Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne yapmalıyım?
abilerim ablalarım çok düşündüm taşındım grnade punto gercekten beni yansıtan sahip olmak istediğim arac fakat beni baska markalara yonlendıren bı sorun var o da su dıreksıyon sorunu(city sorunu zannedersem).şöyleki arabayı aldıktan sonra karısma cıkıcak böyle bi sorun arabadan soğumama yol acıcak, açıkçası sorunsuz olması en büyük beklentim arabadan.Sorunsuz arabamı var diyebilirsiniz ama atıyorum bu arabayı aldıktan sonra boyle bı sorunla karsılasırsam ne yaparım cok dusunuyorum...Bu sorunla karsılasmamak için illa arabadan vaz mı gecmeliyim yoksa bana önerebileceğiniz baska seyler varmı?Nedir bu işin çıkar yolu?
Bu arada baslıgı actıgım yer ne kadar dogru bı yer tartısılır ama burası uygun geldi yanlıssam affola
şimdiden teşekkürler...
GP COSKUN
13/12/2009, 18:10
tarık
öncelikle bu cıty sorunu 2006 modellerde daha çok görülüyordu
daha sonra ar-ge çalışmaları yapılıp mevcut sistem geliştirldi
yenilerde bu sorun çok daha az
bu kadar korkulacak bir şey yok
benim aracım 2007 model ve 50,000 km ye gelmek üzere ama hiç sorun yaşamadım
peki coskun abi böyle bi sorunu yasarsak yaptırdıgımız vakit aracın aynı sorunu tekrarlama olasılıgı yuksekmıdır cunku bı kere orjınallıgı gıtmıs oluyor.Birde yaptırdıgımızda garanti kapsamında olmayan bi araç için söylüyorum bize ne kadara malolur çünkü basit bi arıza olmasa gerek.Ama su söylediğin 2007 ve üstü modellerde az görüyorolayı içime su serpti emin olabilirsin saolasın...
GP COSKUN
13/12/2009, 18:21
dediğim gibi sistem biraz daha geliştirildi
artık pek sorun çıkmıyor
birde cıty motoru değişti diye aracın orjinalliği bozulmaz veya harhangi bir mekanik parça değişti diye orjinallik bozulmaz
eğer çok kafana takılıyorsa aracını alınca garantisini uzattırma yoluna gidersen 5 yıla kadar uzatıyorlar 5 yıl kafan rahat olur
bu arıza meydana gelince yaklaşık maliyette 1500 -2000 tl arası
saol abi verdigin bilgiler için
By_Static
13/12/2009, 18:40
bu city sorunu nasıl oluyo??
Tarık, servo motor sorunu çıkabilir diye karar değiştirilirse başka markada da emin ol başka sorunlar çıkar:)
Servo motora karşı alınacak önlem garanti uzatmaktır.Zaten Coşkunun da belirttiği gibi yeni modellerde arıza oranı iyice azaldı.
Eğer garantı dışı değişim olursa 2000TL kadar masrafı olur.Değişim ise aracın orijinalitesini kesinlikle bozmaz:)
saol abi cevap için zannedersem ilk arabam suzuki swift olucak çok daha yakınım bu araca ama gp nin yeri hep ayrı kalıcak bende tabi ki...
pilotender
14/12/2009, 00:08
suzuki swift herhangi bir arıza yapınca GP den daha mı ucuza patayacakki? bence city motoru arıza nedeniyle kararınızı değiştirmeseniz daha iyi edersiniz. suzuki, servis ve yedek parca bakımından daha sıkıntılı bir araç olsa gerek...
