Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Branda kullanımı

yolcu27
16/01/2010, 20:12
arkadaşlar branda kullanımı ne kadar saglıklı araca bir zararı varmıdır. malum sıfır araç aldım kapı önüne park ediyorum apartmanda çoluk çocuk çok olduğundan biraz çiziklerden tırsıyorum :D ama branda konusundada bilgim fazla yok, opak boyalar için ne tür branda hangi hava koşullarında kullanılmalıdır bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
şimdiden teşekkürler..

femoli
16/01/2010, 20:49
Alacağın brandanın malzemesi çok önemli su geçirmemsi önemli ve kullanmıyorsan 3-4 günde bir havalandırman gerekir . bu şarrtlardsa branda çok iyi bir şey tavsiye ederim ..

yolcu27
16/01/2010, 20:58
atamam köye çıktıda lojmanda kalacağımdan dolayı ve haftasonları sadece merkeze geleceğimden istiyorum birazda brandayı. su geçirmeyen ve aracı çizmeyecek bir malzeme arıyorum. 3 4 günde bir havalandırmayı seve seve yaparım görmezsem aracımı özlerim çünkü :) gelin duağı gibi düşünmek lazım brandayı :)

KaMiKaZe
16/01/2010, 21:15
brandayı takmadan önce aracın temiz olması gerekki oda malum kış şartlarında zor.

GP COSKUN
16/01/2010, 21:21
ali be daha önceki bravoda kullandım bi ara branda ama tabir yerindeyse aracın boyasının ağzına okudum
muflonlu asya marka branda almıştım dikişsiz olanlardan ama bir gün yağmur yağmıştı peşine güneş açtı akşama kadar branda kalmıştı üztünde ertesi gün brandayı kaldırdığımda boyanın verniği bu yüzden kabarmıştı aracın tavanı ve kaputu bayaz bayaz olmuştu boyacıya gittim branda terleme yapmış dedi yeni baştan verniği kazıdılar zımparayla tekrar vernik attırdım mecburen
bu şekilde bir şey yaşamaman için dikkatli kullanman gerek eğer benim fikrimi sorarsan şöyle güzel bir boya koruma yaptırıp kullanmak en sağlıklısı

JASMINE
16/01/2010, 21:28
Bende ilk aracımda kullanmıştım fakat ciddi ciddi sıkıntı vermeye başlayınca vazgeçtim. Yağmurdan sonra sorun olmakla beraber başka bir iğrenç yanı ise tuvalet ihtiyacını brandaya yapan kediler ve köpekler. Arabaya binmek istediğimde o iğrenç brandayı çıkartıp katlamak ve sonra dezenfekte işlemi sıkıntı verdi. En güzeli benim için böyle kalması :)

yolcu27
16/01/2010, 21:53
:) boya konusu canımı sıkan taraf zaten leke keşerme renk atma falan filan bir ton sorun çıkar diye düşünüyorum . ayrıca o sokak canlılarının ihtiyaçlarını aracınız üzerinde karşılamasıda cabası ki birde köye atamam çıktıgından dolayı bu canlılar arasına tavuk horoz tarzı kanatlılarda eklenince düşünmek bile istemiyorum. Ben en iyisi çadır tarzı birşeyler ayarlayayım kaliteli bir malzemeden yada saglam bir boya koruması

KaGaN
17/01/2010, 02:23
Biraz paraya kıyıp sağlam bir branda alırsan hiçbir sıkıntı çekmessin :) O cocukların çiziklerinden neler çektiğimi bi ben bilirim :)

yolcu27
17/01/2010, 10:13
Biraz paraya kıyıp sağlam bir branda alırsan hiçbir sıkıntı çekmessin :) O cocukların çiziklerinden neler çektiğimi bi ben bilirim :)

ah birde öğretmen olunca arabayı direk çocukların arasına koyuyorsun kurda kuzuyu emanet misali **** elektirikli sistem yaptırcam arkadaş dokunanı titretçek :whip0000:

vedatarslan
17/01/2010, 11:19
kapalı otoparka koy olsunbitsin bu kadr sıkıntıya gerek yok

yolcu27
17/01/2010, 11:41
kapalı otoparka koy olsunbitsin bu kadr sıkıntıya gerek yok

işin kötü tarafı köye atamam çıktı mecburen lojamanın sagına soluna park edicem. köy gibi bir yerdede kapalı otoparkımı kendim yapacağım. biraz, su ve güneş geçirmeyen çadır malzemesi bir kaç sağlam tahta çivisi derdime derman olacak inşallah.

