PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum kuralları

şekerlioğlu
04/12/2009, 19:49
Merhaba,arkadaşlar.

Forum kuralları içinde bulunmasına rağmen,özellikle Türkçe'mizin,yani diğer bir deyiş ile dilimizin özensiz kullanımı ,ve bunun gayet normalmiş gibi, herkes tarafından benimsenmiş olduğu ve bu nedenle tepkisiz kalındığını görüyorum.

Elbette,hiç kimseden dil bilgisi uzmanı gibi ,yazması beklenemez.
Lakin ilkokul da öğretilmiş ve öğrenilmiş,bazı basit yazım kurallarının da uygulanması,bu kadar zor olmasa gerek.

Özellikle "m.s.n" Türkçe'si denilen yazım biçiminin sitemize hiç uygun olmadığını düşünüyorum.
Sayıca Türkiyenin en büyük "grande punto"sitesinde,sadece niceliğe değil ,niteliğe de dikkat etmemiz gerekir.
Bu nedenle bütün arkadaşlara,aşağıdaki yazım kurallarını okumasını öneririm.

Saygılar.

https://img510.imageshack.us/img510/5525/imzammgs7db6yw7.gif

Ah-MeT
04/12/2009, 20:06
Bu konuda çok haklısın Hikmet abi. Herkes konulara cevap yazarken Türkçe'mize dikkat etmelidir.
Şu bahsettiğiniz MSN Türkçe' si diğer adı EMO dili Forumumuzda pek bu tarzda yazılarla karşılaşmıyoruz bunada şükür.

ABNEW
04/12/2009, 21:24
Hikmet Bey, size ben de katılıyorum.Tüm mesajlarımda bu kurallara dikkat eden, daha doğrusu dikkat etmeye çalışan biriyim.Ancak bu tip yazılar, kısaltmalar forum ve anlık mesajlaşma sitelerine,programlarına öylesine yerleşmiş ki bunu değiştirmemiz çok zor.Eğer bu bu tarz mesajları düzeltmeye kalksak zamanımızın tümünü burada geçirmemiz gerekir.
İmla kurallarına dikkat etmek bireylerin elinde.Eğer herkes kendi kendini denetlerse bu düzelebilir.Aksi halde bu tarz mesajları düzeltmek çok zor...

femoli
05/12/2009, 10:06
Kesinlikle bu hataları ben de yaptığıma eminim, Ama bundan sonra elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım. ;)

GP COSKUN
05/12/2009, 10:17
valla hikmet abi bende bu tür hataları çok yapıyorum
ama bilinçli olarak değil

mustafaf
05/12/2009, 10:32
ıster ıstemez herkes yazdıgı yazılarda, bu tur hatalar yapabılıyor.bundan sonra daha dıkkatlı olmak gereklı.hatırlatma ıcın tesekkurler Hıkmet Abı...

serdar2362
05/12/2009, 11:20
Hatırlatmanız için teşekkürler. Dediğiniz gibi güzel Türkçe'mizin özellikle 8000 küsür üyesi bulunan forumumuzda yanlış kullanımı, kelimelerin sündürülerek ve eksik telafuzu sonucu, üçüncü şahıslar tarafından okunma durumunda, üye arkadaşlar hakkında olumsuz düşünce yaratmasına neden olabilir.
Daha dikkatli ve imla kurallarına uyarak fikirlerimizi beyan etmek en güzeli.

anvil
05/12/2009, 16:58
Kesinlikle bu hataları ben de yaptığıma eminim, Ama bundan sonra elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım. ;)

Haklısın Hikmet abi. Şekil 1-a'da örneği var :D

ıster ıstemez herkes yazdıgı yazılarda, bu tur hatalar yapabılıyor.bundan sonra daha dıkkatlı olmak gereklı.hatırlatma ıcın tesekkurler Hıkmet Abı...

Öncelikle klavye dilini Türkçe'ye çevirmekle başla Mustafa :D

mustafaf
05/12/2009, 18:12

klavye dılı Turkce'de parmakların dılı Ingılızce'ye alısmıs :D

femoli
07/12/2009, 12:19
Haklısın Hikmet abi. Şekil 1-a'da örneği var :D

Sende Türk dili proferörüsün ya. :D Cahilliğin gözü kör olsun anaokul 1 terk :D