Orijinalini görmek için tıklayınız : Kapı mekanizması GP'ye yakışmıyor
Arabamı yeni aldım herşeyinden çok memnunum ama kapılarına alışamadım bi türlü,sorun sadece benim araçtamı bilmiyorum.Kapıları yumuşak bi şekilde kapattığınızda kapanmayabiliyor,babamın 12 yıllık arabasında bile kapılar daha rahat kapanıyor.
Biraz pat küt vurmak gerekiyor alışma süreci :) sizde alışırsınız kapılarda meraklancak bişi yok :)
chngrrrrrr
13/01/2010, 00:21
sen bide yaz gelince arka kapılarını göreceksin
sıcakta kalınca açılmıyor
ama çok da sorun değil bence
gpler genel anlamda çok iyiler
GP COSKUN
13/01/2010, 00:29
genelinde böyle maalesef biz alıştık merak etme sende alışırsın
arabamı yeni aldım herşeyinden çok memnunum ama kapılarına alışamadım bi türlü,sorun sadece benim araçtamı bilmiyorum.kapıları yumuşak bi şekilde kapattığınızda kapanmayabiliyor,babamın 12 yıllık arabasında bile kapılar daha rahat kapanıyor.haklisin...palio*m resmen şikidik diye oturuyordu...ama gülü seviyoruz ya...:)
Arabadaki işçilik,malzeme kalitesi,tasarım kötü olsa kapı kolunada normal dicem ama hepsi çok iyi,bu nedenle kapı kolu dikkat çekiyor.Yeni evolarda nasıl acaba merak ediyorum,bide kullanılan plastik çok sert,bu ilerde ses yönünden sorun yaratırmı merak ediyorum doğrusu..
Yeni evo biraz daha yumuşak ama yine sert kapanıyor maalesef..Showroomdaki aracı kastediyorum tabi geneli öyledir ama...İleride sıkıntı yaratacağını sanmam.Servise giderseniz kilit noktalarına ban sarıyorlar ozaman ses ve kapanması biraz daha yumuşak oluyor..
emrequzel
13/01/2010, 10:53
Showroom da denediğim Evo nun kapıları yine sesli fakat Bir Seat leon bir Golf gibi tok bir ses aldım ben . Yani kapı dolu dolu kapanıyor.Ben dandik değilim diyor. :) Benim görüşüm o oldu.Bütün Evo lar öylemidir bilemem :)
yok evolarda bu enteresan sorun dikkatimi çekti grandelerde bu kadar yoktu evolarda kapının kapanma sorunu biraz artmış en az 5 aracın kapısını kapadım actım (evo ) hepsinde sert kapanma durumu vardır sıfır grandeyi kapadım evoya göre daha rahattı acaba ses olayı yüzünden daha sertleştirmiş olabilirlermiki :)
benim evodada var aynı durum ama bunu yeniligine baglıyorum, insanlar sıfır diye kıyamadıklarından yavas bırakıyorlar ozamanda kapanmıyor :D alışma süreci sonunda tek seferde fazla yüklenmeden kapatma taktikleri geliştirebilecegimizi düşünüyorum. Bu arada kapının kapanma sesi çok hoşuma gidiyor. Üst sınıf araba hissiyatı veriyor insana (benim gönlümde zaten öyle). Bence o kapının ilk defada kapanmaması sorun değil, lastikleri yeni olduğundan kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. bir 2006 2007 model puntodada aynı durum söz konusuysa bilemem artk , ama benim için sorun teşkil etmiyor.
Kapı ayarları iyi bir ustanın elinden çıkarsa şık diye yumuşacık kapanıyor.Geçen hafta ince ayar ve iç mekanizmanın temizlenip yağlanmasıyla kapılar kemik gibi oldu. Yani mekanik birşey yok sorun ayarlardan. Kapılar gerçekten kaliteli. Zamanla esneme oturma yapmayacağı kesin. Çünkü sacı ve menteşe malzemesi acayip sağlam.
Kapı ayarları iyi bir ustanın elinden çıkarsa şık diye yumuşacık kapanıyor.Geçen hafta ince ayar ve iç mekanizmanın temizlenip yağlanmasıyla kapılar kemik gibi oldu. Yani mekanik birşey yok sorun ayarlardan. Kapılar gerçekten kaliteli. Zamanla esneme oturma yapmayacağı kesin. Çünkü sacı ve menteşe malzemesi acayip sağlam.