suzuki yede japon oldugu için güveniyorum zaten bide tam istediğim tipte bi araba uzun zaman kullanmak için almak isiyorum en baştada bahsettiğim gibi japonlar bu işi gercekten biliyorlar kanısındayım servis konusuna da değinecek olursak istanbulda yaşıyorum pek fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum
pilotender
14/12/2009, 00:28
suzuki yede japon oldugu için güveniyorum zaten bide tam istediğim tipte bi araba uzun zaman kullanmak için almak isiyorum en baştada bahsettiğim gibi japonlar bu işi gercekten biliyorlar kanısındayım servis konusuna da değinecek olursak istanbulda yaşıyorum pek fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum
Bundan önceki arabam da imzamda gördüğünüz üzere Alfa Romeo idi.. Aydında yaşıyordum, izmir e mesafem 1 saatti. Servis'de sorun yaşamazsınız belki ama ben olaya daha çok yedek parça fiyatı olarak yaklaştım. Tecrübeyle sabittir ki piyasada az sayıda bulunan otomobiller her zaman başa bela oluyorlar. Hiçbir konuda sıkıntı yaşatmasalar dahi, satarken sıkıntı oluyorlar. Karar elbette ki sizindir ama, ben olsaydım ille de japon olacaksa sorunsuzluklarıyla nam salmış toyota ve honda derdim. Toyota ise Auris, Honda ise Civic'ten şaşmazdım şahsen. Yeni arabanız hangisi olursa olsun kazasız belasız mutlu günler dilerim.
teşekkürler iyi dileklerin ve önerilerin için...
bildigim kadarıyla fiat garantisi olmayan aracta bile city motorunu garanti kapsamında değiştiriyor artık
Benim aracım 2006 hiç bir sorun çıkmadı illaki çıkacak diye bir sorun yok herkeste olacak diye bir kavram yok .. olsa dahi çoğu servisler bunu garanti bitse dahi değiştirebiliyor kafanızı çok takmayın ;)
serkan_gazi
14/12/2009, 11:56
arabam 2006 model çok şükür city sorunum falan olmadı çok nadir görülen bi arıza kafan rahat olsun burda forumda yazılı olduğu için çok zannediyo insanlar internet olmasa kimsenin ruhu bile duymayacak kadar az
benim aracım 2008 model allaha çok şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım.araç yeni çıkan bir araç değil,ilk piyasaya çıktığı zaman fabrikasyon bazı hataları vardı.ama belirlenen tüm hatalarını düzelttiler.city sorunu yıllar önce çözüldü.zaten şimdiki araçlarda 3 yıl garanti var.ben çok memnunum aracımı değiştirecek olsam. bu yeni bir punto olur.
Aracım 2009, problemim yok. GP almadan önce Suzuki de düşünmüştüm ama:
- GP ye oranla daha küçük, dış tasarımıyla da daha bir bayan arabası havası var.
- Özellik / fiyat açısından GP daha baskın.
- İkinci elde Suzuki nin kaybı daha fazla.
Diğer alternatifim ise Honda Jazz dı ama param yetmedi, iyi ki de yetmemiş GP den memnunum. İçime sindi.
Bu gün araba alacak olsam yine GP alırım, ama Active Fire 77 HP değil, Dynamic - Multijet alırım. Rengi de yine kırmızı olurdu.
genç arkadaşın henüz otomobil alırken dikkat isteyen noktaları bilmemesi doğaldır. Ancak çevresi neden yanlış yönlendirir onu bilmem. Bir kere Japon otomobilin piyasası nazlıdır hele suzuki oyuncak araba sınıfındadır. Oynamak için alınır. Siz ben ce suzuki alıp onunla iyice bir oynama hevesinizi alın. Yedek parça piyasasının kalkınmasına katkıda bulunun. İlerleyen yaş ve gelişen dünya görüşünüz sizi gelecekte gp ve benzeri araçlara yaklaştırır. Şimdiden aracınız hayırlı olsun.
Yalnız sizden ricam bizim aracımızı çevrenize kötü lanse etmeyin sorunlu falan diyerek. city falan bunlar hikaye.(sonuçta bir sistemdir ve yenilenir) Her aracın kusuru var. Arıza halinde değiştirilir diyorlar işte arkadaşlar. Müslüm kardeş bir ses ver arkadaşa.