Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu savaşı kazanmaya var mısınız?
ŞİMDİ FORUMDAŞLARIM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM. Benzin zammı konusunda yeteri kadar yakınma mesajı gönderdik. Bana dün itibari ile gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık bu gidişe bir dur deme zamanı geldi. Mutlaka burada haklı eleştirileriniz de olacaktır ama dikkatinize sunuyorum. Biz bir grup isek müşteriler olarak oldukça faydamız dokunacaktır.
İŞTE MAİL....
PETROL FİYATLARI
İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.
Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!
Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.
Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.
Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasınasahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.
Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:
BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!
NASIL MI?
Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!
Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
BENZİN ALMAYALIM:
TOTAL - SHELL - BP
(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )
Bi Düşünün!
En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca
TOTAL - SHELL - BP
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI GEREKEN ŞU!
Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.
Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..
Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz
EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......
Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL - BP - SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!
VAR MISINIZ
bu savaşı kazanmaya?
Evet mail budur. Ne diyorsunuz yapalım mı böyle bir toplu hareket?
Artık yolunacak kaz muamelesi görmekten bıktım ben.
Böyle bir öneri tabii ki geliştirebilir haftalık stratejiler geliştirebiliriz. Farklı firmalarla uğraşılabilir mesela. Ama bana yabancı firmalar mantıklı geldi nitekim tekel bunların elinde ne de olsa..
03/01/2010, 00:34
gayet mantıklı bncede...paylaşım için teşekkürler
GP COSKUN
03/01/2010, 00:34
hep destek tam destek
bu bizim yararımıza olacaksa neden desteklemeyelimki
agabey3838
03/01/2010, 00:37
keşke bu yapabilsek ama... adamlar bizi ele geçirmiş bu saydığınız şirketler dışında kayseri de bi tek opet kalıyor ''merkezde ulaşabileceğimiz''. her köşe başı bp olmuş bide adı sanı bilinmeyen ufak firmalar
Serhat benzinin Türkiyede pahalı olmasının sebebi vergiler.(%60)
shell veya bp veya totalın bi suçu yok diye düşünüyorum.
agabey3838
03/01/2010, 00:40
Serhat benzinin Türkiyede pahalı olmasının sebebi vergiler.(%60)
shell veya bp veya totalın bi suçu yok diye düşünüyorum.
hocam sende haklısın hangi hükümet gelirse gelsin söz konusu benzin ise istisnasız geçiriyor vatandaşa
Evet ama bu bir adım. Vergi yükü için başka projeler düşünülebilir. En iyi proje bu soygunu yapan hükümete oy vermemek mesela.
Ama şunu unutmayalım petrol 75 dolarken bu şirketler hiç indirim yapmıyorlar nedense? Toplu bir hareket olmamasına o kadar güveniyorlar ki.
Bu eylem zincirleme reaksiyon başlatacaktır karşı cephede emin olun. İndirimler peşpeşe gelebilir.
Hatta bu şirketler hükümete vergi indirimi için baskı yapar hale gelebilirler. Hükümet onların sözünden çıkmaz biliriz.
https://www.fordclubtr.com/forum/uploads/monthly_12_2008/post-8667-1229588738_thumb.jpg
bnce gayet mantıklı.. rekabet piyasası değil mi sonuçta.. bn zaten yakıtımı opetten alıyorum fiat garantisini kapsadığı için..ama şunu da unutmayın ki petrol ofisi yakıttan kaynaklanan problemler doğabilecek hasarlarlar için garanti vermiyor.. bunu yapan 2 şirket var biri opet diğeri shell.. buda demek oluyor ki demekki PO yakıtına çok ta fazla güvenmiyor. bu durumda birtek opet kalıyor..
şekerlioğlu
03/01/2010, 00:49
Bu işin, firmalar ile,alakası yok.
https://img35.imageshack.us/img35/3082/benzinf.png
Bu da,link'i.
https://www.muhasebetr.com/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=2942
ayrıca dikkat edin ötv sabit. yani rafineli fiyatı 1KR bile olsa pompa fiyatı 2,43TL olur :)
Don Vito Puntoleone
03/01/2010, 00:58
Kimse hazır kalemden vazgeçmezzzz. Devlet mis gibi vergisini alır keyfine bakar, küresel şirketler zaten canbaza bak canbaza deyip her türlü fiyat ayarlamasını yapar malı götürür...giren bize giriyor...dediğin mantıklı bende opetten alıyorum...keşke işe yarasa...
