Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor neden yağ eksiltir?
GP COSKUN
22/11/2009, 23:15
Içten yanmalı motorlarda yağın temel görevi motordaki toplam sürtünmeyi azaltmak ve sürtünen parçaları aşınmaya karşı korumaktır. Pistonlar, segmanlar ve motor bloğu arasında sürekli olarak bulunan bir miktar yağ motordaki her bir patlamada az bir miktarda yanar ve yanmış yağlar egzoz gazları ile birlikte motordan uzaklaştırılır. Bundan dolayı içten yanmalı motorların hepsi bir miktar yağ eksiltmektedir.
Değişik çalışma koşulları için her bir patlamada yanma odasına ulaşacak yağın miktarı motor üretimi sırasında tasarlanır. Dolayısıyla bir motorun ideal yağ eksiltme miktarı ancak motor üreticisi firma tarafından açıklanabilir.
Bununla birlikte birçok benzinli ve dizel motor için yağ eksiltme miktarının üst limiti 1 lt/1.000 km olarak kabul edilmektedir.
Içten yanmalı motorlarda yağın temel görevi motordaki toplam sürtünmeyi azaltmak ve sürtünen parçaları aşınmaya karşı korumaktır. Pistonlar, segmanlar ve motor bloğu arasında sürekli olarak bulunan bir miktar yağ motordaki her bir patlamada az bir miktarda yanar ve yanmış yağlar egzoz gazları ile birlikte motordan uzaklaştırılır. Bundan dolayı içten yanmalı motorların hepsi bir miktar yağ eksiltmektedir.
Değişik çalışma koşulları için her bir patlamada yanma odasına ulaşacak yağın miktarı motor üretimi sırasında tasarlanır. Dolayısıyla bir motorun ideal yağ eksiltme miktarı ancak motor üreticisi firma tarafından açıklanabilir.
Bununla birlikte birçok benzinli ve dizel motor için yağ eksiltme miktarının üst limiti 1 lt/1.000 km olarak kabul edilmektedir.
Benzinli motorlarda 20000 km de zorunlu bakımı var. yani 15-20 lt arasında mı puntoların karteri :)
GP COSKUN
23/11/2009, 11:30
uğur bey
açılan konuları ve mesajları daha dikkatli okursak hem boş muhabbet yapmamış hemde anlattığımız şeyi bir daha anlatmaya çalışmayız
yorum yaptığınız mesajda üst limit ibaresi var
yani motor üreticileri 1000 / 1 lt maximum baz alırlar
grande punto 1000 km 1 litre eksiltir demiyor mesaj
bilmem anlatabildimmi
saygılar
punto elx2001
23/11/2009, 11:40
piston segmanlaridan dolayi eksiltebilir, siboplardaki duman lastikleri eskidiginden ve islevini yitirdiginden dolayi eksiltebilirki, pek cok arac tamircisi bu duman lastiklerini degistirerek motora segman attik deyip daha fazla ucret alirlar.
MURAT_41_41
24/11/2009, 14:21
yag eksılten motor ıyıdır ıyı tuketıcıde aynısını söler fazlası olmadıgı surece :)
uğur bey
açılan konuları ve mesajları daha dikkatli okursak hem boş muhabbet yapmamış hemde anlattığımız şeyi bir daha anlatmaya çalışmayız
yorum yaptığınız mesajda üst limit ibaresi var
yani motor üreticileri 1000 / 1 lt maximum baz alırlar
grande punto 1000 km 1 litre eksiltir demiyor mesaj
bilmem anlatabildimmi
saygılar
Ümit bey , kusura bakmayın olayın ciddiyetini bozmak istemezdim. Amacım ufak bir espiri idi.
yag eksılten motor ıyıdır ıyı tuketıcıde aynısını söler fazlası olmadıgı surece :)
evet katılıyorum çekiş artar
ama fiatın yağ tüketimi fazla renault lara göre
Yararlı bir konu olmuş. Birçok kimse motorunun bir sonraki bakıma kadar 1-1.5 lt yağ eksiltmesini çok büyük bir problem olarak görürler. Aracın bir miktar yağ eksiltmesi tam tersine motorunun randımanlı ve düzenli çalışmasının göstergelerinden biridir. Fakat konuda da belirtildiği gibi bunun limitleri üretici tarafından belirlenmiştir, aracın yaşına göre alt-üst limit değişiklikleri olabiliyor. Bu limitler geçilmişse ve sürekli yağ eklenmek zorunda kalınıyorsa ihmal edilmemeli, çünkü motoru bir organizma kabul edersek; YAĞ MOTORUN KANIDIR...
