Orijinalini görmek için tıklayınız : Yürür aksamda sorun (Linea)...
Fiat_Can
14/11/2009, 23:30
arkadaslar 2009 model 4000 kmde lınea aracım var we bu aralar cok sık olmaya baslayan bır sorun direksiyonu dondurunce tık tık ses gelmesı sankı bırseye takılıyomus gıbı we dondurerek frenledıgımdeyse fren pedalının ayagmı hafıf ıtmesı we aynı sesın gelmesı ....bu sorun sızde de oldumu aceba bılgılerınızı paylasırsanız sevınırım:agri:
ilkeroktem
15/11/2009, 09:05
67.800' de aldığım aracımda tamamen aynı problem var. Özellikle araç dururken direksiyonu çevirince daha da belirgin. Pedalların tamamında ama en çok gaz pedalında titreşim hissediliyor. Dün 70.000 bakımı için İzmir'deydim. Servis test sürüşünden sonra ön amortisör üst rulmanlarının buna sebep olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Zaman olmadığı için İstanbul'a dönüyorum, bana çok acil bir sorun olmadığını söylediler. Bayramdan sonra değiştirteceğim, fiyat sorunca kabaca 300 TL civarı tutabileceği söylendi. Umarım sizinki daha basit bir problemdir.
Fiat_Can
15/11/2009, 12:09
ayrıca aracımda garc garc ses gelıo :):) on takımda arac esneyınce buda ayrı bır sorun....motorda bı sorun cıkmasında bunlar yapılır benım ıcın onemlı olan motor
Lİnea ile gpunto direksyon sistemi aynıysa eğer bizdede aynı problemler var... fforumda önceki konulara bakarak bilgi edinebilirsiniz. Bendede vardı bu sorun dendiği gibi amortisör takozları ve rot başları bu problemi yapıyor, motordan falan değil yani merak etmeyin.
Fiat_Can
15/11/2009, 13:08
saol zten motordan olmadıgını bende bılıyorum ama ılerde ıns motorla ılgılı mekanık sorun cıkarmaz dedım:)
Lineaların direksiyon sistemi GPlar gibi elektrikli değil.Dolayısıyla sorunun kaynağı söylendiği gibi amartisör takozlarıdır...