Orijinalini görmek için tıklayınız : Yolcu hava yastığı ve kemeri hk.
Arkadaşlar araçlarımızda Yolcu hava yastığının iptal edilebiliyor olması ve yolcu emniyet kemeri ikaz sesinin olmamasının sebebi, yolcu koltuğunun boş olduğu zaman hem kemer ikazı öter durar, hemde kaza anında boşuna hava yastığı patlar şeklindemi? Başka bir cevabı varmıdır?
Birde, airbaglar kaza anında patladığında kasko karşılamıyormu. Ben böyle bir şey duymuştumda. Doğrumudur ? Diğer araçlarda durum nasıldır.
Özkan, yolcu hava yastığı iptal edilse bile emniyet kemeri ikaz ışığı ve sesi hep görülür ve duyulur.Yolcu hava yastığının iptal edilmesinin tek avantajı yolcunun yokluğunda oluşabilecek kazada gereksiz yere yolcu hava yastığının patlamasını önlemek,
Kaskonun her türlü hasarı karşılaması gerekiyor bence...
yolcu hava yastığı iptal edilse bile emniyet kemeri ikaz ışığı ve sesi hep görülür ve duyulur.
benim araçta YOLCU ikaz ışığı yanıyor sanırımda ama ikaz sesi yok. sizin araçlarda varmı
serdar2362
18/01/2010, 16:01
benim araçta YOLCU ikaz ışığı yanıyor sanırımda ama ikaz sesi yok. sizin araçlarda varmı
Servis tarafından ikaz sesi iptal edilebiliyor. Sizinki de iptal edilmiş olabilir.
erkaymis
18/01/2010, 17:36
benim araçta yolcu ikaz ışığı yanıyor sanırımda ama ikaz sesi yok. Sizin araçlarda varmı
bazen airbag arza ikaziyla kariştiriliyor bunun en iyi şekilde öğrenmek için en yakinizdaki yetkili servise gidip göstermelisiniz
bazen airbag arza ikaziyla kariştiriliyor bunun en iyi şekilde öğrenmek için en yakinizdaki yetkili servise gidip göstermelisiniz
ben emniyet kemerini kastedmiştim.airbagı değil
Emniyet kemer ikaz sesini serviste iptal ettirebiliyorsunuz..Kendiniz ancak yalancı kemer tokalarını takarak susturabilirsiniz.(tavsiye etmem)
Kaskoya gelicek olursakta kasko poliçesi kazayı baz alır emniyet kemeri takılımı airbagler açılmışmı vs gibi gözlemlere bakmazlar..Kaza baz alınır..
Özkan, bir önceki aracımda hem ses hem de ışık vardı.Ancak şimdikinde denemedim.Muhtemelen bunda da aynı durum geçerlidir...
Punto_Can
18/01/2010, 21:06
2006 gp'mde yolcu koltuğuna sadece birisi oturduğu zaman veya koltuğa ağır bişey koyduğum zaman emniyet kemeri uyarısı veriyor. 2010 gp'mde ise tam tersi. birisi otursa da oturmasa da, ne ışık yanıyor ne de sesli uyarı veriyor. her durumda yolcu koltuğundaki için tık yok :)
16 CSE 79
18/01/2010, 21:34
Benim anlayamadığım yolcu airbag oturan olmasa bile kaza anında çalışırmı?(Menüden yolcu airbag iptal edilmemişşe bile)
GP COSKUN
18/01/2010, 21:37
Benim anlayamadığım yolcu airbag oturan olmasa bile kaza anında çalışırmı?(Menüden yolcu airbag iptal edilmemişşe bile)
çalışmaz
koltuğun içinde bir ağırlık sensörü var
ğer koltukta oturan varsa yolcu airbagleridevreye giriyor
ben kaza yapmış bir gp görmüştüm önden haşat olmuş tek kişi içinde sadece sürücü hava yastığı açılmıştı
16 CSE 79
18/01/2010, 21:41
Coşkun iyi akşamlar :).Peki o zaman menüdeki yolcu airbag iptali neden konmuş.Sadece ön koltuga bebek kolduğu yada puset bağlandığı içinmi düşünülmüş.Gerçi ben 12 yaş altının kesinlikle arkada oturması taraftarıyım.
GP COSKUN
18/01/2010, 21:46
Coşkun iyi akşamlar :).Peki o zaman menüdeki yolcu airbag iptali neden konmuş.Sadece ön koltuga bebek kolduğu yada puset bağlandığı içinmi düşünülmüş.Gerçi ben 12 yaş altının kesinlikle arkada oturması taraftarıyım.