Şu siteye kaç yıldır üyeyim bilmiyorum ama her zamda aynı muhabbet. :)
cihan bu muhabbet deyil isyan!!
varil fiyatı düşüyor, pompa fiyatı çıkıyor..
07.2008 varil fiyatı:147$ pompa fiyatı:3,55TL
12.2009 varil fiyatı: 79$ pompa fiyatı:3,65TL
en pahalı benzini de opet satıyor ne yapacağız şimdi? Adamlar yerli merli ama affetmiyor valla. ben opetten de almıyorum arkadaş.
Firmalar duyun sesimizi aloo.
Vergi konusunda haklısınız dostlar ancak şu an için hükümete ne gibi bir yaptırımımız olabilir ki.Azgınlık diz boyu.Sırıtarak yapıyorlar yapacaklarını.
Biz yine de rekabet şartlarını kullanalım bence.
Eyleme katılan arkadaşlar burada belirtsin ve de aldığı benzinin litre tutarını firma adını girsin derim. takip etmek ve grupça hareket etmek kolay olacaktır. Bu vesileyle patronların kulağına kar suyu kaçacaktır.
Rakip firmaların yapmış yazmış olduğu bir mail.Gerçekçiliği olabilir belki ama rakip firmaların düzenlemiş olduğu birşey.Her ay karşımıza çıkıyor genelde...
Sezar demiştir ki....
Amaca ulaşana kadar,Düşmanımın düşmanı dostumdur.
Biz ileride en iyi fiyatı veren firmaya yöneleceğiz. Bir nevi piyasa yaratıyoruz. Zincirlemeyi başlatıyoruz.
Sonuçta bu pompacıalrın yani benzinlik sahiplerinin cebine giren bir para değil arkadaşlar.Yanlış bilgi vermiyelim.Bu yapılan zamlar vergi zammı ve nerdeyse tamamı devlete kalıyor.Bu işi komple protesto edip benzin almayarak çözebiliriz.Ama oda çok zor.
rodopian16
03/01/2010, 02:58
20 kuruş temmuzda 24 kuruşta 2 gün önce geçirdiler 44 kuruş 6 ayda petrol fiyatlarından bağımsız vergi bindisi bu... savaş hükümete açılmalı herkes yapacağı km nin yarısını yapsın bakalım ne olacak elde edecekleri 17 milyar fazla gelir - 17 milyar olarak yansıyacak o zaman bizim delik değil zammı yapanın deliği büyüyecek...
memleketin düzelmesi verenden değil vermeyenden vergi almakla olur.
başımıza aklı başında adamlar seçmedikçe kazık hep bize girecek....
20 kuruş temmuzda 24 kuruşta 2 gün önce geçirdiler 44 kuruş 6 ayda petrol fiyatlarından bağımsız vergi bindisi bu... savaş hükümete açılmalı herkes yapacağı km nin yarısını yapsın bakalım ne olacak elde edecekleri 17 milyar fazla gelir - 17 milyar olarak yansıyacak o zaman bizim delik değil zammı yapanın deliği büyüyecek...
memleketin düzelmesi verenden değil vermeyenden vergi almakla olur.
başımıza aklı başında adamlar seçmedikçe kazık hep bize girecek....