Bazı araçların kapıları öyle ayar filan yapmadan çuk diye oturuyor,sıfır aracı ustaya göstereceksem sıfır almamın ne anlamı var.Ama önemli bişey diil sonuçta 40000 verip almadım bu aracı olsun o kadar.Ayrıca City dreksiyondan çok memnunum umarım eski araçlardaki gibi ilerde sorun çıkarmaz.
benim evodada var aynı durum ama bunu yeniligine baglıyorum, insanlar sıfır diye kıyamadıklarından yavas bırakıyorlar ozamanda kapanmıyor :D alışma süreci sonunda tek seferde fazla yüklenmeden kapatma taktikleri geliştirebilecegimizi düşünüyorum. Bu arada kapının kapanma sesi çok hoşuma gidiyor. Üst sınıf araba hissiyatı veriyor insana (benim gönlümde zaten öyle). Bence o kapının ilk defada kapanmaması sorun değil, lastikleri yeni olduğundan kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. bir 2006 2007 model puntodada aynı durum söz konusuysa bilemem artk , ama benim için sorun teşkil etmiyor.
aracı bende yeni aldım ali ama evo değil,öyle sorun teşkil edecek şekildede bi sertlik yok ama tam istediğim gibi değil.
Bazı araçların kapıları öyle ayar filan yapmadan çuk diye oturuyor,sıfır aracı ustaya göstereceksem sıfır almamın ne anlamı var.Ama önemli bişey diil sonuçta 40000 verip almadım bu aracı olsun o kadar.Ayrıca City dreksiyondan çok memnunum umarım eski araçlardaki gibi ilerde sorun çıkarmaz.
Bu genelde çok talep gören araçlarda karşımıza çıkıyor. Sonuçta montaj bandında bunlar insan ustalar tarafından ayarlanıyor.Hepsi bir robotun elinden çıkma değil. Fiat fabrikası şu an üretim bandını 24 saat işletiyor ve işçiler tam mesaide. Sizce bir işçi kaç araca sıfır hata ayar yapabilir?
Üretimi az olan arabayla ben de sabaha kadar oynarım.Mesaimi aldığıma bakarım. Zaten bayide teslim öncesi son ayar yapılıp veriliyor. Ama kapanmayan varsa bu ya hiç yapılmamıştır yada kapı hasar almıştır. Sıfır araçta durum bu. Ama ikinci elde ne olmuştur kim mıncıklamıştır bilemem.
Bu genelde çok talep gören araçlarda karşımıza çıkıyor. Sonuçta montaj bandında bunlar insan ustalar tarafından ayarlanıyor.Hepsi bir robotun elinden çıkma değil. Fiat fabrikası şu an üretim bandını 24 saat işletiyor ve işçiler tam mesaide. Sizce bir işçi kaç araca sıfır hata ayar yapabilir?
Üretimi az olan arabayla ben de sabaha kadar oynarım.Mesaimi aldığıma bakarım. Zaten bayide teslim öncesi son ayar yapılıp veriliyor. Ama kapanmayan varsa bu ya hiç yapılmamıştır yada kapı hasar almıştır. Sıfır araçta durum bu. Ama ikinci elde ne olmuştur kim mıncıklamıştır bilemem.
40000 vermedim araca derken benimde demek istediğim bu zaten,40000 lik araçta hata minimum düzeye indirilmiştir verdiğin paranın bir kısmıda bu tip maliyetler içindir.Fiyat düştükçe kalitede düşmek zorunda zaten.
aracı bende yeni aldım ali ama evo değil,öyle sorun teşkil edecek şekildede bi sertlik yok ama tam istediğim gibi değil.
yarın topçuoğluna servise gideceğim aklıma gelirse benim kapıdan gelen sesi sorarken bu kapanma olayınıda sorayım bir bilgi alayım.
ssss2292
13/01/2010, 23:58
aah ahh o sol arka kapıdan çektiğimi bi ben bide allah bilir canı ister açılır canı istemez açılmaz. utanmadan değişmesi gerektiğini söyleyen servis 300 TL ister.
aah ahh o sol arka kapıdan çektiğimi bi ben bide allah bilir canı ister açılır canı istemez açılmaz. utanmadan değişmesi gerektiğini söyleyen servis 300 TL ister.
açılmayan arka kapı kolu için servislere ücretsiz değişim emri geldi bilginiz olsun.
40000 vermedim araca derken benimde demek istediğim bu zaten,40000 lik araçta hata minimum düzeye indirilmiştir verdiğin paranın bir kısmıda bu tip maliyetler içindir.Fiyat düştükçe kalitede düşmek zorunda zaten.
