PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GP için xenon far

polis_01_54
11/01/2010, 03:43
slm arkadaşlar ben gp me xenon taktırmayı düşünüyoru ahngısı bızım gpler için uyumludur bilmiyorum h1 mi h4 mü h7 mi ?bir de fiyat konusunda yardımcı olursanız sevinirim sadece kısa fiyatı? hem uzun hem de kısa fiyatı?

Erdem Bozdağ
11/01/2010, 03:49
xenon fiyatları çok değişkendir markasına göre değişir

biizm araçlara h4 takılıyor

6000k öneririm

polis_01_54
11/01/2010, 03:50
siz hangisini kullanıyorsunuz hangi markaları onerirsınız fıyat nedir

Erdem Bozdağ
11/01/2010, 04:00
ben autovision kullanıyorum memnunum
dediğim gibi bir çok marka var
çok kaliteli birşey arıyorsanız mtec,philips gibi markalar var
ama orta birşey olsun diyorsanız markadan çok aldıgın yer onemlı garantı ve bır sorunda destek gibi vs
(autovision,sentinal,monza da bilinen markalardır)

polis_01_54
11/01/2010, 04:05
anladım sagolun :-) 8000k maviye çalıyor diyorlarben beyaz iıtiyorum...

Erdem Bozdağ
11/01/2010, 04:08
en beyazı yine 6000
8000 maviye kaçıyor evet
ideali 4300k ama 6000 dan şaşmamak lazım:):)
Mehmet abiyle (femoli) bi konuş istersen en iyi bilgiyi o verir fiyat filan

polis_01_54
11/01/2010, 04:11
ewet sitesine girdim baktım zaten yarın konusurum artık insallah elinde 600k vardır çunku sitede göremedim

Erdem Bozdağ
11/01/2010, 04:12
var diye biliyorum ben yarın sorar sorunu cozersın :)

polis_01_54
11/01/2010, 04:15
inşallah :-) teşekkürler :-)

Sean_Constantine
11/01/2010, 18:08
O zaman 8000k ile 6000k arasında sadece renk farkı'mı var...performanstan herhangi bir fark yok öyle mi...

femoli
12/01/2010, 10:45
renkten dolayı performans farkı olur 6000k larda 8000 e oranla biraz daha görüntü açıklığı olur yani daha iyi görüntü olur..

veli bu sabah görüştüğüm sendin zannedersem angele alacaksan h1 alacaksın ,orj farlarına alacaksan h4 alacaksın .. fiyatlarda ödeme şeklide konuştuğumuz gibi ;)

KaGaN
12/01/2010, 10:49
6000k lar muayenede sıkıntı çıakrtıyor diye duydum 8000k lar normal geçiyormuş varmıdır bunun bir doğruluğu ???

axi
12/01/2010, 17:34
benim farlardada sislerdede 8000 kelvin mfk var oldukça memnunum.. taktırmadan önce 6000 ile 8000 arasında bende çok kaldım. sonra taktırdığım yerdeki uata 6000 ile 8000 lik ampulleri yanyana yaktı.. 8000 lik kristal gibiydi.. görüş açısınmdan 6000 likle çok fark olduğunu zannetmiyorum. ama görüntüde estetik olarak 8000 lik kesinlikle daha iyi duruyor.. fiyata gelince farlara h4=280TL
sislerde h1=150 TL Ayrıca sislerin yükseklik ayarından far izasına kaldırdım. gece sislerle farları yaktığımda gunduz gibi gidiyorum. 8000 kelvini ben tavsiye ederim. ayrıca farlara takılacak ampul konusunda uzun kısayı ileri geri hareketle yapan ampul var. birde uzun kısayı aşağı yukarı hareketle yapan var. uzun kısayı ileri geri hareketle yapan ampul olmasına çok dikkat edin. (inşallah anlatabilmişimdir)

ABNEW
12/01/2010, 17:49
6000k lar muayenede sıkıntı çıakrtıyor diye duydum 8000k lar normal geçiyormuş varmıdır bunun bir doğruluğu ???