Sert olmuş ama tam oturmuş laflar cukcuk diye.Düşüncelerime tercüman oldun teşekkürler...Ben söliyememiştim :)
arkadaşlar, burada siyaset yapmak veya konuşmak amacımız değil ama : vergi barışı diye bişey icat etti bu yüz karası iktidar. Bu vergi barışı ile kendi cemaatlerinin uzaktan yakından ilişiklileri olan insancıklara (kenelere) kazanç sağladılar, bizim gibi barışa (yani affedilmeye gerek duyan suç işlemişlere sağlanan fayda) ihtiyacı olmayan dürüst vatandaşlara da bu kazancı ödetiyorlar. Ben söz konusu protestoya ve adı geçen firmalardan benzin almamaya söz veriyorum. VE AYRICA CİHAN ARKADAŞIMIZIN DEGERLi SÖZLERiNE KATILARAK; BURADA İSYANIN YETERLİ OLMADIĞINI YİNELİYOR; BU PARTiSiNE (VE iLERiDE UZANTILARI OLACAK BİR BASKA İSİMLİ PARTİYE)OY VERMEMEK iCiN BÜTÜN FORUM KARDESLERiMiZDEN DE SÖZ İSTİYORUM. ARKADASLAR BU UTANMAZLAR, iTFAiYEYi BiLE SATIYOR, YILLARCA TAMiR EDiLMEYECEK YARALAR ACTILAR ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNDE DE PRESTİJİNDE DE. HATIRLAYINIZ PiRELi KÖPEK-AYI KARIŞIMI KILIKLI ARAP , ULU ATAMIZ'I ASLA ZİYARET ETMEYECEGiNi BEYAN ETTi AMA BUNLAR O ARAPCIK iCiN VATANIMIZIN iMKANLARINI SEFERBER ETTiLER,ANA YOLLARI KAPATTILAR, KIRMIZI HALILAR SERDiLER YOLLARINA. AH ATAM AH, SEN VATANINI SATMADIN,SAVASTIN BAK NELER YAPIYORLAR BU CENNET VATANA,KANIMIZI EMİYORLAR... BİZ NASIL YÖNETiLiYORUZ, BU ZAMLAR iLE NASIL YAŞANIR!ALLAHTAN MEMUR DEGİLİM,ASGARi ÜCRETLi DEGiLiM AMA BANA DOKUNMAYAN YILAN BiN YIL YASASIN DİYEMEM!
HADi ZAM OLSUN DA NASIL BU KADAR DEVASA VERGiLER ALINIR DA UZUN VADEDE ÜLKE DAHA DA BORÇLANIR! BiZLERE BU AKIL ALMAZ ZAMLARI, KAZIKLARI DAYATMAYA ÇALIŞANLARIN KALPLERiNE SAPLANSIN iNSALLAH BUNLAR... ÖZETLE, iNSANCA YÖNETİLMEK HAKKIMIZ , AKSİ HALDE TEPKiMiZi KOYMALIYIZ: YABANCI PETROL BOYKOTUNA KATILIYORUM VE BU SÖMÜRÜCÜ iKTiDAR PARTiSiNE OY VERMEMEYE TÜM FORUM KARDESLERiMiZi DAVET EDiYORUM...
Herkez oy vermekte özgürdür bildiğiniz gibi.Bu yapılanları göre öre hala oy verenleride bir türlü anlamış değilim.Milletin açlıktan ağzı kokuyor.Ama iktidarımız herşeyi doğru bilir diyerekten Bir torba kömüre 2 parça kıyafete maalesef oylarını satıyorlar.Bizim türk milletini bu yaşıma kadar anlamadım ve anlıyamıyacağımda galiba.Bizim cocuklarımızı gelecek nesili neler bekliyor maalesef düşünmek bile istemiyorum..
simdi bu kampanyayı başlatan kişi diger şirketler olamazmı. bu uc firma ana tedarikçimi nedir neden özellikle bu üçü. yabancı oldukları içinmi. ama bizim firmalarda yurtdısından almıyorlarmı yerli benziniz mi var ki.
Bu arada gazın litresi de 2 lira oldu
DEvletin cok yüksek oranda vergisini kesmesini zannetmiyorum hazır parayı kim geri cevirir. üstelik bütçe hesaplanırken bu gelirlerde hesaplanıyordur herhalde
boykot yapalım ama hepimiz arabaya biniyoruz. kim vazgececek . en iyi boykot toplu tasıma araclarını kullanmakla olur. aama arabanın rahatlıgına alısan bir kiişi bütceside uygunsa bu boykota ne derece destek verir. üstelik biz boyle durumlarda hep şunu demişizdir. amaaan bi benllemi olacak hem kaç kişi katılır ki buna . toplumsal reaksiyonumuz çok zayıf kendi gücümüzün farkında değiliz. birlik olamıyoruz örgütlenemiyoruz nedenhep bananeciyiz de ondan
umarım amacına ulaşır
bu arada forum kardeşliğinden söz etmek istiyorsak siyasi içerikli yazıları yazmayalım. unutmayalımki bu ülkenin yarısı iktidar partisine oy vermiştir. Bizi ilgilendiren siyaseten bir şey yoktur. burası bir araba formudur. siyasi içerikli yazılar lütfen yazmayalım
narkoz30
03/01/2010, 09:57
Türkiyeyi yediler yediler bitiremediler her geln iktidar yaptı bunu hala da yapıyor Neyin Adaleti neyin Kalkınması kardeşim sen ne amaçla geldin bu ülkeye yönetici oldun diye sorar insan önce kendine geçmişini unutan zihniyetleri ve ne yazık ki zavallı fakir ve işsiz halkımı bir parça ekmek bir parça tatlı söz ile kandırmak kolay bu zamları yapmaktaki amaçlarını niye açıklamıyorlar bizden alıp emekliye vermek için mi yapmışlar öyle birşey yok arkadaşlar salı günü yiptay çıkıp konuşacak var ya bu yiptayın bir dediği diğerini tutmuyor attıkça mangalda kül bırakmıyorlar sonrada benzine zam yaparak kalkınıyoruz ey halkım diye açıklama yapamıyorlar tabii neyin kalkınması hala vergi alamadığı cemaatler var devletin devlet de cemaatleri koruyor bence bu hükümet cemaat hükümeti. Güzelim floryada şimdi arap kıyafetli cipli insanlar türedi her sokak başı istanbulumuzun en mütena semti en diğer iyi semtlere yayıldılar. Bu işlerin finansör aktörü kim bir sorun kendinize. Biz de kafamızı bağlayalım biz de prim alalım nasiplenelim yolumuzu bulalım. Nasıl olsa hükümet yandaşı olduktan sonra oluk oluk para gelir kim ipler benzine yapılan zammı.
