PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande ve Evo arasındaki farklar

GünahsizSeytan
26/01/2010, 00:20
Bildiğimiz gibi 2010 yılında Türkiyede satışı başlatılan punto evo serisi dış görünümündeki ufak değişiklikler ve iç dizaynıyla yenilenerek insanlara sunulmuştur. Grandenin üstüne sos gibi gelmiştir :) Özellikle iç dizaynı benim cok hoşuma gitti grandede iç tasarım evo ya göre daha sade ve evodaki ön ızgaralar ise cok cıkıntılı durduğundan eskiyi aratıyo ;) motor özelliklerinden bi haberim.. bunlar benim görüşümdür grandeden evoya gecen arkadasların daha iyi bilgiler vereceğine ve aydınlatacağına inanıyorum. :)

Grande
https://fiat.com.tr/Images/Kampanya/herkes_pesinde_big.jpg
https://www.bilenoto.com.tr/_docs/galeri/c685e5cd6d_grande_punto_09.jpg

Evo
https://image.motortrend.com/f/auto-shows/fiat-to-bring-punto-evo-hatch-to-frankfurt-motor-show/24985294+w750/fiat-punto-evo-two-cars.jpg
https://img.dmry.net/blog/01/fiat-grande-punto-evo-2010-fotograflar-07.jpg

GP COSKUN
26/01/2010, 00:30
en önemli değişim ve yeniliklerden biride motorda zaten
multiair teknolojisi

barbar74
26/01/2010, 15:11
yanlışım yoksa multijet motor versiyonları multiair motorlu versiyonlarından daha pahalı diye hatırlıyorum.

mkaan
26/01/2010, 15:37
yanlışım yoksa multijet motor versiyonları multiair motorlu versiyonlarından daha pahalı diye hatırlıyorum.

Doğru daha pahalı.

Zaten Multiair ve Multijet II yenilikleri var. Ancak Benim bildiğim kadarıyla Multijet II 95 HP olarak avrupa piyasasıda sunuluyor.
Henüz Türkiye'ye gelmedi. Sadece Multijet 75 HP versiyonlu motorlar mevcut.

Evo1
26/01/2010, 15:52
yaklaşık 20 gündür evo kullanıyorum ama bi türlü izlenimlerimi ve fotolarımı garaj bölümünden paylaşma fırsatım olmadı. En kısa zamanda bunu yapacağım :) kısaca şu kadar söyleyebilir iç mekan gerçekten çok iyi ve malzeme kalitesi yüksek, göstergeler bana göre daha sportif, bunun dışında yeni araçtaki ufak detaylar çok hoş, cornering lights (viraj içi aydınlatma-menüden açılıp kapatılabiliyor), day light (gündüz farları-menüden açılıp kapatılabiliyor), şerit değiştirme sinyali (şerit değiştirirken sinyal kolunu tam olarak indirmenize-kaldırmanıza gerek kalmıyor sadece hafif dokununca şerit değiştireceğiniz süre kadar sinyal yanıyor) vb. Daha önce bi başlık altında bi arkadaşımız aracın daha sessiz olduğu iddiasına karşı çıkmıştı ama eski iş arkadaşlarıma fabrikada verilen eğitimde gösterildiğine göre özellikle tavan kısmı yalıtımı arttırılmış. Bi önceki GP'yi 3 ay kadar kullanmış biri olarak bunu bizzat ben de söyleyebilirim, araç gerçekten daha sessiz. Özellikle 120'ye kadar olan kısımda, sonrası malum bi BMW Mercedes'teki tiyatro salonu sessizliği ya da senfoni dinletisi haliyle biraz zor :) Şu ana kadar hoşuma gitmeyen iki özellik var, birinci tampondaki bıyıklar sırf bu yüzden siyah aldım, ikincisi ise torpidonun dar ve kullanışsız oluşu. Bunları da dillendirmiyorum GP'm duyarsa bozulur :D

byfestival
26/01/2010, 17:15
yaklaşık 20 gündür evo kullanıyorum ama bi türlü izlenimlerimi ve fotolarımı garaj bölümünden paylaşma fırsatım olmadı. En kısa zamanda bunu yapacağım :) kısaca şu kadar söyleyebilir iç mekan gerçekten çok iyi ve malzeme kalitesi yüksek, göstergeler bana göre daha sportif, bunun dışında yeni araçtaki ufak detaylar çok hoş, cornering lights (viraj içi aydınlatma-menüden açılıp kapatılabiliyor), day light (gündüz farları-menüden açılıp kapatılabiliyor), şerit değiştirme sinyali (şerit değiştirirken sinyal kolunu tam olarak indirmenize-kaldırmanıza gerek kalmıyor sadece hafif dokununca şerit değiştireceğiniz süre kadar sinyal yanıyor) vb. Daha önce bi başlık altında bi arkadaşımız aracın daha sessiz olduğu iddiasına karşı çıkmıştı ama eski iş arkadaşlarıma fabrikada verilen eğitimde gösterildiğine göre özellikle tavan kısmı yalıtımı arttırılmış. Bi önceki GP'yi 3 ay kadar kullanmış biri olarak bunu bizzat ben de söyleyebilirim, araç gerçekten daha sessiz. Özellikle 120'ye kadar olan kısımda, sonrası malum bi BMW Mercedes'teki tiyatro salonu sessizliği ya da senfoni dinletisi haliyle biraz zor :) Şu ana kadar hoşuma gitmeyen iki özellik var, birinci tampondaki bıyıklar sırf bu yüzden siyah aldım, ikincisi ise torpidonun dar ve kullanışsız oluşu. Bunları da dillendirmiyorum GP'm duyarsa bozulur :D

:cool:ARTI Süspansiyon sistemi güçlendirildi.

Evo1
26/01/2010, 17:23
:cool:ARTI Süspansiyon sistemi güçlendirildi.

:agri:Onu atlamışım :)

KaGaN
26/01/2010, 18:25
En öneli değişim ödüllü multiair motorumuzda oldu onun haricindekiler fasa fiso :)

axi
27/01/2010, 00:36
bence evonun dışı daha yakışıklı olabilirdi. gp dan daha fazla sayıda satacağına inanmıyorum..

acer
27/01/2010, 14:54
şerit değiştirme sinyali benim arabada da var

gurik
27/01/2010, 16:58
2009 seri 2 lerde sinyal özelliği ve panik fren uyarı sistemi var. Dynamik için konuşuyorum tabii.

KaGaN
27/01/2010, 17:11
Biz en donanımsızına biniomuşuz ya :)

gurik
27/01/2010, 20:54
sizin aracını sınıfında oldukça donanımlı bir araç baz model olsa da. WW de ön kafalıklar donamım diye yazılıyor sitesinde.