Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte İtalyan plakalı Evo

GP COSKUN
01/12/2009, 23:08
facebooktan arkadaşım yollamış italyan plakalı evo punto ve resimleri
resimlerde bir çok yeni detay dikkati çekiyor
benim gözüme çarpanlar aşağıdaki linkte bakıp inceleyebilirsiniz
tabi türkiyeye gelecekler aynımı olacak oda ayrı bir soru işareti

1-vites konsolunun yanlarında gazete dergi filesi
2- yan kapılarda bardaklık yeri
3- küçük kelebek camının oradaki hava üfleme çıkışı
4-cıty ışığının sağ tarftan kaldırılıp yolbilgisayarının içine ilave edilmesi

Fiat Punto Evo | First Drives | Car Reviews | Auto Express (https://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/242935/fiat_punto_evo.html)

GP COSKUN
01/12/2009, 23:15
bu arada sayfadaki ilanda dikkatimi çekti
grande punto actıve 3k nın fiyatı 7.195 sterlin = 17,800 tl falan galiba

FoR_ReaL
01/12/2009, 23:21
euro değil o para birimi ingiliz sterlini değil mi ?

FoR_ReaL
01/12/2009, 23:24
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_672/car_photo_336025_25.jpg
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_672/car_photo_336016_25.jpg
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_672/car_photo_336028_25.jpg
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_672/car_photo_336019_25.jpg
https://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_672/car_photo_336022_25.jpg

GP COSKUN
01/12/2009, 23:24
euro değil o para birimi ingiliz sterlini değil mi ?

hımm
haklısın evet
dur bakalım yeni baştan hesaplayalım

Erdem Bozdağ
01/12/2009, 23:27
evet sterlin
18 filan oluo

Dikici
Sterlin o.

GPS2
yaw birşey demiyorum...BİR FİAT*DAN DAHA İYİSİ YİNE BİR FİAT...

GP COSKUN
01/12/2009, 23:31
:siritma::siritma::siritma:tamam len anladık sterlin
allah sizin dilinize elinize düşürmesin adamı yaw
bugüne kadar çok sterlinimmi oldu sanki
ikiside gavur parası değilmi ha euro ha sterlin dermişim
:busted_b:

FoR_ReaL
01/12/2009, 23:38
pound neydi peki oda ilngiliz parası değilmiydi :)

Cnyt01
01/12/2009, 23:42
tamponları o kadar plastiklemeselerdi keske... ama 230 kadran.. 8 bin devir saati hos durmus icini begendim acaba malzeme kalitesi nasıl?

Erdem Bozdağ
01/12/2009, 23:48
pound neydi peki oda ilngiliz parası değilmiydi :)

İngiltere parasının resmi adı "Pound sterling" dir
ondan 2 kullanımda yaygın

GP COSKUN
01/12/2009, 23:49
konuyu dağıtmayalım arkadaşlar
ucu bana dokunuyo sonra =)

Erdem Bozdağ
01/12/2009, 23:53
haklısın abi yorum bile yapamadım daha :)

bence araç gayet güzel özellikle iç kısım çok şık ama umarım bizim gpler gibi sagından solundan gayipten tıkırtı değişik sesler gelmez umarım kalite biraz artmıstır

ERDEM1907
01/12/2009, 23:57
o sitedeki yorumları okudum bazılar hiç beğenmemiş hayatımda gördüğüm en kötü punto tasarımı diyenlerde var:) bence yola yakışmış.

Cnyt01
02/12/2009, 00:04
biraz ufalmıs gıbı gelıor resimde .S sankı bızımkıler daha buyuk... daha agır duruyor.. bakalım bu yenisi nası olacak. ici bence cag atlamıs bızımkılere gore... kalıte olarakta atlar ıns. kronık bı sorunu cıkmasında bununda.

GP COSKUN
02/12/2009, 00:08
biraz ufalmıs gıbı gelıor resimde .S sankı bızımkıler daha buyuk... daha agır duruyor.. bakalım bu yenisi nası olacak. ici bence cag atlamıs bızımkılere gore... kalıte olarakta atlar ıns. kronık bı sorunu cıkmasında bununda.

aslında benim düşünceme göre kronik bir sıkıntısı olacak özelliği var
start & stop sistemi
bakalım görecez çıksın yollarada istanbul trafiğinde kafayı yicekmi sistem =)

Cnyt01
02/12/2009, 00:26
o gercek mı yha bende duydum ama bakalımm. en cok bu multiair'lar kac secenekte gelecek onu merak edıormm

pdr42
02/12/2009, 00:31
yok begenmedim begenmiycem begenmem begenmek istmeiyorum begenilsin istemiyorum benim olsun istiyorum arabamdan sogumak istemiyorum alana kadar guzel değil demek istiyorum:))

