Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi aracı tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar merhaba,
2 yıldır kullanmakta olduğum 98 Model POLO 1.6 AC HB mi satıp daha üst model bir dizel araç almaya karar verdim. Bunu satıp üzerine de 10 bin lira kredi çekip öyle almayı düşünüyorum. Kriterlerim şunlar:
* 2005 model ve üstü
* 70 bin km den az
* Max 20.000 TL
* Dizel
* Manuel
* Hatchback 5 kapı
* Minimum ABS olması
Bu kriterlerime en çok uyan iki araç göze çarpıyor.
Ford Fiesta 1.4 TDCI ve Fiat Grande Punto 1.3 Multijet
İki aracında 2006-2007 modelleri neredeyse aynı fiyat civarında (19-20 bin tl)
Daha önce kullanan arkadaşlar varsa araçların birbirlerine üstünlükleri nelerdir acaba ve hangisini tavsiye edersiniz?
Yine bu kriterlere uyan Citroen C3, Peugeot 206, Hyundai GETZ filan da var ama onlar pek sıcak gelmedi bana.
Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim arkadaşlar.
:) En iyisi ikisinide eşinizde dostunuzda varsa alıcı gözüyle test sürüşü yapın...içine oturun koltuk direksyon ayarlarını kendinize göre yapın (çok ciddi)...bu forumdan GP*den başka birşey çıkmaz...siz gerçekten kendiniz karar verin...baz özelliklerde ABS,EBD,CD çalar,yol bilgisayarı gibi minimum özelliklerde diğerlerine fark atar GP...CİTY ne kadar problem gibi anılsa*da aslında uyuşturucu gibi zamanla bağımlılık yapan harika bir özelliktir...bunları test edin...dizayn*ı konuşmaya gerek yok italyan ateşi kısacası...hayırlısıyla ...bol şans...:)
GP COSKUN
18/01/2010, 14:24
grande punto
alayına gider
grande punto
alayına gider:) bana göre grande bile olmasına gerek yok sadece PUNTO 2004-2005 (eski) bile...giderde ...vatandaş kendisi karar versin derim...:)
seysey37
18/01/2010, 14:56
fiesta bende düşünmüştüm tavsiye etmem ..punto emotion dizel alın tertemiz binin..
Puntonun donanımı daha iyidir muhtemelen.Fiestaya göre de daha yeni bir tasarım, benim tercihim Grande Punto olurdu.Mjtd kendi hacminde hala dünyanın en iyi dizel motoru,
İkinci elde aracın durumu çok önemli, kazası, km si, bakım durumu.Bu kriterlere göre karar vermek en doğrusu.Hangisi daha temiz ise o tercih edilebilir,
Hayırlısı olsun...
Punto multijet alayına değil kralına gider :)
Arkadaşlar değerli yorumlariniz için teşekkürler. Ama marka fanatikliğine kaçmadan objetif yorum yaparsaniz çok sevinicem :D
Bu arada g. punto nun Active versiyonu, fiesta nın da Comfort versiyonundan bahsediyorum
Arkadaşlar değerli yorumlariniz için teşekkürler. Ama marka fanatikliğine kaçmadan objetif yorum yaparsaniz çok sevinicem :D
Bu arada g. punto nun Active versiyonu, fiesta nın da Comfort versiyonundan bahsediyorum
Selçuk, active GP da bile abs-ebd, klima, çift hava yastığı, yol bilgisayarı gibi donanımlar standart.Eski Fiestalarda abs bile opsiyoneldi.Dolayısıyla donanım olarak GP tercih edilebilir.Önceden de belirttiğim gibi GP daha modern bir araç, motoru da öyle.İki aracın da kazasız, temiz, aynı km de olduğunu varsayarsak GP tercihi daha mantıklı gibi.Ancak dediğim gibi hangisi kazasız, sorunsuz ya da düşük kmde ise 2. elde bunun seçilmesi her zaman mantıklıdır...
keykavus
18/01/2010, 23:45
Saygıdeğer arkadaşım eşit iyilikte bir ford ve fiatı bulduktan sonra bandrolu hesaplayın. 1.3 bandrolu sıfır araç için 202TL, 1.4 bandrolu 326 gibi bir rakam senede iki depo mazot parası niye fazladan veresin binerken yakıtta da ekonomik bir araç g. punto. Ama araç sizin içinize sinmezse kesinlikle almayın derim. Şimdiden hayırlısı ne ise o olsun inşallah.