Saygılar.
asukasan
27/05/2011, 13:38
çok faydalı bir konu olmuş, emeğiniz sağlık.
GP COSKUN
27/05/2011, 14:17
hazır konu devam ederken biraz daha detaya inelim
kamikaze nickli üyemiz orhan da bu konuda bilgi talep etmiş
her motor yağ eksiltir bir miktar ama her yağ eksilten motor iyidir diyemeyiz
motorun durumu ve kalan ömrü ilede ilgili yağ eksiltme bize referans bilgiler verir
aşınma ne kadar artarsa yağ eksiltmede o kadar fazla olur limitlerin üzerinde yağ eksiltme gözleniyorsa motorda aşınma artıyor ömrü bitiyor demektir
piston gömleğinin etrafındaki aşınma ve sekmanladaki aşınmadan dolayı yanma odasını devamlı yağ kaçağı olur motordaki patlama sırasında bu yağın bir kısmı yanar
bir kısmı eksoz manifolduna gönderilmek suretiyle def olur
yanma odasındaki basınç kaçağından dolayı motorun kompresyonu düşer bujilerin üzeride yağ tabakası oluşur ateşleme düzensiz gerçekleşir
yağ eksiltme sadece motordaki aşınmadan dolayıda olmayabilir bunun için değişik faktörlerde vardır
mesala motorun keçelerinde veya contalarında yırtılma aşınma yada deformasyon yada karter contasında yada tapasında kaçak veya çoğu turbo araç kullanıcısının bilmediği neden turbo yüzünde yağ eksiltebilir araç turbo ihtiyaç duyduğu yağlamayı motor yağından karşılar turbo eskiyip ömrü azaldıkça yağ verme diye tabir edilen durum meydana gelmeye başlar ve turbo yağ eksiltmeye neden olur
halk arasında yağ yakan araç çok gider diye bir kanı vardır bu çok doğrudur motorun gücü düşer ama düzde yağ yakan arabaya yetişemezsiniz
ömer özalp
20/06/2011, 13:11
merhaba bende grande punto aldım 2009 model 5k active modeli daha alalı bir ay olmadı bakım kmsi 65500 yazıyo şu an aracım 64500 de ama dün yağ çubuğuna baktığımda aracımda hiç yağ olmadığını gördüm olduğum yerde yakınlarda hiç bir sanayi sitesi olmadıgından yol üzerindeki bir petrolden 1lt yağ alıp ekledik daha bakımı gelmeden neden acaba yağı kalmamış olabilir aracımın acaba yağmı eksiltiyor yada yağmı yakıyor verilicek cevaplara şimdiden teşekkür ederim.
GP COSKUN
20/06/2011, 13:41
ömer yağını tamamlayıp bundan sonra ne kadar eksiltecek onu gözlemek lazım
ayrıca 10_40 kullan magnetec koy durumu gözleyelim
eski sahibi en son ne zaman bakmış yağına bir bilgimiz yok
sen bir litre eklediğinde yağ normal seviyeye geldiyse yağ değişiminden bu yana yaptığı kilometre ye göre normaldir
castrol magnatec 10-40 kullanırsan eksiltme pek yapmaz ben 15 bin kilometrede hiç eksiltmedim araç 65binde bilgin olsun
ykaya1983
20/06/2011, 13:49
Valla bende pek eksiltme olmuyor.Yağ değişimi sırasında çubuğu çekildiğinde ne kadar konmuşsa o kadar yağ var.Daha çok performanslı araçlarda eksiltme daha fazla oluyor diye biliyorum.
tamam yağ eksilten motor iyi gider de o yağın yanıcılığının daha kuvvetli olduğundan kaynaklanmaz mı? bence yağ eksilten motora heleki mavi duman var ise o kadar da iyi bakmamak lazım..
