Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik canavarı adayı bayan (İzmir)
argilman
11/01/2010, 10:14
sabah kendini bilmez bir bayan yüzünden büyük bir kazanın eşiğinden döndüm.bu malum şahıs bornova istikametine giderken keskin virajın hemem sonrası rampadan inişe geçtigim sırada yol ayrımı üzerinden yani yan yolu bornova yoluna bağlayan yola o kadar süratlı vede şerip kavramı olmaksızın sol seride kadar ani manevrala cıktıki(biligim kadarıyla orada 4 şerit var)sol serittekilerin halini birde siz düşünün.araca çarpmama ramak kaldı tabiki arkamdakilerinde bana çarpmasına.vede sahıs hiç bir şey olmamış gibi kaçarcasına uzaklaştı.sakın beni yanlış anlamayın arkadaşlar bayan sürücülere karşı deilim ama bunu yapan bayanın acemilinden deil düpe düz vurdum duymazlıgından.(söyleye bileceğim en kibar sey buydu)vede o arkaşın altında kımızı renk bir punta vardı o kadar sinilendim ki pilakısı bile hatırımda...umarım o arkadaş forummumuza üyedir vede bu yazıyı okur, trafiğin oyun alanı olmadığını anlar.kimsenenin olayla ilgisi olmayan masum insanlara kendi hatalarının bedelini ödetmeye hakkı yokur...!
Yazık gerçekten çok geçmiş olsun.Ucuz kurtulmuşsunuz.Maalesef ülkemizde ehliyetini alan direk direksiyon başına çıktığı için bunları yaşamamız çok normal.Kurslara gidenlerin sayısı cok ama cok az.Aslında o kurslarda hepsi bir bir anlatılıyor.Herzaman söyledim ehliyet alma işini zorlaştırabildikçe zorlaştıracaklar.Ağır eğitimlere tabi tutacaklar.Başka türlü "trafik canavarlarınının"önüne geçemiyeceğiz...
GP COSKUN
11/01/2010, 10:53
çok geçmiş olsun arkadaşım
ne yazıkki trafikte bu tür acemiler veya magandalar mevcut
zaten genellikle trafik canavarına bu kadar kurban vermemizin asıl sebebide bunun altında yatıyor
eğer aldığınız plaka yı yazarsanız forumdan olup olmadığını bulabiliriz belki
argilman
11/01/2010, 11:06
saolun arkadaşlar.bu olayın sadece eğitimle ilgili oldugu zanetmeyorum.bence eğitim olayın sadece makanik kısmını hallediyor geri kalanı insan olmakla ilgili,birseyleri ciddiye almakla ilgili...
serdar2362
11/01/2010, 11:07
Geçmiş olsun diyelim. Bazen cezai yaptırımlara kızıyoruz ama malesef insanımız ceza almadan, başına bir iş gelmeden kurallara uymayı düşünmüyor bile. Aman siz kurallara uyun da başkalarının densizliğine sakın uymayın.
Punto_Can
11/01/2010, 11:44
bende bugüne kadar yaptığım 2 kazanın ikisinde de bayan şoförler yüzünden oldu. biri ankara konya yolunda en sol şeritte aniden frene bastı, sonradan öğrendim ki telefonu çalmış :D diğeri de arkadan vurdu, o da frenle gazı karıştırdığını söyledi :D güler misin ağlar mısın????
:):):) harbiden komedi telefonu çalan kadın frene basarsa :) tam sözlüklük bir konu :):):)
imdesign
11/01/2010, 14:25
Geçmiş olsun can bey aynı olay geçen gün benim başımdan da geçti ama sonu
sizinki gibi olmadı malesef önümdeki araca vurdu çok şükür bende bişey yok arkamında
boş olması zincirleme reaksiyonu önledi. Puntocanın söylediği gibi bu bayanında mazereti
yolu şaşırmasıydı...
polis_01_54
11/01/2010, 14:55
bayan arkadaşlar yanlış anlamasın ama baya nın araba kulklanmasını uzaktan bile anlıyorum ben yolda seyir halindeyken öndeki aracı kesın bir bayan kullanıyordur diyorum ve tahminlerimin yaklaşık olarak %70 başarı sağlıyorum :-)
Sean_Constantine
11/01/2010, 18:42
Bayanların kaza'ları fazla sallamadığı bu foto'dan çok açık ve net belli oluyor :) komedi yaww...allah korusun hata kaza bizim araba bu hale gelsin sinirimizden yerimizde duramayız ne kadar cana gelmesin mal gelsin desekte bir yandan'da malı düşünmeden edemiyoruz eğer bu bahsettiğimiz bir de arabaysa off :D ama bak ablaya seyyar kuaförü yapı vermiş hemen saç tarıyor...bide kazandan sonra çok ilginç..
