynandığından benim şahsen tercihim orijinal oyun alıp siyah incime müdahale ettirmeden, garantisini bozmadan kullanmaya devam etmek...

narkoz30
26/01/2010, 15:42
Bu yeni bir yöntemmiş orjinal oyun ne kadar yamasa da yama ile giderilecek bir yöntem değilmiş yani hack kalıcı imiş ve bunun önüne geçilemez diyor. Bu çocuk 30 dakkada iphone 3g yi kırmıştı 17 yaşında velet whall helal olsun :)

barbar74
26/01/2010, 15:56
17 yaşımızda ıphone, ps3 vardıda bizmi hacklemedik. :) gerçi sağlıklı bir türk erkeği olarak o yaşlarda karşı cinsimize ilgimizden dolayı peşinlerinde o kadar vakit harcadıkki olsaydıda şahsen kırabileceğimi zannetmiyorum. :) benim zamanımda (gerçi genç arkadaşlarımız pek hatırmalamz) şahsen çok iyi commodorre 64 kafa ayarı yapardım üstüme yoktu. :)

KaGaN
26/01/2010, 18:31
Geçmiş olsun.En büyük sistemlerin bile herzaman bir açığı vardır.Hiç bir zaman %100 Güvenli sistem diye bir şey yoktur.

Romeo_er2
27/01/2010, 00:53
allaha şükür..battık oyun almaktan satmaktan..

narkoz30
27/01/2010, 16:14
PES 2010 100 lira bölge 2 PAL :) Bulamadım diyen kalmasın. :)

Romeo_er2
27/01/2010, 16:20
ben ebaydan 15-20 dolara getirtiyodum hep ama artık hacklenmesi süper oldu..