Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası yedim mi?
arkadaşlar bugün bir caddede arabamı geçici park ettim. Dörtlüleri yakmamıştım ayrıca. Kırtasiyeden dışarı çıktığımda motorlu polis aracımın arkasında duruyordu. Anons filan yapmadı, ama telefonlamı ne konuşuyordu. Benim plakayımı bildirdimi acaba dedim. Kırtasiyeci arkadaşta anons yapmadı ve tutanak tutmadı dedi. Ceza kesseydi sana tutanağı verirdi dedi doğrumudur. Yoksa cezayı yedikmi?
GP COSKUN
22/12/2009, 13:58
muhtemelen ceza yazmamıştır
belki bağlı olduğu birime plakanı bildirip sorgulama yapmış olabilir
Ceza yazsa kesin makbuzunu bırakırdı.O anda ya başka bir özel görüşmesi vardı (şans eseri senin arabanın arkasında durmuş olabilir) yada aracı sordurmuştur.Gelirler vergi dairesinden plakaya bağlı olarak aracına ceza kesilmişmi kesilmemişmi öğrenebilirsin.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp <<< bu adresten
Sol tarafta motorlu taşıtlar var.Ordan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme.Buraya girdiğin zaman hem MTV sorgularsın,hemde cezalarına bakabilirsin.
emrequzel
22/12/2009, 15:32
Bildiğim kadarıyla trafik polisleri artık direk tutanak tutmuyorlar.Bizim burda 4-5 defa karsılastırdım.durum şöyle;
Trafik ekibi geliyor. Yan koltugunda oturan polis elinde dijital fotograf makinesiyle yasak park edenlerin plakalarının birer birer fotografını cekiyor. Dediğim gibi birçok yerde bircok defa gördüm bunu..Bu Resimle birlikte de cezayı ewe yolluyorlar. Aama sende bu durum olmusmudur bilemicem..
imdesign
22/12/2009, 16:18
Yok yazdığını düşünmüyorum yazsa sol silecek kolu havada olurdu :) yada yanına gelir
Evraklarınızı görebilirmiyim der ve cezayı gözünüzün önünde yazardı orda
beklemesi şans diyebiliriz kormayın
Park yasağı olan yerde 5 dk'dan fazla duraklama yaptıysan park cezası yersin. 5 dk'dan az bekleme yaptıysan bu duraklama olur ve park cezası yememen gerekir. Bu yüzden polis bir şekilde silecek kaldırır veya başka bişey yaparak zaman tutar.
Tabi duraklamanında yasak olduğu yerler vardır, duraklamanın esasları vardır iyi bilmek gerekir.
Ayrıca benim bildiğim 4'lülerin sadece tehlike anında yakılması gerekir.
Teşekkürler arkadaşlar. www.gib.gov.tr (https://www.gib.gov.tr) adresindende baktım şu an için birşey yok. Sanırım ceza yemedik. Bekleyip görücez.
hemen göremezsin netten zaten de sorsaydın ya polise. yazsaydı ama tutanağı iliştirirdi sileceğe.
lionT-JET
22/12/2009, 18:36
ceza yazılmıs olsaydı sıze mutlaka verırlerdı.emın olmak ıcın 1 hafta ıcınde bır daha sorgulatmanızda fayda var.
evimin yakınlarındaki sürekli oalrak yanıp sönen lambadan bana trafik cezası geldi kırmızıda gectin diye ceza 04/10 tarihli fakat bana bir hafta önce tebliğ edildi sağ olsun asayişlerede ceza tutanagı dagıttığı icin yeni emniyet müdürü onlar kesmiş internetten sorgulattıgımda her hangi bir ceza görünmüyo ama bilgisi olan arakds varsa yardımcı olursa sevinirm..
alperyonar
24/12/2009, 11:05
Meşrutiyet caddesinde arabamı bırakıp bankaya gittim 4 dk sonra bankadan çıktığımda polis arabanın araksında plaka ya bakarak ceza yazıyordu yanına gittiğimde cezayı yazmıştı fakat tutanağın diğer suretini bana vermedi. daha sonra öğrendiğimde artık sileceğe ya da vs bi yere bırakılmıyormuş, direk adrese postalanıyormuş. Sonrasında ceza eve de gelmedi, muayene sırasında da çıkmadı=)
kağıda not ediyor da olabilir. bir dahaki dönüşünde orada görseydi yazardı.
İçin Rahat olsun kardeş Hiç bişi olmamıştır, benimde başıma geldi 3-4 sefer ceza meza gelmedi...
konu acılmısken deginiyim. 1 hafta once arkadasın biri cezayı nereden ogrenecegiz diye sordu bende uygulamalı anlatmak icin gib gov tr ye girerek anlatmaya basladım birdene goreyim bana 2008 yılında radardan yedigim ceza gözüküyor ödedigim halde. hayda ne işin var cayda ustelik iki katı olmus 230 lira can sıkıcı bir durum. evi alt ust ettimde buldum allahtan ceza makbuzunu.
siz siz olun odediginiz makbuzları kesinlikle atmayın bu su elektirik tel herhangi birisi olabilir. eger ben o ceza makbuzunu atmıs olsaydım kesin odetirlerdi bana
GP COSKUN
26/12/2009, 01:02
konu acılmısken deginiyim. 1 hafta once arkadasın biri cezayı nereden ogrenecegiz diye sordu bende uygulamalı anlatmak icin gib gov tr ye girerek anlatmaya basladım birdene goreyim bana 2008 yılında radardan yedigim ceza gözüküyor ödedigim halde. hayda ne işin var cayda ustelik iki katı olmus 230 lira can sıkıcı bir durum. evi alt ust ettimde buldum allahtan ceza makbuzunu.
siz siz olun odediginiz makbuzları kesinlikle atmayın bu su elektirik tel herhangi birisi olabilir. eger ben o ceza makbuzunu atmıs olsaydım kesin odetirlerdi bana
evet kesinlikle haklısın
her türlü makbuzu ve dekontu bir dosa halinde saklamakta fayda var
wowww ben hepsini attım valla hepsi birden gelirse arabayı altımdan alırlar ozman :)
Mehmet abi eğer işlemlerini bankadan yapıyorsan 5 ile 10 yıl (bankaya göre değişir) dekontları saklarlar.İstediğin zaman çıkartmak zorundalar.Tabi saklamkata fayda var ama zamanla ayzılar okunmaz hale gelebiliyor.Eğer evde tarayıcı varsa en güzeli taratıp bilgisayara PDF olarak kaydetmek.Harddisc yanana kadar onlar orda durur. :)
kaptann20
04/01/2010, 03:34
merak etme birşey olmamıştır uğraşmazlar o kadar polisler zaten :) 4 yakmış isen direk sana gelip polis arkadaşımız ceza yazamaz önce bir uyarı anonsu geçer arkasından hala 5 dk yakın bir süre oradaysan cezanı yazar yada fotografını çeker ayrıca telefon ile konuşuyorsa hiç korkmana gerek yok anca annesi yada sefgilisi ile konuşur anca :) telsizden haberleşmesini sağlar tabi duran şahin polis ise yunuslarında trafik fazla ilgi ve alakası yoktur uğraşmazlar