https://img515.imageshack.us/img515/9051/t2x65010to8.jpg
o şimdi kocasına şirin görünmek için öyle yapıyordur hemende yanlış anlamışsın sende :)
Can öncelikle geçmiş olsun. Bayan arkadaşın yaptığı hata kabul edilebilir şey değil elbetteki. Hepinizin bayanlar hakkındaki yorumlarını okudum. Sadece bir tek şey sormak istiyorum sizlere. Trafikte hergün maalesefki yüzlerce kaza oluyor;
- Bunların hepside bayan sürücüler tarafından mı oluyor?
- Can'ın başına gelen olayı beyler hiç mi yapmıyor?
- Beylerin hepsi mükemmel mi araç kullanıyor?
Olumsuz olayları anlatırken beş parmağın beşininde bir olmadığını, farkında olmadan belki bizlerinde benzer hataları yaptığımızı veya yapacağımızı düşünüpte yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. :)
PSİKOTEKNİK SÜRÜCÜ DEĞERLENDİRME NEDİR ?
Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemidir. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu söylenebilir.
Avrupa ‘da psikoteknik değerlendirmenin kullanımına baktığımızda; psikoteknik değerlendirmenin gelişmiş ülkelerde sürücülük becerilerinde yaşa bağlı zayıflamanın meydana gelmesi nedeniyle yaşlı sürücülere mecburi hale geldiği, yolcu ve eşya(emtia) taşımacılığı yapan profesyonel sürücülerin araç kullanma beceri düzeylerini bilgisayar destekli testlerle kanıtlanmak zorunda oldukları ve ceza puanını aşan sürücülerin psikoteknik değerlendirmeyi geçmek mecburiyetinde oldukları görülmektedir. ALINTIDIR...
:) bence bunu her ehliyet türü için mecbur kılmak lazım...
dizik aynaları kapalı yol alan mı dersin, farları yakmadan kör karanlıkta ilerleyen mi... oof oooffff
ExTReMe_
11/01/2010, 22:23
öncelikle gecmıs olsun ucuz kurtulmussunuz. Yasemin hanım Tabiki hayır öyle bişey söz konusu olamaz bayanlardan da ne araba kullananlar gördüm bazen kendımden utandım ama erkek şoförlerdede bayan şoförlerde de baya acemi war ama bazen bayanların vurdum duymaz olduğunu gördüm bizzat ama bu özellik erkeklerde de yok değil :)
Serkanın yanınladığı fotoya koptum valla böyle bişey olamaz o araba takla atmış birde içinden zor bela çıkmıssın hiç bişi olmamıs gibi saçlarını tarıyosun yuhh yani yuhh :):)
GP COSKUN
12/01/2010, 10:40
PSİKOTEKNİK SÜRÜCÜ DEĞERLENDİRME NEDİR ?
Psikoteknik değerlendirme; sürücülerin sürüşle ilgili özel bilişsel ve psikomotor becerilerini ölçen ve güvenli araç kullanımını sağlayan standart testlerin yer aldığı bilgisayar tabanlı bir değerlendirme sistemidir. Temel bilişsel beceriler "dikkat, algı, bellek, izleme ve muhakeme" ve psikomotor beceriler ise "el-ayak-göz koordinasyonu, tepki zamanı, çevresel görüş, hız mesafe tahmini ve çarpışma zamanı tahmini" olarak tanımlanabilir. Bu becerilere sahip olmanın, kurallara uygun karar vererek ve doğru motor hareketleri yaparak kazalardan kaçınabilme ve araç kullanabilmenin ilk basamağı olduğu söylenebilir.