40000 lik araçlarda da ne hatalar var görüyoruz ortada. Sonuçta bu bir malzeme ve her malzeme fiziki şartlardan etkilenir. Önemli olan işçiliktir. WW GOLf VE BORA Toureg de ön camlar açılıp kapanırken kapının içine düşüyor biliyor musunuz? Kaç tl lik araç bunlar?
Herşey fiyat değil anlayacağınız. Kapı ayarı ne ki! Can feda kapı ayarına. Servisler gayet iyi niyetli o bile yeter. Bizim müslüm bey gibi bir üyemiz var kaç markaya nasip olur?
Aracınızı sırf fiyatından ötürü hor görmeyin. Aynı donanımı diğer markalar kazık fiyata satıyorlar da ondan pahalılar.Gp fiyat performans karşılaştırmasında 1 numaradır.
Serhat kısaca marka imajından bahsetmiş yukarıda.Fiat ağzıyla kuş tutsa yaranamaz insanımıza.Tabiki kusursuz değil araçlarımız ama diğer marka aynı sınıf araçlara göre artısı da eksisi de var.Ancak bana göre artıları fazla tabi:)
bizim milleti anlayamadan,
göçüp gideceğim bu dünyadan...
ucuz satarsın uyduruk der,
pahalı yaparsın kazık yer....
marka imajını yiyeyim bana ne,
karalamak istesen her şey bahane...
Lafım sana değil Adil yanlış anlama. Öyle içimden geldi işte.
GP COSKUN
14/01/2010, 00:53
serhat bu grande punto sevdası
seni şair de yaptı sonunda
helal olsun valla
Yanlış anlamadım Serhat:) Ancak şu marka imajı iyi olsa karalama kesinlikle olmazdı...
geçende la konuşuyorduk aynı şikayetten gelmişler onların servisede.genelde parlatıcı sürüldüğü zaman yumuşadıgı söylüyorlar kapı içi plastiklerin daha basit kapanıyormuş.
tangozcan
14/01/2010, 01:30
benim puntodada arka kapılarda açılma sorunu vardı aracımın garantisi bitti garanti uzatma yaptırmadım sanayide çocukluk arkadaşıma arabamı götürdüm kapı kollarını söktü 5 dk inceledi sonra iki kapı kolunun biryerlerine parça koydu (sert plastkten)şimdi kapılar o kadar harika olduki ben bile inanamadım ilk zamanlar bilen bir usta halledebilir derim..
Sorun olacaksa kapının sert kapanma sorunu olsun daha büyüğünü görmeyelimde :)
bizim milleti anlayamadan,
göçüp gideceğim bu dünyadan...
ucuz satarsın uyduruk der,
pahalı yaparsın kazık yer....
marka imajını yiyeyim bana ne,
karalamak istesen her şey bahane...
Lafım sana değil Adil yanlış anlama. Öyle içimden geldi işte.
Yolcu 27 lafım sana diil demişsin ama konuyu ben açtım sonuçta biraz üzerime alındım:) Ben arabamdan gayet memnunum ve aracı kötülemek için açmadım konuyu sadece aracımda gördüğüm ufak bir kusuru dile getirdim.Onun da belki bir açıklaması vardır mühendislik yönünden biz bilmiyoruzdur.
Abi fiat SUYLA ÇALIŞAN araba yapsa bizim millete yaranamaz.Ne marka imajıymış yahu.
Abi fiat SUYLA ÇALIŞAN araba yapsa bizim millete yaranamaz.Ne marka imajıymış yahu.
ozamanda sudan sebeplerle kendimizi yıpratırız :)
ozamanda sudan sebeplerle kendimizi yıpratırız :)
:X:w00t2000:
Fiatın imajı malesef geçmişe dönük yapmış oldugu araçlardan kaynaklı.Yoksa fiyat olarak türkiyede en çok tercih edilen marka..Sorarım size 120 hplik bir aracı hangi markada 33000 civarında alabiliyorsunuz.??Donanımlarını saymamaıza gerek yok zaten..Ayrıca işin garibi fiatı kötüleyen arakdaşların altındada fiat marka araçlar var bunu hiç anlamış değilim :)
Fiatın imajı malesef geçmişe dönük yapmış oldugu araçlardan kaynaklı.Yoksa fiyat olarak türkiyede en çok tercih edilen marka..Sorarım size 120 hplik bir aracı hangi markada 33000 civarında alabiliyorsunuz.??Donanımlarını saymamaıza gerek yok zaten..Ayrıca işin garibi fiatı kötüleyen arakdaşların altındada fiat marka araçlar var bunu hiç anlamış değilim :)
Kağan, zaten o geçmişte Türkiyede üretilen araçlar İtalyada teknolojisi bitmiş, modernliğini kaybetmiş, üretimi durdurulmuş modeller.Bu araçları Tofaş Türkiyede lisans altında üretti.Avrupada söylediğim gibi üretimden kalkmış modellerdi.Dolayısıyla Türkiye Fiatı sadece Tofaşın bize gösterdiği kadarıyla biliyor.