Çok teşekkürler abicim anladim ne demek istediğini.
Kafamda da iyice GP ye odaklaniyorken, forumdaki city direksiyonuyla ilgili sıkıntılarn anlatildiği başliği baştan sona okudum. Nedense içimde bi soğukluk oldu GP ye karşi :S
Saygıdeğer arkadaşım eşit iyilikte bir ford ve fiatı bulduktan sonra bandrolu hesaplayın. 1.3 bandrolu sıfır araç için 202TL, 1.4 bandrolu 326 gibi bir rakam senede iki depo mazot parası niye fazladan veresin binerken yakıtta da ekonomik bir araç g. punto. Ama araç sizin içinize sinmezse kesinlikle almayın derim. Şimdiden hayırlısı ne ise o olsun inşallah.
Hmm, evet bu da başka bir parametre haklisiniz, teşekkürler.
keykavus
18/01/2010, 23:53
Saygıdeğer arkadaşım bu city direksiyon işi beyaz eşyadaki şans gibi bir şey, bir şeyi sürekli düşünürsen olur derler ya hiç kafana takmayacaksın her arabada sorun var inan. Burada sıkıntı bence arabanın direksiyonunda değil, yollarımıza bir bak, kaçacak yer yok çukurdan, direksiyon yine iyi dayanıyor.
Haklisiniz her marka modelin kronik arizalari oluyor. Sadece puntodakinin masrafi biraz büyük
Punto_Can
19/01/2010, 00:09
kesinlikle haklısın :)
ben 2.gp'mi aldım, ilki 2006 model 1,4 fire (benzinli) 60.000'e yaklaştırmış babam :) bugüne kadar da ne bir city arızası ne de bir tıkırtı duydum. bakımları dışında 1 kere sorun ve sıkıntıdan dolayı servise götürmedim.
2.puntom ise 2010 model 1,3 multijet. benim tayinim şanlıurfa'ya nişanlımın tayini de gaziantepe çıktığı için yakıt ekonomisi açısından multijet'i tercih ettim. her hafta sonu Şanlıurfa(Siverek)-Gaziantep yapıyorum. gidiş geliş toplam 560 km civarında ve aracın yeni olması+kar lastiklerine göre 560 km'de ortalama 85-90 TL yakıyorum. bu da km'de 0,15-0,16 TL gibi bir rakam yapıyor.
Estetik açıdan fiesta ile kıyaslayamıyorum bile :)
keykavus
19/01/2010, 00:09
Saygıdeğer arkadaşım özellikle söylüyorum araç içinize sinsin sonra da kulaklarınızı tıkayıp kazasız belasız günlerde kullanın. İçinize sinmeyen bir aracı kesinlikle almayın, sonradan yapılan yorumlara da gülüp geçin.
Fiestada hala transit teybi mi var merak ettim.
Selçuk arızalara vs bakma :) Sonuçta mekanik 4 teker üstünde gidiyoruz her aracın mutlak bir arızası çıkabilir.Bunu fazla kafana takma bence..Sen önve fiyat olarak üst limitini belirle.Sonra o limitteki araçalra bak.En son donanımlarını yakıt tüketimini konforunu hızını vs tart.En iyisini sen bilirsin çünkü sen bineceksin...
fatihhhh
20/01/2010, 11:28
punto alcaksan dinamik modelini yada emotion modelini düşün.
ESP li ve hız sabitleme sistemli olmasına dikkat et.
2007 modellerde ESP sadece 90 beygir olanlarda var. 75 beygirlilikte olanlarda yok.
2007 ve önceki yıllarda hız sabitleme sistemi olmuyor. asssssla takılamıyor.
yol sesini içeri fazla alıyor.
kapı ve torpido kapanması güzel değil.
cam suyu hareket halinde iken cama değil de silecek koluna fışkırtıyor.
city arızası varmış, tıkırtı burcu sorunu varmış. tavanda lekeler oluyormuş, bunları bil.