Avrupa ‘da psikoteknik değerlendirmenin kullanımına baktığımızda; psikoteknik değerlendirmenin gelişmiş ülkelerde sürücülük becerilerinde yaşa bağlı zayıflamanın meydana gelmesi nedeniyle yaşlı sürücülere mecburi hale geldiği, yolcu ve eşya(emtia) taşımacılığı yapan profesyonel sürücülerin araç kullanma beceri düzeylerini bilgisayar destekli testlerle kanıtlanmak zorunda oldukları ve ceza puanını aşan sürücülerin psikoteknik değerlendirmeyi geçmek mecburiyetinde oldukları görülmektedir. ALINTIDIR...
:) bence bunu her ehliyet türü için mecbur kılmak lazım...
her işe aldığım şöföre bu testi uygulatıyoruz
55tl+kdv ücret ödüyoruz
bugüne kadar 120 şöför göndermişim hiç geçemeyen olmadı
şimdi gariplik burada elimde ceza tutanaklarına bakıyorum
sırasıyla
1- radar
2- hatalı sollama
3- tonaj
4- süre aşımı
5- kırmızı ışık ihlali
e kardeşim ben bunların hepsini psikoteknik testten geçirdim
neden geliyor bu cezalar diye kendi kendime soruyorum
ama sonradan anlıyorumki birileri yine çıkar sağlıyor maalesef bu işten
argilman
12/01/2010, 10:51
teşekkürler arkadaşlar.araç kulanma becerisini cinsiyetle ilişkilendirmek ne derece doğru bilemem ama bazı gerçekler var.trafikteki bayanların bir coğunda anlamsız bir soğukkanlılık hakim yani hep kendi hataları tolare edilsin istiyorlar.herkez onlara yol versin,sinyalsız şerit degiştire bilsinler,ters yönlere girebilsinler,dikiz aynasından sürüş esnasında makyaj tazeleye bilsinler örnekler dahada çoğaltıla bilir,benim başıma gelen ilk olay deyil bu ama en cidtilerinden biriydi diye bilirim.tabiki bu demek deyildirki sadece bayanlarda var bu olay bu yapıda olan erkeklerde var tabi (makyaj olayı hariç :) ) tekrar söylüyorum her bayan böyle deyildir tabi istisnalar kaideyi bozmaz...
B a R a C u D a
12/01/2010, 11:14
Benim tezim bu konuda farklı olacak:=)Eşime şöförlügü bizzat ben ögrettim ve araba kullanmasındanda çok memnunum.Yani demek istedigim o kişiye araç kullanmayı ögreten insanlardada hata var biraz bence.=)
bende bugüne kadar yaptığım 2 kazanın ikisinde de bayan şoförler yüzünden oldu. biri ankara konya yolunda en sol şeritte aniden frene bastı, sonradan öğrendim ki telefonu çalmış :D diğeri de arkadan vurdu, o da frenle gazı karıştırdığını söyledi :D güler misin ağlar mısın????
üstad senin olay efsaneymiş :) telefonu durunca hayatı durduran insan :) bayan demiyorum aynı şey yapan hemcinsim arkadaşlarım var,
ne var ki erkeklerin rahat %80inden daha iyi kullanan bayan arkadaşım da mevcut :) kendisi Nissan Micra'yla Mini Cooper S'e toz yutturmuştur :)
serdar2362
12/01/2010, 14:02
Şahsen 22 yıldır bilfiil araba kullanıyorum. Memleketin her köşesine gittim. Özellikle bayan sürücülerin en yoğun olduğu il İzmir diye biliyorum. Ama şimdiye kadar belki denk gelmediğindendir hiçbir bayan sürücü tarafından tehlike yaratacak bir duruma düşürülmedim.
Benim şahsi görüşüm. Bayanlar biraz daha temkinli, biraz daha sakin araba kullanıyor. Bu sakinlikleri bayların telaşı nedeni ile stres yaratıyor. İddia ediyorum, sürücülerin hepsi bayanlar kadar sakin düşünebilseler kaza oranları %80 azalırdı.
agabey3838
12/01/2010, 15:13
öncelikle geçmiş olsun iyi kurtulmuşsun
erkekler genelde sinirleri ve nefsine hakim olamadığı için kaza yapar dayanamaz hız yapar vs....
kadınlar çok dikkatli (!!!) kullanmalarına rağmen niye kaza yapar bilemiyorum çünkü fren yerine gaza basmak nasıl bir kabiliyet gerektiriyor anlayamıyorum
narkoz30
12/01/2010, 15:57
Geçmiş Olsun Recebiye İvedik e denk gemişsin İstanbulda onlardan çok var :) Hergün ist Trafiğinde böyleleri yüzünden artık canbaz olduk.
