Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz ucu
merhaba uzun zamandır forumu takip etmekteyim ve artık yazmaya karar verdim.Benim merak ettiğim şey gp nin egzozu aşağıya baktığı için egzoz ucu işlemi egzoz kesilmeden yapılamıyor ama egzoz kesildiği zamanda araç garanti dışı kalıyor diye biliyorum bu uygulamayı yaptıran kişiler oldukça var sanırım yardımcı olursanız sevinirim.
sorun değil ya ben sadece ucuna kendi istediğim daha büyük bi uç düşünüyorum ama arabanın üzerindeki egzoz yere baktığı için takılan parçada aşaıya bakacak.bunun için egzozu kesip yeni parçayı direk kaynatma olayı var sanırım. egzoz kesilince garanti dışına çıkıyor mu araba onu merak ediyorum.
eksoz ucu kesmeyle neden garanti bozulsunki :) Yok öyle bişi korkmayın bu garanti bu kadar gözünüzü korkutmasın cam suyunu başka marka kullandın diye el freninde sorun çıkarsa garantin bozulmuş olmaz ;)
korkmak değil aslında ama ben hatırlıyorum palio vardı bizde yolda giderken egzozu kırılmıştı servise girdik ankarada egzoz yokmuş kaynatalım dediler ama öyle yaparsak garantiniz bozulur dediler o yüzden merak ediyorum ve izmirde bu işi iyi yapacak bi yer merak ediyorum ha bi de tampon sıkntı yaratır mı egzoz tamponun sltında kaldığı için
kardeşim sen abart eksoz ucu takmak istiyorsun. fakat sen eksozu kesmeyeceksin ilave yaptıracaksın.çünkü eksoz tamponun altında oldugu için orjinal eksozun ucuna takılan abart başlıklar vardır bir araştır bence.fakat eksoz tamponun altında oldugu için hoş durmaz bırak orjinal haliyle kalsın derim ama zevk senin.
KaMiKaZe
05/01/2010, 15:34
eksoz ucunun aşağıya bakmasına gerek yok ona uygun eksoz uçlarıda bulabilirsin. Ama tavsiyem, tek başına uç kullanmak yerine susturucuyu söküp güzel çift çıkışlı yada tek çıkışlı susturucusuz komple sistem yaptırman olacaktır.
araba dizel ya komple egzozun bi anlamı olmaz diye düşünüyorum ve dediğiniz ucu serviste sordum adam bana 190 tl dedi çok fazla geldi o servisteki gibi bişey aslında istediğim
arka susturucuyu sök onun yerine tek boru çek ve ucuna istediğin eksoz ucunu tak çiftli tekli nasıl istersen benim ve kamikazenin garajına bak eksozlar nasıldurmuş tampondan nasıl gözüküyor .. tampona hiç bir tadilat yapılmıyor bilgine ;)
KaMiKaZe
05/01/2010, 15:46
araba dizel ya komple egzozun bi anlamı olmaz diye düşünüyorum ve dediğiniz ucu serviste sordum adam bana 190 tl dedi çok fazla geldi o servisteki gibi bişey aslında istediğim
komple düz borunun illaki faydası olur en azından gelecek sesten zevk alırsın bir süreliğine aracının dizel olduğunu unutturur.
GP COSKUN
05/01/2010, 15:49
arabama eksoz ucu taktım diye garantiyi bozacak servisin alnını karışlarım
bir şey olmaz hiç merak etmeyin
arabama eksoz ucu taktım diye garantiyi bozacak servisin alnını karışlarım
bir şey olmaz hiç merak etmeyin
coşkuncuğum garantide sorun olmazda fenni muayneden geçerken sorun yaratmaz mı?
GP COSKUN
05/01/2010, 15:57
komple susturucu takarsan sorun olur abi egsoz ucunu kimse
bir şey diyemez
o zaman arabaya kayak aparatı bisiklet aparatı xenon far da takmamalıyız
bunlarada mı kızacaklar
egzoz ucu ama ben hafif aşağı bakmasını istemediğim için soruyorum yani kestirmeden bu iş çözülemez mi? mesela servistekine baktım ben egzozun üst trafında başka bişey var bizim egzozun ucu oraya giriyor öylece dümdüz duryor
GP COSKUN
05/01/2010, 16:11
kaan ucunu biraz kestirirsen her tür eksoz ucu olur
ama illa kestirmiycem diyorsan bir aksesuarcıya gidip modelleri dene
uyan varsa taktırırsın
izmirde nerede kestirebileceğim hakkında bi fikrim yok ve çekiniyorum dediği gibi forumda gördüğüm kadarıyla bi çok üye yaptırmış sağlıklı olur mu
Ucunu kestirip araya deve boynu takman gerek aksi halde eksozu takamazsın tampona değer aşğı doğru deve boyunları var ondan takarsan eksoz aşşğı doğru iner ve düz bakar ..
emrahcelik
05/01/2010, 18:39
valla ben sıradan bi eksozcuda egsoz ucu taktırdım :) cokta güzel oldu takması eksoz ucu 25 toplamda :) tavsiye ederim güzel oluor bi sorunda yasmıorsn zaten canın sıkılrsa cıkart baskasını tak :)
Bence en güzeli orijinal egsoz uçları.2 çeşit mevcut birisi 80 civarı diğeri 150(İthal olan) civarı olması gerekiyor.İkisi de 3 vida ile orijinal çıkışa tutturuluyor.Kesme yok kaynak yok:)Eski aracımda yerli üretim olanı vardı, çok memnundum...
valla ben sıradan bi eksozcuda egsoz ucu taktırdım :) cokta güzel oldu takması eksoz ucu 25 toplamda :) tavsiye ederim güzel oluor bi sorunda yasmıorsn zaten canın sıkılrsa cıkart baskasını tak :)
sizin arabanın resimlerini görebilir miyim eğer varsa
aslında servistekiler iyi ama çok pahalı kesinlikle o kadar para etmez diye düşünüyorum
aslan5844
05/01/2010, 21:11
slm eksozu kesmene yada kestırmene gerek yok sadece eksozcuya gıdıp guzel bır uç begenıp taktırmak onlarda parça eksozlar var onlardan parça kulanıp egilimini ayarlıyorlar
chngrrrrrr
05/01/2010, 22:38
https://resimyukle.net/thumb-27344.jpg (https://resimyukle.net/showpic-27344/untitled2.jpg)
sen bunu arıyorsun
egzosu aşağı bakanlar için DTM egzostlar
aşağıdaki linki incele
tüm egzostçularda bulabilirsin bunlardan
kesmeye falan da gerek yok
www.lionegzoz.com/EgzozUcu.asp (https://www.lionegzoz.com/EgzozUcu.asp)
bende egzost ucu var,normal muayeneden önce egzost muayenesi yaptırmaya gittiğimde eleman ölçümü yapacağı hortumu sokamadı,tamircime gittim ucu söktürüp muayenesini yaptırdım,sonrada geri taktırdım,basit bi iş,normal muayenede de zaten egzost muayenesini yaptırarak gittiğin için problem olmuyor.
merhaba,
yukarıdaki resimdeki egzost ucununun fiyatı nekadardır ve nereden nasıl satın alabiliriz?
teşekkürler.
lifeforsea59
07/01/2010, 21:32
bende geçen ay taktırdım susturucunun ucunu kesip ona göre uç ayarlanıyor ama kaliteli bir marka takmanı öneririm ben venüs marka taktırmıştım daha bir sorun yaşamadım,exh ucu değiştirmenin garantiyi bozacağınıda düşünmüyorum