PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmet Şimşek, vergilere bir zam daha yaparım deyince... Philsa'dan zam: Marlboro

narkoz30
11/01/2010, 22:05
Mehmet Şimşek, vergilere bir zam daha yaparım deyince... PHILSA'DAN ZAM: Marlboro kısa yeniden 7 lira

https://www320d.mackolik.com/Nethaber.Statics/Images/news/s/v/sigarapaketiikonik11ocak2010.jpg
Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş (Philsa), bazı ürünlerde yaptığı indirimi yukarı yönde revize etti.

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, 5,75 lira olan Marlboro Uzun ile 5,50 lira olan Marlboro Kısa'nın fiyatının yeniden 7 liraya yükseltildiği duyuruldu.

MEHMET ŞİMŞEK, BU SABAH SAATLERİNDE BÖYLE GÖZDAĞI VERMİŞTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sigarada vergi artışı sonrası başlayan fiyat tartışmaları üzerine, güncelleme kararları ve öngörülen vergi miktarlarını sağlayacak her türlü düzenlemeyi yapacaklarını bildirdi ve gerekirse nispi sisteme geçebileceklerini açıkladı.

Şimşek, yeni özelge sistemi hakkında bilgi verdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sigara üreticilerinin fiyat ayarlamaları konusundaki bir soru üzerine Şimşek, yeni yıla girerken bazı maktu vergileri güncellediklerini hatırlattı. Bu maktu vergileri enflasyon çerçevesinde güncellediklerini kaydeden Şimşek, ''Bazılarını 2 yıldır güncellememişsek tabii ki güncelleme oranları geçen yılın enflasyon oranlarını aştı. Örneğin otoyol ve köprülerde olduğu gibi...'' dedi.

Uygulamada bazı sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

''Bizim verdiğimiz güncelleme kararları ve öngördüğümüz vergi miktarlarını karşılayacak her türlü düzenlemeyi yaparız. Ne gerekiyorsa yaparız. Onlar maktu sistemdeymiş. Biz maktu vergileri artırmışız. Uyum konusunda sorun yaratıyorlarsa nispi sisteme geçeriz, sistemi değiştiririz. Çok açık bir şekilde söylüyorum. Hangi sektör olursa olsun bizim yaptığımız düzenlemelere uymak zorundalar. Uymazlarsa biz alternatif yolları geliştiririz, uymak zorunda kalırlar.

Bizim bir gelir hedefimiz var, o gelir hedefini yakalayacağız. Gelir hedefimiz gerçekçi. Bunların tutturulması için de gerekli adım atılacaktır.''

JASMINE
11/01/2010, 22:13
Evet yaa ne beter bir durumdur bu. Ben sigara kullanmıyorum fakat kullanan arkadaşlara üzülüyorum. Bakanımız düğün yorgunluğunu atıp hemen gözdağını verdi. Ne güzel bir şey ya. İşine gelmezse anında vergi arttırımı yap. Siz ne derseniz deyn biz bildiğimizi okuruz edaları çok yanlış.

KaGaN
12/01/2010, 10:12
Çok kötü oldu bu jti-philsa kapışması oldu biraz.

Jti vergi zammını uygulamam sürümden akzanırım dedi normal zammını yapmadı.Philisa duyduguma göre günlük bu durumdan 750,000 TL civarında zarar etmiş bir günlük..Durum böyle olunca ikili bir kapışma.Artık arka kapılarda ne konusulduysa winstonu 5,50 malbuşu 7 ye çektiler yine kimse malbora içmeyecek yine zarar edecek :)

Fiyatlar yine inecek :)

GP COSKUN
12/01/2010, 10:20
bu tamamen bir dayatmadır
artık söyleyecek söz bulamıyorum

femoli
12/01/2010, 11:50
evet zam yapmazsanız b planına geçeriz nispi sisteme bile geçeriz :)

GPS2
12/01/2010, 22:05
:agri: hatırlarsanız birkaç yıl önce otomobil üreticileride aynı pozisyona düşmüştü...ciddi indirimler kampanyalar yapmak istediler..ama birileri olmaaz eğer %10 dan fazla indirim yaparsanız vergi farkını sizden alırım demedi mi??? nerde kaldı ser piyasa ?ser rekabet...fln fln ...hepsi hikae...göz göre göre soyuluyoruz gibi...değilmi?