Öncelikle geçmiş olsun. Herhangi bir kazaya karışmadan olayı atlatman sevindirici tarafı. Üzücü yanı ise bu tip acemice hataların sadece bayan sürücülere yıkılması. Acemiliğin cinsiyeti yoktur diye düşünüyorum.
Bizede sürüce belgesi almanın sadece teorik bilgilere dayalı olmasından ve de deneme yanılma yöntemi ile gerçekleşiyor. Aracı stop etmeden yerinden kaldıran ve de 2 vitese geçiren herkes ehliyeti alıyor. Alıyor ama araç kullanmaktan bihaber sonra bunun gibi (tel çaldı diye fren yapma, aniden yola çıkmak, şerit ihlali, hatalı sollama vs.) bir sürü olay yaşıyoruz. Malesef sistem böyle işliyor.
Can öncelikle geçmiş olsun. Bayan arkadaşın yaptığı hata kabul edilebilir şey değil elbetteki. Hepinizin bayanlar hakkındaki yorumlarını okudum. Sadece bir tek şey sormak istiyorum sizlere. Trafikte hergün maalesefki yüzlerce kaza oluyor;
- Bunların hepside bayan sürücüler tarafından mı oluyor?
- Can'ın başına gelen olayı beyler hiç mi yapmıyor?
- Beylerin hepsi mükemmel mi araç kullanıyor?
Olumsuz olayları anlatırken beş parmağın beşininde bir olmadığını, farkında olmadan belki bizlerinde benzer hataları yaptığımızı veya yapacağımızı düşünüpte yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. :)
bu konudaki hassasiyetinizi anlıyor ve hak veriyorum,eleştirileri yaparken çok hassas olunması gerekiyor,trafikte biz erkeklerin (istisnalar mutlaka vardır) genelde kadınlara karşı çok acımasız ve adice davrandığını örnekleriyle biliyorum,öyleki eşim araç kullanacağı zaman en azından bayan olduğu çok belli olmasın diye saçlarını toplamasını isterim,ayrıca bayan olduğu için kendisini sıkıştırmaya kalkan olursa kaçmayıp bilakis direksiyonu onun üstüne kırmasını söylerim,
ama madalyonun diğer yüzünde ise:)
ilk başlarda zaman zaman bayan sürücülere gösterdiğim tepkilere (arabada kendi kendime söylenerek) çok kızan eşim bile bir süre sonra benden önce kendisi kızmaya başladı:),ne yalan söyliyeyim önümde bir bayan sürücü varsa (istisnalar mutlaka vardır) ya aradaki mesafeyi iki misline çıkarıyorum yada bulduğum ilk fırsatta geçiyorum,aksi takdirde mide spazmı geçirmek işten bile değil.:)
ayrıca ne kadar doğrudur bilmiyorum kasko şirketleri araç sahibi bayan olduğu takdirde primi daha yüksek tutuyorlarmış,çünkü şehir içi hasarlı kazalarda bayanların istatistliği erkeklerden çok fazlaymış:),saygılar.
GP COSKUN
12/01/2010, 22:08
bu konudaki hassasiyetinizi anlıyor ve hak veriyorum,eleştirileri yaparken çok hassas olunması gerekiyor,trafikte biz erkeklerin (istisnalar mutlaka vardır) genelde kadınlara karşı çok acımasız ve adice davrandığını örnekleriyle biliyorum,öyleki eşim araç kullanacağı zaman en azından bayan olduğu çok belli olmasın diye saçlarını toplamasını isterim,ayrıca bayan olduğu için kendisini sıkıştırmaya kalkan olursa kaçmayıp bilakis direksiyonu onun üstüne kırmasını söylerim,
ama madalyonun diğer yüzünde ise:)
ilk başlarda zaman zaman bayan sürücülere gösterdiğim tepkilere (arabada kendi kendime söylenerek) çok kızan eşim bile bir süre sonra benden önce kendisi kızmaya başladı:),ne yalan söyliyeyim önümde bir bayan sürücü varsa (istisnalar mutlaka vardır) ya aradaki mesafeyi iki misline çıkarıyorum yada bulduğum ilk fırsatta geçiyorum,aksi takdirde mide spazmı geçirmek işten bile değil.:)
ayrıca ne kadar doğrudur bilmiyorum kasko şirketleri araç sahibi bayan olduğu takdirde primi daha yüksek tutuyorlarmış,çünkü şehir içi hasarlı kazalarda bayanların istatistliği erkeklerden çok fazlaymış:),saygılar.