GP COSKUN
02/12/2009, 00:33
yok begenmedim begenmiycem begenmem begenmek istmeiyorum begenilsin istemiyorum benim olsun istiyorum arabamdan sogumak istemiyorum alana kadar guzel değil demek istiyorum:))

bak bu yorum çok hoşuma gitti işte
ya bende çok üzülüyorum bu evo geliyo diye
bizimkilerin pabucu dama atılacak
eski kasa diyecekler
offff offf

Cnyt01
02/12/2009, 00:34
hocam valla resimden bsy anlasılmaz. sımdı anlatıor anlatıorlar bakalım altı bos mu cıkacak dolu mu. dokunmadan notumu veremicem. ozelikle su alfa ford bravo karması kokpite .d

JuzZz
02/12/2009, 01:39
Tampondakı siyah gbi olan plastik sey,yine plastik gbi olan ön tamponu,ön sinyaller rezalet...arka stoplar ve içi hoş ama gidipde almam yani evo bizim serilerin satışı devam ederse aynen devam=))

theblight
02/12/2009, 01:59
Sadece içini beğendim bizim kasalar daha güzeldi biraz bozmuşlar sanki dışını ama içi harika olmuş tabii malzeme kalitesi nedir bilemem ama görüntüsü harika iç konsolun

suleymanozen
02/12/2009, 11:00
40 gün öncede almanyada; yakından inceleme fırsatım olmadı ama dışarıdan bakışla araç direk beni dış görüntüsüyle soguttu ...adınında punto evo diye değiştirilmesi ve kasasınında biraz dha minileştirlirp sanki ajda pekkan misali gerdirme operasyonlarıyla eski kasa puntoya doğru çevirmek ve grande punto havası katmak olmuş,çogunlukla grande punto zaten bariz belli ama bizim suan ki kullandıgımız araçlar daha kalıplı ve hoş duruyor bence,,tabi zamanla evo da modifiyeli halini alıcak:D
herşeye ragmen Grande Punto bambaşka adı başka şekli başka ...

motor olarak aynı..sadece gp 1.4starjet 95hp yerine 1.4air 105hp olarak adlandırmışlar starjetin aynısı oldugnu düşünüyorum sadece chip ayarlaryla oynamışlardır..

yakında fiat herzmnki satış stratejisini kullanarak...motorda 130hp 1.4t-jet tarzı 1.6mjet falan (bravo dan alıntı),,1.9JTD inş. gelir...:D gbi şekilde bi kaç dış görüntü özellik evo fun ; evoII evoIII gbi terimlerle tekrardan satışa sunucaktır ...

muratokay
02/12/2009, 11:25
Sitedeki okuyucu yorumlarını okudunuz mu? Herkes dış görünüşünün basitleştirildiğini düşünüyor. Bence de aynen öyle. Grande Punto kendi sınıfının en yakışıklısıydı. Fiat dış görünüş olarak bebek maseratiyi alıp kendi sınıfında "normalleştirmiş". O bakımdan iyi ki bu kasanın son senesine yetişmişim diye seviniyorum bile ben :) Yaşasın Grande Punto.

İç görünüş ve motor olarak ilerleme var ama.

akin78
02/12/2009, 12:06
Eğer takasta çok uçmazlarsa değiştirmeyi düşünüyorum Evo ile gelir gelmez ama bu kez T-jet alırım sanırım.

emrahcelik
02/12/2009, 12:10
Sisler Ve sinyaller Cok Bed... :) Bizim Puntolar Daha iyi :)

Cnyt01
02/12/2009, 12:51
ne zaman gelecek ki . dısı kotu ici guzel punto .D ne gerek vardı evoya bız zaten evo yapıorduk grandesi kalsaydı keske...

kara kız
02/12/2009, 13:32
bizim kasalar bence punto ların efsane kasası bence evo çıksın ondan sonra yeni bi model çıksın değişen bişey olmıcak.. herzamanki popülerliğini korucak düşüncesindeyim..bence evo grande kasasının verdiği asilliği ve sportıfliği kullanıcısına sunmicak..oyuncak görünümlü ıvır zıvırı çok muş gibi geldi ama gösterge tabloso ve vites konsolu yanındaki file gözleri gerceketen güzel olmuş..içi tamamen değiştirilip brova çakması bişeye dönüştürülmüz özellikle torpidoyu hiç beyenmedim birbirinden alakasız tasarımlar yapımış grandede ki gibi birbirini tamamlamıyor her ayrıntı..yeni nesil punto yerine fun modelinde daha sağlam ve daha basarılı makyajlama yapılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum..birim araçların tek eksiği iç malzeme kalitesi ve yalıtım ..bunlar ust duzeye çıkarılsaydı ve dış kasa sadeliğini ve sportifliğini kaybetmeden makyajlansaydı tadından yenmezdi.bu kasayla punto satışları düşücek arkadaşlar.ve fiat grandeyi satmaya devam etcek.bu bi gercek..