GP COSKUN
20/06/2011, 14:09
üstten egzantrikli motorların bir miktar yağ eksiltmesi normaldir arkadaşlar
kaldıki multijet üstten çift egzantrikli bir motor bu motorun doğasında var yağ eksiltmek ama tabi normal sınırlar içinde hani nasıl diyorlar üreticinin belirlediği değerler çerçevesinde buda 1000 km de 80 gram multijet motor için
Hazır konusu açılmışken ben de sormak isterim. Geçtiğimiz ay yola çıkmadan önce aracın yağını Oto'da kardeşimle tamamlamıştık. Toplam 1450 km. yol yaptıktan sonra İzmir'e döndüm. Yaklaşım 200-250 km. de İzmir'de şehiriçinde kullanılmış olsa 1650-1700 km. sonunda aracın 1,5 lt. kadar yağ eksilttiğini fark ettik. Aracım LPG'li, trigeri yeni değişti ve 65.000 km.'de. Isınan havalarla birlikte LPG'nin kuru bir yakıt olmasının yağ azaltma üzerinde olumsuz etkisi var mıdır? Yoksa daha başka nasıl bir sebep olabilir?
muhammedçelik
20/06/2011, 22:37
Eski 2004 puntomu 170bin km de sattım ve satana kadar hiç yağ eksiltmemişti tabi bakımlara enaz 1000km önce giderdim Evomda da aynını yapmayı planlıyorum.Birde madem yağ yakan tabi aşırı olmamak kaydı ile araç hem performans hem motor ömrü açısından iyiyse 1 depo mazota 50-100ml yağ koysak aynı işi görmezmi?
cemal arslan
20/06/2011, 23:00
"halk arasında yağ yakan araç çok gider diye bir kanı vardır bu çok doğrudur motorun gücü düşer ama düzde yağ yakan arabaya yetişemezsiniz"
burada bir çelişki yok mu ?
hem motorun gücü düşer hemde arabaya yetişemezsiniz...motor gücü düşen araba nasıl olurda daha hızlı gider...adı üzerinde motor gücü düşmüş...kompresyon azalmış...
sanırım olay şu...segmanlar ve pistonlar aşındığı için yağ yakıyor. segmanlar pistonlar aşındığı için sürtünme daha az oluyor ve bu yüzden motor daha rahat çalışıyor...
yağ yakma araca yağ tipine sürüş şartlarına göre değişir.
agresif süren birisinde yağ daha çabuk eksilir yada uygun olmayan yağ konulduğunda...
yada motor çok yıpranmışsa...
mobil 10-60 yağ var....yağ yakan araçlar için
tavsiye ederim...ancak aracınız 100 bin km üzerinde ise...
kesinlikle yağ yakma azalıyor duman azalıyor
ama o kadar kalınki...küçük hacimli motorlarda rampa yukarı çıkarken gücünü düşürebiliyor ...
2001 passat 1900 tdi 130hp tiptronic aracım varken...200km hızla gittiğimde 2500 kmde 1 kg yağ eksiltiyordu
100 km ile gittiğimde 5 bin km de 1 kg yağ eksiltiyordu...
ancak ne tuhaftır ki...castrol magnatec 10 40 kullandığımda yağ eksiltmiyordu...
Hazır konusu açılmışken ben de sormak isterim. Geçtiğimiz ay yola çıkmadan önce aracın yağını Oto'da kardeşimle tamamlamıştık. Toplam 1450 km. yol yaptıktan sonra İzmir'e döndüm. Yaklaşım 200-250 km. de İzmir'de şehiriçinde kullanılmış olsa 1650-1700 km. sonunda aracın 1,5 lt. kadar yağ eksilttiğini fark ettik. Aracım LPG'li, trigeri yeni değişti ve 65.000 km.'de. Isınan havalarla birlikte LPG'nin kuru bir yakıt olmasının yağ azaltma üzerinde olumsuz etkisi var mıdır? Yoksa daha başka nasıl bir sebep olabilir?Benim araçta lpgli 43 bine dayandı haftasonu izmire gittim geldim.1100 km oldu yaklaşık sanırım bende de gözle görülür bir eksilme oldu.bu konuya değinebilir miyiz?Ayrıca serviste 5-40 selenıa koyuyorlar çoskun abi 10-40magnetec önermiş?LPG li araçlar daha fazla mı yağ yakar acaba?teşekkürler
Bolu_Beyi
21/06/2011, 01:58
Peki Coşkun abi ben Castrol 5/40 magnetech kullandım bu seferki değişimde. Şu ana kadar herhangi bir eksilme olmadı 10/40 ile 5/40 arasında negatif veya pozitif bir fark varmıdır? şimdiden teşekkürler...
