Orijinalini görmek için tıklayınız : T-jet frenlerde ötme sorunu
Romeo_er2
23/01/2010, 21:58
edit
Teşekkürler Ertuğ, benim aracımda da durum aynı.Olmazsa ilk balata değişiminde bu markalardan kullanalım...
Romeo_er2
23/01/2010, 22:55
tavsiye ederim abi ben çok memnun kaldım..
KaMiKaZe
23/01/2010, 23:18
sadece t-jet için değil diğer araçlar içinde ürünleri mevcut ebc nin.
ertuğ benim ebc lerde geldi ama, yaz girişinde takmayı düşünüyorum biraz daha eskisin bunlar.
TOLGAYOZKAN
23/01/2010, 23:28
arkadaşlar bende bir t-jet kullanıcısıyım,bu balataları nereden temin edebiliriz ve ücreti ne kadardır öğrenebilirmiyim..
KaMiKaZe
23/01/2010, 23:35
ücreti 100 euro civarı ertuğ da benim gibi yurtdışından temin etti.
Romeo_er2
23/01/2010, 23:56
evet çok kısa süredede geliyo..
kalede de ötme sorunu yok. eski arabamda servis kale kullamıştı. Orjinal balatalar tozu azaltılmış astbessiz ürünler. Bu sebeple çabuk bitiyor ve ses yapabiliyorlar.
T-jet değilde puntoların genelinde bu fren ötme sesi var galiba :) benimde bir türlü çözüm bulamadığım birşey..Fiyatı birazdaha uygun olsa alır takarımda 220 liraya falan geliyor galiba :)
KaMiKaZe
24/01/2010, 15:03
fiyatı biraz pahalı ama ömürlük bir ürün aracı satana kadar değiştirme ihtiyacınız olmaz.
Romeo_er2
24/01/2010, 22:08
+ katılıyorum..
ben daha test edemedim ertuğ.bakıyım aynı sorun bendede olursa alalım bir takım banada.
tjetlerin normalde fren balataları (kaliteli olanları) ne kadar, aradaki farkı kıyaslama açısından iyi olurdu
Romeo_er2
27/01/2010, 14:43
ön arka balataların toplamı 350 lira civarı tutuyo diye biliyorum serviste..EBC balatalar öne ve arkaya birlikte alınca daha hesaplı oluyo..önleri 170 liraya arkarları 90 lira civarı ortalama..sterlin kuruna göre değişiklik gösterebiliyo..bu arada stock frenlerle ötmeyen t-jet bilmiyorum savaş abi oda ötüyodur eminimki..
kalede de ötme sorunu yok. eski arabamda servis kale kullamıştı. Orjinal balatalar tozu azaltılmış astbessiz ürünler. Bu sebeple çabuk bitiyor ve ses yapabiliyorlar.
benim başımda bu durumdan çok dertli arkadaşlar..servisine sorduğumda bu asten bahsetmişti..Servise gitsem bu sorunu çözerlermi.-garanti kapsamında değişiyormu veya toz yenileniyormu.? Bilen varmı?
Romeo_er2
27/01/2010, 16:21
1-2 arkadaş serviste garantiden disk + balata değiştirdiler ötme sorunu geçmedi..
balata tozu yenilemesi falan diye birşey yok. Bitene kadar yada çok rahatsızsanız hemen eski tip balatalarla değiştirin. Ben de ötme falan da yok hiç olmadı. Serviste yarıma ykalştığım söylendi sadece temizlendi 20.000 bakımda. Biraz da kullanmaya bağlı galiba ben pek fazla fren kullanmıyorum trafik akışına göre seyredip sert fren yapmıyorum.
Fiatın üretmiş olduğu disklerde bir sorun var heralde ötme sesi maalesef geçmiyor :( balatanın alışma süreci falan filan diyoruz ama işe yaramıo bir türlü kesemedik o sesi :(
Üstünde gelen stok balatalarda bende sorun olmadı, sadece sol ön taraf balatası değişti, servislerin taktıkları orj. olandan farklı olarak daha az as(yada sıfır miktar) içerdiği için direkt ötmeye başladı. Balatalarınız ömrünü tamamlayıp serviste değiştirilince yeni takılanlar büyük ihtimal ile ötecektir haberiniz olsun.
Ebc orj. olandan daha hesaplı gibi de duruyor zaten, denemekte fayda var.
Romeo_er2
27/01/2010, 20:47
200 hp ye kadar olan spor araçlar için bu balatalar yani..düz balata değil :D bunun bi alt seviyeside var normal araçlar için..black stuff.
hatta seri şöyle gidiyor
1-black stuff
2-green stuff
3-red stuff ceramic
4-yellow stuff
ön arka balataların toplamı 350 lira civarı tutuyo diye biliyorum serviste..EBC balatalar öne ve arkaya birlikte alınca daha hesaplı oluyo..önleri 170 liraya arkarları 90 lira civarı ortalama..sterlin kuruna göre değişiklik gösterebiliyo..bu arada stock frenlerle ötmeyen t-jet bilmiyorum savaş abi oda ötüyodur eminimki..
ötme olsaydı duyardım ertuğ ama dedim ya kar yüzünden test edemedim daha.kesin cevabı bir iki güne bulurum.