Kağan, bence tam tersidir.Yani değer düştükçe ışık orijinal haline yaklaşmakta, yükseldikçe de mavileşmekte...

GP COSKUN
12/01/2010, 17:58
Kağan, bence tam tersidir.Yani değer düştükçe ışık orijinal haline yaklaşmakta, yükseldikçe de mavileşmekte...

+10.000 :cool0000:

femoli
12/01/2010, 18:18
+10.000 :cool0000:
+1903 :)

no_fear
12/01/2010, 19:25
bazı xenon larda radyoda cızırtı olusturuyor cekım gücünü düşürüyor radyonun buna da dıkkat et derım ben

polis_01_54
12/01/2010, 22:33
xenonla radyonun ne alakası var ki bir baglantı kuramadım ben bilen var mi?

GP COSKUN
12/01/2010, 22:36
mete haklı
veli bazı xenon lar radyoda parazit ve cızırtı yapıyor
sebebini tam bilmiyorum ama balastların ürettiği yüksek voltajdan herhalde diye tahmin ediyorum genel de çin mallarında bu sıkıntı meydana geliyor

vedatarslan
12/01/2010, 23:10
mete haklı
veli bazı xenon lar radyoda parazit ve cızırtı yapıyor
sebebini tam bilmiyorum ama balastların ürettiği yüksek voltajdan herhalde diye tahmin ediyorum genel de çin mallarında bu sıkıntı meydana geliyor

hiç bir alaksı yok zenonla teybin.....
teyp arızsanın başka yerde arayınnn....

GP COSKUN
12/01/2010, 23:13

vedat bunu ilk önce araştır
daha sonra kesin yargıya var
peki bana şunu açıklarmısın
xenonlar açıkken cızırtı var kapattığın an cızırtı kesiliyor
sence geçerli bir sebebi varmı
ben bundan önceki arabamda iki tane kit değiştirdim bu sesten en sonunda monza taktım ses falan kalmadı

vedatarslan
12/01/2010, 23:28
vedat bunu ilk önce araştır
daha sonra kesin yargıya var
peki bana şunu açıklarmısın
xenonlar açıkken cızırtı var kapattığın an cızırtı kesiliyor
sence geçerli bir sebebi varmı
ben bundan önceki arabamda iki tane kit değiştirdim bu sesten en sonunda monza taktım ses falan kalmadı

bu güne kadar kaç arabaya zenon taktın bnm bilgim dahilinde olmasa zaten yorum yapmam....
bende elektrtikçiyim jkesin bir şekilde söylüyorum.....
zenon la teybin bir alakası yok.....

GP COSKUN
12/01/2010, 23:49
bu güne kadar kaç arabaya zenon taktın bnm bilgim dahilinde olmasa zaten yorum yapmam....
bende elektrtikçiyim jkesin bir şekilde söylüyorum.....
zenon la teybin bir alakası yok.....

bak vedat senin kaç tane taktığını bilemem ama :cool0000:
iki tane aksesuar dükkanımızda biri kardeşimin biri eniştemin dükkanı herhalde xenon kitler çıktığından beri
bi 400-500 adet kit hem satıp hem takmışızdır :ohmy0000:
senin elektrikçiliğine bir şey de diyemem ama demekki başına gelmemiş
sen bunu araştır iyice öğren çık karşıma konuşalım
birde soru sordum onuda cevaplarsan sevinirim
xenon açıkken parazit sesi var kapattığın an kesiliyor sa sence mantıklı bir açıklaması vardır umarım
birde senden ricam zenon yazma xenon bunun adı

axi
13/01/2010, 00:45
ewet parazit sesi radyoda bendede oluyor. ama cd de ses olmuyo radyo fazla dinlemediğim için sıkıntı yok. hatta farları açıp kapatığında cıt diye bir ses geliyor kolonlardan.

femoli
13/01/2010, 12:52
Öncelikle selam :)

ben kimseyi kırmadan yanlış biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz demeden kendi bildiğimi anlatayım..

