Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Punto Evo 1.4 77hp dualogic yorumlarınız
arkadaslar Punto Evo 1.4 77hp dualogic almayı düşünüyorum Start&Stop paketi olan arac dualogic e 25.500 fiyat aldım fakat bulundugun sehirde istedigim rengi bulamadım vahsi bi kırmızı ve asker yesiline benzer bi yesil vardı. bende adana bayiiden sordurdum telefon ile aynı fiyata metalik grisini almayı düşünüyorum. bütcem kısıtlı olmasa multiair 105 beygirlik aracı düşünürdm ama bütcemi 2000 tl aşıyorum bu fiyata bile. 105 lik multiaire de 29500 fiyat verdier ama donanımlı bir araba ve teknolojik bir motora sahip fakat hersey istedigimiz gibii olsa alfa mitoya binerdim :) cok uzatmayayımda bu motor hakkında bir bilginiz varmi eski active ciler bilir bu motoru. genellikle haftasonları ışıksız yollarda yani şehirlerarası gibi yollarda kullanıcam. yakıt tüketimi vs memnunmuyuz fazla bir hız tutkumda yoktur benim.
şimdiden teşekkür ederim iyi günler
Ali hoşgeldin,
1.4 fire 77bg grandepuntolarda da kullanılan sorunsuz bir makine.Kısıtlı olan güç ve torku sınıf standartlarında diyebilirim.Uzun ömürlü ve ekonomik bir motor.Performans beklentisi yoksa herkesi memnun edebilecek bir motor.Evo ile bu motora entegre edilmiş start stop sistemiyle daha da ekonomik hale gelir,
Konfor ve ekonomi arayanlar için rahatlıkla tercih edilebilecek bir kombinasyon bence, hayırlısı olsun diyelim...
GP COSKUN
26/12/2009, 00:35
arda nında belirttiği gibi eğer performans aramıyorsanız ekonomik ve dayanıklı bir motor
yinede kısıtlı gücüne rağmen çokta hantal değil
yakıt tüketimi olarak benzinli bir araca göre gayet başarılı
hayırlısı olsun pişman olmazsınız
güle güle kullanın
al ve bin dostum ben hiç yarı yolda kalmadım. basınca da gitmem demiyor motor. ölü falan değil devrinde kullanırsan.
Çok fazla km yapmayan birisi için biçilmiş kaftan.Sınıfındaki diğer araçlar kadar performanslı motoru.
temiz ve sorunsuz bir motordur. Zaten uzun zamandır kullanılan bir motor olduğu için sağlamlığını kanıtlamışdır. Performans çok beklemek hayal olur ama hatalda değil yanı ağır başlı diye biliriz.
narkoz30
26/12/2009, 10:41
Güzel araba al kullan kardeş performans beklemeden alacağın en iyi fiyat bu bir de aracı hemen çıkartma ayın 1 inden sonra çıkart ki malum bir de 6 aylık bandrol ücreti extradan ödeme acaba bu fiyata bandrol ücretleri dahil mi? sanırım dacia araçlarda bandrol ayrıca müşteriden tahsil ediliyordu. Yılsonu indirimini bahane ederek bunu da müşteriye mi ödetiyorlar acaba?
Araç hem 77 lik hemde duologic olacak hımm bu biraz düşündürüyor düz olsa bir nebze tamam diyeceğim ama duologicde çok zorlanabilirsin ..
6 aydır 1.4 fire manuel kullanıyorum.Çok çok performanslı bir motor değil ama bastındamı gitmem demez.Diğer üyelerimizinde dediği gibi dayanıklı ve ekonomik bir motordur.
Manuel 77 bg lik bir punto alman senin için daha iyi olur düşüncesindeyim.Ama yakıtı ve performansı sorarsan;
Yakıt sakin kullanımda 2000-3000 devir arası çok güzel sonuçlar veriyor, ki sen şehirler arası kullanıcam demişsin değerler çok çok daha düşer.
Performans olarakta iyi denilebilir.Tabi göreceli bi kavram bu ama uzun yolda çok çok işine gelicektir 77bg alman.Rahat ve konforlu bi araç.
yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar dualogic modeli degilmis düz active fire 1.4 77hp opsiyonel olarak SS(start&stop) + bilmem ne paketi içinde perde diz hava yastıgı filan olması lazim okadar dikkat etmedim. ocak teslim veririz zaten dediler sizi düşündügümüz için . bu 25500 fiyata hersey dahil anahtarı alıp benzini cekmek kalacak sadece benim için. öğretmen oldugumddan dolayı indirim yaptılar biraz. aracın tehcir salonunda telefonla cektigim 2 fotografını koyayım kataloglardakinden daha iyi duruyor tasarımı yakından bakınca. kırmızı normalde hosuma gitmemisti ama gece fikrim degisti cok güzel geliyor gözüme artık :) hep hayalimde kırmızı bir araba + siyah celik jant vardı kırmızısı tamamdır taksiti bitince birde celik jant yaptımmı tamamdır :)
25500 iyi fiyatmış ya hakikaten eğer durum böyleyse acaba eski kasa puntoların t-jet'lerinin fiyatları ne olmuştur bilginiz var mıdır acaba ? hayırlı olsun bu arada ..