GP COSKUN
12/01/2010, 22:16
:agri: hatırlarsanız birkaç yıl önce otomobil üreticileride aynı pozisyona düşmüştü...ciddi indirimler kampanyalar yapmak istediler..ama birileri olmaaz eğer %10 dan fazla indirim yaparsanız vergi farkını sizden alırım demedi mi??? nerde kaldı ser piyasa ?ser rekabet...fln fln ...hepsi hikae...göz göre göre soyuluyoruz gibi...değilmi?

bahri abi çok haklısın
dikta uyguluyorlar resmen

ozdkay
12/01/2010, 23:05

aynen +1000:whip0000:

Nafiz
12/01/2010, 23:57
Seçimler geliyor yine o versinler bunlara.ohhh az giydiriyorlar valla.50.000 tl ye 2012 de grandepunto alırız artık.

pdr42
13/01/2010, 20:17
normalde secim zamanı hersey indirimli olur bence bunun secimlerle bi ilgisi yok. kimse oy kaybedecek hareketlere girişmez. aslında sigara içen arkadaşlar kendileri ve ailelri icin bıraksalr bence daha iyi olur. üstelik sigara bıraktırma merkezleri var ücretsiz hizmet veriyorlar. içen arkadaşlar bu merkezlerle görüşme yaparlarsa faydalı olaiblir. en azından bırakmak icin bir adım atmış oluruz.

ABNEW
13/01/2010, 20:29

Yalnız o üreticilerin ve bayilerin geçtiğimiz ötv indiriminde yaptıklarını da unutmamak gerekiyor,

Birçoğu ötv indirimini araçlarına zam olarak yansıttı.Stok adetleri belliyken sanki yeni sipariş verilmiş gibi ekstra para istediler.Fiat bunların içinde ötv fırsatçılığını en az yapanlardan, hatta yapmayanlardan...

GPS2
13/01/2010, 21:21
Yalnız o üreticilerin ve bayilerin geçtiğimiz ötv indiriminde yaptıklarını da unutmamak gerekiyor,

Birçoğu ötv indirimini araçlarına zam olarak yansıttı.Stok adetleri belliyken sanki yeni sipariş verilmiş gibi ekstra para istediler.Fiat bunların içinde ötv fırsatçılığını en az yapanlardan, hatta yapmayanlardan...
evet haklısın gibi ama gözden kaçan başka şeyler var gibi geliyor bana...ÖTV indirim süreci sanki danışıklı yürütüldü insan psikolojisine yönelik muazzam bir indirim gibi yansıtıldı ancak gerçekte aman aman çok büyük fark yoktu...bazen hiç yoktu + vw golflerde bindirim bile oldu sanırım...mantık şu... vergi oransal ÖTV %18 idi ben aldım gp mjt dyn(S2) nisan 2009 da 25 800 tl ,akrabam aldı aynı araba tamamen aynı(S1) ÖTV %37 aralık 2008 26 000 tl...fark 200 tl...kısacası arabanın fiyatı ne kadar yüksek ise vergiside o oranda yükseliyor devlet buna niye ses çıkarsın ki ,e firmalarda insanların ertelenmiş taleplerini biliyorlardı...sigara *ya karşı olmak başka bu yapılanları eleştirmek başka...

ABNEW
13/01/2010, 21:59
Evet, haklısınız tabi aynı hacimde fiyat arttıkça indirim de yükselmekte matematiksel olarak,
Benim de aklıma ilk VW gelir zaten ötv indirimi denince:)

Ben yapılanları savunmadan küçük bir ayrıntıya parmak basmıştım sadece...