Xenonlar ilk geldiklerinde içlerinde arızalambasını söndüren devresiz geliyordu yani çok basit bir sistemle bu sebepten dolayı oluşturduğu frekans bilimum şeyleri etkileyebilirdi..
bknz(kaloriferi açtığınızda radyonun çekimi bir miktar düşer parazit oluşmaya başlar kısmen) xenonlardada bu takım sorunlar meydana gelimiş olabilir.. bana hiç denk gelmedi ama olmuş olabilir .. yaklaşık 1000 den fazla araca xenon kit takıp satmışızdır bu sorunu hiç duymadım duymamam olmadığı anlamınada gelmez..

Kısacası yüksek güçteki ürünler yaydıkları frekans sayesinde olmaz deniler sorunları çıkarabilir (parazit vs gibi)çok zor bir durum olsada başımıza gelmesede inkar yada olmaz diyemeyiz ..

Saygılar sevgiler :)

smartmavi
13/01/2010, 13:25
benim farlardada sislerdede 8000 kelvin mfk var oldukça memnunum.. taktırmadan önce 6000 ile 8000 arasında bende çok kaldım. sonra taktırdığım yerdeki uata 6000 ile 8000 lik ampulleri yanyana yaktı.. 8000 lik kristal gibiydi.. görüş açısınmdan 6000 likle çok fark olduğunu zannetmiyorum. ama görüntüde estetik olarak 8000 lik kesinlikle daha iyi duruyor.. fiyata gelince farlara h4=280TL
sislerde h1=150 TL Ayrıca sislerin yükseklik ayarından far izasına kaldırdım. gece sislerle farları yaktığımda gunduz gibi gidiyorum. 8000 kelvini ben tavsiye ederim. ayrıca farlara takılacak ampul konusunda uzun kısayı ileri geri hareketle yapan ampul var. birde uzun kısayı aşağı yukarı hareketle yapan var. uzun kısayı ileri geri hareketle yapan ampul olmasına çok dikkat edin. (inşallah anlatabilmişimdir)

slm,
sen geceleri gündüz gibi görüyorsun da, karşıdan gelen birşey görebiliyor mu acaba? ben de zenon düşünüyorum ama zenonla üstüme üstüme gelenleri düşününce vazgeçer gibi oluyorum.

vedatarslan
13/01/2010, 21:30
Öncelikle selam :)

ben kimseyi kırmadan yanlış biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz demeden kendi bildiğimi anlatayım..

Xenonlar ilk geldiklerinde içlerinde arızalambasını söndüren devresiz geliyordu yani çok basit bir sistemle bu sebepten dolayı oluşturduğu frekans bilimum şeyleri etkileyebilirdi..
bknz(kaloriferi açtığınızda radyonun çekimi bir miktar düşer parazit oluşmaya başlar kısmen) xenonlardada bu takım sorunlar meydana gelimiş olabilir.. bana hiç denk gelmedi ama olmuş olabilir .. yaklaşık 1000 den fazla araca xenon kit takıp satmışızdır bu sorunu hiç duymadım duymamam olmadığı anlamınada gelmez..

Kısacası yüksek güçteki ürünler yaydıkları frekans sayesinde olmaz deniler sorunları çıkarabilir (parazit vs gibi)çok zor bir durum olsada başımıza gelmesede inkar yada olmaz diyemeyiz ..

Saygılar sevgiler :)

iyi demişsin bende sana bir örnek vereyim ....
bak şimdi ticari araçların bazıların da(isteğe bağlı abs asr ve ve ebd bulunur.......
bunlarında asr on off düğmelerinden lambalar kızarık kalır.....
araç çalışmaya başladıktan sonra.....
bunun ssebebi parazit yapması....

ancak çözümü yok teğil tesisatta yapılacak bir kaç değğişiklikle düzeltilebilir.....kalkıpta zenon:) takınca antende parazit yapacak die kural yok....