Hayırlı olsun, 1.4 Fire motor iyi, fiyatı da uygun görünüyor. Ben de 1.4 Fire var, ilk başlarda zayıf gelmişti ama motor açıldıkça tatmin edici olmaya başladı. GP güzel araba hayırlı olsun.
--
Grandue Puntolarımıza kısaca GP diyorduk, Punto Evolara da kısaca PE mi diyeceğiz bundan sonra?
Ben bir kaç bayiyede sordum grande punto hala çıkacak denildi tam anlamıyla bilen varmı .. Eğer durumlarımı ayarlayabilrsem grande punto alacağım yine :) Ama bir kaç ay sonra..
terazi12345
29/12/2009, 13:53
Evonun test verilerini arastirirken yabanci bir sitede okumustum. GP uretimi 2 sene daha devam edecekmis.
Ben bir kaç bayiyede sordum grande punto hala çıkacak denildi tam anlamıyla bilen varmı .. Eğer durumlarımı ayarlayabilrsem grande punto alacağım yine :) Ama bir kaç ay sonra..
Mehmet, Türkiyeye en azından yaz başına kadar gelmeye devam edecek.Sonrasını ise bilemiyorum.Yani almak için 6 ayın var;)
Allah büyük bu sefer tüm özellikleri ile istedğim bir araç olacak bekleyecem biraz.
1,4 120 tjet
blue me
cruise control
5 kapı
beyaz
skydome
esp hilholder
inşalllah ;)
böle bişi ama beş kapı :)
https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/12755-satilik-2009-t-jet-beyaz.html
2 ağustosta Punto Evo 1.4 77 hp Dynamic S&S Duologic aldım. Diğer yorumlarda olduğu gibi performans otomobili değil ama grande puntolara göre göze hoş gelen iç tasarıma sahip.Aracım siyah ve iç döşeme kırmızı. Oldukça şık duruyor. Aracın gecen haftaya kadar 8.0 L olan ortalama yakıt tüketimi, Eco moduna geçtikten sonra 1 hafta içinde 7.0 L ye düştü. Eco modunda şehir içi kullanımda vites aralığı kısaldığından düşük hızda yüksek vitese geçiyor ve yakıt tüketimi azalıyor. Spor görünümlü, sağlam ve de hesaplı bir otomobil almak isteyenlerin değerlendirmesi gereken bir araç.
zafermutlu
18/09/2010, 16:08
yorumum güle güle kullan güzel araç.. kazasız belasız...
2 ağustosta Punto Evo 1.4 77 hp Dynamic S&S Duologic aldım. Diğer yorumlarda olduğu gibi performans otomobili değil ama grande puntolara göre göze hoş gelen iç tasarıma sahip.Aracım siyah ve iç döşeme kırmızı. Oldukça şık duruyor. Aracın gecen haftaya kadar 8.0 L olan ortalama yakıt tüketimi, Eco moduna geçtikten sonra 1 hafta içinde 7.0 L ye düştü. Eco modunda şehir içi kullanımda vites aralığı kısaldığından düşük hızda yüksek vitese geçiyor ve yakıt tüketimi azalıyor. Spor görünümlü, sağlam ve de hesaplı bir otomobil almak isteyenlerin değerlendirmesi gereken bir araç.
Merhaba,
Kaça aldın acaba?
25500 iyi fiyatmış ya hakikaten eğer durum böyleyse acaba eski kasa puntoların t-jet'lerinin fiyatları ne olmuştur bilginiz var mıdır acaba ? hayırlı olsun bu arada ..
vayyyy konuya bak t-jeti sormuşum burda gittik 77 evo aldık :D:D neyse şunu söyleyeyim 77 ps performanslı değil diyenlere araç 8v olduğu için ara hızlanmaları çok iyi en azından makastar ben beğendim :D:D ancaaaak elbetteki 8v'nin de bir dezavantajı var ki o da 160-170 barajına dayanınca araç farklı bir kimliğe bürünüyor :D:D ama şunu söyleyeyim rakibi olmaya çalışan fiesta,corsa vs gibi araçlardan en az bir kaç gömlek üüstün.biraz uzun solukluı bu aracı kullanan biri zaten ne demek istediğimi anlayacaktır.
leblebitozu
19/03/2011, 01:33
16 MART 2011 itibari ile sıfır kilometre Punto Evo 1.4 fire 77 bg dualogic - dynamic bir araç satın aldım daha önceki aracım da grande punto 1.3 75 bg multijet idi. Fire motor'dan hiç memnun kalmadım performans beklemiyordum ama beklentilerimin de çok altında çıktı ve ekonomik mod haricinde oldukça gürültülü çalışıyor, şehir dışında da durum aynı 80-90 km'yi geçtikten sonra motor sesi abarıyor. Dizel aracım daha sessizdi.
ben iki punto değiştirdim ondan önce de iki megane..araçlar puntolar için en az 90 beygir olmalıı diye düşünüyorum büyük araçlar için ise 110 beygir en az olmalı diye düşünüyorum..