GP COSKUN
21/06/2011, 13:56
5-40 sıcak havalarda daha fazla eksiltir 10-40 a göre
selenıa marka yağın daha fazla eksiltmeside normal kaliye farkı var magnetecle aralarında
kış aylarında 5- 40 kullanılabilir ama yazın sıcaklarında en ideali 10-40 magnetecten şaşmayın akıllı moleküller sayesinde tam koruma ve sıfıra yakın eksiltme ile kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim
aslı da castrolun yeni yağı edge daha kaliteli fakat 10-40 yok tam sentetik 5-40 ı var bu yüzden kullanmıyorum magnetec yeterli kprumayı sağlıyor
lpg li araçların daha fazla yağ eklsilttiği doğrudur
ömer özalp
21/06/2011, 14:55
aracımı bugün bakım için fiat yetkili servisine götürdüm yağ eksiltmesinin sebebini ancak yağ değişimi olduktan 2000 km sonra anlayabilirlermiş bende tanıdık yine başka bir fiat servisine götürdüm aracımı yarın bakıma alabileceklerini söylediler yağ eksiltme yada yakma sebebini ustaya sorduğumuzda bir kaç fikir söyledi başlıca yağın ucuz olabileceğini söyledi 5 lirayada yağ olduğunu söyledi daha önceki sahibini sordu öğrenebilirmisin diye bende aracı galeriden aldığım için bilgim olmadığını söyledim ama eğer yağ yakıyorsa motorun sorun yaratıcağını söyledi usta şimdiden araçtan soğumaya başladım eğer ustanın söylediği çıkarsa hemen satarım arabayı çünkü puntoyu çok beğenerek almıştım ama şimididen ilerisi için düşündürmeye başladı.
Evet ben de yağ değişiminde castrol 5-40 edge düşünüyordum.Ama malum sıcaklar 10-140 magnatech koydururum.
Bolu_Beyi
21/06/2011, 23:07
Bizim memleketin 2 ay yazı var zaten geri kalan 10 ay soğuk ve yağışlı bana ve aracıma hitap eden yağ 5/40 bunu anladım :)
gastrooy
21/06/2011, 23:46
arkadaşlar konu ile alakalı değil ama acil yardıma ihtiyacım var.
aracım GP 1.4 fire aktive 77 bg
Bu cuma uzun yola çıkacam bende aracın bakımını falan yaptırayım dedim Rot'a falan soktum yağına baktırdım falan birde hava filtresini değiştirttim. serviste değil herhangi bir tamircide.
sarı rengte bir filtre taktı. neyse bende değiştirirken yanındaydım. filtreyi çıkarmak için kutuyu ortadan ikiye söktü. yenisini takarken sanki eskiyi söktüğü yere değilde tam karşı tarafa taktı parçayı. acaba yanlışlıklamı oldu yoksa doğru taktıda ben mi yanlış gördüm hatırlamıyorum. ama kafamı baya kurcaladı. araçta bi değişme yok ancak yola gidicem yanlış taktığı için aracı boğmayayım.file:///C:/Users/tozturk/Desktop/imgres.htm
GP COSKUN
22/06/2011, 15:03
tolga filtre gövdesinin kapağına yerleştirip kapağı gövdeye vidalamış tamirci
yani doğru değiştirmiş merak etme
şimdi yine söksen filtre kapağı boş gelir filtre karşı tarafta kalır kenarları iyi otursun diye böyle takılıyor sıkıntı yok
ömer özalp
23/06/2011, 02:23
merhaba çoşkun abi aracımın bakımını bugün yaptırdım yağ eksiltme olduğunu anlamaları için 1000 km sonra tekrar gelmem söylendi.ama bu gibi dizel araçlarda aracın kullanım durumuna göre yağ yakma olasılığının olduğunu söylediler.Birde yağın çok önemli olduğu söylendi ucuz yağ kullanıldıysa bu gibi durumlar olabilir dendi.aracıma şimdi 5 30 mobil koydular fiyatları şöle motor yağı 100 tl yağ filtresi15 hava filtresi20 ön fren balatası 110 en iyisi ithal mazot filtresi 65 toplamda işçilikle 350 tl 64000 de yaptırdım bakımını birde arka lastikler yanakları aşırı aşınmıştı ön lastikler yeniydi 2 adette brıdgestone b 250 aldım tanesi 130 tl 175 65 15 kendim bridgestone çalışanı olduğum için 130 tl ye aldım normal fiyatı 145 tl bakalım 1000 km sonra gittiğimde aracın yağ durumu nasıl olucak teşekkürler ilgilendiğiniz için çoşkun abi saygılar
gurkanakbala
05/06/2021, 19:38
Yabancı forum sitelerinden araştırdım.Bu 1000 km 1 litre eksiltmesinin normal olduğunu yazan araç üreticilerinin amacı bu yükü kendilerinden atmak olduğunu söylüyorlar.Yani sorumluluğu üstünden atmak içinmiş doğru.