mustafa abi yanlışın var
Türkiye'de son yıllarda cinsiyete göre kasko sigortası primi uygulamasından kadınlar karlı çıktı. 35-50 yaş arasındaki kadın sürücüler yüzde 25'lere varan oranlarla en yüksek indirimi alırken, genel kanının aksine kadınlara kıyasla yüzde 77 daha fazla kaza yapan genç erkekler ise en yüksek mahkum oldu. Özellikle Citroen C2 ya da Peugeot 206 kullanan, 30 yaşın altındaki erkekler sigortacıların poliçe yapmaktan en çok çekindiği grup.
mustafa abi yanlışın var
Türkiye'de son yıllarda cinsiyete göre kasko sigortası primi uygulamasından kadınlar karlı çıktı. 35-50 yaş arasındaki kadın sürücüler yüzde 25'lere varan oranlarla en yüksek indirimi alırken, genel kanının aksine kadınlara kıyasla yüzde 77 daha fazla kaza yapan genç erkekler ise en yüksek mahkum oldu. Özellikle Citroen C2 ya da Peugeot 206 kullanan, 30 yaşın altındaki erkekler sigortacıların poliçe yapmaktan en çok çekindiği grup.
doğrudur coşkun kardeşim,kimbilir belkide bayanlar yavaş gittiği ve genelde hafif kazalar yaptığı için,hızlı gençler kaza yaptığındaysa genelde araba pert e çıktığı için böyle yapıyorlardır,mantıklı gelmiyo diil:)
vedatarslan
12/01/2010, 22:44
zaten en güzel uygulama irandaydaydı kadınlara ehliyet vermiyorsun olup bitiyor....
gerçi artık iranında başkentinde veriyorlar galiba emin değilim......
GP COSKUN
12/01/2010, 23:03
zaten en güzel uygulama irandaydaydı kadınlara ehliyet vermiyorsun olup bitiyor....
vedat naptın sen yaw
kökten doğradın bütün bayanları
yeri gelmişken bende bir anımı paylaşayım sizlerle
bundan 7-8 sene önce haykoop haydarpaşa gümrüğünde mal çekerken
başımdan geçen bir olay hala hatırladıkça gülerim
sabah saatleriydi gümrüğün garajında 6 arkadaş mal boşaltmak için bekliyorduk garaja 4 tane fransa plakalı daf marka tır geldi
garaj dada o kadar yoğunluk varki tırlara zar zor park yeri buluyorsun
neyse bunlardan üçü 1 -2 manevrada park yeri buldu ve girdi bir tanesinede parkçı arkadaş bir yer gösterdi ama yer hem çapraz hemde ayna aynaya anca sığar araba bizim fransalı ileri geri 7-8 manevra yaptı olmadı kafayı sola doğru dorsenin altına soktu olmadı sağa doğru soktu girmeye çalıştı bir türlü olmadı tabi bizim gibi garajdada 50 tane çok bilmiş şöför her kafadan bir ses ama tır bir türlü giremedi parkçıda olmıycağını zannederek dışarı çıkmasını işaret etti ki arka taraftan bir kadın saçları küt kesilmiş deri ceket deri pantalon burunlu ayakkabı ayağında yabancı dilde bağara çağıra geldi ama çıldırmış gibi seri ye bağlamış nasıl bağırıyor direksiyondaki fransalıya inmesini işaret etti
fransalı aşağıya indi ablam direksiyona uzandı tırın tepesine çıktı vitese takmasıyla aragazıyla beraber ileri doğru kalktı ama kalkış ne kalkış bendedim şimdi dorse kafadan ayrılacak 40-50 metre kadar ileriya aldı
olduğu yerde tam sağ geri ye taktı kafayı bir sağa bir sola oynaya oynaya
hiç durmadan geri geri o daracık yere tek manevrada girdi size yeminle iki aynanın arasına eliniz girmez
tabi biz bunu görünce ağzımız iki karış utancımızdan kafayıda yerden kaldıramıyoruz kadın tırdan bir indi kapıyıda şöyle esaslıca bir çarptı
ellerini iki yana açtı söylene söylene gitti masasına oturdu ama garajda ne kadar şöför varsa herkesin gözü onda kimsedende çıt çıkmıyor
açıkçası o gün orada biz şöförlüğümüzden utandık
diyeceğim oki herkesi aynı kefeye koymamak lazım bir atasözüde geldi aklıma bu arada
el yumruğunu yemeyen
kendi yumruğunu balyoz zannedermiş
Vedat öncelikle burası Türkiye kardeşim İran değil. Umarım bir gün seninle İzmir caddelerinde karşılaşmayız. Çünkü o zaman karşıma çıktığına pişman olucaksın. Bu durumu da gelip burada arkadaşlara sen yazacaksın ve o zamanki fikrin bayanlarda erkekler kadar hatta onlardan çok daha iyi araba kullanabiliyorlar olacaktır.