şehirler arası 90 km yi geçmeyince, fabrika verilerine yakın değerler tutturulabiliyor.
şu an kış şartlarında şehir içi sakin kullanmama rağmen 8-8,5 lt yakıyor.
(aracın hararet ibresi yerinden kımıldamadan ben gideceğim yere gitmiş oluyorum.
2007 de ben aracı alırken, donanım/fiyat açısından en cazip olan punto idi,
şu an hala öylemi bilmiyorum.
puntişin en ekonomik vergi diliminde olması da extra avantaj bana göre.
:)
punto alcaksan dinamik modelini yada emotion modelini düşün.
ESP li ve hız sabitleme sistemli olmasına dikkat et.
2007 modellerde ESP sadece 90 beygir olanlarda var. 75 beygirlilikte olanlarda yok.
2007 ve önceki yıllarda hız sabitleme sistemi olmuyor. asssssla takılamıyor.
yol sesini içeri fazla alıyor.
kapı ve torpido kapanması güzel değil.
cam suyu hareket halinde iken cama değil de silecek koluna fışkırtıyor.
city arızası varmış, tıkırtı burcu sorunu varmış. tavanda lekeler oluyormuş, bunları bil.
şehirler arası 90 km yi geçmeyince, fabrika verilerine yakın değerler tutturulabiliyor.
şu an kış şartlarında şehir içi sakin kullanmama rağmen 8-8,5 lt yakıyor.
(aracın hararet ibresi yerinden kımıldamadan ben gideceğim yere gitmiş oluyorum.
2007 de ben aracı alırken, donanım/fiyat açısından en cazip olan punto idi,
şu an hala öylemi bilmiyorum.
puntişin en ekonomik vergi diliminde olması da extra avantaj bana göre.
:)
Selamlar hocam, ayrintili cevap için teşekkürler. Ama dynamic ve emotion modelleri bütçemi aşiyor.
bende uzun süredir araç arıyordum. Fiestaya , corsaya hemen hemen aynı sınıf araçların hepsine baktım :)) getz e bile. ama bu araca oturup kullandıktan sonra diğerlerini kullandığım zaman bukadar keyif almadımı bariz bir şekilde hissettim. Boşuna küçük maserati denmiyormuş :))) 2008 model aracım 50000km de ve 21 e aldım. Almadan evvel sitede sadece şikayetleri okudum. Ama her araçta olduğu gibi gp de aynı oranda şikayet var. Nasibin ne ise o olsun. Neye karar verirsende kazasız belasız kullanırsın inşallah.
agabey3838
21/01/2010, 01:22
2 aracıda kullanan biri olarak şunları söyleyebilirim
-puntonun içi daha geniş özellikle arka koltuğa oturduğun zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın
-yakıt olarak ikiside aynı(benim aracım 75 hp)
-performans olarak punto biraz daha iyi(90 hp punto çok daha iyi olacaktır)
-kalite ve iç güzellik olarak ikisinede binip kendin karar verebilirsin
-dış görünüş dersen tabiki punto
bende araç alacağım zaman getz,punto,corsa,fiesta hepsine baktım ve 1,3 multijet 75 hp active punto aldım
neden punto aldın dersen aracım active olmasına rağmen abs,klima,direksiyondan kumandalı cd çalar vs. vs. vs. rakiplerine nazaran fazlaca donanıma sahip ve dış görünüşü daha güzel olduğu için tercihim punto oldu
bende uzun süredir araç arıyordum. Fiestaya , corsaya hemen hemen aynı sınıf araçların hepsine baktım :)) getz e bile. ama bu araca oturup kullandıktan sonra diğerlerini kullandığım zaman bukadar keyif almadımı bariz bir şekilde hissettim. Boşuna küçük maserati denmiyormuş :))) 2008 model aracım 50000km de ve 21 e aldım. Almadan evvel sitede sadece şikayetleri okudum. Ama her araçta olduğu gibi gp de aynı oranda şikayet var. Nasibin ne ise o olsun. Neye karar verirsende kazasız belasız kullanırsın inşallah.