Fiat Grubunun otomotiv ve motor teknolojisine kattığı yenilikler birçok marka tarafından benimsenmiştir veya kabul görmüştür.Sonuçta bizler beğenelim ya da beğenmeyelim Fiat Markası dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden birisidir...
ystuning61
16/01/2010, 01:24
Bendede arka kapılar zor açılıyo gibi bişey ama alıştım :)
Beyler benim mi türkçem zayıf siz mi anlama güçlüğü çekiyorsunuz çözemedim.Ben açıkcası buradakilerin objektif olmadığını düşünmeye başladım. Birincisi, benim marka takıntım olsa gidip fiat almazdım.İkincisi, ben arabamı veya markayı kötülemedim aksine çok memnun olduğumu beklentimin de fazlasını bulduğumu dile getirdim.Üçüncüsü kapı konusunda birçok kişi benle aynı fikirde olduğunu ve aynı sorunu yaşadığını dile getirdi.Bu arkadaşların yazıları da haklı olduğuma delildir. Bir de kapıların biraz sert kapandığını söylemek sizi neden rahatsız etti anlayabilmiş değilim.
Fiatın en büyük hatası Regatanın kalıplarını Tofaşa verip kuş serisi olarak ürettirmesiydi. Türk işi otomobilcilik biraz sakat oldu. Şahine 4 vites koydular doğana 5 vites. Geri lambasını aksesuar yaptılar. At arabasından geçiş yapınca bunlar bile milletimize lüks geldi. Ancak teknolojiyi çabuk takip eden bir yapımız var. Yurtdişindan gelen araçları gördükçe gözümüz açıldı. İthal araçların Türkiyeye girişi ile yerli otomobilciler çağdışı kaldı bir anda. Ama unutmayalım ki onlar olmasaydı kuş serileri broadway ler olmasaydı Türk milleti arabaya bu kadar kolay ulaşamayacaktı. Bu modeller de milletin iyi kahrını çekti nitekim. Neyse konuya dönersek FİAT eskiden yaptığı iyi niyetli küçük bir hatanın kurbanı oldu. Türk milletinin gözünde neden olduğu anlaşılamayan yıpranmış marka imajını en donanımlı ve en prestijli modelleriyle yıkmakta zorlanıyor. Her zaman dediğim gibi bize iyilik yaramıyor.
Beyler benim mi türkçem zayıf siz mi anlama güçlüğü çekiyorsunuz çözemedim.Ben açıkcası buradakilerin objektif olmadığını düşünmeye başladım. Birincisi, benim marka takıntım olsa gidip fiat almazdım.İkincisi, ben arabamı veya markayı kötülemedim aksine çok memnun olduğumu beklentimin de fazlasını bulduğumu dile getirdim.Üçüncüsü kapı konusunda birçok kişi benle aynı fikirde olduğunu ve aynı sorunu yaşadığını dile getirdi.Bu arkadaşların yazıları da haklı olduğuma delildir. Bir de kapıların biraz sert kapandığını söylemek sizi neden rahatsız etti anlayabilmiş değilim.
Adil'ciğim seninle ilgisi yok söylediklerimizin. Artık genele konuşuyoruz. Kapı olayı ve senin düşüncelerin hepimizce anlaşıldı. Konu sadece çeşitlendi ve marka imajını tartışıyoruz. Gayet objektifiz merak etme...
Adil'ciğim seninle ilgisi yok söylediklerimizin. Artık genele konuşuyoruz. Kapı olayı ve senin düşüncelerin hepimizce anlaşıldı. Konu sadece çeşitlendi ve marka imajını tartışıyoruz. Gayet objektifiz merak etme...
Ok.Bende konuyu ben açtığım için üzerime alındım.Bende Fiatın olması gereken yerde olduğunu düşünmüyorum.Ama prestiji düzeliyor gpyi bilmem ama lineayı her yerde görüyorum.Zamanla fiata bakış açısı daha iyi olacaktır.