Belki çok iddialı oldu fakat İzmir'li arkadaşlarım beni ve nasıl araç kullandığımı gayet iyi bilir. Son olarak şunu da söyleyim 1996 yılından beri hergün trafikteyim. Hız derseniz var. Sakin bir kullanıcı asla olmadım. Bu güne kadarda yalnızca bir cezam var ve Allah'a çok şükür hiç kazam yok. Peki bu durumda olan kaç tane erkek arkadaşımız var ? Hep bayanların kötülüğü anlatılıyor madem bende bu günden itibaren trafiği birbirine katan magandalara ait yorumlarımı yazayım. Emin olun her gün bir tane mutlaka karşıma çıkıyor. Kıyaslamayı ona göre yapalım ne dersiniz?
Yürü be yasemin.Speedyasemin
Var her cinste bunlardan var.yapacak bişey yok.
Yaşım 15 ti.Babam beni sürekli fuarda çarpışan arabalara götürürdü ve izlerdi.Napardık gelene gecene çarpardık.Bi gün binmeden önce iyi bir şöföfr olmak istermisin diye sordu.EWET dedim.Bunun için yapmam gerekeni söledi.Çarpışan araba oyununda kimseyi kendine çarptırma.O zaman iyi bir şöför olabilirsin dedi.Allahalla dedim.Önce önemsemedim.Sonra bi deniyim dedim kendi kendime.Bir baktım daha çok zevk alıyordum.Cok daha eylenceli ve keyifliydi.
Ben bu tezi savunarak bu yaşıma kadar araç kullandım arkadaşlar.Yorucu ama inanın daha güvenli ve keyif verici.
O yüzden cok sinir olmuyorum trafikte bu tip durumlarla karşılaştığımda.Kaçmaya çalışarak daha eğlenceli kılmaya çalışıyorum Trafiği...
Murat Gürakan
13/01/2010, 00:45
üstad senin olay efsaneymiş :) telefonu durunca hayatı durduran insan :) bayan demiyorum aynı şey yapan hemcinsim arkadaşlarım var,
ne var ki erkeklerin rahat %80inden daha iyi kullanan bayan arkadaşım da mevcut :) kendisi Nissan Micra'yla Mini Cooper S'e toz yutturmuştur :)
Toz yutturmuşsa o toz muhtemelen, tek şeritli yoldan yavaşşş yavaşşş( HIZ LİMİTİNE BİDE KENDİSİ LİMİT KOYUP OLMASI GEREKENDEN ÇOK DAHA YAVAŞ ) gidip milletin sinirini tepesine çıkarıp sonrada millet camı açıp sövecekken asfalttaki tozdur o :hotornot:
Vedat öncelikle burası Türkiye kardeşim İran değil. Umarım bir gün seninle İzmir caddelerinde karşılaşmayız. Çünkü o zaman karşıma çıktığına pişman olucaksın. Bu durumu da gelip burada arkadaşlara sen yazacaksın ve o zamanki fikrin bayanlarda erkekler kadar hatta onlardan çok daha iyi araba kullanabiliyorlar olacaktır.