ABNEW
13/01/2010, 22:07
Vedat, anladığım kadarıyla burada sabit bir kuraldan bahsedilmiyor.Senin söylediklerinle xenonun teybi etkilemesi aynı şey.Yani yüksek akım, kısa devre, elektrik tesisatındaki kaçak, yalıtım eksikliği vb. durumlar birbiriyle alakasız 2 farklı elektrikle çalışan üniteyi etkileyebilir.Anlatılan bu sanırım.Sonuçta aynı şeyden bahsediliyor bence:)

vedatarslan
13/01/2010, 23:23
Vedat, anladığım kadarıyla burada sabit bir kuraldan bahsedilmiyor.Senin söylediklerinle xenonun teybi etkilemesi aynı şey.Yani yüksek akım, kısa devre, elektrik tesisatındaki kaçak, yalıtım eksikliği vb. durumlar birbiriyle alakasız 2 farklı elektrikle çalışan üniteyi etkileyebilir.Anlatılan bu sanırım.Sonuçta aynı şeyden bahsediliyor bence:)

aynı şeyden bahsedilmiyor sabit fikir bahsediyorlar....
xenonlarda böyle bir sorun yok ancak araç tesisatı zayıfsa bu tür şeyler yaşanır zenonun bir kabahati yok....

GP COSKUN
13/01/2010, 23:37
aynı şeyden bahsedilmiyor sabit fikir bahsediyorlar....
xenonlarda böyle bir sorun yok ancak araç tesisatı zayıfsa bu tür şeyler yaşanır zenonun bir kabahati yok....

valla açıkça söylemek gerekirse burada sabit fikirli olan sensin vedat
biz bazı xenon modellerinde olduğunu söylüyoruz hepsinde değil
bak bazı arkadaşlarda bu sorunu yaşadığını yazmış zaten
sen hala ısrar ediyorsun şimdison yaptığın açıklamaya göre
bazı gp lerin tesisatı zayıf bazılarınınki kuvvetlimi bunu kastediyorsun
keşke görüşme imkanımız olsada bunu sana uygulamalı olarak gösterebilsem
anlatmak istediğim biz yaşamış olduğumuz bir şeyden bahsediyoruz sen
yaşamadığın bir şeyden bahsediyorsun aradaki fark burada senden daha
geniş daha ihtimalci düşünmeni rica ediyorum kardeşim :agri:

vedatarslan
13/01/2010, 23:45
valla açıkça söylemek gerekirse burada sabit fikirli olan sensin vedat
biz bazı xenon modellerinde olduğunu söylüyoruz hepsinde değil
bak bazı arkadaşlarda bu sorunu yaşadığını yazmış zaten
sen hala ısrar ediyorsun şimdison yaptığın açıklamaya göre
bazı gp lerin tesisatı zayıf bazılarınınki kuvvetlimi bunu kastediyorsun
keşke görüşme imkanımız olsada bunu sana uygulamalı olarak gösterebilsem
anlatmak istediğim biz yaşamış olduğumuz bir şeyden bahsediyoruz sen
yaşamadığın bir şeyden bahsediyorsun aradaki fark burada senden daha
geniş daha ihtimalci düşünmeni rica ediyorum kardeşim :agri:

haklısn sen bilirsin ;)

TTtt
14/01/2010, 10:17
ömrüm boyunca 5000den fazla xenon takmışımdır, ilk defa duyuyorum xenonun teybi etkilediğini.