Çare hükümeti akıllı olup göndermekte bir sonraki seçime de bayaa var Allah sonumuzu hayır etsin.
Bunlar polislik sınavına hile karıştırıp polisleri kendi yandaşlarından seçtirmek için soruları yandaşlarına dağıtanlar değil mi? Bunlar Askerin başını ağrıtarak yapılabilir bir haklı hükümet operasyonunu önlemek için düzmece işleri kullanan değil mi ben inan mıyorum apk partisinin dürüst olduguna. Toplumu uzlaştıracak mış daha çok yandaşları uzlaştırıyor. Herkes biraz düşünsün yalanla yönetiliyoruz. Ortada büyük bir oyun var.
PLaTiNuN
03/01/2010, 13:35
Arkadaşlar herşey iyi güzelde farkında mısınız bilmiyorum konunun başlığıyla şu an ki amaç sapma noktasında...Bırakın siyasetten ondan bundan bahsetmeyi bu söylediklerinizle değil toplumsal reaksiyon göstermeyi tek başımıza bile reaksiyon gösteremeyiz çünkü içimizdeki isyanın tercümanı bu forum değil...Herkesin düşüncesi farklı kimi bp kimi shell kimiyse total'i tercih eder neden...Kampanyaları var, evine, iş yerine yakın olanı var, şahsi çıkarı olanı vardır vs. vs...Aslında yapılması gereken daha büyük ve ses getirecek bir kuruluşun bu konuda öncü olması ve insanları silkelemesi yeter!! dedirtecek kadar etkili olması...Malesef üzülerek söylüyorum ve konuyu açan arkadaşımdan veya abimden de özür diliyorum biz sadece deve de kulak kalırız kimsede sesimizi duyamaz...Öyle bi hale gelmişiz ki bir kişi isyan eder 100 kişi katılır caydırıcı bi durumda 100 ü de kaybolur işte olay budur...
Ogulcan.Öğüt
03/01/2010, 13:48
İnsana Diken Yaranır Die Bi laf vardı gerçekten Dogruymş Milletin Agzı Kokuo aclıktan Hala aynı Hikaye Bu bana göre Dini kullanarak Siyaset Yapma Politikası yüzünden Dininden Sogudu bu millet ya ..
Arkadaşlar firmalar yerine hükümeti değiştirsek nasıl olur!
Ogulcan.Öğüt
03/01/2010, 14:47
Haklısın Abi Ama ben anlamıyorum Herkez Aynı Şeyi Söylüo Kimi Görsem Şikayetci Nerden Gelio Merak Ediyorum Bu Oylr
rodopian16
03/01/2010, 14:54
herkes kendi çapında yapsın protestosunu tek başınızada olsa savaşın yel değermenleriyle... 6 ayda 2000 km yaptım dizel arabamla ihtiyaç olmadıkça binmek yok....
Siz benzinin derdine düşmüşsünüz, alın size yeni yıl zamları
SİGARA VE ALKOLE ÖTV ZAMMI
Tütün mamulleri ve alkollü içkilerdeki ÖTV tutarlarında yapılan düzenleme ile igaradaki nispi vergi oranı yüzde 58'den yüzde 63'e, asgari maktu ÖTV tutarı da 0,1025 liradan 0,1325 liraya çıkarıldı.