kesin bilmiyorum ama böyle bir sebeb için olabilir
benim aracım 2008 yan koltukta oturan kemerini taksada takmasada hiç bir şekilde uyarı vermiyor koltukta kimse yokkende uyarı vermiyor sadece şöför koltuğunda kemer takılı olmadığında uyarı veriyor
bu durum biraz karışık değilmi uyarı vermesi gerekmezmi
GP COSKUN
18/01/2010, 23:05
benim aracım 2008 yan koltukta oturan kemerini taksada takmasada hiç bir şekilde uyarı vermiyor koltukta kimse yokkende uyarı vermiyor sadece şöför koltuğunda kemer takılı olmadığında uyarı veriyor
bu durum biraz karışık değilmi uyarı vermesi gerekmezmi
erdi yol bilgisayarından ayarlıyorsun
istersen
peki ayarını değiştirmesem kaza anında yanda biri otururken kemeride takılı olduğu halde hava yastığı açılırmı açılmazmı
GP COSKUN
18/01/2010, 23:18
peki ayarını değiştirmesem kaza anında yanda biri otururken kemeride takılı olduğu halde hava yastığı açılırmı açılmazmı
gerekli ayarı yaparsan tabiki çalışır
bildiğim kadarı ile zaten airbaglerde bir arıza mevcutsa
yol bilgisayarı bu konuyla ilgili uyarı veriyor
çalışmaz
koltuğun içinde bir ağırlık sensörü var
ğer koltukta oturan varsa yolcu airbagleridevreye giriyor
ben kaza yapmış bir gp görmüştüm önden haşat olmuş tek kişi içinde sadece sürücü hava yastığı açılmıştı
Şimdi bizim araçlarda yan koltukta sensörmü var. airbaglar için.
GP COSKUN
19/01/2010, 10:48
Şimdi bizim araçlarda yan koltukta sensörmü var. airbaglar için.
evet banada serviste söylemişlerdi
yan tarafta kimse yoksa o airbag patlamaz dediler
sowhat788
19/01/2010, 12:42
evet banada serviste söylemişlerdi
yan tarafta kimse yoksa o airbag patlamaz dediler
Active lerin yolcu koltuğu sensörü yok abi,bilgisayardan kapatmazsan patlar
serdar2362
19/01/2010, 12:50
Active lerin yolcu koltuğu sensörü yok abi,bilgisayardan kapatmazsan patlar
+1
barbar74
19/01/2010, 13:02
benim araç 2006 active. yan koltukta ağırlık sensörü var. yolcu varsa emniyet kemeri ışığı yanıyor. servise sorduğumda ise ağırlık sensöründen bahsetti eğer yan koltukta biri oturuyorsa kaza anında airbag patlıyormuş koltukta bir ağırlık yoksa patlamıyormuş... tabi ilgili ekrandan hava yastıkları iptal edilmediyse...
sowhat788
19/01/2010, 13:17
Benim aracım 2008 fire active ama ne yolcu koltuğunda nede yolcu emniyet kemerinde sensör yok,
Konu açılmışken birkaç kişi daha cevaplarsa bu işi çözeriz :)
Can_SOLEY
19/01/2010, 14:49
2010 yolcu var ve kemeri takmadıysa hem görsel hem sesli ikaz , yolcu yoksa herhangi bir uyarı yok
terazi12345
19/01/2010, 16:40
2010 Evo active yolcu olsa da olmasa da ne uyari ne ses hic birsey yok.
gerekli ayarı yaparsan tabiki çalışır
bildiğim kadarı ile zaten airbaglerde bir arıza mevcutsa
yol bilgisayarı bu konuyla ilgili uyarı veriyor
geçenlerde benim yakıtım olduğu halde lambam yandı ve ibre eksinin en altına düştü ardından airbag arıza yandı ve el kitabına bak diye uyarı verdi bende durdum 5 -10 dk bekledim ikinciye çalıştırdığımda yakıt göstergesi normale döndü ve airbag uyarısı vermedi önemsemedim şimdi okuyunca tedirgin oldum servise göstermelimiyim
GP COSKUN
19/01/2010, 18:15
geçenlerde benim yakıtım olduğu halde lambam yandı ve ibre eksinin en altına düştü ardından airbag arıza yandı ve el kitabına bak diye uyarı verdi bende durdum 5 -10 dk bekledim ikinciye çalıştırdığımda yakıt göstergesi normale döndü ve airbag uyarısı vermedi önemsemedim şimdi okuyunca tedirgin oldum servise göstermelimiyim
tekrarlarsa tabiki servise göstermen gerek
ama bazen arasıra bu tür şakalar yapıyor puntolarımız
kara kız
19/01/2010, 18:43
benim araç 2006 active. yan koltukta ağırlık sensörü var. yolcu varsa emniyet kemeri ışığı yanıyor. servise sorduğumda ise ağırlık sensöründen bahsetti eğer yan koltukta biri oturuyorsa kaza anında airbag patlıyormuş koltukta bir ağırlık yoksa patlamıyormuş... tabi ilgili ekrandan hava yastıkları iptal edilmediyse...
benim bildiğim ise şu sekilde arkadaşlar.. yolcu hava yastığı menuden kapatılsa bile ...on koltuga biri oturdumu ve emniyet kemerini taktığı taktırde kaza anında airbag patlıyo ..kapalı konumda ve emniyet kemeri takılı değil ise patlamıyo..yani kaplı konumdakı airbag sadece emniyet kemeriyle doğru orantılı......bir arkadaşimin 99 model gia focusu vardı kaza yaptı..emniyet kemeri takılı olmadığı için hiç bir hava yastığı patlamadı...mahkeme hala devam etmekte 10 senedir uğraşıyolar...