çok teşekkürler
ystuning61
21/01/2010, 01:46
Grande Punto :)
aslam0740
29/01/2010, 01:30
selçuk bey bende 10 gün önce 2007 gp active 75 bg aldım. ben 2 ay boyunca fiesta,corsa,getz,gp,hyundai eva araştırdım. şimdi gelelim neden hepsini eledimde gp aldım. fiestanın içi hoşuma gitmedi dar gibi geldi, dıştanda sanki kedi gibi duruyor(sanki suzuki marutiye binecekmişim gibi geldi.)
corsa: zaten corsanın üstünde gp kasası var bana öyle geliyor(eski bir kaportacı olarak) birde parçası çok pahalı, en ufak bir parçasını alamaya gitseniz hemen parçacı hesaplar kaç euro diye.
getz: heme eledim zaten çok dar
accent eva: araba çok ağır 1260 kğ
birde youtubedan çarpışma testlerine bakarsanız araba çok sağlam araba çarpışma anında tavan ve kapı direkleri bükülmüyor bile.( ben buna çok önem veririm, araba kaza esnasında ön direklerin bükülmemesi gerekiyor, önler yani motorun olduğu yer olabildiğince çok dağılarak kazanın şiddetin emecek direklerse bu şiddette eğilmeyecek) fiesta,getz, accent eva da kazada iç mekanda sıkışma olabilir. ama gp ve corsa(yeni corsa) olmaz
birde yakıt olarak çok ekonomik ve vergisi olabildiğince ucuz olması ve donanım olarakta diğer arabalardan daha donanımlı olmasıdır
TOLGAYOZKAN
29/01/2010, 01:38
Kisa ve net söylüyorum.
2007 fiesta 1.4 tdciyim da var, grande punto 2008 1.4 120 bg de var..
Güçlerini geçiyorum...
Gpdeki rahatlik yok fiestada gp daha esnek daha yumuşak ama fiesta sert bi araba çabuk hirpalanan bi araba birde direksiyonu hidrolik elektrik takviyeli değil.. şimdi fiestaya binemiyorum ne direksiyonu dönüyor nede rahat oturabiliyorum.. Kesinlikle grande punto..
UNUTMADAN MESELA BEN BIKTIM FİESTAYA ÖN TAMPONUN ALT KISMINI ALMAYA HEMEN TIRNAKARI KIRILIYOR ARTIK ALMIYORUM GERÇİ METAL AYAK YAPTIRDIM BU SEFERDEÖN PANELİN ALLTTA OLAN GEÇME YERLERİ KIRILDI ÇÖZÜM YOK ÖN PANEL ALICAMM..YADA 120 KM HIZLA GİDERKEN TAKIRDI GELİCK TAMPONDAN BUNA KATLANICAM...
ben de fiesta dizel i çok kullandım, şimdi mj puntom var.
fiestanın bence eksileri:
içeri çok motor sesi alıyor,
motoru çok güçsüz, kamyon geçerken ve yokuşta kalkarken sıkıntılı olabiliyor,
ford'un servisleri biraz daha pahalı,
GP'nin eksileri: aptalca sorunlar çıkartabilmesi; arka kapıların kapanmaması, city, tavan döşemesinde lekelenme, daha fazla sayamıyorum çünkü yok :)
Benim GP almamdaki en önemli faktör iç dizaynı olmuştu, oturma pozisyonu ve ön göğüslüğü çok hoşuma gitmişti.
Fiesta daha yumuşak hatlı küçük ve daha çok bayanlar için yapılmıştır, bunu sürücü güneşliğini indirdiğinizde gördüğünüz aynadan anlayabilirsiniz ;)
Fiestanın bence tek üstün yönü radyo cd ses kalitesi ve kendinden aux girişi olması.
HasanAliz
29/01/2010, 23:26
Gp uzun yolda yormayan bir araç. 16 saat süreyle uzun yolda Gp sürdüm. araçtan indiğimde hiç yorulmamıştım bile. çok rahat araçlarımız kıymetini bilin
merhaba arkadaşlar,4 yıllık g punto kullanıcısıyım,ufak tefek sorunlar hepiniz gibi bende yaşadım,ama fiestayla asla kıyaslayamam arabalarımıza hakaret olur biz fiestaları ofiste kullanıyoruz,daha 50000 deler 3 taneside motor yedi haftada 1,5 lt yağ eksiltiyorlar
erosistanbul
29/01/2010, 23:45
grande punto
alayına gider
Punto multijet alayına değil kralına gider :)
Yok mu arttıran. :) gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp,gp..............