Daha önce 5.5 liraya satılan kısa Marlboro 6.5 lira oldu. Uzun Marlboro ve Parlıament ise 6.75 liradan 7.5 liraya çıktı.
Kısa Winston ve Murattı 4.3 liradan 4.8 liraya yükselirken, LM 4 liradan 4.5 liraya, kısa Camel 5 liradan 5.5 liraya, Monte Carlo da 3.5 liradan 4 liraya çıktı.
Tekel 2001'in fiyatı 3.6 liradan 4.1 liraya, Tekel 2000 de 4.75 liradan 5.25 liraya yükseldi.
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ
Yeniden değerleme oranı yüzde 2,2 olmasına rağmen Bakanlar Kurulu Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde artış yetkisinin tümünü kullandı.
Buna göre, 2010 yılında uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, 2009 yılı tutarları yüzde 3,3 artırılarak belirlendi.
Maliye Bakanlığının Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Tebliğe göre, 1 Ocak 2010'dan itibaren motorlu taşıtlar vergisi tutarlarında, yüzde 3,3'lük artış olacak.
Yeni tarifeyle 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1301 ile 1600 cm3 arasında olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarı, 628 TL'den 648 TL'ye yükselecek.
Motor silindir hacmi 1300 cm3'ü geçmeyen otomobiller için yeni yılda 393 TL yerine 405 TL, 1801-2000 cm3 arasında olan otomobiller için 1.736 TL yerine 1.793 TL ödenecek.
Motor silindir hacmi 4001 cm3 ve üzerinde olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarı ise 14 bin 220 TL'den 14 bin 689 TL'ye yükselecek.
HARÇLARA YENİ YILDA YÜZDE 10 ZAM
Bakanlar Kurulu, harç tutarlarını 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 10 oranında artırdı.
Yeniden değerleme oranının yüzde 2,2 olarak belirlenmesinin ardından 2010 yılında uygulanacak harçlarda da Bakanlar Kurulu yetkisi kullanıldı ve harç oranlarındaki artış yüzde 10 olarak belirlendi.
Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliğiyle, yeni yılda uygulanacak olan harç miktarları düzenlendi.
Buna göre, 6 aya kadar olan pasaport harcı, yeni yılda 114,6 TL'den 126,05 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı da 163,8 TL'den 180,15 TL'ye yükselecek.
Yeni yılda B sınıfı sürücü belgesi harcı olarak 234,30 TL, silah bulundurma vesika harcı olarak da 694,85 TL ödenecek.
KÖPRÜ VE OTOYOLA ZAM
Köprü ve otoyol ücretleri ortalama yüzde 13.91 oranında zam geldi. Zam 2 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.
Bu da 03 Ocak 2010 tarihi itibariyle birkaç ildeki benzin fiyatları
İller
Kurşunsuz Benzin
Euro Dizel
ANKARA 3,67 3,02
İZMİR 3,67 2,97
İSTANBUL 3,66 2,98
BURSA 3,67 2,99
MERSİN 3,68 3,00
TRABZON 3,69 3,00
+1
Konu sapmış. Ben şu ana kadar olduğu gibi yine yabancı firmalardan alım yapmayacağım.Kazıkçı yerli firmadan da almayacağım. Ama yerliden şaşmayacağım.En azından benim yerli firmalarım kazansın.Benzini tüpraş rafine eder ve satar ki özel sermayeye geçmiştir yerlidir. Onu da araplara yamamak için az uğraşmadılar ya neyse.
Benden niye özür diliyorsunuz arkadaş ben sadece bir maili ilettim sizlere.Hiçbir firma ile de bağlantım yok, olamaz.Kimseyi yönlendirmek değildi mesele. Bir toplu duruş sergilemek firmaları sıkıştırmaktı amaç. Hükümeti devirmek ancak sandıkta olur, şimdi hükümete ne yapalım biz yahu?
Ancak gelen bazı yorumlar neden bu şekilde yönetildiğimizi açıklıyor bize. Toplu bir tepki üretmek yerine laf üreten bir toplumuz. Hükümetlerde bizi layık olduğumuz şekilde yönetiyorlar. Arada bizim gibi olayların farkında olan kişiler sinir hastası olup çıkıyor.
