Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yağı
Kriminal
25/01/2010, 11:47
Arkadasım aracını sattıgı icin bana hediye ettiği castrol magnatec 10w-40 yağ 4lt dizel aracımda kullanabılırmıyım?Üzerinde dizel yada benzinli araclarda kullanırlır ibaresi yoktur..
Castrol Magnatec 10W-40 Motor Oil SAE 10W-40
API CF ACEA B3/A3 VW 505.00
ÜRÜN TANIMI Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3, akıllı moleküller ve sentetik teknolojisinin birleşimi sayesinde ilk çalışma anından itibaren motor parçalarına yapışarak güçlü bir koruma tabakası sağlar. Böylece Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 günümüz araçlarının ihtiyaç duyduğu ek korumayı, API SL performans seviyesine göre 5 kat daha fazla koruma sağlayarak yerine getirir.
KULLANILDIĞI YERLER Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3, dünyanın önde gelen araç üreticilerinin talep ettiği performans seviyelerini karşılayan, turbo veya enjektörlü eski ve yeni motor teknolojisi ile üretilmiş, otomobiller için uygun motor yağıdır
PERFORMANS SEVİYELERİ
API SL/CF
ACEA A3/B3
VW 505 00
MB-Approval 229.1
*API SL performans seviyesine göre
Deniz, benim tavsiyem orijinal ürünlerin kullanılması yönünde hep,
Değerlere gelince bizim araçlarımızda 5w-40 kullanılmakta (benzinli-dizel)
Özelliği ise dizel için: min ACEA B4 , benzinli için min ACEA A3
Bence serviste Selenia WR ile değişim yapmalısın...
Kriminal
25/01/2010, 15:27
Yani bu bendeki yağ olmazmı dıyorsun....
Orginal ürünü kullanmanda yarar var.Değiştirmek sıkıntı yaratmaz ama orgnal herzaman iyidir..Bende serviste 5w-40 koydurdum.Sıkntısız gidiyorum...
Ziyaretci046
25/01/2010, 18:21
yağın dizel mi benzinli olmasından çok numarasına dikkat et bence 5w30 5w40 kullanırsan faydana olur marka olarak da castrol mobil seleniada tercih edebilrsin kalın yağ kullandığında havalardan dolayı biraz daha kalınlaşıyor iyi olmuyor kolay gelsin
Kriminal
25/01/2010, 19:16
Servise telefon edıp sordum bu yag hem benzınlıde hem dızelde kullanılabılen guzel bır yag imiş.Fiyatıda 70 tl
tempesty
25/01/2010, 19:24
Castrol marka olarak çok iyidir fakat dizellerde en çok önerilen 5w-40 dır....10w-40 genelde benzinli araçlarda kullanılır ben sizin yerinizde olsam hiç riske girmem yağ 70 tl ama motor ??
Yani bu bendeki yağ olmazmı dıyorsun....
Ben sadece aracıma koymazdım diyorum Deniz :)
GP COSKUN
25/01/2010, 20:51
magnetec Selenia ya göre daha üstün ve kaliteli bir yağ
ancak sen aracında kış koşullarında 5-40 kullanman gerekir
bence şimdi kullanacağına yazın bu yağı koyup kullanman daha iyi olacaktır
Kriminal
26/01/2010, 11:36
Haklısınız Arkadaşlar fakat ızmırde bılıyosunuzkı kış pek yok.kafam karıştı yazları cok sıcak oldugundan 5-40 cok ınce gelıyor..
API SH/CF ne demektir?
API; performans sınıfı onayı veren kuruluş Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (American Petroleum Institute) baş harfleridir. "S" harfi, bujiyle ateşlemeli araçlarda (spark ignition), "C" harfi, basınçla ateşlemeli araçlarda (compressed ignition) kullanılacağını gösterir. Bu iki harf sabit olmak üzere, arkalarından gelen harfler ise performans derecelerini belirtir. ( SA, SB, .......SL, SM gibi). Benzinli otomobillerde en üst sınıf SM, dizel araçlarda ise CF ve CI-4'tür.
CF, hafif ticari araçlarda
CI-4 ise iş makinelerinde en üst sınıftır
API SH/CF örneğinde "S" harfi önde olduğu için, bu yağın öncelikle benzinli araçlarda kullanılması öneriliyor demektir. "S"nin yanında ki "H" harfi, yağın benzinli araçta "H" sınıfı bir yağ olduğunu gösterir. Aynı zamanda bu yağ, dizel bir araçta ise CF sınıfı bir yağ olarak rahatlıkla kullanılabilir.
0W ne demektir?
"W" İngilizce winter (kış) kelimesinden gelmektedir. 0W kış şartlarında sıfır numara yağ özelliği gösteren çok ince yağ anlamına gelir.