Arkadaşım kusura bakma, bende zamanında araba araştırdığımda çok objektif, çok ciddi araştırmalar yapıyordum.etrafımdan ciddi yorumlar istiyordum.Ama gp alınca çizdim. Sende inşallah aracını aldığında yorumunu yazarsın.
(Şaka bi yana, Hakkında hayırlısı olsun.İçine sinsin de ne alırsan al)
Eski kasa fiestaya hiç bakma derim,
temiz bir punto bul bak keyfine.
ExTReMe_
30/01/2010, 00:34
Gp güzel kardeşim bize güven :D
20 bbin tl ye 2006 emotion esp 6 ileri 90hp dizel 2.el gp bakın derim araştırmak lazım ama :)
kardeş
yakıta bak
vergiye bak
gir içlerine özellikle arka yolcular için hangisinde diz mesafesi büyük tavan kafaya denk gelmiyor ona bak.
TASARIMa bak
hangisinin modası geçmiş hangisi geçmemiş ona bak
güvenlik özelliklerine bak
sana sunduğu opsiyonlara bak
bunların hepsine baktıktan sonra
PUNTOyu al :)
Eğer şu an yeni bir araba daha alacak olsam yine Grande Punto alırım, dizelini ve daha donanımlısını tercih ederim.
Yılda 1 hafta bile tatile gidemediğim için C sınıfı araç düşünmüyorum, B sınıfı deyince de GP den daha uygunu yok.
Günün birinde bagajı yetmeyecek olursa port bagaj düşünürüm yine de GP yi bırakıp C sınıfı araç almayı bile düşünmem.
kardeş
yakıta bak
vergiye bak
gir içlerine özellikle arka yolcular için hangisinde diz mesafesi büyük tavan kafaya denk gelmiyor ona bak.
TASARIMa bak
hangisinin modası geçmiş hangisi geçmemiş ona bak
güvenlik özelliklerine bak
sana sunduğu opsiyonlara bak
bunların hepsine baktıktan sonra
PUNTOyu al :)
iyi yorum +10000
silentscream
30/01/2010, 21:59
Ben de cok araştırdım ..2008 Temmuza kadar...
---Önce Aveo baktım (hangi akla hizmet ise artık...boş anıma denk geldi heralde)
İçi güzel konfor güzel test sürüşü bile yaptım..Üstelik kampanya vardı Gaz takılıyordu..Netten çarpışma testlerine baktım..Zeytinyağı tenekesinden otomobil...
---Clio baktım
Radyosu kasetçalarlı...E yuh artık...yedek parcası pahalı ve abs,çift havayastığı,klima,cd çalar istersen fiyatı artıyor...Onu da geçtim
---Corsa baktım..Yedek parçayı söylemiyorum zaten...
Arka koltuğa oturdum da kalkarken bel fıtıgı olacaktım az kaldı :)
VEEEE...
Grande Punntooo.
En düşük versiyonunda abs,çift ab , cdçalar (hemde direksiyondan kumandalı)elektrikli ön camlar,elektrikli direksiyon...
Gögüs çok hoşuma gitti....Clio da nerdeyse 95den beri aynı göğüs.cam düğmeleri vitesin önünde..camı acarken kaza yap diye..
GP de arka koltuğa bir geç derim..Bizim aile biraz uzundur..Ama arkada sıkışan görmedim :)
Kısaca özetliyim...
cebindeki paraya göre hareket ediyoruz çoğumuz...önce fiyatı,sonra yakıtı sonra yedek parçası en son da vergisi ne bak ...Zaten elinde kağıt kalem ile yaparsan bu işi sonunda o kağıtta Grande Punto olduğunu göreceksin.
Bir daha alsam yine GP alırım...
Zaten gp formunda bukadar gp denmesi normal gibi :) birde varsa bilmiorum fiestanın formuna girin ordada fiesta seslerini duyacaksınız :) normal olarak.Siz en iyisi cebinize donanımına yakıtına görselliğine bakın kararı kendiniz verin :)