SON SÖZ: Toplumlar layık oldukları şekilde yaşarlar.
kaptann20
04/01/2010, 03:14
Açıkçası bu işler bu kadar küçük kitle ile olacak işler değil toplum olarak tek yürek olunması lazım boykot dendiği zaman hep beraber en büyük çoğunlukla olması lazımdır türkiye ekonomisini ayakta tutanların başında içki-sigara-benzin gelmektedir bu işi anca tüketici dernekleri organize ederk herkezin bir günde olsa bu yukarıda belirtiğim sigara-alkol-benzin alınmaması halinde bayağı ses getirebilir çünki ekonomik açıdan 70 milyonluk ülkede bunların satılmaması büyük bir darbe vuracaktır.örneğin eczacılar hadi kepenk kapatıyoruz dediler ve kapatılar hep beraber sonuç olarak tutmlarını ve duruşunu gösterdiler tüketici dernekleri önderliğinde bu tarz büyük örgütlenme içerisinde olunmalıdır.Bu maili 200 kişiyede göndersek çoğu okumadan silecektir bana kalırsa çok hasas ve artık birşeyler yapılması gereken konudur ayrıca...
barbar74
06/01/2010, 16:07
keşke yapabilsek...
Keşke yok. Ben başladım ve devam edeceğim. Bugün depoyu fulledim.çeyrek depo benzin vardı.
117 TL ye doldu. Benzini çok sorunsuz. Yakış ortalamam 5.6 şehir içi menzil 826 km
M-Oil
litre 3.56 tl KURŞUNSUZ PLUS 95 OKTAN. Ankara Akköprü
uygulamada zor olurmuş gibi geliyor ama yinede uygulanabilir bir yöntem.
dizel kullananlar zaten opetten alıyordur tahminimce.
aslam0740
23/01/2010, 14:31
tam destek bugünden itibaren petrol ofisinden alacağım (zaten ordan alıyordum da)
moil akköprüden aldım 38 litre 133 tl.
narkoz30
24/01/2010, 10:48
Buraya yazılan çizilenlerle biz bu sarıklı cübbeliler takunyalılar grubundan kurtulamayız dahası bu arap sevdalıları için Allahtan akıllarını başlarına almalarını ve ülkeyi doğru yönetmelerini söylemekten başka birşey bulamıyorum.
Bu ülkenin başına Atatürk gibi biri daha gelmez ama Rusların viladimir putin i var 10 yıl öncesine kadar açlıktan ağızları kokan rusların şimdi nerede ise mantar gibi zengin ürettiğini petrol ve gaz kaynaklarından gelen paralar ile ülkelerini kalkındırdıklarını biliyoruz elbette bizim ülkemizde de petrol kaynakları var ama bunu çıkarttırmayan yine türk düşmanları.
Petrolün %50 sini biz çıkarmış olsak kendi topraklarımızdan eminim ki yine bu vergiler düşmeyecek çünkü hükümetin en koly aldığı vergi petrol vergisi.
10 yıldan fazla zaman geçti yaraları sarsınlar diye koydular bi ÖTV belası her şeyde kalıcı oldu. Yasalar ne yazık ki normal vatandaşın düşüncelerine göre değil zenginlerin düşüncelerine göre üretilmiş vergiler de öyle biz ne yapsak faydasız istediğiniz şirketten yakıt alın ben ne zaman geçsem shell de dolu bp de dolu hatta kuyruk var pompalarda birşeye yaramaz halka anlatmak için de tv yi radyoy kullanamazsın kullansan da hükümetin alacağı vergi sabit neyi indiriyorsun indirim yaptırabileceğimiz birşey ne yazık ki yok boşa açılmış ama tartışıldığından yararlı bir konu olmaktan öteye gidememiş bir konu.
Ben opetten shelle döndüm dikmen shellden alıyorum..Ya psikolojik ya gerçekten performansa bir değişiklik var çalışması değişti gibi sanki :)
ben yabancı şirketten ve de kazıkçı yerli firmadan benzin almayacağım. bunu söylemek için bu konuyu açtım. bana gelen bir mail aklıma yattı. dileyen uygular dileyen uygulamaz. kimseye birşey empoze etmeye çalışmıyoruz. insanlar fikirlerini beyan etsinler bu forum niye var ki...
bir de fenamı nerede benzin ne kadar güncel bilgimiz oluyor. kampanya yapan istasyonlar var. alan yazsın buraya.