Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj Çok Sert
darkweather
03/11/2009, 21:57
Evet gp'min debriyajı çok sert. şehir içi dur kalk kullanımda resmen ayağım yoruluyor. kullandığım bir çok farklı marka arabanın debriyajlarının oldukça yumuşak olduğunu fark ettim. servise sorduğumda yumuşatamayacaklarını söylediler. gerçekten böyle mi? bunun bir ayarı yok mu?
GP COSKUN
03/11/2009, 22:15
garip bir durum senin bahsettiğin kadar bir sertlik olmaması lazım
arkadaşlarda söyliycektir bizimkiler gayet yumuşak
bence servis seni başından sağmış öyle saçmalık olmaz bence bir daha git ve bu konuda ısrarcı ol mutlaka sorunun giderilmesini istediğini ve bu şekilde kullanmanın imkansız olacağını belirt
serdar2362
03/11/2009, 22:16
Bende tam tersi. Kendi arabam dışında sürdüklerime kamyon sürüyor muamelesi yapıyorum. Bildiğim kadarı ile bizim arabaların debriyaj, direksiyon gibi hafif kullanım fonksiyonu başka arabalarda yok. Bence sen servisi değiştir bakalım onlar ne diyor.
darkweather
03/11/2009, 22:18
bu ayarlanabilir bir şey mi? öyleyse başka bir servise gideyim. peki arabanın garantsi bitti. bunun ayarlatmanın ücreti hakkında bilgisi olan var mı?
serdar2362
03/11/2009, 22:22
Servis bu basit işlem için iyi para almaya kalkacak dışardan özel fiat servisinde 10 dk sürmez ayarlarlar belki para bile vermezsin
Bence de gp nun debriyajı oldukça yumuşak.Araçta bir problem vardır muhtemelen, kavrama sistemini kontrol ettirmekte fayda var...
Bizim debriyaj pedallarımız çok yumuşak, sanırım sizin aracınızda bir problem var servise kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.
Pamuk resmen :) serviste muhtemelen balata değişimi diyecektir ama yinede bir göster..
batuhann80
04/11/2009, 12:57
aynı olay kemal abinin(plastro) arabasında da var...
kullandım arabasını tas gibiydi..
bana dedigi servise gitmiş kemal abi biz birsey yapamayız o otomatik ayarlıyor,zamanla yumusar demişler.hidrolik oldugu içinmiymiş neymiş..banada ilginç geldi..ama telin mulaka ayarı olmalı diye düsünüyorum...
aynı olay kemal abinin(plastro) arabasında da var...
kullandım arabasını tas gibiydi..
bana dedigi servise gitmiş kemal abi biz birsey yapamayız o otomatik ayarlıyor,zamanla yumusar demişler.hidrolik oldugu içinmiymiş neymiş..banada ilginç geldi..ama telin mulaka ayarı olmalı diye düsünüyorum...
Benim debriyaj gerçekten sert servise sordum ayarı yok kendi kendine ayarlıyor dedi cihanında dediği gibi tek çare baskı balata herhalde
tjet lerin debriyajları sert oluyor diye biliorum valla benim aracımda fire ve debriyaj pamuk hatta ilk aldıgım zamanlar cok yumuşak oldugu için alışamamıştım şimdide iyiki yumuşak diyorum cok rahat
lionT-JET
05/11/2009, 11:00
buyuk ıhtımalle baskı balatanızı kontrol ettırmenızde fayda var.cunku balata bıtmeye yakın sertlesır dıye bılıyorum.tjet lerınkıde yumusak hatta bızımkının sıstemı volanlı dıye duydum.tek derdı bıraz yukarıda kavraması..onada alıstım.
MURAT_41_41
07/11/2009, 22:56
slm arkadasım uzman fıat teknısyenın yorumu nokta atısı baskı balatanı degıstır yumusucaktır .
benim debriyajımda sert baskı balata değiştirdim bu yüzden bitmediği halde yine yumuşamadı taş gibi valla.bundan önceki aracım palioydu arar oldum debriyajını. tabi yalnız debriyajını.