PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yayından kaldırılan bu diziyi unutma unutturma

GP COSKUN
10/12/2009, 22:55
arkadaşlar aşağıdaki linkteki videoyu bir arkadaşım paylaşmış sizinde
izlemenizi istedim

Videos Posted by ?? Yüce Türk Milleti: Yayından Kaldırılan Bu Diziyi Unutma!! Unutturma!!! [HQ] | Facebook (https://www.facebook.com/video/video.php?v=190231516329)

femoli
11/12/2009, 11:41
O videoda bir yorum yapan var ismini yazmayayım gerçekten çok güzel yazmış ..

Alıntı @
Keşke bütün kurtlar vadisi kaldırılsa yayından. kurtlar vadisini izleyen çocuklar mafya, yaprak dökümünü veya behlülle bihteri izleyen kızlarda o rus bu olmak istiyor. çocuklarımızı bu dizilerlemi yetiştirmeliyiz. onların güzel şeyler izlemeye hakkı yokmu. Sırf bu diziler yüzünden televizyonda izlenebilecek program sayısı %95 azaldı maalesef.

(Ufak bir kelimeyi oynama yaptım :) )

serdar2362
11/12/2009, 14:25
Uyu yavrum uyu uyutayım seni. Dizilerle, filimlerle avutayım seni.

BSK
11/12/2009, 14:54
o rus bu çok güzel bi anlatım şekli olmuş, tebrik ve taktir ettim, bir kelime bu kadar güzel anlatılamaz :). Ayrıca katılıyorum.

anvil
12/12/2009, 14:36
kurtlar vadisiyle diğer dizileri aynı kefeye koymayın yaw. türkiyenin gerçeklerini gösteriyor kv. özellikle kurtlar vadisi terörün kaldırılmasına hala anlam veremiyorum.

agabey3838
12/12/2009, 15:14
kurtlar vadisi zaman zaman çok önemli konulara temas etmiş önemli göndermeler yapmıştır anlayana tabii.
diziyi izlemeyen bile şiddete yöneltiyor diye atıp tutuyor
her izlediğiniz film yada dizi veye okuduğunuz roman,kitap yada dergi sizi biyere yönetltiyorsa; kendi yorumuzu yapıp sonuç çıkaramıyorsanız büyük sıkıntı var demektir

örnek vereyim:aşkı memnu'da yengeye yöneltiyor o zaman aman dikkat

serdar2362
12/12/2009, 15:45
Bırakın bu hayali senaryoları...

Biraz kitap okuyun.

-Şu Çılgın Türkler'i okuyun.
-Diriliş Çanakkale 1915'i okuyun.
-Cumhuriyet Türk Mucizesi'ni okuyun.

Bunları okuyun ki bu milletin ne yüce bir millet olduğunu belgeleri ile öğrenin. Bu vatanın kuruluşunu anlatan okul kitaplarında bahsedilenden fazlasını öğrenin. Hurafe ve Emperyalizmin ne menem bir şey olduğunu öğrenin. Ne fedakarlıklar, ne acılar çekilmiş, nasıl Türk Milleti yaratılmış onu öğrenin.
Bunları öğrenin ki şimdilerde, millet'in dizilerle, saçma sapan filimlerle nasıl uyutulduğunu anlayın.

agabey3838
12/12/2009, 16:30
:)

Don Vito Puntoleone
12/12/2009, 16:52
Bırakın bu hayali senaryoları...

Biraz kitap okuyun.

-Şu Çılgın Türkler'i okuyun.
-Diriliş Çanakkale 1915'i okuyun.
-Cumhuriyet Türk Mucizesi'ni okuyun.

Bunları okuyun ki bu milletin ne yüce bir millet olduğunu belgeleri ile öğrenin. Bu vatanın kuruluşunu anlatan okul kitaplarında bahsedilenden fazlasını öğrenin. Hurafe ve Emperyalizmin ne menem bir şey olduğunu öğrenin. Ne fedakarlıklar, ne acılar çekilmiş, nasıl Türk Milleti yaratılmış onu öğrenin.
Bunları öğrenin ki şimdilerde, millet'in dizilerle, saçma sapan filimlerle nasıl uyutulduğunu anlayın.

Artık Kurtuluş Savaşı topla tüfekle olmuyor...Evet bu millet Osmalı' dan Cumhuriyeti çıkarırken çok acılar çekti...artık savaş ekonomik, politik ve psikolojik ...Böl parçala yönet ama bunu topla tüfekle değil..Liberalizm ile, ajan sivil toplum örgütleriyle, dev küresel şirketler ile, medya ile, parlemontadaki lobiler ile,IMF ile kredi derecelendirme kuruluşları(GP Morgan, Morgan & Stanley...) ile, Özelleştirmeler(Türk Telekom, Tüpraş...) ile,AB ileleme süreci ile, PKK terörü ile(Etnik farklılıkları ön plana çıkararak), Nobel edebiyat Ödülü ile...vs vs Kurtlar Vadisi aslında bunu milletin anlayacağı dilde azda olsa anlatmaya çalıştı..Tabi biz bu diziyi ön yargılı olarak mafya dizisi olarak tanıdık..! Oyun büyük...Biz bu oyunda ya gözden çıkarılacak piyon olacağız..ya da akıllı davranıp oyunu yöneten oyuncu olacağız...