uzuncocuk
19/03/2011, 02:25
fıyata gore bakarsak ıyı araca bakarsak da ıyı.... motora bakmasak daha ıyı... cok yorum yazdım fıre ıcın sönmüş fire diye. yineliyorum. double olmayan yolda yokusta bir kamyonun arkasından sollamak ıstedıgınde kafayı cıkartıp gaza yuklenınce ortaya cıkıyor fıre ın hinlikleri..... düzde 800 motor matiz de gidiyor vesselam.10000 km gecmemıs dıesel dualogıc bır arac bulunabılırmı aynı fıyatlara?? 25500 fıyat cok garıp sıtede 30100 tl gorunuyor bu grande fıyatı olmasın?
aracı aralik 2009 da almıştım ozaman yanlış yazmış ve sonraki mesajlarda düzeltmiştim . sadece start stoplu active manuel 77 lik evodur. fiyat 25500 liradır.
bu arada iyi hortlamış konu o günleri hatırladım birden :D
Ben 1.4 77 Bg Duologıc kullanıcsıyım.
6 Aydır kullanıyorum başlarda arbanın performansında şu iki nokta çok canımı sıkıyordu.
1) Araç 50 km hızda 3 - 4 viteste giderken yavaşlıyorsun ve araç vites düşürmüyor.Otomatik viteste
(Mesela E 5 gireceksin yavaşlıyorsun ama arac hala 3 viteste hızlanmak için gaza basıyorsun ama vites hala 3 te olduğu için hızlanmak çok uzun sürüyor ve arkadan arabalar hızlı geldiği için sorun oluyordu)
Ç:Şöyle bir taktik öğrendim. Araba hızlanmazsa(vites düşürmediği için) gaza kökle ve ayağını hemen çek sonra hafiften gaz ver araçta turbo varmış gibi hızlanıyor. .Hatta o kadar refleks olduki yokuşların başında rolantide giderken hızlanmak için otamatik olarak bu taktiği uyguluyorum:)
2) Bir yokuş çıkıyorsun vites 2 atıyor sonra araba bayılıp kendini 1 vitese alırken nerdeyse duruyor. Tabi arkadan gelen arabalardan yine bir dünya korna.
Bu nedenle yokuşları manuelde çıkıyorum ve sorun yaşamıyorum.
Bunun dışında otamatik vitesten ve arabamın performansından çok memnunum. Özelliklede şehir içinde dur kalklarda hiç debriyaş derdi yok:) Tek ayakla arba kullan (gaz ve fren) büyük rahatlık.
emresahin83
19/03/2011, 23:18
Ben 1.4 77 Bg Duologıc kullanıcsıyım.
6 Aydır kullanıyorum başlarda arbanın performansında şu iki nokta çok canımı sıkıyordu.
1) Araç 50 km hızda 3 - 4 viteste giderken yavaşlıyorsun ve araç vites düşürmüyor.Otomatik viteste
(Mesela E 5 gireceksin yavaşlıyorsun ama arac hala 3 viteste hızlanmak için gaza basıyorsun ama vites hala 3 te olduğu için hızlanmak çok uzun sürüyor ve arkadan arabalar hızlı geldiği için sorun oluyordu)
Ç:Şöyle bir taktik öğrendim. Araba hızlanmazsa(vites düşürmediği için) gaza kökle ve ayağını hemen çek sonra hafiften gaz ver araçta turbo varmış gibi hızlanıyor. .Hatta o kadar refleks olduki yokuşların başında rolantide giderken hızlanmak için otamatik olarak bu taktiği uyguluyorum:)
2) Bir yokuş çıkıyorsun vites 2 atıyor sonra araba bayılıp kendini 1 vitese alırken nerdeyse duruyor. Tabi arkadan gelen arabalardan yine bir dünya korna.
Bu nedenle yokuşları manuelde çıkıyorum ve sorun yaşamıyorum.
Bunun dışında otamatik vitesten ve arabamın performansından çok memnunum. Özelliklede şehir içinde dur kalklarda hiç debriyaş derdi yok:) Tek ayakla arba kullan (gaz ve fren) büyük rahatlık.
hocam yokuşta da dip gaz yapabilirsin yada direk eco modu devre dışı bırakabilirsin.
hocam yokuşta da dip gaz yapabilirsin yada direk eco modu devre dışı bırakabilirsin.
Emre selam
Onuda denedim ama dik yokuşlarda yine zorluk oluyor.
Vitesi 1 alıyorum manuelde öyle çıkıyorum ama bu seferde araba bağırıyor.
leblebitozu
20/03/2011, 01:37
Dikkatimi çeken birşey daha; ekonomik mod devredeyken malum 30-40 ile giderken 4-5 viteste oluyor araç, dolayısıyla fren yapacağınız zaman da frene daha fazla yüklenmek gerekiyor, 2-3 viteste olması gereken motor fireni 4-5 viteste etkisini yitirip araç daha bir zorlanıyor durmakta. Her avantaj yanında bir takım sorunlar getiriyor malesef, ama en çok canımı sıkan motor gürültüsü motor zorlanmaktan can çekişiyor.