M@GIC
03/12/2009, 20:32
göstergeler çok şık duruyor. özellikle dik konumlandırılması epey bir spor hava katmış. konsolda kaliteyi artırmışlar. Artık gelsede türkiyeye de bizde yakından incelesek. Özellikle şu yeni multiair motoru merak ediyorum. :hotornot:

şekerlioğlu
03/12/2009, 20:59
Aracın özellikle dış görünümün'de yapılan değişiklikler bence,evolution'a değil,mutation'a neden olmuş.

Moosty
04/12/2009, 18:46
aracın özellikle dış görünümün'de yapılan değişiklikler bence,evolution'a değil,mutation'a neden olmuş.
+ 1 :-)

serdar2362
04/12/2009, 19:14
I ıh beğenmedim. Arabayı ufak tefek revize edip, küçük eklemelerle sunmuşlar. Arabalarımız bence daha yakışıklı.

Buremir
05/12/2009, 00:20
PUNTO EVO görmek isteyenler zincirlikuyu Birmot ta tofaş otoparkında inceleyebilirler :D

velespit1988
05/12/2009, 00:53
Dış tasarımını ben de hiç beğenmedim. Sadece stoplar hoşuma gitti. Zaten çok basit bi şekilde sadece ön-arka tampon-farlar değiştirilmiş bir de kapılara çıta eklenmiş. Beğenenler hemen aracının dışını Evo'ya çevirebilir:) Ama bence bizim kasalar çok daha güzel. Fakat içi için aynı şey söylenemez. Özellikle göstergelerin tasarımı muhteşem olmuş. Konsolun da kalitesi artmış gibi geldi bana ama yakından bi incelemek lazım...

Sean_Constantine
05/12/2009, 01:54
İç tasarıma bir şey diyemiycem ama dış tasarımı kesinlikle ve kesinlikle bizim arabalarla karşılaştırıldığında sıfır punto'nun kendine has agresif duruşunu resmen yok etmişler evo ile fiat'ın en büyük hatası budur zaten çıkardığı bir arabayı yenilerken çok itici şeyler yapıyor arabanın işini bitiriyor 1.örnek palio mk1 kasalar muhteşemdi mk2 ler idare eder mk3 berbat...

2.generasyon punto gibi bir punto bir daha gelmez gibi me geliyor belki çok ileride ama motor kalitesini yeni kasalarda'da devam ettireceğine eminin özellikle dizel modellerde....

draJe
05/12/2009, 08:13
iç tasarım güzel dış tasarım olmamış bnde sınıfta kaldı evo bizimkiler daha güzel

sersev
05/12/2009, 11:05
cok ıddıalı olucak ama bu yenı evolar fıatın kucuk segmenttekı arac satısını dusurecekdır

puntoya yapılması gereken sadece bır tek sey vardı bmw yenı kasası gıbı on kaputa ve yan bolumlerıne bmw dekı gıbı aracın kendı hatlarına uyumlu cızgı atılması olucakdı ve ınanılmaz bır hos goruntuye kavusturacaklardı aracın yuvarlak bombelı hatları yan tarafda ve on kaputta hos durmuyordu bu cızgılerle bu ortadan kaldırılacakdı

bakın cok ıddıalı olucak ama punto evoda bunu bır sonrakı versıyonda hepımız gorecegız

muratokay
07/12/2009, 16:34
fiat'ın en büyük hatası budur zaten çıkardığı bir arabayı yenilerken çok itici şeyler yapıyor arabanın işini bitiriyor 1.örnek palio mk1 kasalar muhteşemdi mk2 ler idare eder mk3 berbat...

+1

Ogulcan.Öğüt
07/12/2009, 20:23
Arkadan Duruşu Ve İçi Bence bizimkilere Göre Daha Güzel Olmuş Ama Önündeki Agresif Panjurlar Kaybolmuş Ön Berbat ...