GP COSKUN
14/01/2010, 11:02
ömrüm boyunca 5000den fazla xenon takmışımdır, ilk defa duyuyorum xenonun teybi etkilediğini.

osmaniye deki otomobil sayısı 2009 yılı verilerine göre
36,774 adet olduğuna göre sizin verdiğiniz 5000 xenon rakamı
biraz abartı kaçmış :busted_b:

femoli
14/01/2010, 11:02
:D sen ne yaptın ya her gün hiç durmadan 2 adet taksan 9 yıl yapar 9 yıl önce xenon varmıydı ..varsada sana maşallah diyorum bir gün bile sekmeden xenon takmışsın hemde 2 adet :)

Yanlış anlama şaka yapıyorum ;)

Bendede bu sorun hiç meydana gelmedi ama yinede kapıyı aralık bırakıyorum çünkü olmayacak bişi değil :)

polis_01_54
14/01/2010, 11:33
harbiden helal olsun yani dile kolay 5000 adet.....

bir de ben bu kadar xenonu ne kadar zamanda takmişşiniz çook merak ediyorum cevaplarsaniz sevinirim saygılar...

KaGaN
14/01/2010, 11:36
Yapan yapıyor kardeşim kıskanmayın :D:D:D ufak abartılar olur takılmayın okadar :)

emrequzel
14/01/2010, 11:51
Arkadaşlar İstanbulda hafta sonu mercan elektronikteydim bmw 3,20 ci wardı. Sorunuda Teyp den gelen cızırtıydı. Onda da 4 tane xenon wardı malum yani 2 takım xenon mevcuttu. Sorunu aradılar aradılar en sonunda .Araçta ufakda olsa sistem wardı 1 mid+amfi+ve sub wardı. Sorunun cekilen ses sistemi kablolarının yaptıgını ve bunun cızırtıya sebep oıldugunu buldular sistem kablolarını biraz kaliteli silikonlu dediler onunla değiştirdiler sorun geçti. Dediğiniz sorun araçta sistem warsa eğer bundan da kaynaklanıyor olabilir :)

Can_SOLEY
14/01/2010, 14:47
Xenon balastların araca manyetik zararı - Gece Uçuşu (https://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2561)

Reklama girmesin ama yukarıdaki linke bir göz atarsanız xenon balastların manyetik etkilerinden bahsediliyor , zaten mantıkende radyonun neden etkilendiği ortada .

no_fear
15/01/2010, 20:57
kardesım bızzat basıma geldıgı için yazdım ozellıklede ılk atesleme esnasında daha fazla etkılıyor sonra azalıyor etkısı ama normal de bulundugun noktada ceken bı radyo farların acıksa cekmıyor

vedatarslan
15/01/2010, 21:38
kardesım bızzat basıma geldıgı için yazdım ozellıklede ılk atesleme esnasında daha fazla etkılıyor sonra azalıyor etkısı ama normal de bulundugun noktada ceken bı radyo farların acıksa cekmıyor

tama siz haklsınız bn konu hakkında yorum yapmak istemiyorum artık.....

Cnyt01
15/01/2010, 22:04
bu yasıma kadar yaklasık 2 tane xenon taktım.) hic duymadım frekansların radyoyu bozdugunu. daha once duymustum ama harbi harbi tanıdık passatın beynini yedi 2 sene önce bu xenon yuzunden. yeni takalcaklara soyleyelim rpc mallarından uzak durun.

vedatarslan
15/01/2010, 22:08
bu yasıma kadar yaklasık 2 tane xenon taktım.) hic duymadım frekansların radyoyu bozdugunu. daha once duymustum ama harbi harbi tanıdık passatın beynini yedi 2 sene önce bu xenon yuzunden. yeni takalcaklara soyleyelim rpc mallarından uzak durun.

prc :) demek istedin herhalde....

axi
15/01/2010, 22:19
slm,
sen geceleri gündüz gibi görüyorsun da, karşıdan gelen birşey görebiliyor mu acaba? ben de zenon düşünüyorum ama zenonla üstüme üstüme gelenleri düşününce vazgeçer gibi oluyorum.

sen takma o zaman