Ok.Bende konuyu ben açtığım için üzerime alındım.Bende Fiatın olması gereken yerde olduğunu düşünmüyorum.Ama prestiji düzeliyor gpyi bilmem ama lineayı her yerde görüyorum.Zamanla fiata bakış açısı daha iyi olacaktır.
umarım. çünkü gerçekten bu horlanmayı hak etmiyor araçlar. Tamam sert yapıları var ama gerçekten şirin sempatik ve donanımlı otomobiller yapıyor Fiat. Ayrıca güvenlik konusunda da çok ilerlediler.Şu croma gelsin diye gözünün içine bakıyorum ama pek hareket yok. O arabayı da merak ediyorum.
umarım. çünkü gerçekten bu horlanmayı hak etmiyor araçlar. Tamam sert yapıları var ama gerçekten şirin sempatik ve donanımlı otomobiller yapıyor Fiat. Ayrıca güvenlik konusunda da çok ilerlediler.Şu croma gelsin diye gözünün içine bakıyorum ama pek hareket yok. O arabayı da merak ediyorum.
Arabanın fotoğraflarını çekip atıcağım da aldığımdan beri yıkamadım:) Bi gün yıkamak nasip olursa atrım fotoğraflarını:)
ssss2292
28/02/2010, 23:42
açılmayan arka kapı kolu için servislere ücretsiz değişim emri geldi bilginiz olsun.
Merhaba bu ücretsiz değişim için aracın garantisinin devam etmesi gerekiyor mu acaba?
burhankutlu
01/03/2010, 00:08
evet arkadaşlar aynı sorun bende de var nerdeyse kaynak yaptırcam iki kapı sport olucak araba :|
Merhaba bu ücretsiz değişim için aracın garantisinin devam etmesi gerekiyor mu acaba?
kronik problem olduğundan garanti aramıyorlar. istisnasız değişim denilmiş servislere.
kronik problem olduğundan garanti aramıyorlar. istisnasız değişim denilmiş servislere.
bu güzel haber gerçekten ama ankarada hangi servisten öğrendiniz bunu sık sık gidiyorum ben ankarada yapılır
bu güzel haber gerçekten ama ankarada hangi servisten öğrendiniz bunu sık sık gidiyorum ben ankarada yapılır
üstün fiat
üstün fiat
Konuyu biraz hortlatmış olucam ama bu ÜSTÜN FİAT Servisi arka kapıları garanti kapsamı bitmiş olsa bile değiştiriyormu ?
Yada iyi niyet garantisi vss..'den herhangi bir ilde herhangi bir serviste arka kapı kollarını değiştirmiş olan varmı ??
Fiat sadece Gp ya da Evo/ Bravo ve diğer modelleri ile değil Fiat Motors Grubununun çatısı altında Ferrari,Masaratti,Lancia,Alfa Romeo, İveco , Fiat Powertrain Motor Tecnologies ki bu markanın ürettiği bizim 90 Hp multijet motor bugün opel astra da kullanılıyor. Ayrıca Fiat doğrudan Chrysler (Daimler Chrysler ayrı karıştırmayın) %32 sinin sahibi.
artık üstün fiat diye bir bayi yok.
sonytech
03/06/2011, 23:39
Arkadaşlar benimde arka kapılarda aynı sorun var.Bursa' da servisle görüştüm hatta biraz üzerine gittim bu işin.Servis müdürü fiatla bu konuyu görüştüğünü öyle bir emir olmadığını söyledi artık bende dövmedim:notworth::notworth::notworth:Sizlerde burada olduğunu söylemişiniz.Bu konuda kesin bilgisi olanlar varsa kaynak göstererek bana yardımcı olabilirler mi?
van_hoijdonk
04/06/2011, 01:51
Konu tam olarak nedir? Arka kapıların güneşte kalınca sert açılması mı servisten değişen?
Geçenlerde 1 saate yakın güneşte kaldı araba, açmakta zorlandım ama çok da problem değildi tabi düzelme imkanı varsa düzelttiririz. :)
mesut eyvaz
04/06/2011, 13:31
alışma süreci 1 haftaydı benim için
sonytech
04/06/2011, 18:42
benim sorunum kapı kolunu yukarı en son pozisyonuna kadar çekiyorum ve birazda zorluyorum öyle açılıyor.Servis değişmesi gerektiğini ve 200 TL masraf çıkardı boyamasıyla.tabi bu tek kapı için.Arkadaşlarda kronik bir problem olduğunu Fiat yetkili servislerinin kapı kollarını ücretsiz değiştirdiklerini söylemişler.Bende servisle görüştüğümde öyle bişey olmadığını söylediler.Hadi bakalım kim doğru söylüyor ?