PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'dan Merhabalar, İyi Bayramlar!

berkuzun
28/11/2009, 14:32
arkadaşlar herkese merhabalar ve iyi bayramlar,
kısa süredir grande punto 1.3 mjet dynamic ile ilgileniyorum ve sanırım artık bu araçtan almaya karar verdim. ancak kafamda bir kaç soru işareti var, hem bu vesileyle foruma üye olmak istedim hem de böyle bir paylaşım platformundaki tecrübelerden yararlanmak istedim. öncelikli olarak aracın performansı hakkında bilgi sahibi olmak isterim. 2004 model seat cordoba 1.4 100bg aracımı yeni sattım. satış amacım yakıt problemi ile performanstı. 3. viteste bile hafif yokuşlarda bayılıyordu. piyasada genel olarak 1.3 mjet 75bg GP'ler mevcut. acaba bu araçta da aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? illa 90bg olana bak derseniz o da kabulümdür. ikinci bir sorum da dizel araçlarda baskı-balata, triger değişimi kaç kilometrede olur?(aşağı yukarı) 2. el bir GP için (2006-2007 ve 19000-20000TL civarında) kilometre limitimiz ne olabilir? bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. hepinizin bayramını tekrar kutlarım saygılarımla

ABNEW
28/11/2009, 16:36
Berk, öncelikle hoşgeldin, senin de bayramın kutlu olsun,

75bg lik mjtd ile sorunsuz olan vw nin 100bg lik 16v 1400cclik motorunu karşılaştırırsak hızlanma konusunda Cordobanın daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim.Ancak ağırlık arttıkça, ara hızlanmalarda ve yokuş yukarı kullanımlarda mjtd yüksek torkuyla vites küçültme isteğini sıfıra indirecektir.Yani turbo dizelin yüksek torku çekiş gücüne birebir yansımakta.Sadece 0-100km/s hızlanmada ve son süratte Cordobanın avantajı olabilir,

Mjtd lerin yağ değişimi 10000km de 1, periyodik bakımları ise 20000km de 1 yapılmakta.Triger zincirden oluştuğu için 160000km ye kadar değişimi olmaz.Baskı balata ise kullanıma bağlı olarak değişir ama GP da kronik baskı balata sorunu bulunmamakta.90bg mjtd son hız ve hızlanma konusunda 75bg göre bir miktar daha iyi diyebiliriz.Çekiş gücü olarak aradaki farkı hissetmek çok zor.Kullanılmış 6 vitesli 90bg lik mjtd nin son viteste performans ve tüketim avantajı olabilir.İkinci elde bulunabilecek en temiz ve km si düşük sorunsuz araç tercih edilmeli:)

Hayırlısı olsun diyelim, keyifli forumlar...

berkuzun
28/11/2009, 18:41
Arda bey,
açıklayıcı mesajınız için çok teşekkür ederim. umarım istediğim aracı en kısa sürede bulurum. ilk mesajımda bahsettiğim kriterlere yakın bir GP satışı kulağınıza gelirse bana da bildirirseniz sevinirim. tekrar hoşbulduk diyorum ve herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
NOT: Gerekirse özelden iletişim bilgilerimi mesajlayabilirim satılık araç bildirimi için

JASMINE
28/11/2009, 18:48
Berk aramıza hoşgeldin, iyi bayramlar. Umarım en kısa sürede gönlüne göre bir GP alırsın. Şİmdiden hayırlı olsun.

ABNEW
28/11/2009, 18:52
Arda bey,
açıklayıcı mesajınız için çok teşekkür ederim. umarım istediğim aracı en kısa sürede bulurum. ilk mesajımda bahsettiğim kriterlere yakın bir GP satışı kulağınıza gelirse bana da bildirirseniz sevinirim. tekrar hoşbulduk diyorum ve herkese hayırlı bayramlar diliyorum.
NOT: Gerekirse özelden iletişim bilgilerimi mesajlayabilirim satılık araç bildirimi için

Rica ederim Berk,

Forumumuzun ilanlar bölümüne de bakmanı öneririm arada sırada.Belki aradığını burada bulursun:)

Tekrar hoşgeldin...

numan
28/11/2009, 20:22
Hoşgeldiniz keyifli forumlar

bymehmet
28/11/2009, 20:49
bende yeni kayıt oldum,ankarada ikamet ediyorum.herkese güzel forumlar

JASMINE
28/11/2009, 21:05
bende yeni kayıt oldum,ankarada ikamet ediyorum.herkese güzel forumlar

Sizde aramıza hoşgeldiniz Mehmet Bey. Keyifli ve aktif forumlar.

bymehmet
28/11/2009, 21:07
sağolun yasemin hanım teşekkür ederim

anvil
28/11/2009, 23:11
hepiniz hoşgeldiniz :)

Punto_Can
28/11/2009, 23:12
oooo ankaralılar ikişer ikişer geliyo :) hoş geldiniz arkadaşlar keyifli forumlar dilerim :)

Ah-MeT
29/11/2009, 12:21
Arkadaşlar hoş geldiniz, Keyifli Forumlar iyi bayramlar dilerim:)

06kaymak
29/11/2009, 12:38
hoşgeldınız...