gurkanakbala
05/06/2021, 19:41
Aracım yaklaşık 10.000 kmde 3 litre yağ eksiltti.Arabayı uzun yolda 180 200 km hızla çok uzun süre kullanmıştım.Ustam bakacak soruna.Yabancı forum sitelerinden araştırdım.Bu 1000 km 1 litre eksiltmesinin normal olduğunu yazan araç üreticilerinin amacının bu yükü kendilerinden atmak olduğunu söylüyorlar.Yani sorumluluğu üstünden atmak içinmiş, doğru.
10binde 3litre çok fazla. Aşırı derecede anormallik var.
Tamam yağ eksilir ama cayır cayır yağ yakması lazım veya ciddi bir kaçak.
gurkanakbala
06/06/2021, 12:30
10binde 3litre çok fazla. Aşırı derecede anormallik var.
Tamam yağ eksilir ama cayır cayır yağ yakması lazım veya ciddi bir kaçak.Bakacaklar bu hafta.Çok anormol durum.Uzun yolda uzun süre yüksek devirde kullandım ama zaten her arabanın uzun yollarda kullanım amacı bu.İnşallah sorun büyük değildir ve hallolur.
benım aracım lpg li kulbutor contadan yag kaçağı var o şekilde bile 3 lt yag eksiltmiyor. yag olarakta 5 40 kullanıyorum ayrıca . millete 10 40 dayayan ustalara da selam olsun.
benım aracım lpg li kulbutor contadan yag kaçağı var o şekilde bile 3 lt yag eksiltmiyor. yag olarakta 5 40 kullanıyorum ayrıca . millete 10 40 dayayan ustalara da selam olsun.Külbütör contası kronik zaten ama ben onu yaptırdım daha bişi yok [emoji3478]
Bende 5.40w kullanıyorum. Sarı paket [emoji847]
0 w20 kullanıyorum.5 w40 memnun kalmadım.10 w40 düşünemiyorum.Motor yaz kış aynı derecede çalışır.Aracım panda 1.2 69 bg.panda lpg 32500 km.de.Geçen hafta 100 km.yüklü birazda tempolu kullandım,100 ml.eksiltti.Belkide 50 ml.ydi.Eksiltme sebebi üzerindeki yağın 1 yıllık olmasıda olabilir.Yağım petronas 0w20 7000 serisi.
10 bin de 1 olsa hadi onu kabul edelim de hocam motorda kac litre yag varda bin km de bir litre normal deniliyor 4 bin km de motor yagı kalmaz aarabada:))
gurkanakbala
08/06/2021, 10:45
10 bin de 1 olsa hadi onu kabul edelim de hocam motorda kac litre yag varda bin km de bir litre normal deniliyor 4 bin km de motor yagı kalmaz aarabada:))Aracın kitapçığında yazmışlar, amaçları bu sorumluluğu aracı alan kişiye atmak.Maximum değer diye yazmışlar.Bakılıyor araca şuan bakalım sorun ne.Birçok sebep olabilir.Ama önemli olan, soruna yol açan an sebebi ustanı bulup tamir etmesi.Bakalım hayırlısı.Fiatada şikayet ettim, bana en yakın servis adresini göndermişler.Ben şuan ustama götürdüm.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildi
Külbütör contası kronik zaten ama ben onu yaptırdım daha bişi yok [emoji3478]
Bende 5.40w kullanıyorum. Sarı paket [emoji847]
nasıl yaptırdınız ben en son orjınal conta aldım bı dahakı bakımda onu denıcem siz nasıl çözdünüz sorunu ?