Belki çok iddialı oldu fakat İzmir'li arkadaşlarım beni ve nasıl araç kullandığımı gayet iyi bilir. Son olarak şunu da söyleyim 1996 yılından beri hergün trafikteyim. Hız derseniz var. Sakin bir kullanıcı asla olmadım. Bu güne kadarda yalnızca bir cezam var ve Allah'a çok şükür hiç kazam yok. Peki bu durumda olan kaç tane erkek arkadaşımız var ? Hep bayanların kötülüğü anlatılıyor madem bende bu günden itibaren trafiği birbirine katan magandalara ait yorumlarımı yazayım. Emin olun her gün bir tane mutlaka karşıma çıkıyor. Kıyaslamayı ona göre yapalım ne dersiniz?
hergün bi tanecik mi çıkıyor ,bence siz türkiye de yaşamıyosunuz,çok şanslısınız:) ben onlarca görüyorum da:)
StrawBeeRy
13/01/2010, 00:49
O kadar bayanlara suç atanlar var onlardan daha beter erkekler var hiç karşınıza çıkmadı galiba geçen ocak ayında tam bir sene oldu babama 2. El araba aldık aldığımızda 75.000 km deydi şu anda 125.000 km de yani 1 senede 50.000 km yol yapmış yaklaşık 15 senedir soför bazen onunla oturup muhabbet ettiğimiz zaman öyle şeyler anlatıyor ki vay be bunu yapan erkek şoför diyorum
Bir örnek veriyim bizim binanın kapalı otoparkında iki araba arasından çıkamayan sürücüler var çarpa çarpa çıkıyorlar artık gerisini siz düşünün...
Bunu bayan erkek olarak ayırmak yanlış.Sonuç bilgisizlik eğitimsizlikden kaynaklanıyor.Herkez yol benim olsun istiyor.Erkeğide bayanıda aynı.Haa belki bayanların bi dezavantajı yolda erkekler tarafından çok sıkıştırılmalarıdır..Benim arkadaşım var bayan erkeklere taş çıkartır.Altında 275 bg lik bi impreza var ve yaptığı hareketleri ben cesaret edip yapamam.Oyuzden bayan erkek olayına girmeyelim hiç :)
argilman
13/01/2010, 10:49
arkadaşlar gördüğüm kadarıyla iyi araç kullanmayı hep süratli araç kullanmakla ilişkilendirmişsiniz.buda yanlış herkez sürat yapabilir bu gaz pedalına ne kadar bastıgınla ilgili.önemli olan içinde bulundugun amacın ilk amacınını seni bir yerden bir yere ulaştırmak oldugu idrak etmek.bu ulaşım sırasındada kendine yapılmamasını istediğin seyleri herkeze karşı uygulamalısın.kulandıgın araç bolandan deil yani çartığın zaman zıplamıyorsun vede eylendirmiyor seni.sadece bu bilinçte hareket edip dikkatli davranmalı kadınıda,erkeğide...
hergün bi tanecik mi çıkıyor ,bence siz türkiye de yaşamıyosunuz,çok şanslısınız:) ben onlarca görüyorum da:)
O bir tane kantarın topuzunu epey kaçıranlardan. Diğerlerinin sayısını tutmaya kalksak kağıt kalem yetmez :) :)
Toz yutturmuşsa o toz muhtemelen, tek şeritli yoldan yavaşşş yavaşşş( HIZ LİMİTİNE BİDE KENDİSİ LİMİT KOYUP OLMASI GEREKENDEN ÇOK DAHA YAVAŞ ) gidip milletin sinirini tepesine çıkarıp sonrada millet camı açıp sövecekken asfalttaki tozdur o :hotornot:
İstanbul akşam 9:30 civarında e-5 sefaköy-avcılar arasında olan bir olaya nasıl bu kadar yorum getirebildin :) sanırım yaptığın yorumun aynısını gerçekleştirdiğinden çok zor olmadı :)
Murat Gürakan
13/01/2010, 15:17
İstanbul akşam 9:30 civarında e-5 sefaköy-avcılar arasında olan bir olaya nasıl bu kadar yorum getirebildin :) sanırım yaptığın yorumun aynısını gerçekleştirdiğinden çok zor olmadı :)
Yok hiç bir zaman camı açıp sövmedim o kadarda uzun boylu değil tabikide ama o kıvama geldiğim, kendime yakıştırsam yapabileceğim duruma geldiğim çok kere olmuştur... Malum herkesin bildiği ve yaşadığı durumlar işte...
vedatarslan
17/01/2010, 01:51
yaw ben bu konuyu unutmuşum herkes bana taş atmış ayıp ayıp bir kişide haklısın derrr....