beyzade
08/12/2009, 15:52
Arkadaşlar bu yaptığım yorum benim amcamın yorumudur.Arabayı bizzat incelemiş.Ciddi anlamda görüntü sorunu olduğunu spor yay kit li grande nin evo nun standartından cok cok daha fazlaq guzel durdugunu söyledi fakat bir de eklemeler yaptı.Örn direksiyonunun eski kasa punto lara göre çok çok daha rahat kavrama ve agrasif bir yapısı olduğunu,koltukların biraz daha eskisine göre belden kavradağını fılan fılan.Benim yorumum ise,SİZ ESKİ KASA PUNTOSU OLANLAR SAKIN SATMAYIN :) herzaman ilkler güzeldir.Bence FİAT hata yapmış aracın içi görüntü itibariyle mükemmel lakin dış görüntü SIFIR....Ayrıca Benim görüşüm grande alırım evo aksesuarlarıyla doldururm aracı.Mesela stopları fln.Sonuçta türküm atalarımız ne demiş DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİNİM....... :):):)

Av.Efe
14/12/2009, 01:43
Arkadaşlar kişisel fikrimi beyan ediyorum : İç mekan tasarımı şahane, fakat dış tasarım berrrrbatt. Şu anki mezkur araçlarımızın dış tasarımı kesinlikle daha etkileyici ve bariz güzel. kısacası olmamış, ee ne de olsa şimdiki GP lerimiz BABY MASERATI ;)

kara kız
14/12/2009, 02:09
içine oturup inceleme fırsatını buldum..kullanılan malzeme aynı sert abs malzeme sadece on gögüsteki dashboard delikli güderimsi bi malzemeden yumusakca yapılmış..koltuklar gercekten bırazdaha kavrayıcı ve naylon oranı azaltılmış..kapı düşemeleri bence hiç olmamış torpido gözü küçücük ve kullanışşız ama ses çıkartma olayına göre grandeden daha başarılı.ara konsol guzel ozellikle sağındaki file göz gercekten çok kıllanışlı direksyon kumandasın cerceveleri metalik gorunumlu ve gercekten çok sırıtıyo..benim incelediğim araç beyaz iç dösemesi kırmızı siyahtı.beyendiğim yerlerine gelirsem..gösterge tablosu ve ısıklandırması vede arka stop lanbası..frene basıldığında gecekten mukemmel bi goruntu oluyorr.ozellikle cubul seklınde led tarzı bişey var ..çok başarılı bi görünüm sunuyorr...

leothesaint
15/12/2009, 17:55
arkadaşlar evo gelince diğer modeli üretilmeye devam edecek mi ?

ABNEW
15/12/2009, 18:31
arkadaşlar evo gelince diğer modeli üretilmeye devam edecek mi ?

Levent, enazından Türkiye için 6-7 ay boyunca GP ithali devam edecek.Evo GP ye göre %5 daha pahalı olacak...

adabeyi
15/12/2009, 19:25
grande punto bütün servislere geldi
kontağı açtığın zaman aracın içindeki ledler yanıyor

seysey37
15/12/2009, 19:31
Arkadaşlar kişisel fikrimi beyan ediyorum : İç mekan tasarımı şahane, fakat dış tasarım berrrrbatt. Şu anki mezkur araçlarımızın dış tasarımı kesinlikle daha etkileyici ve bariz güzel. kısacası olmamış, ee ne de olsa şimdiki GP lerimiz BABY MASERATI ;)

katılıorum kesinlikle offroad aracı gibi olmuş dışı hiç güzzel olmamış..

keykavus
15/12/2009, 23:39
Arkadaşlar 1.3 75Bg Active Evo'nun fiyatı 33.750 olacak diye duydum fakat doğruluğunu henüz teyit etmedim.

GP COSKUN
15/12/2009, 23:43
Arkadaşlar 1.3 75Bg Active Evo'nun fiyatı 33.750 olacak diye duydum fakat doğruluğunu henüz teyit etmedim.

eğer doğruysa bu fiyata bravo alırım şahsi fikrim

keykavus
15/12/2009, 23:48
Ben de duydum ama teyit edemedim henüz fırsat olmadı. Benden başka aynı rakamı duyan oldu mu acaba dedim.

ABNEW
16/12/2009, 00:45
Evonun fiyatları belli oldu arkadaşlar.Ben bayide baktım hepsine ama fiyatlar aklımdan uçup gitmiş:)Şimdilik multiair turbo yok.Sanıyorum 105bg lik multiairlı Evo 32000TL gibiydi...

seysey37
16/12/2009, 01:05
eğer doğruysa bu fiyata bravo alırım şahsi fikrim

kesinliklee..ben hiç begenemedim evo yu..bravo daha güzel..

GPS2
16/12/2009, 01:17
Arkadaşlar kişisel fikrimi beyan ediyorum : İç mekan tasarımı şahane, fakat dış tasarım berrrrbatt. Şu anki mezkur araçlarımızın dış tasarımı kesinlikle daha etkileyici ve bariz güzel. kısacası olmamış, ee ne de olsa şimdiki GP lerimiz BABY MASERATI ;):) EVO*ya maxi fiat500 diyebilirsiniz mesela ...