nasıl yaptırdınız ben en son orjınal conta aldım bı dahakı bakımda onu denıcem siz nasıl çözdünüz sorunu ?Valla adam gibi ustaya denk gelmelisin. İlk yaptırdım yine kaçırdı çünkü. E bende taktım mı takıyorum [emoji23]
Conta + gri ısıya dayanıklı silikon çekti ustamız. Bidaha kaçırmadı [emoji3478]
gurkanakbala
09/06/2021, 00:05
Valla adam gibi ustaya denk gelmelisin. İlk yaptırdım yine kaçırdı çünkü. E bende taktım mı takıyorum [emoji23]
Conta + gri ısıya dayanıklı silikon çekti ustamız. Bidaha kaçırmadı [emoji3478]Dogru.Ben şikayet ettim durumu fiata, bana servis adres telefonunu mesaj attılar.Vallaha bundan sonra bir araç almadan önce iyi araştıracağım, kronik rahatsızlığı olmayan birşey bakacağım.Bu zamana kadar kullandığım araçlar hep sorunlu çıktı.
En iyisinide alsan kronik sorumu olmayan yok mu sanıyosan yanılıyosun.
gurkanakbala
09/06/2021, 01:11
En iyisinide alsan kronik sorumu olmayan yok mu sanıyosan yanılıyosun.Hocam biz accent eraya gitmistik motorda su yok baktık usta yaramaz dedi.Başka günde ustayla denk getirip gelmemiz zor olacaktı, gelmişken alalım dedi baktı ilanlara, bu nasip oldu.Bu zamana kadar hep sorun çıkaran araçları budum, bu marka model ile alakalı değil, bakımsızlık ile alakalı.
Sonuçta ikinci el araba...
Şuan sendekinide satıyorum desen motorda yag yok. Oluyor böyle şeyler.
Buldun mu neden yag eksiltiyormuş ?
gurkanakbala
09/06/2021, 15:19
Sonuçta ikinci el araba...
Şuan sendekinide satıyorum desen motorda yag yok. Oluyor böyle şeyler.
Buldun mu neden yag eksiltiyormuş ?Sanayideki usta daha sorunu bulmadan siboplar degisir kapak taslanir segmanda atilabilir falan diyor 4 5 binden bahsediyor.Bende fiat servisinden randevu aldim oraya götüreceğim bakacaklar.
Yag yakıyorsa sekman değişir. Sekmanlar bitmiştir ama bu sana burdan söylendiğinde motordan anlamadıgınız belli diyerek ters yapmıştın. Hepimize olabilir bu olay.
Ve motor bitik araba daha bi yürür o yüzden motor bitik denince araba yürümez gitmez gibi anlaşılmasın.
Yalovada kapak taşlama işi yapıyoruz yakınsak yardımcı olmaya çalışırım.
gurkanakbala
09/06/2021, 17:47
Yag yakıyorsa sekman değişir. Sekmanlar bitmiştir ama bu sana burdan söylendiğinde motordan anlamadıgınız belli diyerek ters yapmıştın. Hepimize olabilir bu olay.
Ve motor bitik araba daha bi yürür o yüzden motor bitik denince araba yürümez gitmez gibi anlaşılmasın.
Yalovada kapak taşlama işi yapıyoruz yakınsak yardımcı olmaya çalışırım.Ben ters falan yapmadım.Biri motor bitmiştir dedi, bende benim motor bitik olsa anlarım, motorda sorun gözükmüyor dedim.Yağ eksilten motorun bitiklikle alakası olmadığını söyledim.Servis baksın bi gönendeki, ben çanakkale bigadayım, yağınıda şuan kontrole aldım, kaç km'de ne kadar eksilteceğine bakacağım.
Hayırlısı olsun hakkında...
gurkanakbala
09/06/2021, 19:20
Hayırlısı olsun hakkında...Sagolun siz yalovadamisiniz
Sagolun siz yalovadamisiniz
Redmi Note 8 Pro cihazımdan gönderildiYalova merkez..
gurkanakbala
09/06/2021, 21:02
Yalova merkez..Bende 5 6 sene kaldim guzel yeriniz, gelirsem gorusurüz
Bende otobüsçülük yaptıgımız yıllarda çok geldim çanakkaleye.
İnş beklerim.