fatihhhh
20/01/2010, 11:22
benim kazamda,
yolcu koltuğu boştu.
her iki hava yastığıda açıldı.
kaskom da ödedi.
barbar74
20/01/2010, 13:38
benim bildiğim ise şu sekilde arkadaşlar.. yolcu hava yastığı menuden kapatılsa bile ...on koltuga biri oturdumu ve emniyet kemerini taktığı taktırde kaza anında airbag patlıyo ..kapalı konumda ve emniyet kemeri takılı değil ise patlamıyo..yani kaplı konumdakı airbag sadece emniyet kemeriyle doğru orantılı......bir arkadaşimin 99 model gia focusu vardı kaza yaptı..emniyet kemeri takılı olmadığı için hiç bir hava yastığı patlamadı...mahkeme hala devam etmekte 10 senedir uğraşıyolar...
o zaman kesinlikle güvenliğimiz için emniyet kemerlerimizi takıyoruz...
sowhat788
20/01/2010, 13:45
Emniyet kemeri takmayıp aracı kandırırsanız boğaz köprüsünden düşmüş gibi olursunuz ! çünkü;araç kemeri bağlı zannederek kaza anında hava yastıklarını açar.
Arkadaşım yani şöyle diyeyim...yan koltuktaki kişinin kemeri takılı değil ve menüdende airbag açık bir şekilde olduğu zamandadamı airbag patlamıyor.
2010 Evo active yolcu olsa da olmasa da ne uyari ne ses hic birsey yok.
Bende yolcu olduğu zaman görsel uyarı var, sesli uyarı sürücünün takmadığı zaman verdiği uyarıdan daha seyrek ama var. Araç dynamic ama sanmıyorum böyle bi ayrıma gideceklerini.
Benim bildiğim kadarıyla kasko her koşulda airbaglerinizi ödüyor arkadaşlar
kara kız
20/01/2010, 16:21
Arkadaşım yani şöyle diyeyim...yan koltuktaki kişinin kemeri takılı değil ve menüdende airbag açık bir şekilde olduğu zamandadamı airbag patlamıyor.
yok oyle değil.air bag,menuden açık ise kemer takılı yada takılı değil her halukarda patlıyo..ama olduki araç surucusu menuden yolcu hava yastığını kapatmış ve ..tekrardan açmayı unutmuş..ve ondede yolcu var..fiat muhendisleri bu durumu dusunerek oyle bir sistem geliştirmişlerki air bag bilgisayardan kapalı olsa bile on tarafa bırı oturdugunda ve kemeri taktığı durumda hava yastığı patlıyo..ama kemer takılı değil ise ne yazıkkı açılmıyo..
tşk.ederim onur verdiğin bilgiler için
Arkadaşlar her iki koltuktata ağırlık sensörleri var..Biri oturduğu zaman emniyet kemeri takılı değil ise banban bağırıo araç..Patlama oalyına gelirsekde.Arabanın farklı yerlerinde sensörler var o taraflardan darbe alırsa.Her iki airbagde açılıyor..Oturuyo veya oturmuyo farketmez.Darbeye göre açılıyo airbagler...
kara kız
21/01/2010, 14:05
Arkadaşlar her iki koltuktata ağırlık sensörleri var..Biri oturduğu zaman emniyet kemeri takılı değil ise banban bağırıo araç..Patlama oalyına gelirsekde.Arabanın farklı yerlerinde sensörler var o taraflardan darbe alırsa.Her iki airbagde açılıyor..Oturuyo veya oturmuyo farketmez.Darbeye göre açılıyo airbagler...
önden gelen bi darbede iki air bagde açılır tabi..ön soldan darbe geldi sol air bag açıldı sağdan geldi sağ açıldı diye bi olay yok..senin dediğin perde,tavan vs hava yastıkları için her airbag in ayrı bir darbe sensörü var amaonler için sadece tek ..bi sensör.....
beşiktaş
21/01/2010, 18:16
bende koltuk doluyken bile bazen ötmüyor sadece ışık yanıyor.yani o an canı nasıl isterse:)
muratokay
21/01/2010, 18:40
benim puntom 2009 active, menüden yolcu airbag de açık. ama yolcu emniyet kemeri için ne görsel ne de işitsel ikaz yok. bilgisayarda yolcu emniyet kemeri ikazı ile ilgili bir ayar da görmedim hiç.
benim puntom 2009 active, menüden yolcu airbag de açık. ama yolcu emniyet kemeri için ne görsel ne de işitsel ikaz yok. bilgisayarda yolcu emniyet kemeri ikazı ile ilgili bir ayar da görmedim hiç.
benim araçta aynı model. Bu sorunun cevabını bilen arkadaşlar varsa cevaplarsa sevinirim. 2006 modellerden bahsediyorsunuz onlarda varda bizdee yokmu ?