serdar2362
12/12/2009, 18:03
Artık Kurtuluş Savaşı topla tüfekle olmuyor...Evet bu millet Osmalı' dan Cumhuriyeti çıkarırken çok acılar çekti...artık savaş ekonomik, politik ve psikolojik ...Böl parçala yönet ama bunu topla tüfekle değil..Liberalizm ile, ajan sivil toplum örgütleriyle, dev küresel şirketler ile, medya ile, parlemontadaki lobiler ile,IMF ile kredi derecelendirme kuruluşları(GP Morgan, Morgan & Stanley...) ile, Özelleştirmeler(Türk Telekom, Tüpraş...) ile,AB ileleme süreci ile, PKK terörü ile(Etnik farklılıkları ön plana çıkararak), Nobel edebiyat Ödülü ile...vs vs Kurtlar Vadisi aslında bunu milletin anlayacağı dilde azda olsa anlatmaya çalıştı..Tabi biz bu diziyi ön yargılı olarak mafya dizisi olarak tanıdık..! Oyun büyük...Biz bu oyunda ya gözden çıkarılacak piyon olacağız..ya da akıllı davranıp oyunu yöneten oyuncu olacağız...

Okumadığınız belli oluyor Ümit bey. Orada anlatılanlar silahlı işgali temizledikten sonra büyük Atatürk ve TBMM'ni kuranların nasıl akıl oyunları ile bu devleti yapılandırdıklarına, nasıl emperyalist güçlerin masa başı oyunlarına kanmadan sınırların çizildiğine kısaca devlet politikasının nasıl yapılandırıldığını vs. anlatıyor. Ve ekliyor, o zaman oynanan oyunlar farklı versiyonlarla ilerde de oynanacaktır bu yüzden Türk gençliğinin uyanık olması gerekliliğini vurguluyor.

agabey3838
12/12/2009, 18:24
demeyim diyorum ama

Biraz kitap okuyun,okumadığınız belli oluyor,uyanın şeklinde başlayan yazılara karşı hep önyargılı olmuşumdur

Don Vito Puntoleone
12/12/2009, 18:56
Okumadığınız belli oluyor Ümit bey. Orada anlatılanlar silahlı işgali temizledikten sonra büyük Atatürk ve TBMM'ni kuranların nasıl akıl oyunları ile bu devleti yapılandırdıklarına, nasıl emperyalist güçlerin masa başı oyunlarına kanmadan sınırların çizildiğine kısaca devlet politikasının nasıl yapılandırıldığını vs. anlatıyor. Ve ekliyor, o zaman oynanan oyunlar farklı versiyonlarla ilerde de oynanacaktır bu yüzden Türk gençliğinin uyanık olması gerekliliğini vurguluyor.

Serdar Bey; bana emperyalizmden ve devlet politikasının nasıl yapılandırıldığından bahsediyorsunuz..Bence siz benim yazdıklarımı tam olarak okumamışsınız..1900 lerin başlarında ekonomi bu kadar küresel değildi, sanayii ve teknoloji bu kadar gelişmiş değildi..NATO,AB, Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası, IMF, Standart&Poors..vs gibi küresel örgütler yoktu..Microsoft, Shell, Coca Cola, BP..vs dev küresel şirketler yoktu...Demokrasi, Liberalizm, İnsan Hakları...vs gibi kavramlar yaygın değildi..Kısacası 20. yy başlarındaki konjuktur ile 21 yy başlarındaki konjuktur aynı değil...Evet amaç aynı sömürecek ve senin çıkarlarına karşı çıkmayacak az gelişmiş ülkeler yarat ve dilediğin kadar kanını em...Şimdi sadece enstrümanlar farklı...Aslında aynı şeyden bahsediyoruz..Bugün emperyalizm dev savaş gemileriyle,gelişmiş tanklarıyla..Çanakkale' de kapımıza dayanmadı...Emperyalizm; milyarlarca dolar sıcak parasıyla, bu sıcak paranın etkisiyle yaptığı spekülasyon ve borsa oyunlarıyla(bknz..2001 krizi) İstanbul' da..Dev bankalarıyla,sigorta şirketleriyle..Ankara'da...TESEV, TUSİAD..vs gibi sivil toplum örgütleriyle
İzmir de...Dev enerji şirketleriyle Karadeniz de Güneydoğu da...Orhan Pamuk, Elif Şafak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Eser Karakaş, Halit Berktay gibileriyle Kültür hayatımızda..Aydın Doğan,Ertuğrul Özkök..vs gibileriyle medyamızda..bunu böyle uzatıp gidebilirim...Bana okumuyorsunuz diyorsunuz ama bence sizde ANLAMIYORSUNUZ...

