PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolls Royce hangi otoparka bırakırdınız?

GP COSKUN
19/01/2010, 22:50
New York'ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi. Görevli onu, müşteri temsilcisine götürdü. Adam, çok acele bir is için Avrupa'ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi. Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra. "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok" dedi ve ekledi: Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız". Adam cebinden Rolls Royce'un anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı: "Çok acelem var, uçağa yetişeceğim." dedi. "kapıdaki Rolls Royce' umu teminat olarak alabilirsiniz". Kredi işlemleri çok hızlı bir bicimde tamamlandı. Banka Rolls Royce otomobili bankanın garajına çektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servet sahibi olduğunu öğrendi. Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun anaparası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz bucuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir turlu yenemediği merakının dürtüsüyle sordu: "Sizin, çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim" dedi. "Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?" Adam hafifçe gülümsedi: "Siz de bana lütfen söyler misiniz?" dedi. "Böyle lüks bir otomobili, New York'ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz bucuk dolara bırakabilirsiniz?(para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz,zeka da gerekir..)

Erdem Bozdağ
19/01/2010, 23:35
Tek kelimeyle mükemmel
Sağol abi paylaşım için

serdar2362
19/01/2010, 23:41
:clapping:

GP COSKUN
19/01/2010, 23:42

serdar abi senin ne işin var bu saatte nette bakıyım
alışkın değiliz seni akşamları buralarda görmeye
:cool0000:

KaGaN
20/01/2010, 11:21
Mantık süper.Bende başında dedimki rolls royce binen adam ne diye gider bankadan 5000 dolar çeker :D süpermiş teşekkürler coşkun abi

femoli
20/01/2010, 11:33
Way anasını be zekaya bak :D

Bir ara ertan diye çok sevdiğim bir arkdaşım vardı (artık vakit bulup siteye giremiyor ) Grande puntosunu özel bir üstü kapalı garaja çekiyordu etrafı bmw x5 porsche vs araçlar bulunuyordu , Bunun neresimi garip :) söyleyeyim o garajda grande puntosu için yanyana iki araçlık park yeri satın almıştı yani iki araçlık park yerine ortalama girip aracına zarar vermesini önlüyordu , Yağmurlu havada aracına binmezdi karda çıkarmazdı adam işe taksiyle bile giderdi :D

Oy ertan oyyy brvhgt ;) Özlettin len ..

KaGaN
20/01/2010, 11:36
Mehmet abi ertanda abartmış olayı ama :)

M@GIC
20/01/2010, 11:45

Harika bir zeka ürünü. Tek kelimeyle müthiş

emrequzel
20/01/2010, 12:14
Harbiden para böyle kazanılıyor demekki :D

ABNEW
20/01/2010, 18:54
Bizde bankaya versek 1 hafta gezerler araçla:)

serdar2362
20/01/2010, 19:59
serdar abi senin ne işin var bu saatte nette bakıyım
alışkın değiliz seni akşamları buralarda görmeye
:cool0000:

2 nedeni var.
1-) Hanım benim sevmediğim ama kendisinin çok sevdiği diziyi seyrediyordur.
2-) Tv de doğrudürüst hiç birşey yoktur.

Bütün eğlencemiz tv oldu. Yaz olsa evde durmam çıkar gezerim ama kış olunca malesef tıkıldık eve.

StrawBeeRy
20/01/2010, 22:19
daha önceden duymuştum bunu teşekkürler coşkun abi

ahmetkarakaş
21/01/2010, 12:19
GERÇEKTEN MÜKEMMEL YA...
böyle müşterilerim var inanaırmısınız hizmet etmekten zevk alıyorum bu tür insanlara...

doğan L sini hala servise getiren sileceğini bile burda değştiren...

fiorino ve doblo aracı olmasına rağmen 2000 cc lik mareasını garajda saklayıp güneşli pazar günlerinde binen

ducato kamyonetine ayakkabıyla binmeyen...

1.9 d doblosuna kesinlikle euro diesel den başka yakıt koymayan

ve en son olarak

kışın düşen çınar yapraklarını aracının üzerinden toplayan anadol cu amcamı:D

seviyorum...

Way anasını be zekaya bak :D

Bir ara ertan diye çok sevdiğim bir arkdaşım vardı (artık vakit bulup siteye giremiyor ) Grande puntosunu özel bir üstü kapalı garaja çekiyordu etrafı bmw x5 porsche vs araçlar bulunuyordu , Bunun neresimi garip :) söyleyeyim o garajda grande puntosu için yanyana iki araçlık park yeri satın almıştı yani iki araçlık park yerine ortalama girip aracına zarar vermesini önlüyordu , Yağmurlu havada aracına binmezdi karda çıkarmazdı adam işe taksiyle bile giderdi :D

Oy ertan oyyy brvhgt ;) Özlettin len ..

Punto_Can
23/01/2010, 00:31
gerçekten mükemmel, teşekkürler coşkun abi...