berkeraaa
17/01/2010, 12:03
Kendinizi bu kadar yormaya inanın hiç gerek yok...çünkü mutlaka birgün birşey oluyor siz her ne kadar sakınsanızda...eğer elinizden geliyorsa kapalı garaj gibi bir yerde tutmaya çalışın aracı birde güzel bir boya koruma yaptırın olsun bitsin...

gurik
17/01/2010, 13:15
köyde kapalı garaj olmaz. ancak yapılır. Ben yapmıştım köyde öğretmenken. Şimdiden kolay gelsin kardeşim. Çocuklara kısa bir uyarı - eğitim tarzı bir önbilgi verirsen dokunmazlar. Hatta birbirlerinden korurlar. Elektrik verme işini şimdiden düşünüyorsan senin öğretmenlik biraz zor geçecek gibi geliyor bana.:cool0000::cool0000:

muratokay
17/01/2010, 16:57
kapalı otoparkınızı kendiniz yapacaksınız sağlam olduğundan emin olun. sonra rüzgarla filan yıkılırsa karı kediye yüklemiş olmayın. bence boya koruma en iyisi. yaptırabiliyorsanız yılda 2 kez yaptırın yeter gider

cann
17/01/2010, 17:18
ah birde öğretmen olunca arabayı direk çocukların arasına koyuyorsun kurda kuzuyu emanet misali **** elektirikli sistem yaptırcam arkadaş dokunanı titretçek :whip0000:
bir meslektaş olarak bende bir öneride bulunayım,kasıtlı olmayan zararlara karşı yapılabilecek çok bir şey yok malesef,etrafında dolaşırlarken bile ufak tefek çizikler oluşuyor,bu konuda atalarımıza kulak verip "sakınan göze çomak batarmış" deyip çok üstünde durmamak gerek,kasıtlı zararlara karşı ise en iyi çözüm öğrencilerinizin sizi sevmesidir.okulun önünde duran arkadaşların bir çoğunun arabası çizilmesine rağmen,benimkine kasti bişey yapan olmadı,üstelik md yrd.cısı olmama rağmen (bilirsiniz md.yrd.ları genelde pek sevilmez),bilakis kirli olmasına bile tahammül edemeyip kızıyolar bana:) tabii bunda en önemli etken de aracın gr punto olması (üstelik kırmızı:) ) .şakası bir tarafa çocuklar sizin onları sevdiğinizi bilirlerse kasıtlı olarak bir şey yapacaklarını zannetmiyorum.kazasız ve çiziksiz günlerde kullanın aracınızı.

HasanAliz
17/01/2010, 19:27
arkadaşlar kasko için branda olayını iyi araştırın derim. bazı kaskolar branda nedeniyle çıkan yanma/yangın/alev alma vs işlemlerde teminatdışı bırakıyorlarmış diye duydum.

kaskoyla konuşmadan branda işine girmeyin.

aynı zamanda yukarıdaki nedenlerden dolayı da branda tavsiye etmiyor hiçkimse.

kara kız
17/01/2010, 21:38
ali be daha önceki bravoda kullandım bi ara branda ama tabir yerindeyse aracın boyasının ağzına okudum
muflonlu asya marka branda almıştım dikişsiz olanlardan ama bir gün yağmur yağmıştı peşine güneş açtı akşama kadar branda kalmıştı üztünde ertesi gün brandayı kaldırdığımda boyanın verniği bu yüzden kabarmıştı aracın tavanı ve kaputu bayaz bayaz olmuştu boyacıya gittim branda terleme yapmış dedi yeni baştan verniği kazıdılar zımparayla tekrar vernik attırdım mecburen
bu şekilde bir şey yaşamaman için dikkatli kullanman gerek eğer benim fikrimi sorarsan şöyle güzel bir boya koruma yaptırıp kullanmak en sağlıklısı