serdar2362
12/12/2009, 19:00
demeyim diyorum ama

Biraz kitap okuyun,okumadığınız belli oluyor,uyanın şeklinde başlayan yazılara karşı hep önyargılı olmuşumdur

Bende senin yaşlarda aynı düşüncedeydim. Sonra birileri çıkıp karşıma gerçekleri gösterince ne kadar boş, ne kadar hazırcı, bildiklerimin de ne kadar eksik olduğunu anladım. Araştırmacı olmak, en azından dünya ya ilgisiz kalmamak için okumak ve soruşturmak lazım.
Birileri geleceğe koşar adımla giderken, bizlerin de seyretmesi veya yavaş gitmesi olmaz. Bunu yapabilmek için de millet olarak geçmişimizi bilmemiz şarttır diyorum.

serdar2362
12/12/2009, 19:16
Ümit bey. Yazdıklarınızla konu alakası bulamadım. Ben halk'ım ve farzedin ki orta tahsilliyim, bana bu oynanan oyunları dizilerle filimlerle mi anlatılması güzel yoksa benim kültür düzeyimi yükselterek, geçmişimi ve gelecekteki hedefimin ne olması gerektiğini kanıtlarla anlatmakmı güzel. Konjüktürden, spekülasyondan, borsadan, kendini aydın sanan piyonlardan anlamam. Ben kültürümün bana sağladığı bilgiden oy veririm. Yanlış yere oy verirsem başımın derde gireceğini bilirim. Dedim ya ben vatandaşım, halk'ım.

Don Vito Puntoleone
12/12/2009, 20:12
:) siz halk sınız ya Serdar Bey..Sözün özü bir milleti aç bırak; bırak birbirlerini yesinler..!

agabey3838
13/12/2009, 00:15
Bende senin yaşlarda aynı düşüncedeydim. Sonra birileri çıkıp karşıma gerçekleri gösterince ne kadar boş, ne kadar hazırcı, bildiklerimin de ne kadar eksik olduğunu anladım. Araştırmacı olmak, en azından dünya ya ilgisiz kalmamak için okumak ve soruşturmak lazım.
Birileri geleceğe koşar adımla giderken, bizlerin de seyretmesi veya yavaş gitmesi olmaz. Bunu yapabilmek için de millet olarak geçmişimizi bilmemiz şarttır diyorum.

geçmişini bilmeyen geleceğe gidemez size kesinlikle katılıyorum
sadece 1 bölüm yayınlanan terörde işlenen konu gerçekleri yansıtıyordu ucu biyerlere dokunduğu içindir ki yasaklandı

yaş olarak büyüğümsünüz saygı duyuyorum.

gene demeyim diyorum ama; akıl yaşta değil baştadır

serdar2362
13/12/2009, 10:24
geçmişini bilmeyen geleceğe gidemez size kesinlikle katılıyorum
sadece 1 bölüm yayınlanan terörde işlenen konu gerçekleri yansıtıyordu ucu biyerlere dokunduğu içindir ki yasaklandı

yaş olarak büyüğümsünüz saygı duyuyorum.

gene demeyim diyorum ama; akıl yaşta değil baştadır

Haklısın. Olan aklı geliştirmek, düşüncelerimize mantık çerçevesinde yol vermek, her anlatılan konuşulan konulara idrak edebilmek için bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bunun yolu da okumak ve araştırmaktan geçiyor. PKK denilen kansız çete nasıl oluştu, nasıl 5 kişiden 8000 kişiye militan çetesi çıkarıldı, bunlara gerçekten bizim düşündüğümüz yada bildiğimiz hangi devletler destek verdi işte bunları öğrenmek için okumak ve uyanık olmak gerekiyor. Filimler konularının bir parçasını gerçeklerden alırken kalan kısmını uydurmak reyting artırmak çabası içinde.
Kısaca şunu demek istiyorum. Farzedelim ki iyi eğitilmiş bir militan ile aynı masaya oturup tartışsak. O deseki bu bölge bizimdi geçmiştede bizim elimizden alındı. Eğer bilgi depon boşsa cevap veremezsin dolu ise evire çevire cevaplarınla döversin. Depoyu doldurmak lazım. Zaman içinde de çocuklarınıza ve sevdiklerinize doğru olan şeyleri anlatmanız onlarında yanlış bildiklerini düzeltmeniz lazım.

:) siz halk sınız ya Serdar Bey..Sözün özü bir milleti aç bırak; bırak birbirlerini yesinler..!

Şimdi bir yolda birleştik işte. Dünya üzerinde en çok mevcudu olan milletlerin 2. si konumundayız. Eğer birleşirsek karşılarında çok büyük bir güç olacağız. Her konuda Türkler bir adım önde olacak. Sürekli olarak bizim rahatsız olmamızı ve kesinlikle sınıf atlamamamızı sağlamak zorundalar. Halk isyankar olacak devlet çaresiz olacak. Onların en sevdiği durum.