1998 yılından 2006 ya kadar eskı şahinimde.kullandım herhangi bir boya kalkması cizik vs hiç bir sey yaşamadım..2006 da GP aldıktan 2 gün sonra gidip aksesuarcıdan yeni bir branda altım.4. seneye geliyorum gecen hafta 6. brandayı aldım..ve arcımın boyası pırıl pırıl..yanlız dikkat ediceksiniz...araç kırlıyken veya tozluyken ortmiceksiniz..en azından mıcro fiber bezle hafifce tozunu almakta fayda var..ve yıkattıktan sonra kesinlikle ortmıceksiniz araç iyice kurucak orttugunuz yer guneş gormuyosa bi problem yok yıkadıktan sonrada koyabilirsiniz..ben aracımın boyasının hala yepyeni ve prıl pırıl olmasını branda ya borçluyum.doğru kullanıldığı taktirde çok faydalı bi şey.....

kara kız
17/01/2010, 21:41

yolcu27
17/01/2010, 21:43
her yoruma fikire çok teşekkür ederim. yarın sabah yeni yerimde göreve başlayacağım inşallah. öğrenci mevcudum OKUL olarak 12 kişi zaten:) düşündümde hocamın da hatırlattığı gibi "sakınan göze çöp batar". Hayırlısı bakalım zaman neler gösterecek. Benim babamda 36. yılında öğretmenlikte onunda arabasına hiç yaklaşan olmazdı sevildiğinden. Bende elektrik konusunda tamamen %100 olarak şaka yapmıştım yanlış anlaşılmak istemem:) tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. şimdilik okulumda internet baglantısı yok fakat 2. dönem başında baglanacak 1 hafta aranızdan ayrılıyorum karneleri dağıtayım geleyim.
Kendinize iyi bakın, Kalın sağlıcakla..

Konuyu başka yerlere çektiğim için kusura bakmayın. Kilit lütfen :)

muratokay
17/01/2010, 22:00
Ali bey yeni arabanız da yeni görev yeriniz de hayırlı olsun. pırıl pırıl çocuklar yetiştireceğinize eminim.
galiba çok da fazla takmamak lazım. mesela ben mıcırlı yollarda taş sıçrar da camı çatlatır diye hep korkarak, yavaş yavaş giderdim, bu zamana kadar epey de taş geldi ve çok şükür cama hiç bişey olmadı. geçenlerde eskişehirden ankaraya gelirken 3 şeritli kaymak gibi yolda nerden yola geldiyse artık bi taş tam bi kamyonu sollarken gelip cama çarptı. 90'la gidiyodum ve ön camda çatlak değil ama biraz zedelenme oluştu. insan arabasına gözü gibi bakarken böyle bişey olunca çok üzülüyor. gerçekten de "sakınan göze çöp batıyor". kafayı çok yormamak lazım. siz arabanızı güvenli bi şekilde severek kullanın, bakımlarını zamanında yaptırın. gerisini çok düşünmeyin.
tekrar hayırlı olsun.

cann
18/01/2010, 00:46
[QUOTE=yolcu27;272972]her yoruma fikire çok teşekkür ederim. yarın sabah yeni yerimde göreve başlayacağım inşallah. öğrenci mevcudum OKUL olarak 12 kişi zaten:)

12 mi :):) onların hepsi sığar arabaya,arada bir bindirip bir iki tur attır,kendi arabalarıymış gibi bakarlar:)

gurik
18/01/2010, 02:03
katılıyorum.

femoli
18/01/2010, 10:11
Ben brandayı bir fiil 2 sene kullandım puntomda inanın hafta içi yorgun olmazsam üç yada dört günde bir havalandırıyordum ve hattabir hafta hiç açmadığım oluyordu .. hemde tam 2 sene (iki araç olduğundan ) babam emekli olduktan sonra artık kendi aracımla gelmeye başladım (gp) ve branda hala durur boyada veya başka yerde hiç bir sıkıntı oluşmadı :) brandamda su geçirmez asya brandasıydı .. Üstüne kar yağdı kar eridi yağmur yağdı kuş yaptı kedi pisledi yinede aracımı tam koruduğuna eminim ..

Yanlız yasemine hak veriyorum kedi kuş pislediğinde brandayı çıkardıktan sonra eleri yıkamak gerek:)

kara kız
18/01/2010, 13:49
hele o kokusu yok mu insanın burnuna 5 metreden gliyoo..